Thursday, March 29, 2012

APAHAL ADUN DAP CAMPUR TANGAN MURTAD NI..??? NAK MAIN API KE..???


Memang ADUN Sekinchan seorang "peknga" – orang Kedah kata lempeng – yang cukup jahat hati perutnya. Sudahlah dia berjahat dan melakukan hasutan di kawasan yang telah menjadikan dia sebagai wakil rakyat agar penduduk menentang semua usaha Kerajaan Pusat, khususnya Kementerian Pertanian untuk mempertingkatkan hasil ladang masing-masing bagi membolehkan kaum kroni DAP ‘merampas’ tanah bendang bagi tujuan pembangunan hartanah, sekarang ADUN yang pernah melanggar seorang pelajar Melayu sehingga koma ketika dia memandu dalam keadaan mabuk, cuba memperlekeh-lekehkan usaha pembasmian murtad selain memerangi golongan yang cuba memurtadkan umat Islam.

Dalam satu kenyataannya memperlekehkan usaha Hasan Ali yang menerangkan tentang susah payahnya dalam sepanjang dia menjawat jawatan Exco Agama Islam kerana ditentang dan dihalang oleh DAP, Ng Suee Lim mendakwa Hasan Ali sebagai BUDAK SURUHAN UMNO terutama dalam kes menentang pemurtadan yang dilakukan oleh sesetengah pihak yang dibela oleh DAP dan Pakatan Rakyat Selangor.
ADUN ‘pemandu mabuk’ itu menyatakan Hasan Ali melakukannya kerana FULUS.

Barangkali ADUN Sekinchan itu terlupa bahawa kes DUMC berlaku pada ketika Hasan Ali masih lagi menjawat jawatan Exco. Kes itulah yang menjadi kemuncak kepada kerjaya Hasan Ali selaku Exco Selangor dan kemudian pada malam Tahun Baru apabila dia mengetuai operasi membasmi maksiat di sekitar Selangor, terutama sekali di Shah Alam dan Damansara.

Pakatan Rakyat seringkali menganggap kes-kes pemurtadan sebagai kes-kes terpencil yang tidak perlu dipandang berat atau diberikan perhatian oleh umat Islam. Pelbagai alasan yang mereka telah berikan, termasuklah LIBERALISASI dan PLURALISASI agama. Kononnya dengan mematuhi standard LIBERALISME dan PLURALISME maka negara ini akan lebih dihormati oleh dunia dan Malaysia tidak lagi akan terkebelakang atau mundur.

Suara-suara DAP seperti Ng Suee Lim dalam memperlekehkan usaha-usaha pembasmian atau menghalang kemurtadan, sudah terlalu kerap kedengaran kebelakangan ini. Mereka tidak lagi bersembunyi-sembunyi untuk menyatakan perlecehan tersebut. Sebarang usaha menghentikan usaha memurtadkan umat Islam di Malaysia, pastinya akan mereka tentang.

Dari awal lagi, iaitu semenjak tembelang golongan yang sangat bercita-cita besar untuk menyesatkan umat Islam dan mengeluarkan sebahagian besar umat Islam di negara ini dari Islam, para pemimpin DAP dengan bantuan pemimpin-pemimpin utama PAS berusaha sedaya upaya untuk menutup semua pendedahan tersebut. Malah, paling menarik ialah apabila usaha-usaha melakukan pendedahan tentang kes-kes murtad dihalakan kepada UMNO.

UMNO dipersalahkan kerana mendedahkan usaha-usaha pihak tertentu yang disokong oleh DAP memurtadkan umat Islam!

Ng Suee Lim dengan kenyataannya itu, pastinya akan disokong habis-habisan oleh geng-geng PAS totok dan PKR tetapi bagi umat Islam yang tahu menghargai akidah yang mereka perolehi daripada susah payah dan pahit getir Nabi Muhammad s.a.w serta para Sahabat r.a baginda, tentu sekali perlecehan yang dijalankan oleh Ng Suee Lim merupakan satu gelagat yang tidak boleh lagi dimaafkan.

Paling menarik ialah apabila Ng Suee Lim menggelarkan Hasan Ali sebagai HASAN AKIDAH. Gelaran yang dibuat oleh Ng Suee Lim disambut dengan penuh meriah oleh para pecacai Pakatan Rakyat dan mereka turut sama menulis HASAN AKIDAH dalam blog serta medium masing-masing.

Malangnya, kesemua mereka itu adalah orang Melayu yang mengaku beragama Islam, bahkan mendakwa mereka memperjuangkan Islam!

Jijik sangatkah apabila seseorang itu memperjuangkan AKIDAH umat Islam? Malu sangatkah jikalau persoalan AKIDAH yang telah diperkatakan lebih seribu tahun dahulu oleh Nabi Muhammad s.a.w dan ancamannya pada akhir zaman, cuba dititikberatkan oleh mana-mana pihak termasuklah mereka yang mempunyai fahaman politik yang berbeza?

Apabila seorang Cina bukan Islam seperti Ng Suee Lim memperlecehkan tindakan Hasan Ali dan mengejeknya sebagai HASAN AKIDAH, sememangnya ia sesuatu yang sangat kurang ajar. Dan tidak mustahil juga, orang seperti Ng Suee Lim inilah juga yang menggelarkan AZAN SUBUH SEBAGAI LOLONGAN ANJING GILA pada waktu subuh!!!

Sumber: Klik sini

4 comments:

Anonymous said...

Kalau dulu pemimpin UMNO tak banyak bagi muka kat MCA dan Gerakan mungkin keadaan saperti skrg tak berlaku.
Rakyat dah muak melihat gelagat pemimpin-pemimpin UMNO yg tak sedar diri dan mengadaikan maruah bangsa dan agama.
Jgn banyak sangat sandiwara rakyat dah meluat.

Anonymous said...

ini pasal agama bang...jagann bencikan umno sampi orang kafir kurang ajar dengan saudara seislam disanjung.

Anonymous said...

ini pasal agama bang...jagann bencikan umno sampi orang kafir kurang ajar dengan saudara seislam disanjung.

Anonymous said...

Silap tu, MCA, MIC masih ada hormat pd orang melayu dan agama Islam bila UMNO menerajui kepimpinan. Tapi tengok Dapig blum kuasa lagi dah perlekeh agama Islam kerana salah asoh oleh PAS. Bila Cina Dapig pandai baca hadith dan terjemah AlQuran tapi ikut akidah Dapig ini lah jadinya. PAS lah
punca nya dan kamu akan d tanya kelak kerana membenarkan Islam d perlekeh.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!