Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, April 7, 2012

MAHPooOOOOZZZZ MENGAKU BOOOooDOOooHHHH..!!!?..!!!

Memang bodo punnnn...!
Sehari dua ini gambar Mahfuz terpampang di laman-laman utama berita pembangkang kononnya dia telah mendedahkan tentang sesuatu yang dahsyat. “Glamour” betul Mr. Bean itu berposing maut dengan rambut sikat tepinya di depan kamera..
Mahfuz mendakwa, dia mempunyai maklumat dan bukti terperinci mengenai satu “pasukan tugas khas” atau “task force” yang didakwa memberikan kerakyatan kepada warga asing untuk membolehkan mereka mengundi pada pilihanraya di negara ini.
Katanya beberapa orang tokoh terlibat secara langsung di dalam task force itu termasuk Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad, Setiausaha MKN, pegawai-pegawai kanan JPN dan salah seorang tokoh kanan Perdana Menteri.
Persoalannya, percayakah kita kepada dakwaan Mahfuz Omar ini? Sekiranya dakwaannya benar, mengapa baru sekarang dia dedahkan setelah Jawatankuasa Khas Parlimen (PSC) selesai bersidang?
Sebagaimana kita tahu, Mahfuz sememangnya terkenal dengan sifat “berani bodoh”. Dia memang berani, tapi sifat beraninya itu membuta tuli tanpa sebarang persediaan atau kajian mengenai kebenaran sebelum mendakwa sesuatu isu. Dia selalu “serbu tapi tak pakai helmet”!
Menariknya, dia begitu bangga menunjukkan kebodohannya apabila mendakwa bahawa penafian Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad, menunjukkan bahawa dakwaannya itu benar! Bodoh betul kenyataan itu..!!!
“Saya sudah menjangka mereka yang saya sebut semalam akan menafikan. Penafian mereka membuktikan dakwaan saya benar,” kata Mahfuz yang dipetik dari lidah rasmi PAS yang baru-baru ini menipu tentang “Imam baling kasut”.
Saya ingin bertanya, sekiranya seseorang itu menafikan dakwaan di depan hakim mahkamah atau mana-mana pihak di dalam dunia ini, sedangkan dakwaan itu tidak dibuktikan atau disahkan sebagai benar, apakah ia membuktikan dakwaan tersebut benar?
Contohnya, jika seorang rakan anda datang ke rumah dan tiba-tiba menuduh anda pernah diliwat Anwar Ibrahim dan dia mendakwa dia mempunyai bukti sahih.
Anda yang terkejut dengan tuduah tersebut terus menafikan dakwaan rakan anda tersebut dan menegaskan bahawa ia adalah dakwaan karut.
Dengan penafian anda itu, kawan anda menghebahkan keliling kampung bahawa penafian anda itu adalah bukti dakwaannya benar!
Rasanya, apa yang akan anda lakukan pada rakan anda itu? Nak beri penyepak atau lempang dia depan orang-orang kampung?
Mahfuz ingat kes Mismah yang didakwa Malaysiakini kononnya dia mendapat kerakyatan “ekspress” dari JPN. Ingat lagi tak? Dan masihkah Mahfuz ingat bagaimana portal pro-pembangkang itu dimalukan wartawan Sinar Harian yang menyiasat fitnah Malaysiakini itu?
Mismah memohon menjadi warganegara Malaysia secara sah dan mengikut prosedur biasa. Rekod di JPN dan kenyataan Mismah tidak berbohong serta merupakan fakta yang sangat memalukan pembangkang ketika itu yang menyalak-nyalak atas dakwaan tidak berkredibiliti itu.
Itu belum lagi disebut tentan “geng 71” di mana beberapa pemimpin Pakatan Haram boleh hilang kerakyatan mereka. Mahukah Mahfuz melihat Wan Azizah, Saifudin Nasution, Zuraida “Mak Lampir”, Azmin dan ramai lagi hilang kewarganegaraan kerana disuspek menyertai “geng 71”?
Pada saya, usah dilayan kehendak Mahfuz itu. Nampak sangat dia berbohong dan seolah-olah sedang membaca skrip yang dikarang “seseorang”.Dia sengaja buat isu untuk terus memburuk-burukkan SPR dan kerajaan BN. Perlu ke kita layan “orang bodoh” dan “gila” macam dia?
Dari terus melayan fitnah Mahfuz yang mahu ditubuhkan Suruhanjaya DiRaja, lebih baik kerajaan buat kerja yang jauh lebih memberi manfaat kepada rakyat. PSC sudah uruskan mengenai ketelusan PRU termasuk pengendalinya, SPR. Kalau Mahfuz tak puas hati, sila marah wakil pembangkang dalam PSC.
Tapi kalau Mahfuz tak puas hati jugak, lantak dialah. Biarlah dia menyalak. Kalau dia penat menyalak, dia diamlah nanti. Bukan boleh layan sangat orang “bingai” dan “gila glamour” macam dia tu...
Sumber: Klik sini

2 comments:

Anonymous said...

Kenyataan Mr BEANGAI....MAHFUS SRP.....

Anonymous said...

Kenyataan Mr BEANGAI....MAHFUS SRP.....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!