Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, April 7, 2012

RASULULLAH SAW MENGANJURKAN UMATNYA MENYERTAI BERSHIT 3.0?

Rasulullah SAW jelas tidak menganjurkan demonstrasi. Kalau nak diikutkan perjuangan dan tekana yang dihadapi, Rasulullah SAW lebih layak untuk berdemo lebih kecoh berbanding Anwar Ibrahim dan puak-puak Pakatan Haram.

Tapi, kenapa Rasulullah SAW tidak ajak para sahabat berdemo depan Kaabah membantah kezaliman kaum musyirikin Mekah terhadap baginda dan pengikutnya ketika itu? Kerana Rasulullah SAW tahu bahawa berbuat begitu tidak akan mendatangkan satu resolusi permasalahan yang dihadapi..

Berdemo bertujuan meluahkan rasa ketidakpuasan hati secara bertempik terlolong ditepi jalan sebagaimana yang menjadi amalan puak-puak Pakatan Haram. Sedangkan, Islam tidak menganjurkan umatnya berbuat begitu.

Islam menganjurkan umatnya untuk mengawal emosi, bertindak secara berkhikmah mengikut kesesuaian. Justeru, bolehlah disimpulkan bahawa Himpunan Bershit 3.0 pada 28 April ini adalah haram untuk disertai.

Meskipun mereka menyatakan bahawa ia adalah himpunan "aman", pernahkah kita tengok himpunan yang mereka anjurkan itu "aman"? Polis yang menjaga keamanan pula yang dituduh melakukan provokasi, sedangkan mereka yang cari pasal! Islam jenis apakah ini?

Teruskan menonton apa kata ulama di atas....tengkiu!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!