Wednesday, February 22, 2012

TAHNIAH "JIN2GAY13", LU MEMANG HEBAT BONGKAR KAPAL "ISRAEL" TU..! HEH..!!!

Ni ke kapal "Israel" yang parking kat West Port Klang tu?

Baru-baru ini kumpulan "Jin2Gay13" kononnya mendedahkan kapal-kapal sebuah syarikat yang dikuasai Israel diberikan akses bebas untuk berdagang dengan Malaysia.

Dengan dakwaan ini, mereka fikir mereka boleh menuduh Kerajaan UMNO/BN membantu Israel beli peluru untuk bunuh rakyat Palestin. Mereka fikir, dengan tunjuk dua kapal dan beberapa dokumen bisa membuktikan mereka benar dan rakyat akan percaya pada mereka.

Baiklah identiti kapal tersebut telah dikenal pasti dan dimiliki oleh sebuah syarikat dari Liberia. Semua identiti kapal-kapal tersebut dibongkar Selangordaily, di sini.

Tu diaaa...kapal "Israel" lagi sebijik..heh! Kenal bendera Liberia ke tak ni?

Tapi, "Jin2Gay13" komplen lagi katanya syarikat kapal tu baru datang dari pelabuhan Ashdod, Israel. Heh!

Kapal Liberia pun dia tuduh kapal Israel...? Heh!

So? Apakah kapal dagang Liberia yang masuk ke pelabuhan Israel tak boleh masuk Malaysia? Apakah hak atau polisi Malaysia menghalang sebarang syarikat yang mahu masuk berniaga di sini untuk tidak mengadakan hubungan dagang dengan Israel?

Aku nak tanya. Tak silap aku, mamat poyo Fariz Musa kepala "Jin2Gay13" tu hisap rokok. Syarikat rokok yang dia hisap tu milik orang Islam ke? Jadi rokok tak boleh masuk ke Malaysia? Gitu?

Macamana dengan Ipad dari Apple? Macamana dengan filem-filem Steven Spielberg dan filem-filem yang dibintangi oleh pelakon hollywood yang berbangsa Yahudi?

Macamana pulak dengan produk-produk syarikat satu dunia yang dipasarkan dan ada business dengan Israel? Tak boleh jual produk mereka di Malaysia jugak ke?

Kalau ikut sirah nabawiyyah dulu, Rasulullah SAW tak ada berniaga dengan pedagang berbangsa Israel ke? Heh!

Look, kita tak buat hubungan dagang dua hala dengan Israel sebab kita tak pernah iktiraf Israel. Tapi, kita tak halang mana-mana syarikat yang melabur, berniaga dengan kita untuk punya hubungan dagang dengan negara haram jadah tu...

Tapi, lain macam pulak di Anwar! Dia iktiraf Israel..!!! Heh! Siap sokong lagi Israel diberikan perlindungan dari sebarang ancaman sekiranya keselamatannya diancam. Sayang betul Anwar pada Israel. Palestin tak payah dilindungi dari ancaman Israel ke? Heh!

Oooo...ni la ketua "Jin2Gay13" tu...kurang jambu..Anwar kenan tak?

Aku hairan dengan level IQ mamat-mamat "Jin2Gay13" tu, memang dah tak boleh di upgrade lagi ke? Memang dah tak boleh nak di repair dah ke?

Aku tahu la diorang tak dapat perhatian sebelum ni. Tenggelam je. Tapi nak cari publisiti pun, carilah benda yang logik, benar, tepat dan bernas. Tak payah la malukan diri macam ni...heh!

7 comments:

Anonymous said...

Rasullullah SAW dan sabahat pun ada berdagang dengan Yahudi sebab ramai dari mereka memang dah berada di Madinah semasa Hijrah. Selepas satu peperangan dengan satu satu Bani Yahudi, Rasullullah SAW berkahwin dengan satu wanita dari Bani tersebut, seorang Yahudi bernama Shafiyah binti Huyay bin Akhtab.
Isunya sekarang kita boleh berniaga dan mempunyai hubungan person-to-person dengan orang Yahudi termasuk yang dari Israel. Tetapi kita tidak boleh mengiktiraf negara Israel kerana negara Israel memerangi Palestine sebuah negara yang majoriti penduduknya Islam. Jangan lupa ada juga orang Palestine yang Kristian. Oleh yang demikian kita tidak menyokong negara Israel.

Anonymous said...

tentera israel serang kawasan penduduk Pelastin dan mencerderakan orang awam disokong oleh puak pkr dan bos besar mereka, lahabau punya manusia.

Anonymous said...

tak sekolah le tu...kepala JIN2GAY13...budak kecik pun tahu bendera israel macamana...heh

Changing Our Mindset said...

hahaha mmg la... ko ni tak tau2 lagi ker... org lain semua dh lama tau yg Israel duk daftar kapal2 dia di negara lain sbb kalau dftr kat Israel bwk bendera Israel byk negara Islam tak kasi masuk. Isu ni dah bertahun dah... korg ni org UMNO tau mkn duit hrm je. siasat la skit!

ZIM tu (sykt) dimiliki lebih 90% oleh ISRAEL!

Anonymous said...

umno = lembu..binatang memang xde akal utk berpikir..kahkahkah..

Anonymous said...

Kepada "Changing Our Mindset": You have to start changing your mindset. What is illegal is the State of Israel, what is bad and enemy is the State of Israel. The people and the citizen of Israel are not necessarily our enemies. You must also understand that there are Muslims who are citizens of Israel, there are Christians and other races who are Citizens of Israel. They Jews are not necessarily bad people, in the same way as there are bad apples and good apples in other countries and other races. Please understand that we are not estopped from dealing with individual Jews (who can also be from other countries) or citizens of Israel. What is illegal is the State of Israel and they are the one that is the subject matter of the discussion. Jangan putar belit brother. Kalau tak tahu belajar. Kalau tak faham tanya. Jangan hentam keromo.

Anonymous said...

CHANGING OUR MINDSET

YOU SERIOUSLY NEED TO CHANGE YOUR MINDSET TO SOMETHING MORE PRODUCTIVE FOR OUR BELOVED COUNTRY, CONTRIBUTE SOMETHING OF VALUE NOT SOMETHING DESPICABLE...

RASANYA NGKO NI OTAK UDANG SKET, BELAJAR DLU MAKDUD PERDAGANGAN ANTARABANGSA SEBELUM SUKA-SUKA NAK MENGOMEN, BACA DASAR LUAR MALAYSIA YANG TIDAK PERNAH MENGIKTIRAF ISRAEL, FAHAM!

kalau anwar ibrahim tu jadi PM dah lama kedutaan israel tu menapak di Malaysia, tau tak? sekarang pun dok terhulur tangan minta derma dari yahudi buat modal pilihan raya! buat malu kaum jer...

SENGAL...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!