Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, December 24, 2011

PANASSS 18SXSG..!!! KALAU LA BENDA NI TERJADI KAT ANWAR...ISKKK..!!! NGERI WEHHH..!!!


Adeh laaaa..!!! Kenapa la benda ni tak jadi kat Anwar Berahim..? Kalau jadi kat dia, dah tentu akan menyelamatkan lebih banyak bontot-bontot, lubang-lubang kunyit dan China-China Doll...

Kalau benda ni jadi kat Anwar, dah tentulah Kak Wan Azizah akan puas hati, sepuas-puasnya sehingga ke akhir hayat. Eskay dan Gomo mesti susah hati sebab takde episod baru yang diorang nak tayang lagi dah...iskkk!!!!
Mati Lepas Alat Kelamin Putus Digigit Tikus

NEW DELHI – Seorang pesakit radang paru-paru atau pneumonia dipercayai mengalami pendarahan teruk sehingga maut akibat alat kelamin lelakinya putus digigit tikus di sebuah hospital kerajaan di Kolkata, demikian menurut laporan sebuah media tempatan.

Kejadian menakutkan itu berlaku di Hospital SSKM semalam ke atas Arun Sandhukh, 53, semasa dia menerima rawatan kerana penyakitnya itu, kata akhbar Asian Age.

Pihak berkuasa hospital berkenaan mengakui banyak tikus berkeliaran dalam wad namun enggan mengulas lebih lanjut mengenai kejadian tersebut.

“Tidak seorangpun jururawat berada bersama pesakit yang mengerang kesakitan. Alat kemaluan lelakinya putus digigit tikus,” kata seorang saudara kepada lelaki malang itu yang hanya dikenali sebagai Bishwanath kepada pemberita.

Ahli keluarga mangsa yang datang melawat menemui Arun mati berlumuran darah, kata laporan itu.

Kejadian malang di hospital yang tidak cukup kelengkapan dan sesak dengan pesakit di Kolkata, ibu negeri Bengala Barat itu telah menarik tumpuan media beberapa minggu kebelakangan ini.

Pada Sabtu lepas, seorang pekerja pembersih hospital yang pemabuk di Kolej Perubatan Calcutta dilaporkan telah mencabut topeng oksigen seorang bayi yang berusia tiga minggu mengakibatkan kematiannya.

Dalam satu lagi tragedi malang di sebuah hospital swasta juga di Kolkata, pada 9 Dis lepas, lebih 90 orang mati lemas terhidu asap dalam satu kebakaran di bangunan hospital tersebut. -Mynewshub.my

PANASSS..!!! KARPAL AKAN LETAK JAWATAN DALAM MASA TERDEKAT UNTUK JADI "GOD FATHER" SEPENUH MASA..???!!!

s karpal sing

Nampaknya pergaduhan antara “God Father” DAP, Karpal “The Singh Is King” dengan macai DAP Negeri Pulau Pinang, Prof P. Ramasamy semakin memuncak. Terbaru, bapak kepada Gobind itu telah meminta Ramasamy meletakkan jawatannya sebagai Timbalan Ketua Menteri II (TKM II) Pulau Pinang!

Karpal memberi alasan bahawa Ramasamy telah melanggar disiplin parti kerana bersuara di luar parti mengenai kemelut dan permasalahan dalaman DAP sehingga tersebar di peringkat umum. Padahal, Karpal tak sebut langsung tentang kemarahannya terhadap Ramasamy yang sebelum ini menyerang Pengerusi DAP itu dan menggelarnya sebagai “God Father”.

Semakin hangat pulak filem Tamil “featuring Singh Is King” terbitan DAP ini. Kali ini dah sampai ke tahap desak letak jawatan pulak!

Persoalannya di dalam filem ini, mengapa Karpal marah sangat dengan Ramasamy sehingga meminta beliau meletak jawatan sebagai TKM II? Takkanlah kerana Ramasamy dedahkan kepada umum tentang masalah dalaman DAP kot? Rasanya ada macam ada “personal problem” je ni…

Sebelum ini, ada juga pemimpin DAP yang menyuarakan kritikan mereka di media sehingga meletup-letup di telinga para pemerhati politik di negara ini. Sebagai contoh, Tony Pua. Namun, tiada pula Karpal suruh Tony letak jawatan dan sebagainya.

Tapi, bila sampai giliran Ramasamy, “hangin” betul Karpal nampaknya. Sampai suruh letak jawatan! Ada apa-apa ke, Karpal? Nak kasi pada siapa pula jawatan TKM II Pulau Pinang tu? Nak beri pada Gobind ke?

Pada pemerhatian saya, sebenarnya mungkin ramai lagi pemimpin DAP yang nak menyuarakan ketidakpuasan hati mereka terhadap kepimpinan DAP dikhalayak umum. Mungkin pada mereka, biar sekelian rakyat tahu betapa teruknya masalah dalaman DAP.

Mungkin setiap kali mereka suarakan ketidakpuasan hati di dalam DAP, selalunya suara mereka itu tidak sampai, disalah ertikan, dikerat-kerat, kepimpinan tak faham apa masalah yang cuba diutarakan, dan paling menyakitkan hati mereka ialah sikap “bolayan” yang ditunjukkan oleh pemimpinan mereka sendiri.

Mungkin disebabkan cara “kuku besi” itu maka ada dikalangan mereka yang hilang sabar seperti Ramasamy dan meletupkan masalah DAP itu kepada pengetahuan umum. Mungkin tiada pilihan, dengan cara itu sajalah suara mereka akan didengar.

Jika tidak, takkanlah sampai Ramasamy sebelum ini berkata “Nak jadi apa pun..jadilah!”. Ayat-ayat begitu menunjukkan dia sudah putus asa dan “give up” dengan masalah tersebut. Mungkinkah suaranya di sekat oleh “God Father”?

Saya menunggu episod seterusnya filem tamil “featuring Singh Is King” ini. Saya mahu tengok apakah yang akan berlaku kepada macai DAP Pulau Pinang itu. Adakah Prof itu akan letak jawatan? Kalau letak jawatan TKM II, apakah dia akan keluar parti?

