Monday, March 26, 2012

GEMPAR TERKINI PAS KEDAH..!!! AZIZAN DI ANCAM DUA BAHAYA..!!!???


Aku dengar dari seorang sahabat PAS bahawa Ustaz Azizan kini sedang dalam bahaya. Bahaya yang ditempah sendiri dan bahaya ancaman dari PAS sendiri...

Satu bahaya sebab penyakitnya yang dikatakan mengidap kencing manis dan jantung di tahap kritikal, namun tetap mahu bertahan sebagai MB.

Penyakit Azizan tu khabarnya memang betul teruk dan perlu berehat lama. Dia tak boleh aktif, stress atau kurang tidur atas nasihat doktor. Tapi, Azizan berikrar takkan lepaskan jawatan MB pada Phahrolrazi atau sesiapa pun...

Menurut apa yang terbit dari mulut Azizan, dia lebih rela bagi balik Kedah pada BN dari melepaskan jawatan pada Phahrolrazi, Taulan, Dr. Ismail dan yang sewaktu dengannya. Kedah boleh hancur kalau diberi pada geng-geng Mat Sabu tu..katanya.

Maksudnya, Azizan sendiri sedar bahawa pentadbiran BN lebih baik dari PAS Kedah. Pada saya, mujur Kedah dapat kat Azizan dari awal, kalaulah Phahrolrazi, Taulan atau yang lain yang jadi MB, rasanya Kedah dah lama hancur teruk. Mungkin jauh lebih teruk dari Selangor, Penang, Perak dan Kelantan..

Kenyataan tu dibuat oleh Pesuruhjaya PAS Kedah sendiri dan aku pasti puak-puak PAS terpaksa telan walaupun pahit..

Dan satu lagi, memandangkan penyakit Azizan di tahap kritikal, musuh politiknya, Mat Sabu dan konco-konconya seperti Phahrolrazi dan Dr. Ismail mengambil kesempatan tersebut untuk menggulingkan Azizan...

Mat Sabu angin pada Azizan pasal MB Kedah tu memang tak bagi Mat Sabu bertanding di Kedah pada PRU13 ni. Katanya, Mat Sabu mungkin di"eksport" ke Perak, Penang atau Kelantan.

Jadi, bagi kedua-dua bahaya ni, dikatakan PAS Pusat dah plan untuk tidak melantik Azizan jadi MB Kedah kalau PAS kekal sebagai kerajaan. Begitu juga dengan jawatan Pesuruhjaya PAS untuk penggal depan, Azizan dijangka akan digugurkan serta dilantik jadi "penasihat" PAS Kedah sampai mati.

Khabarnya, jawatan "penasihat" tu diberi sebab PAS takut Azizan join UMNO sebab background dan sejarah keluarga Azizan yang memang asalnya UMNO. Depa nak ikat Azizan dengan "gula-gula" jawatan tu.

Persoalannya, sejak bila Azizan Razak tu suka makan "gula-gula"? Heh..!!!

Dedicated by Duke...

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!