Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, April 27, 2012

18SX SAHAJA..!!! CARA-CARA MAKAN AISKRIM YANG SEBENAR...

makan_icecream
PENULIS insaf, sekarang penulis tahulah rupa-rupanya ada banyak cara untuk menikmati aiskrim.  Biasa yang penulis tahu dan ramai orang tahu, pegang pakai tangan macam biasa yang dibuat itulah.

Tak tahu pulak penulis, rupanya aiskrim juga boleh dimakan tanpa dipegang, antaranya ditimang, dikepit dan sebagainya.

Dan tambah memeranjatkan penulis, cara makan aiskrim yang ‘serupa itu’ bukan baru tapi sudah lama dibuat di negara ini.  Dikhabarkan, sejak 15 tahun dulu pun, cara makan aiskrim yang seumpama ini sudah popular di kalangan penggemarnya.

Mungkinlah penulis kurang terdedah dengan selok belok makan aiskrim selain dari memegangnya sahaja ini ya, sebab itu dah ada cara baru pun penulis masih tidak tahu lagi.

Lagipun aiskrim ini manis, makan banyak-banyak hanya akan menaikkan kandungan gula dalam darah – kalau tidak menaikkan darah orang yang melihat.

Tapi penulis rasa, pendekatan memakan aiskrim yang seumpama ini hanya akan menghilangkan seni memakan aiskrim yang sebenarnya.  Nak diiklankan pun payah.

Eloklah kepada yang suka memakan aisrim tidak mengikut tabie yang biasa ini, kembali semula kepada amalan yang biasa dibuat orang, atau nanti ia akan hanya menjejas imej dan sahsiah si pemakan.

Mungkin pada yang sudah terbiasa memakan aiskrim di luar tabie ini boleh merujuk cara memakan aiskrim yang betul seperti yang ditunjukkan dalam video dibawah ini:-

Sumber: Klik sini

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!