Apa pula reaksi seterusnya dari “God Father”? Dengan menyuruh Ramasamy letak jawatan, secara tak langsung Karpal juga telah melanggar disiplin parti dengan menyuarakan kemelut dalaman DAP itu ke pengetahuan umum! Bila Karpal nak suruh dirinya letak jawatan pulak?


Sumber:

TERBARU..!!! PKR AKAN RAMPAS JAWATAN MB KEDAH DARI AZIZAN RAZAK DAN PAS..!!!


Tu diaaaa..!!! Dengar kata di sini, PKR dah tukar Pengerusi Perhubungan PKR Negeri Kedah pulak dah. Ahli Parlimen Kuala Kedah, Ahmad Kassim yang "disayangi" ramai orang Kuala Kedah dilantik ke jawatan tersebut menggantikan Ir. Zamri Yusof.

Katanya, perlantikan tu dapat bantahan hebat diperingkat akar umbi di mana satu delegasi turut dihantar ke peringkat PKR pusat bagi membantah perlantikan tersebut.

Khabarnya, Ahmad Kassim sangat "disayangi" rakyat, khususnya di Parlimen Kuala Kedah, di mana dia hanya "goyang teloq" tak buat apa-apa di kawasannya sambil makan elaun buta tiap-tiap bulan!

Menariknya, menurut sumber seorang sahabat PAS dari Kedah, pertukaran itu sebenarnya bukan hanya percaturan dalam PKR Kedah saja. Malah dikatakan bakal merubah landskap politik Pakatan Haram Kedah secara amnya.

Menurut sumber, Ahmad Kassim akan disenaraikan sebagai calon PKR di peringkat DUN dan sekiranya menang pada PRU13 nanti, pucuk pimpinan PKR akan desak dia dilantik sebagai MB Kedah menggantikan Azizan Razak..!!!

Perggghh..!!!! Panass brooo..!!! Panassss..!!! Habis la puak-puak PAS Kedah lepas ni....heheheheeee..!!! Takpaaa, aku akan korek lagi muslihat PKR kat Kedah..hehehe! Tungguuuu..!!!

JINGGAY..JINGGAY..JINGGAY..LELONG.. LELONGGG... SAPA MAU BELI..? ALAMAKKK..TAK LAKU KE???


Janji Buku Jingga
Memberi penekanan ke arah meningkatkan Kadar Guna Tenaga bagi Wanita kepada tahap 60% dalam tempoh 10 tahun akan datang berbanding 46% sepanjang tempoh 20 tahun yang lalu.

Ulasan
Kita memang akui bahawa kerajaan Pakatan di Selangor berjaya meningkatkan jumlah pekerja wanita. Berdasarkan kenyataan bekas Menteri Besar Selangor pada 2009 bahawa terdapat 4000 rumah urut di selangor ketika itu, sudah pasti Selangor sekarang mempunyai lebih 20 ribu tukang urut wanita. Ini berdasarkan andaian setiap rumah urut mempunyai 5 orang tukang urut wanita. Namun berdasarkan pemerhatian rambang ada rumah urut mempunyai sehingga 10 tukang urut.
Bayangkan dalam masa dua tahun pemerintahan ketika itu, Pakatan di Selangor berjaya menambah jumlah tenaga kerja wanita yang begitu besar jumlahnya. Inilah langkah memartabatkan wanita di bawah Pakatan. Kah!Kah! Kah!
Bagi Barisan Nasional, sasaran 60 peratus wanita dalam penyertaan tenaga buruh dalam masa 10 tahun adalah terlalu tinggi dan sukar untuk dicapai. Ini adalah berlandaskan trend sejak 10 tahun lalu di mana kadar penyertaan wanita berganjak sekitar 1 peratus sahaja sehingga 46.4 peratus pada tahun 2010.

Janji Buku Jingga

Wanita Dan Institusi Keluarga:

Menggubal akta bagi memastikan golongan wanita mendapat layanan dan yang adil dalam segala bidang.

Ulasan

Ramai penyokong Pakatan terdiri daripada peguam dan juga pensyarah yang masuk "bakul angkat sendiri" kononnya pakar undang-undang. Jadi kita nak lihatlah draf akta untuk wanita ini. Kerana perkara yang dijanjikan ini sangat subjektif dan kita pun hendak tahu macam mana nak tafsirkan layanan adil dalam segala bidang. Ini penting kerana akta bukan macam ceramah politik. Jangan nanti kerana akta tak masuk akal kononnya nak jaga keadilan untuk wanita maka ramai majikan masuk penjara dan ramai lelaki tidak ada kerja.
Memang BN tiada akta khusus yang mempunyai peruntukan mengenai kesaksamaan gender namun kerajaan telah mengambil pelbagai inisiatif dalam memastikan golongan wanita mendapat layanan yang adil dalam semua bidang. Antaranya pindaan Akta Pencen 1980 yang memberi hak kepada balu yang berkahwin semula terus mendapat pencen terbitan. Manakala dalam Pindaan Akta Tanah 2002 pula, ia membolehkan isteri atau bekas isteri menjadi pemilik bersama tanah berkelompok.

Sumber: klik sini

PANASSS..!!! ROCKY BRU SAMAN NIK NAZMI RM100 JUTA..???


Aku tumpang berbangga sebab Gomo dapat beli Porshe Cayenne kaler hitam berkilat. Harap-harap nanti Gomo sudi bawak aku round-round pusing KL naik Porshe yang aku tak berapa nak reti sebut namanya tu...

Kat sini, Gomo ada beritahu beberapa jumlah peruntukan yang dikatakan telah diterima oleh beberapa orang blogger. Tak tau la betul atau tidak. Tapi kemungkinan betul tu pun ada jugak...kemungkinan tak tepat pun ada jugak...

Tapi tak pe lah. Bak kata Gomo, tu semua rezeki diorang masing-masing. Kitorang memang tak campur pun...

Namun, apa yang menarik ialah dakwaan Nik Nazmi bahawa Rocky Bru ada terima RM10 juta dari DS Najib. Betul ke DS Najib? Betul ke Rocky ada terima peruntukan sebanyak tu? Musykil jugak aku...

