Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, July 10, 2012

TERKINI DARI KEDAHHH..!!! PHAHROLRAZI SABOTAJ AZIZAN RAZAK LAGI...?!!!


Ni apa cerita ni Ustaz Azizan? Awat yang Ustaz biarkan Phahrolrazi sabotaj kerajaan pimpinan Ustaz Azizan sendiri? Dia dah bocorkan rahsia dalaman berkenaan isu perumahan untuk rakyat Kedah ni..!!!

Mentang-mentang la dia jadi Exco Perumahan, dia londeh habih kelemahan Ustaz Azizan. Naya sungguh! Rupanya macam ni la kot perangai para pemimpin PAS Kedah noooo...?

Dia dedahkan...
1. Projek perumahan 579 unit rumah kos rendah dan 128 unit rumah mampu milik kat Pokok Sena yang Ustaz rasmikan pelancaran pada Januari 2010 tu. Alaaa..yang Sri Temin DC buat tu. Sampai sekarang terbengkalai..!

2. Projek Apartment Kos Rendah di Bandar Darulaman Jitra, yang ada 660 unit apartment kos rendah tu..yang di kendalikan anak syarikat Bina Darulaman Bhd dan Darulaman Realty Sdn Bhd tu laaa... Pun dilancarkan pada Mei 2010 oleh Ustaz sendiri...tu pun dia londehkan...

3. Lagi satu kat Bandar Tunku Puteri Pokok Sena yang melibatkan 528 buah rumah kos rendah dan 400 buah rumah mampu milik. Yang tu dikendalikan anak syarikat Bina Darulaman Bhd dan Darulaman Realty Sdn Bhd. Yang ni Ustaz lancarkan pada Februari 2009. Ustaz ingat tak?
Paling sadis, mengikut rekod kerajaan tempatan, sejumlah 25,759 orang yang telah memohon rumah kos rendah dan didaftar dengan Kerajaan Negeri Kedah. Tapi dari 2009 hingga 2011, sebijik pun rumah-rumah tu gagal disiapkan..!!! Adeh laaaaa....

Lepas tu, projek tu terbengkalai. Exco Ustaz suruh syarikat swasta ambik alih projek-projek tu. Apa lagi? Melambung la harga rumah kat Kedah ni... Dari berstatus "rumah mampu milik" terus jadi "RUMAH TAK MAMPU MILIK". Lagu mana ni, Ustaz..? Tak "sejahtera" la lagu tu...

Ustaz pi la check tengok dengan Exco "kesayangan" Ustaz tu. "Pandai dan bijak" sungguh dia buat kerja...heh! La ni rakyat Kedah dok geram dan kecewa pasai perkara ni. Ustaz boleh tolong? Kalau tak boleh dan tak mampu, serah balik la kat BN noooo....Heh!

Aku dengar maklumat tu bocor kat depa ni laaaa...heh!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!