Wednesday, July 25, 2012

TERKINI...!!! NASRUDIN TANTAWI CABAR KARPAL BERDEBAT..???!!!

nasrudin karpal

Nampaknya kedunguan Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan Tantawi semakin menjadi-jadi sejak kebelakangan ini. Mungkin dia semakin teruk setelah disergah dengan hujah-hujah ilmiah oleh Presiden Sekretariat ILMU, Al-Fadhil Ustaz Fathul Bari Mat Jayaha baru-baru ini.

Semalam, Nasrudin mempertahankan dua fakta debatnya bersama ilmuan muda Islam itu dan menegaskan bahawa Presiden DAP, Karpal Singh serta parti sekutunya itu sedia berkompromi mengenai perlaksanaan hukum hudud.

Fakta kedua yang dipertahankan Nasrudin pula ialah mengenai dakwaannya yang menyatakan bahawa PAS merupakan sebuah parti “dominan” di dalam Pakatan Haram!

Malah dia yang tidak berpuas hati dengan pertikaian mengenai “fakta-fakta”nya itu mencabar mana-mana pihak untuk menganjurkan debat kali kedua antaranya dengan Ustaz Fathul Bari!

Terus terang saya katakan bahawa apabila mengetahui mengenai “penegasan fakta-fakta” oleh Nasrudin itu, saya di antara mereka yang ketawa berdekah-dekah melihat kebodohan Ketua Dewan Pemuda PAS itu.

Benar-benar saya tidak menyangka seorang yang dikatakan “ustaz berkaliber” dan dijangka menjadi calon PAS pada PRU ke-13 nanti boleh menunjukkan tahap IQ yang begitu rendah dan dangkal mengenai “fakta-fakta”nya.

Apakah Nasrudin pekak, bisu, tuli atau buta huruf untuk membaca kenyataan Karpal Singh yang membidas secara spontan dan tidak berpuas hati dengan kenyataannya mengenai soal DAP berkompromi dalam isu perlaksanaan hudud!

Suatu masa dahulu, Karpal pernah mencabar mana-mana pihak untuk melangkah mayatnya sekiranya mahu melaksanakan hudud di Malaysia. Atau mungkin Nasrudin belum lahir lagi ketika itu?

Atau tidakkah Nasrudin membaca laporan NST yang menyatakan bahawa Karpal begitu marah dengan kenyataan sesuka hati Ketua Dewan Pemuda PAS itu yang kononnya Karpal dan DAP sanggup berkompromi mengenai perlaksanaan hudud sekiranya Pakatan Haram berjaya menjajah Putrajaya?

Apa punya jenis manusialah Nasrudin ini. Sudah terang lagi bersuluh. DAP bertegas tidak mahukan hudud, apakah susah benar untuk Nasrudin memahami kenyataan Karpal tersebut?
Inilah yang dikatakan “tak reti bahasa”!

Lebih menggamatkan ketawa saya ialah mengenai kononnya PAS adalah parti dominan di dalam gabungan pembangkang itu. Rasanya, kalau disampaikan pada Datuk Dr. Hasan Ali mengenai kenyataan Nasrudin ini, berkemungkinan beliau akan ketawa guling-guling di hadapan rumahnya!

Kalau dilihat di Selangor dan Pulau Pinang, PAS bagaikan “melukut ditepi gantang”! Layaknya PAS bagaikan “hidup segan mati tak mahu”! Hasan Ali contohnya dipecat bagai “anjing kurap” atas “arahan” Anwar Ibrahim dan Azmin Ali. Di Pulau Pinang, sebelah mata pun Guan Eng tak pandang PAS!

Kalau di Kedah dan Kelantan pula, PAS dikawal oleh Pakatan Pembangkang di peringkat pusat. Pentadbiran Azizan yang serba tidak tahu itu dikawal sepenuhnya oleh PEMANDU yang rata-ratanya pro-PKR dan DAP!

Di Kelantan pula tak payah ceritalah. Rasanya, Nik Aziz itu seolah-olah sudah menjadi boneka Husam Musa yang rapat dengan Anwar dan golongan Anwarinas semakin menghakis golongan pro-ulama PAS di negeri itu.

Macam itu Nasrudin boleh katakan bahawa PAS itu parti dominan di dalam gabungan Pakatan Haram? Nasrudin berminat menyertai program realiti Maharaja Lawak?

Rasanya, tak payahlah Nasrudin mencabar lagi Ustaz Fathul Bari untuk berdebat kali kedua. Risau juga nanti kalau-kalau Dewan Pemuda PAS kehilangan Ketuanya yang semakin mengarut dengan “fakta-fakta” tahap tidak siuman itu.

Kalau Nasrudin mahu sangat berdebat, patutnya Ketua Dewan Pemuda PAS itu berdebat saja dengan Karpal Singh mengenai perlaksanaan hudud. Itu pun kalau Nasrudin ada “telur”lah!

Kalau tak ada “telur”, lebih baik dia saja dan tunggu Karpal mati. Sekurang-kurangnya, Nasrudin mungkin berpeluang untuk melangkah mayat Karpal Singh. Itupun kalau dibenarkan Gobind, anaknya. Atau tunggu saja hingga Nik Aziz selesai buat kajian draf hudud, itu pun kalau dia reti la…

Sumber: Mykmu.net

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!