Setahu aku, si Rocky ni dah tak pandang dah duit. Dia memang dah kaya dah. Dulu pun masa dia jadi CEO Malay Mail gaji dia pun dah banyak dahhh...

Dan mungkin kerana tu, Rocky memang dah senang lenang dan tak berapa berminat dengan duit dan hanya menjagai "prestige" yang ada pada namanya di bidang journalism...

Tu semua aku tak berapa pasti. Namun itulah yang aku dengar mengenai Rocky. Korang nak kepastian, sila tanya Rocky sendiri...

Tapi pada aku, aku sikit pun tak percaya Rocky dapat RM10 juta dari DS Najib. Pada aku, dari DS Najib beri duit sebanyak tu kat Rocky, baik dia beri duit tu kat blogger-blogger yang lebih ramai pembacanya...

Kalau kita lihat perbezaan crowd dan ranking alexa antara blogger elite pimpinan Rocky dan blogger nyamuk lain, bezanya bagai langit dengan bumi. Korang faham dan tahu siapa yang ketinggalan di belakang, kan?

Takkan la DS Najib nak bayar banyak tu kat blog yang kurang di baca tu kot? Yang baca blog tu pun hanya mereka-mereka yang kononnya elite dan educated macam geng-geng Rocky saja...

Pada aku, kalau DS nak bagi RM10 juta tu, baik berikan kat TV3. TV3 lagi ramai viewers. Berjuta-juta sehari. Tak payah pun bagi kat Rocky, matlamat DS Najib untuk menyampaikan maklumat gerenti tercapai, kan?

Then? Aku rasa, Rocky patut saman dan dakwa Nik Nazmi kat mahkamah. Selain dari dapat duit extra untuk melepak di lounge kat Bangsar tu, Rocky dapat protect "prestige" namanya..kan Rocky, kan?

So, tunggu apa lagi? Saman je laaaaa....

P/s: RM10 juta? Perghh...untuk aku yang makan gaji ni, mustahil la nak dapat banyak tu. Berblog pun haram sekupang pun tak dapat....errr..ada sesapa nak bayar aku ke? Heheheheheee...aku pun nak pakai Porshe Cayenne jugakkk..!!!

PANASSS..!!! AZIZAN SURUH BUAT KORBAN, KACAU BUBUR ASYURA, BACA KITAB DI SURAU KOMPLEKS BELI BELAH..???


Pada aku, sekiranya Kerajaan UMNO-BN yang nak robohkan Madrasah Solihiah Kanchut kat Alor Setar tu, dah tentu puak-puak PAS akan buat demo besar-besaran depan Wisma Darulaman sambil baring-baring, golek-golek atas jalan sambil pegang bendera DAP...

Tapi memandangkan yang nak robohkan madrasah tu ialah Kerajaan PAS, maka depa pun buat-buat tak nampak, malah menyokong penuh tindakan tersebut...

Rasionalnya, Azizan kata dia dah bayar habis RM1.48 juta, duit dari pemaju Belleview Group dari Penang kepada pihak yang terbabit di kawasan tersebut. Madrasah dan tapaknya tu boleh dibeli dengan duit? Heh?

Tanah tapak dan madrasah tu berstatus TANAH WAKAF KHAS milik individu yang telah DIAMANAHKAN kepada Majlis Agama Islam Kedah (MAIK) untuk mengimarahkan dan menjalankan aktiviti-aktivi KEBAJIKAN serta PENGAJIAN ISLAM.

Kononnya, pemaju akan gantikan surau tersebut di shopping complex yang nak dibina tu. Masalahnya, sama ke surau tu dengan Madrasah Salihiah?

Ikut syarat pembinaan shopping complex, pemaju memang diwajibkan kerajaan untuk bina sebuah surau di dalamnya. Kalau tak robohkan Madrasah Salihiah, pemaju tetap kena bina sebuah surau di Plaza Tunku Yaakob tu haaaa...

Pemaju dan Kerajaan PAS Kedah nak pusing lagu mana lagi? Heh? Satu surau untuk shopping complex tu dan Madrasah Salihiah tu kekal untuk anak kariah kanchut. Surau di shopping complex tu untuk pengunjung yang membeli belah dan Madrasah Salihiah tu untuk aktiviti masyarakat Islam kat area tu..

Iya la..Madarash tu selalu buat aktiviti macam kacau bubur asyura, sembelih korban pada hari raya aidiladha, baca kitab, pengajian bahasa arab dan sebagainya. Boleh ke buat semua tu kat surau di shopping complez tu? Akai ada kaaaa..???

GEMPARRR..!!! KERAJAAN PAS KEDAH RELA RAKYAT MATI DARI DEPA KALAH PILIHANRAYA UMUM 13..!!!



Welkem tu Kedah..!!! Hehehehe..!!! Kerajaan BN Pusat ada beri RM150 juta setiap tahun kat Kerajaan Negeri Kedah khusus untuk membina dan membaik pulih jalanraya di negeri jelapang padi itu...

Mungkin terlalu "jimat", Kerajaan PAS Kedah dikatakan hanya berbelanja RM50 juta saja untuk tujuan berkenaan. Lebihannya dikatakan telah dimasukkan ke dalam "tabung amanah".

Bila ditanya mana duit tu, Kerajaan PAS Kedah kata "ada la..". Padahal, duit tu makin susut dalam simpanan dan tak buat jalan pun. Nak tahu depa buat apa dengan duit tu?

Duit tu depa buat bayar gaji staff Kerajaan Negeri Kedah tiap-tiap bulan. Kalau jalan berlubang, rosak teruk atau perlu diperbaiki, depa hanya tutup lubang tu dengan menempel sedikit tar dan tak turap sepenuhnya seperti sepatutnya...

Bila hujan atau lori lalu, tar tu tercabut balik dan ada lubang balik. Lepas tu tampal tar balik sampai la dapat peruntukan baru tahun depan ni...

Habis kereta, motor dan kenderaan rosak. Allignment kenderaan kena buat tiap-tiap bulan. Lebih teruk, ada yang jatuh motor dan accident dek kerana Kerajaan PAS "terlalu jimat"...

