Thursday, May 3, 2012

GEMPARRR..!!! BUKTI RAKYAT SURUH AZIZAN TURUN..!!!


Aku ketawa besar bila tengok video bantahan ni. Bukan apa, teringat pulak petikan filem Seniman Bujang Lapok. Sudin suruh Hang Tuah turun..! Dan kali ni, rakyat pulak suruh Azizan turun jumpa depa kat depan Wisma..!!! Heh!

Semalam, ramai yang tak percaya bila aku bagitau Azizan di"serang" penduduk Kampung Sg Kob yang datang 4 bas dari mukim Karangan, Kulim, di depan Wisma Darulaman.

Orang yang paling tak percaya ialah Ketua Penerangan PAS Kedah, Zulkifli Yahya, yang mengatakan bahawa yang datang berdemo tu bukan penduduk kampung terbabit. Katanya, yang datang berdemo tu orang luar...

Kepala hotak dia orang luar!!! 4 biji bas datang bawak orang kampung Sg Kob tu! 

Dalam demo tu, memang la ada wakil NGO dari Jawatankuasa Bertindak Madrasah Salihiyyah dan CAP. Tapi depa datag sendiri dengan kenderaan sendiri. Yang datang dengan 4 biji bas tu semua mak long paklong, abang adik dari kampung Sg Kob!

Awat? Ustaz Wahi tu mai dari kodiang Kodiang, kah?

Aku hairan betul dengan sikap Zulkifli Yahya yang berotak ignorance dan enggan menerima kesalahan atau kesilapan sendiri. Awat depa ingat depa betoi semua ka?

Aku rasa, kalau dia sebut macam tu kat depan depa yang datang berdemo semalam, rasanya dah tertiarap atas tar jalanraya dah kena balun dengan penduduk kampung! Heh!

1 comment:

Anonymous said...

Ade braaaannnnn! Ostad jijan!!! Ade braaannnnn
zul yahya takdaq teloq. Cheerr cite zket depan rakyat sg kob ni. Shabas warga sg kob, lu sume anak melayu jantan.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!