Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, July 5, 2012

TERKINI DARI KEDAH..!!! UMNO TAMPAL POSTER DALAM KAWASAN MASJID SULTANAH BAHIYAH..!!!???


Sejak PAS perintah Kedah, masjid-masjid di seluruh negeri Jelapang Padi ni dah macam "bapak" depa punya. Kat dalam kawasan masjid pun depa dah tampal poster politik.

Padahal, kawasan masjid adalah di bawah kuasa Majlis Agama Islam Kedah (MAIK) yang diketuai DYMM Sultan Kedah dan dilarang sama sekali membawa sebarang sentimen politik ke dalam masjid...

Tapi lain pula yang berlaku di MASJID SULTANAH BAHIYAH, di Alor Setar. Poster politik ditampal sewenang-wenangnya di dalam kawasan masjid. Terpampang muka Mahfuzzzzz Omar, Amiruddin dan pakar skandal seks jamban, Azmin Ali...


Aku tak kisah kalau nak tampal poster tu. Tapi, biarlah diluar masjid. Dalam kawasan masjid adalah tempat untuk beribadah dan bukan untuk berpolitik!

Aku tahu la Tok Imam Masjid Sultanah tu orang kuat PAS. Anak dia yang takdak tauliah dari MAIK pun dibenarkan sampaikan khutbah Hari Raya. Tapi agak-agak laaaa...Kalau berpolitik kat luar la, Tok Imam...

Apa kata kalau UMNO tampal poster politik kat dalam kawasan Masjid Sultanah tu? Tok Imam suka ke? Atau muka Tok Imam akan jadi merah dan panas seluruh badan...?

Ingat DYMM Sultan Kedah suka ke politik dibawa masuk ke dalam masjid? Tinggal kat luar la politik tu...

Lagi satu, mana peginya jawatankuasa Masjid Sultanah Bahiyah? Kenapa tak ambil tindakan? Poster tu dah berbulan-bulan sampai hilang kaler! Masih jugak tak dicabut? Ceramah dah disampaikan berbulan-bulan dahhhhh..dah basi!

Aku kasi warning. Sekali lagi aku nampak, aku akan buat laporan polis. Dengan tukang tampal poster, dengan pemimpin yang nak buat ceramah, Tok Imam, Jawatankuasa Masjid, dengan tok siak sekali aku heret ke balai polis nanti...heh!


Setahu aku, semasa UMNO/BN memerintah Kedah, tak pernah ada kejadian macam ni di masjid-masjid di seluruh negeri. Kalai berlaku, dah tentu lebai-lebai PAS yang kerja di MAIK akan ambil tindakan..

Tapi sekarang dah terbalik..! Depa sanggup derhaka pada DYMM Sultan Kedah kerana politik..!!!


1 comment:

Ali Karim said...

Otak lembu, DJ Spin Master - tak tau beza Sirap-oren dengan arak...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!