Takpaaa...rakyat mati pun takpa..asalkan Kerajaan PAS jimat, kaya dan ada duit untuk PRU 13 nanti... Bagus la macam tu nooooo...!!!

LAWAK PAGI INI..!!! KAPAL SELAM DAN MENYELAM..ROKET BILA NAK NAIK KE BULAN..???

Kah! Kah..! Kahhhhh..!!! Hari tu, Kerajaan dah "ketuk kepala" Guan Eng bertepek kena di dahi bila bawa dia menyelam bersama kapal selam negara, KD Tun Razak. Bila pulak roket nak buktikan mereka mampu ke bulan?

Opppsss...diorang dh takluk "bulan"..DAP dah genggam telur "Bulan Purnama" dahhh..!!! Heh!

Friday, December 23, 2011

Tak Senonoh..!!! Ni Artis Seksi Mana Peluk Jantan Sana Sini Nihh..??? Korang Kenal Tak?


Aku tak berapa sure sapa artis ni. Kalau tak silap aku..rupanya ada iras-iras Lina Hangat. Tapi, tak kira sapa pun dia, aku rasa perkara ni perlu di highlight...

Aku bukannya jeles tak kena dakap macam kat atas tu. Dakapan tu bukan bawa ke syurga pun. Dakapan tu hanya bawa ke neraka jeee..!!!

Tapi..kalau betul la artis tu beragama Islam, aku harap pihak yang berkuasa ambil tindakan. Tak kira la...KPKK bawah DS Rais Yatim ke, JPM bawah DS Jamil Khir ke..Sapa ke..aku tak kisah...jangan sampai pisang berbuah 2 kali sudahhh..!!!



Siapa Artis Yang Beraksi ‘Hangat’ Ni?

Tanyalah mana-mana artis, termasuk artis nasyid, ‘showmanship’ adalah penting dalam setiap persembahan yang mereka buat.

Apatah lagi bila melibatkan show di mana mereka dibayar beribu-ribu ringgit untuk menghiburkan khalayak yang datang…kalau setakat berdiri macam tiang mau dibaling dengan telur busuk oleh penganjur.

Dan bila bercakap pasal showmanship ni, ada artis terutama yang wanita, menggunakan daya tarikan seksual yang ada pada mereka untuk menarik perhatian penonton.

Selalunya artis macam ini taklah hebat sangat suaranya, album pun payah nak jual. Jadi untuk memastikan ‘survival’ mereka dalam industri ini, mahu tak mahu terpaksalah pakai baju seksi meksi masa buat show, menari dengan gaya yang menggiurkan, peluk penonton sana, peluk penonton sini, terkangkang sana dan terkangkang sini.

Tak percaya? Cuba kita tengok penyanyi yang hebat seperti Datuk Siti Nurhaliza, Ella, Datuk Shiela Majid (sekadar menyebut beberapa nama), takde pulak kita tengok mereka ‘over’ sewaktu melakukan persembahan.

Dan sekarang tengah kecoh di blog-blog kisah penyanyi wanita seorang ni. Penulis malas nak tulis namanya, anda tengok gambar, tekalah sendiri.

Ini emel yang diterima portal hiburan Beautifulnara.com dari salah seorang penonton yang menyaksikan gelagat artis berkenaan ketika itu;

"Assalamualaikum abang Nara. Seperti mana tajuk email ini, begitulah isi kandungannya. Saya tak mahu mengulas panjang tapi, abang nara lihatlah kebenaran pada gambar gambar ini. Saya faham dia penghibur, tapi persoalannya apa perlu berkelakuan ghairah sebegitu? Kawan kawan yg bukan muslim yang hadir ke majlis ini majoritinya mempersendakan kami dek kerana perlakuan si penyanyi ini. Sungguh memalukan.

Sudahlah pakaiannya sebegitu rupa ditambah pulak dengan adegan menggesel bontot pada kemaluan lelaki lain berpelukan rapat tak kira siapa melagakan buah dada dibadan lelaki aksi split di atas pentas dgn skirt yg amat minisampai ke tahap itu kesanggupannya atas lesen menghibur? Keji! Memualkan! Tujuan saya menghantar kepada abang nara bukan hendak memalukan si artis, tapi peringatan kepada semua." - Mynewshub.my

HASAN ALI & NASHA DAH MASUK PERANGKAP UMNO..ANDA BILA LAGI..? MARI MASUK PERANGKAP RAMAI-RAMAI..!!!


Baru-baru ni Setiausaha PAS Pusat, Mustapa Ali, tuduh Hasan Ali dan Nasharudin Mat Isa dah masuk perangkap UMNO. Tuduhan tu dibuat selepas Hasan dan Nasha seolah-olah diketepikan dari senarai calon PRU13.

Kononnya, Hasan dan Nasha buat apa yang UMNO nak. Kononnya, kedua pemimpin PAS tu talibarut UMNO, sekaligus masuk ke dalam perangkap UMNO.

Aku heran. Apa yang Hasan Ali buat kat Selangor ialah mengimarahkan Islam, mempertahankan Melayu dan Institusi Raja-Raja Melayu. Itu yang dimaksudkan PAS sebagai "masuk perangkap UMNO"?

Aik? Hasan Ali buat apa yang UMNO buat selama ni pun salah ke? Salah ke Hasan Ali dan UMNO mempertahankan aqidah umat Islam di Selangor? Khalid Samad yang pertahan gereja tu tak salah?

Salah ke Hasan Ali dan UMNO bersatu pertahankan bangsa Melayu di Selangor? PAS seronok sangat ke tengok tanda jalan dibuang perkataan jawi dan dimasukkan tulisan cina oleh Teresa Kok?

Dan salah ke Hasan Ali pertahankan DYMM Sultan Selangor? PAS seronok sakan ke tengok DAP dan PKR derhakan kat DYMM Tuanku Sultan?

Begitu juga dengan Nasha yang meneruskan kesinambungan pimpinan ulama' dalam PAS?

Salah juga ke kedua-dua mereka dan Ustaz Harun Din mahu PAS kembali ke perjuangan asal menubuhkan Kerajaan Islam, "Daulh Islamiyyah"? Salah ke? Tak bebas ke bersuara dalam PAS? OOOOoooo..dah tak bebas ke? Sudah tukar ke?

