Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 9, 2012

PERGGGHH..!!! BETUL PUNYA MARAH KAT CELCOM NIHHH...CELCOM CEKIK DARAH..??!!!


Perrrrgghhh..!!! Betul punya marah ni, broooo..!!! Silap-silap dengan pak-pak menteri pun dia suruh letak jawatan. Semuanya gara-gara CELCOM! Heh!

Mujur aku tak pakai Celcom...muahahahahahahaaaa...

Tapi rasanya kalau aku yang kena macam ni, dah tentu aku bankrap! Dah la broadband aku pun selalu sangkut bayar...siap kena block! Kalau aku kena bayar RM28 lagi tiap-tiap bulan, dah tentu takde internet la akuuuu....

Celcom Ingat Boleh Buat Ikut Suka Hati Mak Bapak Diaorang Ke Kat Negara Ni?

Penulis sudah dua kali menerima sistem pesanan ringkas (SMS) berikut;

Pelan Mobile Internet Lite percuma anda akan berakhir pada 16/7/12. Caj langganan RM28/bln akan dikenakan selepas itu. Htr STOP ke 23312 sebelum 9/7/12 untuk hentikan servis.

Mati-mati penulis ingat ini adalah satu bentuk perniagaan kurang sihat yang dilakukan oleh pihak ketiga.

Dengan niat untuk memaklumkan kepada Celcom (talian yang digunakan penulis), penulis pun mendail 1111.

Tahu apa jawapan yang penulis terima, sms itu dari pihak Celcom rupanya.

Pengesahan itu mudah aje, pasal hantar balik Stop ke nombor yang bermula dengan 2 kata pegawai perkhidmatan pelanggan yang jawab call  adalah nombor Celcom, kalau mula dengan 3 atau lain, bukan Celcom.

Baca sms itu berulang kali…apa yang anda dapat nilai?

Perkara yang nyata ialah Celcom melakukan paksaan kepada pengguna mereka untuk melanggan satu bentuk perkhidmatan dari pihak mereka.

Penulis tak pernah mintak sebarang Pelan Mobile Internet Lite percuma.

Telefon bimbit penulis pun budak yang jual kat Low Yat tu dulu cakap 2G…maknanya tak boleh support fungsi internet la kot.

Jadi, pertama sekali, Pelan Mobile Internet Lite percuma tu tak guna, penulis tak pakai.

Keduanya, penulis kena hantar sms (walapun percuma) untuk lebih kurang memberitahu…”eh eh..gua tak mau la…ish gua tak mau la”.

Kepala hotak mangkuk ayun kat Celcom tu semua.

Bila tak pohon, tak pakai dan tak boleh pakai, secara tiba-tiba penulis perlu hantar sms kata Stop.
Kalau tak hantar maka setiap bulan kena bayar RM28. Itu bukan paksaan ke?

Aku tak mintak in the first place, lepas tu aku kena hantar sms merayu janganlah suruh aku guna Pelan Mobile Internet Lite, aku tak nak bayar RM28 tu.

Bendanya bukan apa, kalau sejuta pelanggan Celcom terima sms camtu, bayangkan sebahagian besar tak layan, ingat itu sms penipu dari pihak ketiga, tak pasal-pasal sebahagian besar dari mereka terpaksa bayar RM28.

Sedap aje Celcom suka-suka offer kononnya secara percuma, lepas tu kena ken hantar sms kata STOP, kalau tak hantar sms, kira dah terima le offer tu dan kena bayar.

Bukankah sepatutnya hantar sms tanya berminat nak langgan atau tidak, lepas tu siapa berminat hantar sms ” Minat”.

Ini tiba-tiba bagi percuma, yang nampak benor tak ikhlas dia punya percuma tu, lepas tu kalau tak jawab kena bayar.

Apa orang-orang kat Celcom ingat negara ini bapak diaorang punya ke? Main sukahati buat amalam perniagaan macam ni.

Penulis tidak akan hantar sms STOP tu. Pasal penulis memang tak mintak dan tak nak sebarang pelan dari mula. Celcom yang harus hentikan budaya perniagaan tidak sihat ini.

Masalah ini kami akan cuba bawak ke sidang media pak-pak menteri yang berkenaan. Kalau Rais Yatim atau Ismail Sabri tak berani nak cakap apa-apa, mungkin lebih baik diaorng pun letak jawatan ajelah.

Akhir rencana ini, maka persoalannya, sebagai sebuah syarikat telekomunikasi yang besar di negara ini, apakah bentuk etika perniagaan yang dipegang oleh Celcom?

Aku bagi ikut sukahati aku, kalau kau tak nak kau kena merayu kat aku untuk berhenti, kalau tak sila bayar yea setiap bulan.

Inikah etika perniagaan Celcom. Memalukan. - Mynewshub.my

4 comments:

Anonymous said...

Itulah aku pun angin. Bila kerajaan berkuasa dari satu parti. Kadang kadang mereka bagi muka pada telco dan Astro juga atau Tenaga.

Mereka minta apa yang mereka nak cekik darah rakyat pada kerajaan dan kerajaan luluskan. Tak tau lah kalau kerajaan ada masyukkkk.

Misal Euro 2012. Macam mana nak maju bolasepak Malaysia. Tv biasa sekarang tak boleh tayang semua. Mana perlawanan penting kita tak boleh tengok. Astro sapu semua. Kerajaan layan lak tu.

Macam olimpik nanti. Dulu semua di TV percuma. Ni dah Astro sapu. Orang kampung pun tak dapat tengok. Macam mana nak galak sukan negara. Mereka pentingkan kocek.

Kalau ada pembangkang yang sihat perkara ini dapat di seimbangkan. Malangnya mereka sibuk dengan agenda peribadi. Tidak pernah sekali pun mereka memperjuangkan hak rakyat. Pembangkang kita adalah musuh negara.

Langsung tinggal kita rakyat bising bising tapi tak dapat buat apa pasal kerajaan layankan apa mereka mau. Mungkin pihak berkaitan ada makan rasuah mana kita tau. Bila berlaku perkara pelik pelik tak masuk akal.

Anonymous said...

Itu belum kira lagi top up kena curi tanpa pengetahuan. Top Up Rm10.00 belum guna tinggal 1.02 sahaja. Celcom memang bermasalah dan cekik darah.

Anonymous said...

aku pun bengang dengan Celcom.. Banyak hidden charges... menteri apa ko buat...tgklah sikit telco-telco ni....

Anonymous said...

Pale butoh celcom...suka ati jer dorang main paksa...pale butoh cekik darah..kalo aku nmpak pekerja2 ofis celcom kt tmpat aku, mmg siap ar muka dorang aku pcah...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!