Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Tuesday, January 31, 2012

GEMPARRR..!!! AKAN MUNCUL SEORANG PEMIMPIN UMNO MUDA KEDAH YANG AKAN TUMBANGKAN AZIZAN RAZAK..!!!


Baru ni, aku mendapat perkhabaran tentang seorang bekas pemimpin UMNO yang masih muda dan ternama akan kembali berjuang di Kedah. Dah setahu aku, beliau memang hebat!

Nak tahu siapa? Cuba teka siapa yang aku maksudkan di bawah...

Beliau pernah menjadi Bendahari UMNO Kedah sehinggalah digugurkan oleh Det Khalid pada tahun 2006.

Mungkin kerana darah pejuang dan sangat "ultra Melayu" seperti bapanya, beliau bertindak keluar dari UMNO kerana hilang keyakinan pada Pak Lah.

Beliau sebelum itu merupakan ahli UMNO Sungai Layar Hujung selama lebih kurang 22 tahun.

Vokal dan cukup tegas dengan pendiriannya menyebabkan beliau adalah antara pemimpin yang disegani kawan dan lawan.

Aku rasa, dengan bayangan di atas, ramai akan dapat meneka bahwa beliau yang aku maksudkan ialah Mokhzani Mahathir, abang kepada Mukhriz.


Pada aku, Mokhzani adalah antara businessman muda Melayu yang paling berjaya dan ia menyebabkan ramai yang jeles padanya.

Beliau sebenarnya banyak membantu jentera UMNO Kedah ketika aktif politik dahulu dengan perang saraf yang hebat dan bijaksana. Itu menyebankan ramai pemimpin UMNO lain "takut".

Lepas Tun M letak jawatan sebagai PM, barulah Mokhzani berjaya "diketepikan" oleh beberapa warlord-warlord UMNO Kedah. Tapi mungkin memandangkan Mokhzani ni bukan jenis individu yang gila kuasa atau jawatan...dia relax je time tu...

Namun menurut sumber aku, Mokhzani memang pantang kalau Islam, Melayu dan Tanah Melayu ni diancam oleh mana-mana pihak. Sayangnya pada perjuangan alif ba ta UMNO memang tak dapat dipertikaikan.

Justeru, khabarnya Mokhzani dikatakan akan panggil semula membantu memperkuatkan UMNO Kedah yang dikatakan "agak lembab" berbanding negeri jajahan Pakatan Haram lain.

Khabarnya, dengan Mukhriz yang diletakkan di peringkat Federal, khabar angin bertiup kencang memberitahu bahawa Mokhzani akan diberi tempat di peringkat negeri.

Bagaimanapun, khabarnya ia terletak kepada persetujuan dan kesanggupan Mokhzani sendiri.

Aku tak sure sama ada Mokhzani akan diletakkan di UMNO Bahagian Sg Petani atau Merbok. Khabarnya pemimpin di kedua-dua kawasan tu bermasalah! Hangpa rasa yang mana satu sesuai?

Sekiranya khabar yang aku dengar ini benar, nampaknya Kedah akan bertambah mantop! Aku rasa, ini perkembangan yang sangat positif.

UMNO Kedah sebenarnya tidak pernah ketandusan pemimpin muda, bijak, berpotensi dan hebat. Namun, kebanyakkan mereka ini di"cantas" oleh warlord-warlord yang dah expired dan kurang relevan semata-mata kerana jawatan dan kuasa. Tu yang buat semuanya terbantut tu...

Aku harap, sekiranya khabar ini benar dan ada orang sekat Mokhzani lagi, sila bagi tau aku...biaq aku "balun" dia kaw-kaw! Orang dok sibuk nak rampas Kedah balik, depa sibuk nak jaga kuasa depa. Jadi calon pun kalah..macamana nak dapat kuasa? Sedaq la diri tu sikit..heh!

3 comments:

Anonymous said...

kalau super MOKH ni bertanding di pokok sena confirm menang dgn gah...

hahahaha...

pejuang hamas...

Aurafaz said...

kalau bolh biarkan dia mentabir negeri kedah untuk membuktikan kemampuannya sebelum menapak ke peringkat yg lebih tinggi

pukimaq said...

Tak bagus tu.Patutnya sayangku letak homo cun lain untuk lawan.Lawan tetap lawan.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!