Kalau apa yang diorang buat tu melambangkan "masuk perangkap UMNO", maka aku rasa...masuk ramai-ramai dalam perangkap UMNO pun tak pe...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mengimarah dan menghidupkan syiar Islam sebenar di negara ini...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mempertahankan bangsa Melayu di bumi sendiri...

Masuklah perangkap UMNO asalkan mendaulatkan Kesultanan dan Institusi DiRaja Melayu di negara ini...

Marilah masuk perangkap UMNO beramai-ramai...!!!

PANASSS..!!! SURAT PANAS KEPADA NASRUDDIN HASAN TANTAWI..!!!

Nasrudin Tantawi

Saya tertarik dengan kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasruddin Tantawi, mengenai tindakan Adam Adli menurunkan bendera Presiden UMNO di depan Ibu Pejabat UMNO baru-baru ini.

Dia menjustifikasikan tindakan Adam itu sebagai wajar dan sama dengan tindakannya menurunkan bendera Sweden kerana menghina Rasulullah. DPPM katanya bersedia membela Adam sekiranya budak itu diapa-apakan.

Baiklah Ustaz. Itu kata Ustaz, ini pula pendapat saya…

Apa rasional Ustaz membezakan tindakan menurunkan bendera Presiden UMNO dengan tindakan menurunkan bendera Sweden? Sepatutnya, Ustaz membandingkan tindakan menurunkan bendera Presiden UMNO dengan tindakan menurunkan bendera Presiden PAS.

Ustaz, turunkan bendera sebuah negara dengan turunkan bendera seorang Presiden parti yang memerintah, sangat berbeza. Ustaz sendiri sedar, kan? Cuba Ustaz pergi ke Sweden dan turunkan bendera negara tu kat tempat diorang. Tak payah lama, 5 minit je. Lepas tu Ustaz tunggu apa yang akan berlaku kat Ustaz…

Begitu juga dengan situasi Adam Adli ni. Dia dah buat sesuatu yang dilihat kurang ajar di mata para penyokong UMNO di depan ibu pejabat UMNO tu sendiri. Jadi terimalah akibatnya! Jangan la nak salahkan orang saja…


Kalau Adam ada kat depan mereka-mereka ini..apa akan jadi? Tanggung sendiri la..sapa suruh buat orang marah?

Kalau Adam tu tak puas hati sekali pun dengan PM, atau sesiapa saja, rasanya dia ada jalan yang lebih baik dari bersikap kurang ajar macam tu. Mak bapak dia tak ajar ke? Dia ingat PM terima ke “mesej” dia dengan cara macam tu? Rasanya tak berkesan langsung kot?

Ustaz Nasruddin, Ustaz sedar tentang Islam yang menganjurkan umatnya menyeru ke jalan Allah dengan cara yang bijaksana, berhemah dan berkhikmah, kan?

Justeru itu, saya nak tanya Ustaz, apakah cara Adam Adli yang Ustaz bela sangat tu sebagai bijaksana, berhemah dan berkhikmah? Rasanya, kalau benarlah cara Adam tu bijak, berhemah dan berkhikmah, tak payah sebut pun PM akan setuju dengan apa yang dia mahu…

Mungkin belum ada insiden menurunkan bendera PAS sebelum ini. Namun, sekiranya ada dikalangan mahasiswa datang ke pejabat PAS di Jalan Raja Laut dan menurunkan bendera PAS di situ dan menaikkan bendera mereka sendiri untuk 5 minit, apa Ustaz rasa?

Marah ke tidak? Wajar ke tidak tindakan tu? Mungkin Ustaz belum kena lagi, tentu la Ustaz tak terasa. Tapi..Ustaz nak test ke? Nak ke bendera PAS kat tepi Jalan Raja Laut tu digantikan dengan bendera “pelacur-pelacur” kat belakang ibupejabat PAS tu?

Ustaz mewajarkan tindakan Adam tersebut? Ustaz ni..rasional la sikit bila buat statement tu! Tolonglah jangan jatuhkan IQ Ustaz di depan penyokong-penyokong Ustaz sendiri. Mereka tu dah lah kurang sangat IQnya, dapat ketua yang lemah IQ macam Ustaz..macamana PAS nak “survive” pada masa akan datang?

Perkara yang Ustaz perlu tahu ialah Adam hanya mewakili segelintir saja mahasiswa yang tak matang dan bangang di negara ini. Mahasiswa yang bijak dan makin matang pemikirannya tak bersikap bodoh seperti Adam ni.

Dan yang paling penting Ustaz perlu tahu ialah majoriti mahasiswa lain tak suka dan menyampah dengan cara Adam tu. Pada mereka, tindakan Adam tu memalukan mereka seluruhnya, dan DPPM bela pulak Adam tu? DPPM tu mahasiswa ke, Ustaz???

Ustaz Nasruddin, meskipun kepala Ustaz dililit serban sebesar bakul ikan dipasar sekali pun, ia tidak akan sama dengan pemikiran seorang pejuang Islam yang bijak yang hanya mengenakan serban kecil bernama Ustaz Fathul Bari.

Ustaz Fathul Bari ni tak masuk UMNO pun. Dia hanya berdakwah dan berjuang untuk Islam di Malaysia saja. Faham maksud saya? Kalau Ustaz tak faham, sah la IQ Ustaz memang rendah…


Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! LAGI DESAKAN PUDIN DOLAH LETAK JAWATAN SERTA MERTA..!!!

saifutdin

HAKIKAT yang semua orang perlu faham dan terima, Datuk Saifudin Abdullah adalah Ahli Parlimen BN dari UMNO dan menjawat jawatan sebagai Timbalan Menteri dalam kerajaan BN. Dia dipilih sebagai Ahli Parlimen dan naik ke jawatan itu adalah kerana wadah perjuangan UMNO, tidak lebih dan tidak kurang.

