Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, July 17, 2012

PEDASSSS BERAPI..!!! TONY PUA TERBUKTI FITNAH, HANGPA TOLONG BAYAR SAMAN DIA..???!!!

http://dukeofumno.blogspot.com/

Agak pelik bila Tony Pua mengutip derma untuk bayar saman kepada Syabas. Dia buat fitnah kat Syabas. Lepas kena saman dan diperintah bayar saman, dia kutip derma dari orang ramai untuk tolong bayarkan saman dia tu...

Aku nak tany hangpa, kalau hangpa kena saman speed trap, saman parking atau saman trafik apa pun, hangpa kutip derma dari orang kampung untuk bayar saman ke?

Ataupun, kalau hangpa buat fitnah kat orang dan hangpa disaman oleh orang tu, dan kemudiannya hangpa diperintah mahkamah untuk bayar kat orang yang hangpa fitnah tu, APAKAH HANGPA KUTIP DERMA UNTUK BAYAR SAMAN TU..???

http://dukeofumno.blogspot.com/

Hangpa yang buat salah dan berdosa, tapi hangpa suruh orang lain tolong bayar? Patut ke? Adil ke? Perlu diingat, menurut Islam, dosa fitnah tu lebih teruk dari dosa membunuh, kan? Tapi hangpa benarkan rakyat dibunuh sekali sebab fitnah hangpa tu? 

Aku tak heran la pasal kes Tony Pua ni sebab dia kafir harbi yang memang suka buat fitnah. Tapi, macamana dengan orang-orang PAS yang tolong Tony Pua ni bayar saman? Dah terang-terang dia salah, tapi hangpa tolong jugak? Pelik betoi la sebab hangpa tolong kafir harbi ni buat salah...

http://dukeofumno.blogspot.com/

Jangan salahkan Tony Pua lagi kalau lepas ni dia fitnah para pemimpin PAS pulak. Kalau pemimpin PAS yang kena fitnah tu saman Tony dan Tony kena bayar, hangpa nak tolong dia jugak?

Setahu aku, rakyat Malaysia ni memang ada akal. Tapi, hanya orang-orang PAS saja yang  letakkan kepala otak dan perjuangan depa kat kepala lututtttt..!!! Heh! Kan?

Ulasan dari tulisan K7L...

1 comment:

Anonymous said...

Derma tu kan ikhlas, tiada paksaan. Walaupun diadakan jamuan makan untuk mengutip derma, juga bukan paksaan. Usahlah dilihat dari apa yang dilakukan kerana sekiranya kita bermuhasabah diri, pastinya kita pun sedar bahawa kita juga tidak perlu ditolong. Janganlah diperbesarkan berita berita sebegini kerana pokoknya yang bersalah sudah pun dihukum. Kita tak dapat buat apa yang dilakukan beliau itu sebab kalau pun kita kena saman speed trap ke apa pun, jumlah samanya sedikit. Entahlah tak dapat saya nak komen lanjut hanya rasa terharu jer.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!