Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, May 17, 2012

PERHATIAN KEPADA UMAT ISLAM SAHAJA..!!! SILA HAFAL HADIS INI SEBELUM TERLAMBAT..!!!

Aku rasa, umat Islam di seluruh dunia digesa untuk menghafal hadis di bawah sebagai langkah berjaga-jaga sebelum fahaman dan aqidah kita terpesong oleh fatwa baru yang menghalalkan penderhakaan kepada ibubapa.

Sebelum "Nabi PAS PIS PUS" bersabda, baik kita hayati dan fahami sabda Rasulullah SAW...

Abu Hurairah Radhiallahu 'anh berkata:

Seorang lelaki datang menemui Rasulullah sallallahu 'alaihi wasallam dan bertanya: “Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?” 


Baginda menjawab: “Ibu kamu.” 

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” 

Baginda menjawab: “Ibu kamu.” 

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” 

Baginda menjawab: “Ibu kamu.” 

Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?” 

Baginda menjawab: “Ayah kamu.”

2 comments:

Anak Teruna said...

video terbaru bangkang dari longkang..jgn terasa beb...

http://anakterunaboy.blogspot.com/2012/05/video-terbaru-bangkang-dari-longkang.html

QalamQabut said...

Ini tentu berkaitan kes Azmin kan?

Yang dikatakan 'ayah' di sini mungkin Anuar Bin Ibrahim sebab ayahanda Hj Ali dah tiada. Bro k Anuar Bin Ali gantikan tempatnya. Tak kisahlah sebagai ayah angkat atau abang angkat.

Tapi... tapi... tapi bila aku baca balik hadis tu, tiga kali Nabi sebut ibu sebagai manusia yang paling berhak untuk dilayan dengan sebaik-baiknya baaaruuulah disebut ayah.

Mungkin Azmin buat pilihan mengikut keperluan semasa. Lagi pun ibu dia dah dibeli UMNO. Dah tak relevan dalam hidup dia.

Lagi pun hadith ni keluar tahun berapa. Dah lapok. PKR mana guna hadith lapok dan jumud. Sekarang zaman LBGT.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!