Tapi sesuatu menjadikan Saifudin terlalu taksub dengan fahaman ‘new politics’ dimana dia sangka dia sebagai antara (kalau bukan yang pertama) mempeloporinya. Tambahan pulak lagi bila dia sering diterima baik oleh pembangkang, dijemput berdikusi dan sebagainya, menjadi Saifudin perasan terer dan bagus, mengatasi lain-lain dalam UMNO.

Saifudin sentiasa mahu kelihatan berlainan, dikala kita berperang dengan pembangkang, dia dok menyokong pembangkang..dikala kita menentang Aziz Bari, dia menyokong habisan Aziz Bari..dikala kita mahu AUKU dikekalkan, Saifudin akan memberi pandangan berbelit yang kemudian disimpulkan sebagai – dia bersetuju dengan pembangkang supaya AUKU dimansuhkan.

Pembangkang lihat ketaksuban Saifudin ini sebagai peluang, peluang untuk menyusup masuk dan memburukkan UMNO di laman sendiri dengan menggunakan segelintir budak-budak universiti belaannya, atas nama menghantar memorandum kepada Saifudin yang berada di PWTC pada ketika itu.

Semuanya sudah dirancang pembangkang, bukti itu ialah bendera SMM dan Bebas siap sedia dibawa untuk digantung.

Budak-budak ini mentah, hanya kerana dihantar belajar di Universiti, tidaklah menjadikan mereka sehebat mana pun. Belajar pun tak lepas, lagi mau cerita pasal politik kepartian. Penulis katakan mereka ini budak-budak kerana apa yang depa faham pasal hidup? Belajar pun ditanggung orang, lagi mau cakap pasal politik kepartian. Lahir pun semua benda dah tersedia, mana ada pernah merasa susah macam orang dulu-dulu.

Tapi jangan terperanjat, pemimpin yang agak berusia macam Saifudin juga menganggap mereka ini tidak merbahaya kepada UMNO sehingga tindakan biadap tersebut boleh berlaku. Sangka kita Saifudin sematang usianya, rupanya macam budak-budak juga. Budak-budak itu datang dengan niat berjumpa Saifudin, mereka tahu dimana Saifudin berada dan Saifudin menerima kedatangan budak-budak ini. Justeru, mana security guard pun akan melihat budak-budak ini sebagai tetamu timbalan Menteri dan tidak mengganggu mereka.

Itu yang terlepas seorang budak bernama Adam Ali menurunkan bendera PM dan menaikkan bendera mereka.

Jadi kita katakan ini salah Saifudin, kerana Saifudinlah yang menyebabkan semua ini berlaku. Kegagalan Saifudin sebagai ahli politik veteran membaca tindakan budak-budak ini menjadikan dia bertanggungjawab sepenuhnya atas insiden itu. Apa Saifudin ingat bercampur dengan budak-budak akal separuh tiang tu menjadikan dirinya muda semula ke?

Tolonglah..

Sekarang bila dah terdesak, Saifudin menyerahkan kepada polis untuk menyiasat perbuatam kurang ajar budak-budak SMM menurunkan bendera dengan wajah Perdana Menteri di PWTC, apa polis boleh buat? Tahan budak UPSI tu kerana menurunkan bendera dengan muka Perdana Menteri? Undang-undang mana nak dipakai?

Ini bukan pertikaian undang-undang, ini pertikaian maruah dan intergriti dan Saifudin sebagai Ahli Parlimen BN merangkap Timbalan Menteri BN gagal mempertahankan maruah UMNO dimana dia sebagai ahli partinya kerana perasan idea ‘new politic’nya diterima budak-budak universiti yang pro pembangkang itu.

Kalau penulis ada nasihat untuk Saifudin pun ialah, letak jawatan dan pohonlah menjadi ahli PKR nescaya akan dicalonkan dalam pilihanraya akan datang. Dosa Saifudin adalah sebesar gunung yang tinggi, sukar penulis dan UMNO nak maafkan.



Sumber: klik sini

GEMPARRR..!!! INILAH PM KITA KALAU PAKATAN HARAM JAJAH PUTRAJAYA..!!!?


Siapa yang tak kenal dengan Professor Aziz Bari.., beliau sejak akhir-akhir ini sudah menjadi penyokong kuat Pakatan sampaikan sanggup meninggalkan jawatan yang beliau sandang di sebuah institut pengajian tinggi ternama negara.

Tapi pernah tak kita fikir, kenapa Professor sebijak Aziz Bari menyokong Pakatan Rakyat? Kenapa Aziz Bari tak menyokong kerajaan yang selama ini memberikan sumber pencarian padanya? Betul kah Aziz Bari menyokong penuh kepimpinan yang ada pada Anwar Ibrahim?

Ini le bakal PM tu kotttt..?

Bagi sesetengah pemerhati politik dalam negara, Aziz Bari sebenarnya sedang perjudikan nasib serta masa depannya dengan menyokong Pakatan. Dan beliau dilihat bukan percaya kepada Anwar, tetapi Aziz Bari lebih fokuskan kepada gaya kepimpinan Nurul Izzah.

Siapa tahu, mungkin Aziz Bari menganggap, jika Pakatan menang di PRU13 nanti, akan ada jawatan dalam kabinet untuk beliau. Itu jika Pakatan mampu menewaskan gergasi Barisan Nasional.., tetapi kalau Pakatan kalah.., habislah Aziz Bari..

Kenapa dikatakan Aziz Bari lebih fokus kepada Nurul Izzah dan kurang yakin dengan kepimpinan Anwar? Baru-baru ni semasa satu program diskusi khas di Kelab Shah Alam, Aziz Bari dengan terbuka dan bangganya menyokong Nurul Izzah sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.

Ketika mahu memperkenalkan Nurul Izzah sebagai antara panel yang hadir, Aziz berkata..,“Saya perkenalkan, bakal Perdana Menteri Malaysia, Nurul Izzah Anwar….”. Pengumuman itu telah mengejutkan semua hadirin di dewan utama kelab tersebut.

Nurul Izzah turut kelihatan terkejut dengan kenyataan yang diluar jangkaan dari Aziz. Tony Pua, Dzulkefly Ahmad dan Ambiga Sreenevasan yang ada disitu juga turut tersentak. Ramai berpendapat, Aziz Bari terlalu awal mengampu “bakal Perdana Menteri Malaysia” tersebut.

