Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, May 19, 2012

PANASSS..!!! MANA MAZLAN ALIMAN NAK LETAK MUKA..??? MALU WOOO..!!!

 
Kejayaan PAS sejak penubuhannya untuk melahirkan penyokong yang “bermuka tembok” tidak perlu dipertikaikan lagi.  

Lihat sahaja kepada Khalid Ismath, mahasiswa yang mendapat pendidikan hasil perit jerih perjuangan UMNO, kini bersikap lupa diri akibat dari acuan ekstrim anti-kerajaan fahaman Syiah yang subur mekar di dalam parti kononnya Islam itu.

Terbaru, 2 lagi individu yang menentang keras usaha kerajaan dalam memajukan Felda sehingga usaha itu terbantut gara-gara injunksi mahkamah yang diperolehi telah hadir untuk menerima durian runtuh FGVH.  

Dua peneroka berkenaan ialah Abdullah Mohd., 60, dari Rancangan Jengka 15 dan Idris Mat Sah, 61, dari Jengka 14.

Ia adalah satu pencerahan kepada seluruh rakyat, akan sikap tidak mengenang budi dan tidak tahu malu yang diterapkan oleh PAS.  

Berbulan lamanya Felda diserang dengan pelbagai kata dusta dan pembohongan demi keuntungan politik oleh PAS, sehinggga tidak perlu campurtangan langsung DAP untuk “membunuh” satu lagi usaha kerajaan dalam memastikan rakyat tidak hidup dalam kemiskinan.

Apa yang peneroka bermuka tebal ini tidak sedar ialah, “kepala” yang mereka ikuti adalah Mazlan Aliman, seorang lagi “produk” PAS yang lahir dari kegagalan dirinya sendiri mengurustadbir tanah anugerah rancangan Felda, dan menyalahkan kerajaan atas ketidakupayaannya itu. 

Mungkin sahaja Mazlan Aliman tidak mahu semua peneroka perolehi keuntungan, barulah ada yang senasib dengannya.


Apa yang berlaku menjadi pedoman kepada seluruh rakyat, agar tidak mendengar hasutan dari seorang yang gagal total tentang pengurusan harta.  

Lebih baik perhalusi cadangan-cadangan yang memberi pulangan menarik kepada peneroka dari Pengurusan Felda, yang telah membawa kemajuan pesat dan keuntungan kepada semua.

Sungguhpun malu itu sebahagian daripada iman, penyokong PAS telah lama didoktrinkan dengan sikap tidak tahu malu.  Tidak terjawab ke  manakah hilangnya sebahagian iman mereka akibat sikap tidak tahu malu itu.

Arrgghhhh… Peduli apa yang dengan malu, asalkan boleh dapat duit, ludah kahak hijau pekat dusta nista pun sanggup dijilat dan ditelan!

Itulah perjuangan penyokong PAS, dengan maruah perjuangannya berstatus “pariah”!

Sumber: Klik sini

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!