Thursday, February 2, 2012

PANASSS..!!! UMNO TAK PERFECT DAN PAS BUKAN ISLAM..!!!Tu diaaa..!!! Bob Lokman keluar fatwa pulak dah! Kali ni dia kata "apa salahnya saya jadi alat Islam". Dalam ertikata lain, dia mengaku bahawa jadi PEJUANG PAS ITU SAMA SEPERTI JADI ALAT ISLAM.

Aku cukup menyampah bila ada orang kata PAS itu Islam. Bodoh punya statement!

Sebenarnya, PAS itu bukan Islam. PAS hanyalah parti politik yang MEMPERALATKAN ISLAM!

Mengapa aku kata PAS bukan Islam? Sebab Islam ada Islam. Islam adalah agama. Jika benar PAS itu Islam maka seseiapa yang tak masuk PAS maka mereka adalah KAFIR! Jadi, apakah umat Islam lain yang tak masuk PAS tu bukan Islam?

Bagaimana dengan Yusuf Qardawi? Beliau bukan Islam? Bagaimana dengan para sahabat RA, para tabi'in, para tabi'it taabi'in dan imam-imam mazhab? Mereka ini semuanya bukan ahli PAS dan apakah keIslaman mereka tidak diiktiraf Bob Lokman?

Pelik betul pendirian begini. Kefahaman begini tidak logik dan tidak wajar sama sekali untuk dijadikan pegangan atau perjuangan.

Masa di universiti dulu, aku pernah didatangi beberapa budak PAS yang mengajak aku join mereka. Mereka tanya aku sama ada aku memilih Melayu atau Islam.

Memang jelaslah pilihan aku ialah Islam berbanding Melayu sebab aku meletakkan Islam di tempat paling atas tanpa kompromi.

Tapi, bebudak PAS tu cakap, kalau pilih Islam maka aku perlu join PAS sebab kata mereka PAS itu Islam! Heh! Tak pasal-pasal aku "belasah" bebudak tu 2 jam dalam bilik aku...tazkirah kaw-kaw punya! Heh!

Pada aku, Islam tetap Islam. Tiada kepentingan politik di dalam Islam. Dalam kubur esok bukannya malaikat nak tanya aku masuk parti mana! Kalau aku masuk DAP sekalipun, kalau amalan aku lurus mengikut Islam, rasanya tidak mustahil aku masuk ke syurga milik Allah!

Masa tu DAP belum join dengan PAS lagi. Maka tercengang la bebudak PAS tu. Ada sorang dua yang keluarkan hadis nak sanggah pendapat aku. Heh! Bukan nak mendabik dada, aku siap keluarkan nas Al-Quran, beberapa hadis dan qias ulama lagi bagi menyokong pendirian aku.

Hasilnya? Dari 5 orang yang datang, 3 dari mereka rapat dengan aku dan sampai sekarang menyokong dan mengaku undi UMNO setiap kali PRU! Heh!

Jadi, untuk Bob Lokman, kalau "baru je mengenal Islam", rasanya tak payah la ingat apa yang ko fikir tu betul. Kadang-kadang, hadis mahupun ayat Al-Quran digunakan PAS untuk "membeli undi" mereka yang jahil! Malangnya, semua nas naqli itu dimanipulasi! Tu yang menyebabkan orang keliru, terpengaruh, percaya dan masuk PAS!

Sebab tu aku kata, yang penting ialah pengetahuan tentang Islam. Kalau kuat asas Islam, kuat ilmu agama dan banyak berfikir secara rasional, insyaAllah, takkan terpesong dengan "fatwa" PAS. Heh!

Dan aku juga tak mengatakan UMNO itu Islam. Ia tetap parti politik macam PAS, PKR, DAP mahupun KITA yang dibubarkan itu.

Tapi, UMNO melaksanakan apa yang dituntut oleh Islam! Walaupun belum lagi menyeluruh, tapi UMNO sentiasa ke arah mengimarahkan Islam secara wasatiah dan konsisten!

Dan dengan adanya aku bersama UMNO, perubahan ke arah Islam itu aku perjuangkan dan utamakan di dalam parti itu. Sebarang permasalahan politik atau isu akan aku rujuk dulu menurut Islam dan disusuli melalui logik akal...

Siapa cakap UMNO perfect? Kalau UMNO perfect, dah tentu Najib tak buat agenda TRANSFORMASI besar-besaran. Buat apa nak transform kalau dah perfect. Dan sebab tu aku berada dalam UMNO.

PAS? Heh! Ajak kembali kepada Islam pun kena pecat! Heh! Macam tu perjuangkan Islam? Hahahahaaaa..jangan mimpi laaaa..!!!

2 comments:

Anonymous said...

Dah nama pun bukan nama islam ....BOB...bob konon!!!!! ptuiiiiiiiii

praha2 said...

syabas kato kato yang bornas. boul dan padat. siapo tu bob lokman? eden tengok berjangut pakai kopiah. utz ko? bilo dio dapet golaran tu?
dari sekolah mano dilulus pelajaran Ugamao tu? sekolah pondok ko? lamo dah tak dongar namo dio. ni dah buet hal lagi ko? waran tangkap dikeluarkan Jais dah disorahkan ko? bilo nak diadili? eden nak tau jo keputusan nanti.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!