Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 9, 2012

GEMPARRR DARI KEDAH..!!! ANAK YATIM DICABUL LEBAI PAS..???!!!


Agak panas cerita ni di kalangan ruang maya internet di Kedah. Khabarnya, sampai ada yang kena warning dengan Majlis Daerah berkenaan pendedahan kes cabul nihhh...

Menurut salah seorang rakan aku dalam skuad Team Media Kedah, anak yatim ni dicabul oleh warden rumah anak yatim tu. Dua laporan polis dah dibuat terhadap warden yang sama dan atas tuduhan yang sama...CABUL.

Khabarnya, bukan dua orang tu saja yang jadi mangsa, ramai lagi dah kena cabul oleh warden tu. Tapi ye la kan...sapa la yang peduli tentang anak-anak yatim tu.

Rumah anak yatim tu hanya dapat peruntukan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM). Tapi semua pengurusan rumah anak yatim tu dikendalikan oleh Kerajaan Negeri melalui Majlis Daerah tu...

Masa laporan polis tu dibuat, banyak media datang cover. Bebudak tu cerita, bukan saja depa dicabul, malah para petugas di rumah anak yatim tu "seleweng" duit peruntukan yang depa dapat...

Khabarnya, rumah anak yatik tu dapat banyak sumbangan dari dermawan. Tapi depa tak merasa sumbangan tu. Khabarnya, penjaga depa makan sedap-sedap, tapi depa makan ala kadar saja. Umpamanya, kalau depa makan lauk ikan, warden tu makan lauk ayam! Warden tu siap bawak family makan sekali tu bebbbb...! Betul ke?

Apa pun, aku harap polis siasat la kes ni betul-betul. Apatah lagi perkara ni melibatkan anak yatim. Kalau tak dapat dibuktikan di dunia pun, dah tentu perkara ni takkan lepas di akhirat nanti..kan?

Paling aku tak tahan tu...member aku Aktivis UMNO Pekan Naka tu kena ugut wooo!!! Ada sorang tu contact dia ugut macam-macam. Heh! Bro...member aku tu just laporkan apa yang diceritakan anak-anak yatim tu kat dia. Dia cuma sampaikan saja...salah ke?

Kalau nak cakap pasal bab kes polis, abih tu yang kes polis sampai masuk dalam mahkamah pun dilaporkan oleh media...apasal tak saman media tu? Lagipun, member aku tu tak tuduh sesapa pun...dia hanya laporkan saja....yang nak ugut memacam tu apahal? 

Atau yang mengugut tu dapat tekanan dari Ahli Majlis? Ahli Majlis PAS, kan? Pasal aku dapat tahu para petugas dan warden kat situ memang penyokong PAS, kan? Nak lindung orang PAS, kan? Heh! Cakap je la terus terang wehhhhh..!!!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!