Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, April 30, 2012

SORRY...AKU TERPAKSA HENTAM MARINA MAHATHIR LAGI...

Dari dulu lagi aku memang tak berkenan dengan anak Tun M yang bernama Marina Mahathir ni. Sejak dia join Sister In Islam, aku dah mula tak suka kat dia. Bukan salah parents dia, tapi dia memang jenis tak faham agama dan dia seolah-olah nak suruh agama pulak yang faham dia...

Dulu, dia join sokong Bershit 2.0. Aku dan balun dah dia dulu. Dan kali ni, makin melampau apabila sekali lagi dia sokong Bershit 3.0. Kononnya atas kebebasan berfikir dan bersuara, dia setuju apa yang Ambiga buat dan bertentangan dengan wisdom bapanya yang menentang keras Bershit 3.0.

Aku tak salahkan Tun M pasal beliau tak boleh kawal anaknya lagi dah lepas anaknya tu dah bernikah dengan orang.Marina bawah tanggungjawab laki dia dah sekarang. Tapi makin lama, Marina makin terserlah kebodohannya berfikir...

Dia hentam polis habis-habisan di blognya berkenaan Bershit 3.0. Katanya polis tak patut guna cara kekerasan untuk halang Bershit 3.0! Dia salahkan polis...

Kepala hotak dia! Ambiga suruh Bershit 3.0 bersurai dengan baik, tapi puak-puak Bershit tu tak boleh dengar dan terus mengganas. Polis dibelasah sampai masuk ICU. Malah dikatakan ada yang meninggal dunia..!

Jadi, orang-orang macam tu yang Marina nak suruh dilayan dengan bunga-bungaan dan dibelai dengan penuh kasih sayang? Kenapa tak tukar je pasukan FRU tu dengan gadis-gadis GRO dan pelacur untuk memujuk rayu puak-puak Bershit tu?

Cuba Marina bagitau aku, ada tak pasukan anti-rusuhan mana-mana negara dalam dunia ni yang layan perusuh dengan bagi makanan dan minuman? Ada tak pasukan anti-rusuhan di oversea yang tak guna kekerasan terhadap perusuh. Depa bantai sampai mati woooo..!!! 

Kat Malaysia ada ke perusuh yang kena belasah sampai mati? Polis dibantai perusuh sampai mati tu ada laaaa...

Kalau Marina kata polis patutnya benarkan Bershit berhimpun di Dataran Merdeka. Mahkamah tak kasi laaaa! Mahkamah tu badan eksekutif dan bukan di bawah pengaruh politik. Tun M pun tak boleh kawal decision mahkamah, apatah lagi Najib yang baru jadi PM 3-4 tahun. 

Pergi tanya mahkamah la dan persoal kenapa dia tak bagi Bershit berhimpun kat Dataran tu. DBKL mungkin ada kuasa untuk memohon perintah mahkamah. Tapi DBKL tak ada kuasa nak suruh hakim decide untuk ikut permohonannya. Kalau permohonan tu okay, mahkamah akan terima. Tapi kalau tak okay, dah tentu mahkamah reject!

So, salah sapa tercetusnya huru-hara tu? Golonga tua yang join Bershit 3.0 tu pun salahkan budak-budak Bershit yang langgar kawat duri tu. Habis tu takkan nak salahkan polis pulak? Akal Marina letak kat kepala lutut ke?

Marina, jangan kerek sangat. Jangan sampai kitorang korek dan dedahkan punya rahsia yang akan mengaibkan. Kitorang bukan tak tahu you punya lifestyle macam mana. Gambar-gambar tak senonoh you tu dah biasa dah orang tengok. Jangan pulak didedahkan gambar-gambar yang "luar biasa" pulak...kan? Second warning...

p/s: Ayahanda Tun M dan Bonda Siti Hasmah. So sorry to write about your daughter this way. But I have to...so sorry again.

6 comments:

Anonymous said...

Marina ni tak reti jaga nama baik keluarga. What a pity???

Anonymous said...

.. no problem, tak perlu minta maaf.. apa nak heran, anak nabi nuh as pun buleh lawan cakap bapak dia, ini kan pula anak manusia biasa yang memang tidak maksum seperti tun dr mahathir... lagi pun, soal kubur kena jawab sendiri-sendiri ... cuma nya kita berdoa semoga si marina ini di beri hidayah Allah swt dan pulang ke pangkal jalan.... kalau makin teruk.. rasa nya tun dr mahathir pun tak kisah jika marina nak terjun laut.. dah akil baligh.. dah janda... tak perlu bapa jadi wali lagi, masa nikahkan anak dia dulu, dia dah serah kuasa pada suaminya, bila suaminya putuskan ikatan.. terpulang pada marina .. selain hubungan darah, hak harta pusaka dan emosi, rasanya yang lain dah tak ada...

Anonymous said...

bapak ja pandai,
anak bodoh piang

Anonymous said...

Duke.... wisdom cannot be inherited. Tapi harta boleh diwarisi (beruntunglah anak Nuar ye) Saya amat menyanjungi ayahanda Tun & bunda Dr. Siti Hasmah. Tapi sibingai anaknya yang satu ni... way out!!. Maaflah di atas keterlaluan cara saya ini.

Anonymous said...

Tunggu bapak lagi tak hentam. Kalau perangai macam bewak, hentam saja. Kalau dok berasa kata orang nak respek dia pasai anak TM, sorry. Orang bagi muka kat dia sebab binti Mahazir saja. Apa dia lebih dari orang lain selain nama bapak dia.

Anonymous said...

Tun Mahathir adalah seorang yang saya respect dari segi credibility dan karismanya. Allah telah menduga beliau dengan pelbagai dugaan dan semuanya di tangani dengan baik demi negara. Kelantangan dan keberanian beliau menentang prinsip Amerika dan siapa saja yang cuba menggoyah Malaysia melambangkan keberanian beliau dan keyakinan beliau - tiada apa yang boleh ditakuti selain Allah.Kini beliau diuji dengan orang yang paling hampir dengannya. Dengan wisdom yang dia ada, dia tidak melatah walau apa pun tindakan anak nya. SEmoga Tun sentiasa di dalam rahmat Allah

Bila Kak Su Bersuara... Heh!