Tuesday, June 26, 2012

PANASSS..!!! RAHSIA MISI SELAMATKAN RM3 BILION TERBONGKAR..!!!

 
Penulis baru dimaklumkan akan perkara ini melalui seseorang yang punya hubungan dengan SUK Selangor.  Sejauh mana kebenaran ini, terpulang kepada anda untuk menilai.

Kisah RM3 billion yang “dilarikan” oleh Anwar Ibrahim merupakan sesuatu yang sukar dinafikan oleh seluruh jentera PKR.  Sudah menjadi kebiasaan di dalam Pakatan, jika ia melibatkan Anwar, maka akan turunlah seluruh jentera mereka untuk mempertahankan Anwar.

Modus operandi ini cukup popular sewaktu zaman Ezam Md Nor memimpin jentera suatu ketika dahulu.  Namun, tidak akan selamanya  mereka teguh berdiri di belakang Anwar.

Begitulah situasi yang sedang berlaku sekarang apabila jentera Pakatan semakin muak dengan satu persatu isu yang melingkari Anwar.  Apatah lagi ia melibatkan wang sebanyak itu.

Yang cukup memeningkan kepala ialah akuan bersumpah dari bekas Penolong Gabenor Negara, Datuk Abdul Murad Khalid yang mengakui bahawa akuan sumpah yang dibuat olehnya 13 tahun lalu adalah benar.  Akuan sumpah berkenaan telah mengaitkan nama Anwar Ibrahim sebagai salah seorang yang memberi arahan dalam beberapa pembayaran bernilai jutaan ringgit kepada beberapa penama.

Seolah, tiada lagi ruang untuk mempertahankan Anwar. Perlu diingatkan, akuan bersumpah adalah “senjata” yang sering digunakan oleh Anwar sebelum ini.

Oleh yang demikian, penulis dimaklumkan bahawa jentera Anwar telah memikirkan beberapa cara untuk memastikan isu ini dapat dialihkan segera.  Antaranya ialah melalui Anwarista yang menguasai PAS, dengan membangkitkan isu penangguhan haji demi pilihanraya untuk mencipta isu terbaru.

Perlu diingatkan, isu penangguhan haji ini dibangkitkan oleh Tuan Ibrahim Tuan Man, seorang lagi pemain politik yang cukup dikenali telah “tunduk” kepada Anwarista.  Kenyataan itu sendiri telah menyebabkan kepimpinan PAS bergegar, dan terkedu.

Persoalannya, siapakah di belakang kenyataan jumud berkenaan?

Menyedari isu berkenaan tidak cukup kuat kerana isu RM3 billion masih lagi berlegar dan desakan dari pelbagai pihak termasuklah beberapa badan bukan kerajaan, gelombang dalaman “pecat Faekah Husin” pula diwujudkan.  Tatkala isu berkenaan di peringkat awal, panasnya belum lagi mencapai maksimum, timbul pula satu lagi isu – perletakkan jawatan Rafizi Ramli.

Apa yang cuba dibangkitkan ialah persoalan hubungan desakan pemecatan Faekah dengan perletakkan jawatan Rafizi.  Rakyat dihidangkan dengan pelbagai persoalan dengan dua isu ini.  Tentunya banyak perkara yang akan dibangkitkan, diperbicangkan berkaitan dengan kedua-dua isu berkenaan.

Pastinya, akan ada lagi pemain-pemain politik yang tampil untuk “memanjangkan” hayat kedua-dua isu ini sehingga Ramadan bertukar Syawal, dan seterusnya.

Sedang sibuk rakyat dibuai dengan isu ini, Azmin selaku pendesak agar PRU dipercepatkan akan terus memainkan peranannya.  Harapannya ialah PRU berlaku dalam masa terdekat.

Oleh yang demikian, isu RM3 billion ini tidak sempat untuk difikirkan dan dibincangkan. Tentunya ia memberi manfaat yang besar kepada Anwar Ibrahim kerana PRU akan berlangsung.

Sudah ada tanda-tanda bahawa “mood” pemain politik lebih gemar menceritakan tentang hubungan desakan pemecatan Faekah dan perletakkan jawatan Rafizi.  Tanpa sedar, mereka sebenarnya telah terpedaya dengan isu asal yang bakal membungkam cita-cita Anwar iaitu;

Ke mana RM3 billion yang dirompak dari rakyat?

Sumber: Klik sini

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!