Sunday, August 19, 2012

EKSKLUSIF DARI KEDAH..!!! DR. ISMAIL SALLEH BAKAL DITALKINKAN AZIZAN RAZAK DI KAWASAN SENDIRI..???!!!


Sebagaimana yang aku janjikan baru ni, aku akan dedahkan "bau busuk bangkai" yang tak dapat lagi disembunyikan di dalam PAS Kawasan Alor Setar, khususnya melibatkan DUN Alor Mengkudu...Heh! 

Dedah tetap kena dedah walaupun di Hari Raya...Heh!

Menurut sumber aku, MB Kedah, Azizan Razak sedang "berperang sakan" dengan Dr. Ismail Salleh berkenaan calon pilihanraya bagi DUN Alor Mengkudu...

Azizan nak naikkan Ketua Dewan Pemuda PAS Kedah, Ahmad Yahaya, sebagai calon pilihanraya bagi DUN Alor Mengkudu dan menggantikan ADUN sedia ada, Dr. Ismail Salleh. Perkara ni dah jadi kecoh di kalangan orang-orang PAS di Alor Setar...

Malah orang yang menceritakan perkara ini adalah mereka yang berjawatan tinggi di dalam kepimpinan PAS Kedah. Tapi demi keselamatannya supaya tidak dipukul macam blogger PAS yang baru kenal pukul baru-baru ni, aku terpaksa rahsiakan idenititi pemberi maklumat tu..heh!

Begini ceritanya...
Khabarnya pasal Azizan tak mahu ada "gunting dalam lipatan" di dalam pentadbirannya sebagai Menteri Besar Kedah.

Maka Azizan pun naikkan nama Ahmad Yahaya dan usung dia ke hulu ke hilir bagi menaikkan imej calon pilihannya itu.

Mungkin menyedari dirinya akan "dicantas" Pesuruhjaya PAS Kedah itu, Dr. Ismail Salleh pun sebok mempromosikan dirinya di bulan Ramadhan dengan meletakkan banner-banner dengan gambarnya terpampang besar di jalan-jalanraya sekitar Alor Setar...

Kiranya, naikkan diri sendiri la nihhhh..!!! "Masuk lif, tekan sendiri"! Kah! Kahh! Kahhh..!!!

Kiranya dengan tindakan itu, Ismail fikir dia akan jadi lebih "glemer" berbanding Ketua Pemuda PAS Kedah laaaa...heh! Dia cantas orang muda tuuuuu...! Muahahahahahahaaaa...
Aku pelik! Kononnya PAS ni mementingkan "orang muda". Tapi depa sendiri "cantas" peluang orang muda! Heh! Teruk betul..!!! Kalau dah jadi "parasit" dalam PAS tu..memang parasit la sifatnya...

Sebenarnya, puak-puak PAS ni memang gila jawatan! Heh! Dia fikir nak jawatan saja. Bukannya dia kira dia tu sesuai atau tidak pegang jawatan tu. Bila pegang jawatan, dia nak gulingkan pulak Azizan Razak yang lantik dia...heh! kan? kan? kan? Heh!

Aku rasa, Ismail Salleh nak tiru Phahrolrazi. Dia fikir dia cukup hebat? Phahrolrazi lain laaa..dia tu senior dalam PAS Kedah...seangkatan dengan Taulan dan Azizan Razak! Otai PAS Kedah! Phahrolrazi tu kalau kena gaya, boleh tumbang Azizan tu...heh!

Tapi Ismail Salleh nak lawan dengan Azizan? Heh! Sorry la...kena jerkah sekali, tercabut kepiah kat atas kepala tu! Heh!

Ismail Salleh kalau nak gulingkan Azizan, dia kena ikut dan dok di bawah Phahrolrazi. Dia kena join geng Mahfuz, Mat Sabu dan Amiruddin untuk gulingkan Azizan tu. Alaa...macam la orang tak tahu apa yang berlaku kat PAS Kedah sekarang ni..heh!

Karier politik Azizan tu dah tinggal nyawa-nyawa ikan dah tu. Amiruddin khabarnya jadi "spy" untuk team Mat Sabu and the geng. Kalau PAS menang lagi kat Kedah lepas ni, berkemungkinan besar peluang Amiruddin untuk jadi MB naik ke 60%. Itu pun kalau Phahrolrazi tak "cantas"...heh!

Tapi terpulang macamana Amiruddin nak bodek Mat Sabu. Khabarnya Mat Sabu jadi "mastermind" gerakan ni dan dibantu oleh ribuan puak-puak Syi'ah di kawasan Pendang. Taulan katanya dah bagi "greenlite"! Heh!

Jangan terkejut lepas ni kalau Azizan "tumbang" lepas ni. Azizan dah tak boleh pasang "aircond" kat bilik dia kat Wisma tu dan khabarnya tiap-tiap bulan kena buat treatment kat Kedah Medical Centre (KMC). Lepas kena "taruk" dengan "taiko-taiko" PAS ni, berkemungkinan besar dia "tumbang"...

Seban tu kalau kita tengok, cybertroopers PAS Kedah dah kurang dah nak highlight pasal Azizan Razak. Kalau ada pun, perkara yang "back fire" Azizan sendiri..heh! Siapa punya kerja? Heh!

Lagi satu aku nak bagitau..agak-agak hangpa, siapa yang dok bagi info dan isu kat kami blogger pro-UMNO/BN? Heh! Geng Azizan ada...geng Phahrolrazi pun ada bebbbb..!!! Heh! Sebab tu ramai yang goyang dengan kami...TMK..!!!

P/s: Zul Yahya...tak payah spin la wehhhh...banyak dah cerita hangpa dok dalam poket nihhhh...heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!