Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Tuesday, June 5, 2012

PEDASSS...!!! INI BUKTI PAKATAN HARAM TAK GANAS..???!!!


Kalau dengar apa yang dikempenkan oleh Pakatan Rakyat, yang jahat, yang ganas dan yang mencetuskan segala macam keganasan adalah UMNO dengan ANJINGNYA iaitu POLIS DIRAJA MALAYSIA. 

Walaupun tiada sebarang campurtangan UMNO dan PDRM dalam masalah yang dihadapi oleh para pemimpin Pakatan Rakyat, UMNO dan PDRM jugalah yang dipersalahkan oleh mereka.

Para pengikut Pakatan Rakyat sangat percaya bahawa UMNO dan PDRM saling bekerjasama untuk menunjukkan yang Pakatan Rakyat adalah penjahat, pengganas dan penipu terbesar di Malaysia!

 

Malangnya apa yang berlaku adalah sebaliknya. Bukan UMNO yang menunjukkan keganasan tetapi dari semasa ke semasa, Pakatan Rakyat yang sentiasa memilih jalan kekerasan dan keganasan untuk menyampaikan keinginan mereka yang tidak tertahan-tahan untuk menguasai Putrajaya.

Siri-siri demonstrasi yang membabitkan Pakatan Rakyat mahupun yang didalangi oleh Pakatan Rakyat, semuanya mengarah kepada keganasan. Kempen-kempen yang dijalankan juga lebih kepada menjerumuskan emosi dan kemarahan yang sangat meluap-luap untuk menjatuhkan kerajaan terutama dengan cerita kononnya, pemimpin-pemimpin UMNO adalah penjarah, perompak dan penyonglap duit rakyat.

Bagaimana pihak yang seringkali melaung-laungkan keganasan dan usaha menjatuhkan kerajaan yang sah dipilih oleh rakyat menerusi demonstrasi, tiba-tiba sahaja bertukar menjadi baik, bahkan menyalahkan pihak lain kerana keganasan yang dicetuskan oleh mereka?

Kerana tidak berpuas hati dengan SPR, Pakatan Rakyat menganjurkan demonstrasi besar-besaran di jalanraya dan mengganggu semua urusan aktiviti perekonomian. Kerana tidak berpuas hati dengan pengundi hantu yang menjadi igauan fantasi mereka, demonstrasi dilancarkan sehingga menyusahkan jutaan orang lain yang berurusan di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur. 


Tidak cukup dengan demonstrasi, keganasan dicetuskan pula dengan harapan ekonomi negara akan runtuh, pelabur tidak datang, golongan penjaja dan peniaga akan mengamuk dan hasutan mereka kononnya kerajaan gagal meningkatkan taraf ekonomi akan kelihatan benar.

Apabila ada yang mengatakan Pakatan Rakyat akan mencetuskan keganasan dan rusuhan besar-besaran di seluruh negara sekiranya mereka kalah pada PRU13, ramailah di kalangan mereka yang segera cuba menafikan perkara berkenaan. Sebaliknya tudingan mereka mengarah kepada UMNO dan barisan kepimpinan Barisan Nasional.Siapa yang tidak berpuas hati dalam segala hal? Kalau sudah semuanya tidak berpuas hati, tentu sekali mencetuskan keganasan bukanlah perkara susah. Apatah lagi dari semasa ke semasa, para pemimpin Pakatan Rakyat sentiasa mencanangkan yang pilihanraya negara ini tidak adil, tidak telus dan tidak berkualiti.

Doktrin tersebut dipercayai dan diimani dengan bersungguh-sungguh oleh para pengikut Pakatan Rakyat. Malah yang paling menakjubkan ialah apabila mereka mengatakan, seandainya pilihanraya negara ini berjalan dengan adil, maka keseluruhan negara ini sudah berada di bawah Pakatan Rakyat, bukan setakat Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan semata-mata.

Perkara yang sama jugalah berlaku di Sarawak dalam Pilihanraya Negeri pada April 2011. Setelah puas memukul gendang kononnya Pakatan Rakyat akan menang besar di Sarawak, terutama sekali oleh PKR, hakikat yang terpaksa mereka telan adalah PKR hanya mampu meraih 3 kerusi dan DAP 16 kerusi dengan baki dan majoritinya dimiliki oleh Barisan Nasional.

Cerita daripada kemenangan Barisan Nasional ialah kononnya Barisan Nasional dan Taib Mahmud telah membayar sejumlah wang kepada para pengundi untuk mengundi Barisan Nasional. Sedangkan Pakatan Rakyat pula, bersih dan suci. Bantuan daripada SPR ditokok dengan rasuah pengundi telah membolehkan Barisan Nasional menang.

 
Susulan kemenangan Barisan Nasional, beberapa kali Pakatan Rakyat, khususnya PKR cuba melakukan demonstrasi ganas termasuklah BERSIH 3.0. Namun demonstrasi mereka tidak mendapat sambutan daripada rakyat Sarawak.

Itu keadaan di Sarawak… ianya sangat berbeza di Semenanjung di mana rata-rata peminat, penganut dan penyokong Pakatan Rakyat terdiri daripada manusia-manusia yang sangat sukakan keganasan seperti yang dibuktikan menerusi Demonstrasi Ganas BERSIH 3.0 di mana sasaran mereka adalah cuba membunuh anggota-anggota polis.

Justeru, objektif utama Pakatan Rakyat seandainya mereka gagal menguasai Putrajaya atau kalah besar pada PRU13 nanti, ialah melakukan keganasan untuk menimbulkan kegerunan sepertimana yang dilakukan oleh Parti Komunis Malaya pada musim-musim Darurat dahulu.

Keganasan para penyokong Pakatan Rakyat memang sudah terbukti terutama apabila mereka lebih sibuk menyalahkan polis dan UMNO atas perbuatan mereka sendiri!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!