Thursday, June 28, 2012

GEMPARRR..!!! ANWAR NAK TUMBUK MUKA SALAHUDDIN AYUB..???!!!

BARU-BARU ini Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub, telah menyatakan bahawa PAS mengalu-alukan tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar berhubung kes 20 akaunnya yang dikatakan bernilai lebih RM3 bilion.

Ekoran dari kenyataan itu, saya mendapat maklumat bahawa kenyataan tersebut benar-benar telah membuat Anwar marah kepada Naib Presiden PAS itu.

Bagaimanapun, saya tidak pula diberitahu sama ada kemarahan Anwar itu setaraf dengan kemarahannya kepada Datuk Dr. Hasan Ali yang dipecat dari PAS kerana tidak menyokongnya pada hari keputusan perbicaraannya di mahkamah tempohari.

Apa yang pasti, Anwar memang marah pada PAS, khususnya kepada Salahuddin Ayub.
Saya tidak pasti sama ada Anwar akan mengarahkan Azmin untuk menempelak PAS dan menggesa parti itu untuk memecat Salahuddin atau tidak. Harapnya tidak ada seorang lagi “keldai PAS” yang dipecat demi kepentingan Anwar.

Saya agak musykil dengan kenyataan Salahuddin itu. Apakah dia benar-benar bencikan Anwar? Atau dia marah kepada Ketua Pembangkang itu kerana merahsiakan kekayaannya dari PAS?
Sebagaimana maklum, sememangnya ramai para pemimpin PAS yang marah dan tidak gemar pada Anwar.

Namun mereka hanya berani menyuarakan kebencian mereka terhadap Ketua Umum PKR itu “dibelakang” umum sahaja memandangkan mereka takut sekiranya Anwar menyekat dana PRU ke-13 untuk PAS nanti.

Saya sebelum ini kerap mendapat maklumat dari ramai penyokong PAS yang memberitahu tentang para pemimpin utama mereka yang merungut dan bersungguh-sungguh memaki hamun Anwar ketika berbual sesama mereka.

Setahu saya, golongan yang paling menyampah pada Anwar ialah golongan pro-ulama yang kebanyakkan adalah golongan ilmuwan yang berlatar pendidikan dari timur tengah dan mahir tentang ilmu agama.

Malah lebih mengejutkan, mereka sendiri mengakui dan tahu tentang tabiat Anwar yang suka “main belakang” dan mengamalkan hubungan sejenis.

Menurut mereka, tak payah UMNO atau BN beritahupun, mereka punya sumber yang meyakinkan mereka tentang tabiat buruk Anwar dari bangku sekolah lagi itu.

Apabila disebut mengenai dana kekayaan Anwar yang dirahsiakan sebanyak RM3 bilion itu, makin ramai para pemimpin PAS yang marah dan bengang dengan Ketua Pembangkang tersebut.

Mereka marah kerana Anwar selama ini berpura-pura tidak berduit sehingga memaksa mereka mengumpul derma dari ceramah ke ceramah untuk membiayai aktiviti politik Pakatan Haram sedangkan PAS sendiri tidak berduit!

Kerana dana tersembunyi Anwar itu juga mereka terpaksa mengikat bajet PAS untuk digunakan pada PRU ke-13 ini sebagai bukti komitmen mereka kepada Pakatan Haram.

Memang Anwar menjanjikan sejumlah wang yang besar pada PRU ke-13 nanti, tapi mereka sangsi padanya apabila banyak sumber mendedahkan bahawa Anwar membawa dana dari rakan-rakan Zionis Yahudi Israel untuk membantu kempen mereka nanti.

Jadi, tidak hairanlah pada saya apabila Salahuddin mengalu-alukan supaya Anwar disiasat secara terperinci tentang skandal RM3 bilion yang didakwa dimiliki oleh suami Wan Azizah itu.
Anwar marah pada PAS?

Apa PAS peduli dengan kemarahan Anwar itu? Apakah PAS tidak punya perasaan sehingga kemarahan PAS terpaksa dipendam demi menjaga hati Anwar? PAS punya marah ada Anwar peduli sebelum ini?

Anwar hanya kuat di dalam PAS melalui “askar-askar upahan”nya yang diserap di dalam PAS sejak dia bersama UMNO lagi. Tak perlu sebutlah nama-nama askar tersebut kerana rata-rata umum memang tahu siapakah gerangannya yang dimaksudkan itu, kan?

Sumber: Perak Today

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!