Persoalannya sekarang, kenapa kenyataan Aziz Bari tu dibuat ketika Anwar Ibrahim sedang didalam kemelut perbicaraan di Mahkamah? Kenapa Aziz tak memikirkan perasaan Anwar yang sedang menunggu keputusan perbicaraannya yang dijadualkan 9 Januari ni?

Semua ini bukan saja menunjukkan Aziz memang menganggap Anwar akan jadi penunggu dalam Penjara Sg Buloh, tapi professor tersebut sedang cuba mempromosi Nurul Izzah sebagai ikon baru dalam Pakatan. Aziz Bari nampaknya memilih kem Nurul Izzah berbanding dengan Kem Azmin Ali.

Masalahnya sekarang, dimana Aziz Bari hendak campakkan Azmin Ali yang juga disebut-sebut sebagai pengganti Anwar? Cukupkah Azmin jadi MB Selangor jika Pakatan menang besar di PRU13 nanti? Bukankah Azmin telah “direstui” oleh Anwar disetiap pemilihan parti? Jadi bolehkah Azmin tunduk pada Nurul?

Aziz Bari mungkin lupa.., Azmin sudah banyak “melabur” untuk sampai ketahap kedudukannya sekarang. Bukan senang Anwar nak lupakan “jasa-jasa” Azmin terutamanya ketika Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dulu.

Jadi, untuk mengatakan Nurul Izzah menjadi bakal Perdana Menteri jika Pakatan memerintah, ianya amat sukar untuk diyakinkan. Selain Azmin, PAS dan DAP juga mempunyai calon mereka sendiri jika Anwar merengkok dalam penjara. Apakah Aziz Bari yakin mereka semua akan setuju dengan Nurul Izzah?



Sumber: klik sini

Wednesday, December 21, 2011

PANASSSS..!!! KALI NI ANWAR MEMANG KANTOI SEKANTOI-KANTOINYA..!!!


Aku tahu. Kalau kita ikat puak-puak PKR ni kat tiang letrik dan pekik sejuta kali pun kat telinga diorang bahawa Anwar Berahim tu penipu besar, diorang takkan percaya punya...

Dan walaupun diberikan bukti sahih, jelas, logik dan lengkap berfakta pun, diorang takkan terima punya...

Kat bawah ni ada satu lagi bukti yang meng'kantoi'kan Anwar sebagai penipu besar. Tak tahulah sama ada puak-puak PKR ni nak sedar ke tidak. Aku musykil, benarkah Allah dah cabut cahaya dan hidayahNya dari hati diorang...

1. Dalam dakwaan yang dibuat oleh Anwar seperti yang disiarkan oleh MalaysiaKini, Anwar membuat beberapa dakwaan yang bercanggah ataupun menipu.


2. Lihat kepada kenyataan beliau yang ditanda dengan warna merah. dalam kenyataan pertama, beliau mengatakan :-

"pada tahun 1993, beliau menulis kepada bank dunia atas kapasitinya sebagai menteri kewangan untuk MENOLAK bantuan kewangan."

3. Tetapi melalui laman web bank dunia, Malaysia ada membuat beberapa pinjaman pada tahun 1993. rujuk gambar di bawah. lihat tarikh yg bertanda merah. Tarikh kelulusan di sini adalah pada 16 Mac 1993 dan 14 December 1993.


4. Kalau beliau menulis untuk menolak bantuan kewangan pada tahun 1993, kenapa bank dunia beri pinjaman seperti yang tertera di atas ? Bank dunia saje saje ke nak bagi duit ?

5. Kalau dilihat pada perjanjian yang ditandatangani pada December 1993 pula, jelas tertera perkataan Minister of Finance sebagai borrower dan Treasury di bahagian alamat. Rujuk gambar di bawah.


6. Siapa Menteri Kewangan pada tahun 1993. Bukankah Anwar Ibrahim ? Ini bermakna Anwar Ibrahim menipu dalam kenyataan beliau bahawa beliau menolak bantuan kewangan.

7. Dalam kenyataan kedua beliau Anwar berkata :-

"Pada 1999, Mahathir menulis KEMBALI kepada Bank Dunia merayu untu dana dan pinjaman"

8. Kenyataan Anwar ini seolah-olah, selepas 1993 tahun yang beliau kononnya menulis untuk menolak bantuan kewangan, Tiada sebarang bantuan kewangan atau permohonan yang dibuat sehinggalah pada tahun 1999, selepas Anwar di buang, barulah kononnya Mahathir menulis kembali untuk meminta bantuan. Kononnya, zaman dia jadi menteri kewangan, dia tak minta bantuan bank dunia lah, Cuma lepas dia tak jadi menteri kewangan, barulah Mahathir minta balik bantuan bank dunia.

9. Kalau kita lihat data dari bank dunia, siapa yg buat pinjaman ni ? rujuk gambar dibawah.


10. Pada tahun 1992, 1993, 1994 dan 1998 ada pinjaman kepada bank dunia dibuat oleh Malaysia. Siapa Menteri Kewangan pada tahun-tahun tersebut ? Bukan Anwar ke ?

11. Sekali lagi Anwar menipu dalam kenyataanya.

12. Perhatikan juga kod pada institusi pinjaman di bawah bank dunia ini. Kod nya adalah IBRD yang bermakna International Bank Reconstruction and Development. Kod institusi yang sama digunakan pada tahun 1973 lagi (rujuk data paling atas) iaitu pada 16 Januari 1973. Kod yang sama juga dibuat untuk pinjaman pada tahun 1992, 1993,1994,1998 dan 1999. Ini menunjukkan pinjaman yang dibuat ini adalah pinjaman-pinjaman biasa yang dibuat oleh negara semenjak dahulu lagi dan bukannya pinjaman pakej khas dari IMF/Bank Dunia untuk atasi krisis ekonomi 1997 spt yg diberi kepada Indonesia, Korea, Thailan dan lain-lain.

