Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, July 16, 2012

GEMPAR DI SG KOB..!!! 400 ANGGOTA POLIS KAWAL KENDURI SAMBUT RAMADHAN..???!!!

http://dukeofumno.blogspot.com/




Aku dapat tahu dua hari lepas Azizan hantar 3-4 truck FRU untuk jaga tapak Memorial Park di Sungai Kob, Kulim. Tapi peliknya, tak ada apa-apa yang berlaku pun...! Hehehehehheeee...


Aku heran, sapa la yang pandai-pandai bagi maklumat kat Azizan kata penduduk kampung di Sg Kob nak buat kacau kat tapak memorial tu...sampai 400 anggota polis di kerah berkawal kat sana? Tu diaaa...

Buang masa betul laaa. Abang-abang polis tu banyak lagi kerja lain nak buat. Kes pun banyak lagi yang tak selesai. Tapi, sapa yang dok buat cerita kata penduduk kampung tu nak merusuh?

Sebenarnya, penduduk kampung tu nak buat kenduri sambut Ramadhan. Sengaja depa pilih lokasi kenduri tu dekat dengan jalan masuk ke Memorial Park tu...

Nak buat kenduri pun kena kawal dengan FRU ke? Bukannnya penduduk kampung tu bawak parang ke..pistol ke...M16 ke...Styer ke...bazooka ke..!!! Errr...kalau kenduri kahwin kat Kulim, Azizan suruh 400 anggota polis kawal jugak ka?

Pelik betul. Tapi, aku rasa ada orang sengaja nak buruk-burukkan penduduk kampung tu. Kononnya, depa tu ganas-ganas belaka. Padahal, depa tu rilex jaaa..cool..!!! Tapi penduduk kampung tu memang smart...depa tau la apa yang depa buat...heh!

Sebenarnya, sehari selepas kenduri tu (semalam) depa pakat ramai-ramai pi ke Mahkamah Tinggi Alor Setar untuk failkan injunksi terhadap projek Memorial Park tu..

Kalau puak-puak Pakatan Haram tu suka main undang-undang, kenapa tidak penduduk kampung Sg Kob? Ingat depa koman sangat ka? Depa pun ada lawyer, doktor, engineer yang sayangkan tanah orang Melayu laaaa...

Dan yang aku pasti...yang paling kuat bantah Memorial Park tu ialah orang-orang PAS sendiri. Aik! Orang PAS bantah Kerajaan PAS Kedah? Tu diaaa...!!! Pelik tu weiiii..!!! 

P/s: Apa lagi...kasi pecah laaaa..! Muahahahaha... (aku teringat M Busra kasi pecah jamban depan rumah Alibaba...muahahahahahaaa..!!!)

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!