Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, April 5, 2012

18 SX: REMAJA TAYANG RAKAMAN VIDEO AKSI LUCAH DI FACEBOOK..!!!

Kisah mengenai sepasang remaja berusia 14 tahun di London yang ditahan pihak berkuasa menjadi topik hangat di negara barat itu. Dua orang budak omputih tu siarkan aksi lucah diorang di Facebook.

Bagaimanapun dengan kerjasaman Facebook, video itu telah dipadam dan budak yang ditahan itu telah dilepaskan dengan amaran. Sila baca kisah tu kat sini.

Apa beza aksi ini dengan aksi para pelajar di atas tu? Siapa tiru siapa?




Sebenarnya, perkara merakamkan aksi lucah ini sudah sekian lama menular di kalangan budak-budak sekolah di negara kita. Tak percaya? Sila pergi interview cikgu-cikgu atau warden-warden asrama sekolah...

Dah banyak dah berlaku dan banyak kali dah kantoi. Budak-budak tu rakam aksi lucah diorang pakai handphone diorang. Dahsyatnya, ada yang jual rakaman video dari handphone mereka tu!

Bila kantai dengan cikgu, cikgu bawak jumpa cikgu besar. Cikgu besar atau penolong kanan panggil ibubapa. Tapi selalunya ibu saja yang datang, bapak tak datang kononya busy kerja. Kasihnya ibu ni kan, sanggup pulak dia menyebelahi anaknya!

Kononnya, anak dia baik dan dia dianiaya. Ada jugak yang bagi alasan itu semua konspirasi kawan anak-anaknya yang dengki. Lebih kurang alasan Anwar Berahim tu jugak laaa. Lepas tu cikgu pulak kena marah...

Ada jugak kes yang waris tak datang langsung. Akhirnya kes tu lepas macam tu saja. Budak tu hanya kena amaran je. Ada juga yang kena gantung sekolah je. Nak rotan tak boleh. Nak buang tak boleh. Nak jentik pun tak bolehhhh..!!! Kementerian suruh "kaunseling" budak tu...

Aku tak nafikan dengan kaunseling boleh bentuk budak-budak tu balik. Tapi, tak semua budak-budak ni boleh dibentuk dengan cara tu. Budak-budak yang bijak tapi nakal, selalunya boleh digunakan cara kaunseling sebab diorang guna otak untuk fikir bila di beri kaunseling.

Tapi untuk budak-budak yang rendah tahap IQ akalnya, diorang tu kaunseling macamana pun memang payah dah nak masuk dalam otak. Sebat je! Balun je! Cara tu lebih berkesan sebab aku dah tengok dah praktikalnya di zaman aku sekolah dulu...

Pada aku, aku tak salahkan sangat cikgu-cikgu kat sekolah. Aku lebih salahkan mak bapak! Patutnya diorang tahu anak diorang luar dan dalam. Anak-anak zaman sekarang ni pandai. Depan kita bukan main baik, belakang kita ada yang perangai lebih kurang Anwar Berahim! Macam setan..!

So korang fikir-fikirkan la ye perkara ni. Aku rasa ramai yang dah jadi mak bapak dah yang baca blog aku ni. Dan kalau belum jadi parents, satu hari nanti mungkin diorang pun akan jadi parents jugak..kan? Apa pendapat korang?

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!