13. Anwar Ibrahim dan penipuan tidak dapat dipisahkan.


Sumber: Klik Sini

GEMPARRR..!!! BUKTI NGA SURUH NIZAR PILIH SYARIKAT BINI DIA..OPEN TENDER..???


Okay. Korang tengok betul-betul apa yang Nga Kor Ming bagitau kat media dan rakyat kat 'printscreen" kat atas tu. Baca dan fahami betul-betul...

Antaranya, Nga kata syarikat bini dia tu masuk open tender untuk bekalkan baju lounge suits untuk Ahli Majlis bagi Majlis Bandaraya Ipoh. Katanya, tender tu terbuka dan adil di mana dia mahupun Nizar takde kena mengena dalam penentuan tender tersebut.

Tup-tup, syarikat bini dia tu terpilih dapat tender tu. Kononnya, syarikat bini dia tu layak la? Padahal, syarikat tu dikendalikan oleh rakan seperniagaannya dan bininya hanyalah "sleeping partner" dan goyang kaki saja di rumah.

Kenapa bini dia dijadikan partner syarikat tu? Pasal Nga ada jawatan besar dalam Kerajaan Negeri, kan? Kalau Nga hanya tukang kebun sekolah, nak ke syarikat tu ambik bini dia jadi "partner"? Jelas ada kepentingan tertentu, kan?

Nak tahu kenapa syarikat bini Nga dapat tender tu? Cuba rujuk imej dibawah...


Nampak? Nampak tak perkara 4 dalam surat rasmi tu? Cuba baca kuat-kuat supaya paham sepaham-pahamnya. Jadi sebabkan cadangan dari Kerajaan Negeri, kan?

Aku nak tanya, siapa Kerajaan Negeri Perak time tu? Kumpulan Boboi MLM tu ke Kerajaan Negeri time tu? Siapa lagi kalau bukan Nizar dan Exco-exconya, termasuklah Nga yang jadi exco paling kanan yang pegang telur Nizar time tuuuu..!!!

Yang herannya, dalam semua-semua syarikat yang masuk tender "terbuka" tu, syarikat bini Nga ni letak harga paling tinggi. Dan lebih mengherankan, syarikat bini dia "terpilih" pulak tu..!!!


Aiiii...lain macam je ni! Selalunya, syarikat yang dapat tender adalah sama ada yang termurah atau yang harganya pertengahan dari semua..kenapa pulak syarikat bini Nga dapat? Ada "kowtim" kot? Tender tu dah diputuskan lebih awal, kotttt...???

So, macam ni ke yang korang kata Nga dan DAP tu telus sangat? Heh?! Akai ada kaaa..?

GEMPARRR..!!! PUDIN DOLAH TAKKAN LETAK JAWATANNN..!!!

"Abang Nuar...bebudak kita dah ada kat lokasi sebagaimana yang kita rancang tu..awww..!"

Aku tertarik dengan desakan yang dibuat di sini dan di sini. Sebenarnya, ramai lagi yang mendesak agar Pudin Dolah ni letak jawatan serta merta memandangkan pendiriannya yang POYO selama ni...

Kita tahu dia sokong politik baru. Politik baru apa ke bendanya kalau takde maruah begini? 2 tahun lalu di Jepun, Shoichi Nakawaga, dengan bermaruah meletak jawatan di negara maju tu hanya kerana kantoi tertidur di sidang G7 di Itali.

Shoichi Nakagawa tertidur di sidang G7, balik Jepun dia letak jawatan. Pudin Dolah?

Macam tu baru la politik baru..!!! Ada maruah dan ada harga diri! Tahu malu dan bertanggungjawab terhadap diri sendiri dan parti..!!! New Politics Pudin Dolah tu ada maruah ke???

Aku rasa, Pudin Dolah mungkin takkan letak jawatan sebab dia memang takde rasa malu atas apa yang dia buat selama ni. Dia hanya ambil pendekatan "wait and see".

Antara kebarangkaliannya ialah sama ada Datuk Seri Najib akan menyenaraikan namanya sebagai calon PRU 13 atau tidak.

Jika tidak tercalon, berkemungkinan besar Pudin akan gunakan alasan tu untuk lompat parti dan join PKR, kembali kepada "boss"nya yang asal, Anwar Berahim. Tembelang dah pecah dan tak boleh ditutup dah...

Jika tercalon, Pudin Dolah sangat berpotensi untuk kalah! Setahu aku, dia sekarang Ahli Parlimen Termerloh sekarang ni dan Timbalan kepada Datuk Shakar di UMNO Bahagian.

Dengan perangai Pudin Dolah yang lebih menyokong aspirasi Pakatan Haram dan Anwar Berahim, dipercayai orang-orang Temerloh akan berikan undi protes kepadanya. Menurut sumber yang diperoleh dari Temerloh, imej Pudin Dolah sekarang memang hancussss..!!! They hate Pudin Dolahhhh..!!!

So, terpulang kepada Najib sama ada nak senaraikan Pudin Dolah sebagai calon BN atau tidak pada PRU 13. Kalau tercalon, BN mungkin kalah dan jika tidak tercalon, Pudin Dolah mungkin akan masuk PKR. Buat pilihan...

P/s: Aku lebih rela Pudin Dolah masuk PKR. UMNO Temerloh bukan takde calon yang lebih baik dari dia...berlambak-lambakkkk..!!!

GEMPARRR..!!! STRATEGI ANWAR MENGHADAPI 9 JANUARI 2012 TERDEDAHHHH..!!!?

Anwar_penjara

BANYAK orang pelik kenapa Karpal Singh meremehkan sesi penggulungan dan hanya memberi penekanan tentang Seksyen yang digunakan untuk mendakwa Anwar yang padanya tidak merujuk kepada perlakuan homoseksual secara paksa tapi secara suka sama suka (377B dan 377C).

Homoseksual juga tapi kalau berjaya dibuktikan seksyen itu salah, Anwar punya peluang untuk bebas tapi dengan beban yang besar dibahunya sepanjang dia hidup. Orang akan tetap mengenang dia sebagai homoseksual, tidak kira paksa atau rela.

Tapi penulis tidak lihat itu sebagai perkara penting. Dalam kes begini yang penting untuk dibuktikan ialah perlakuaan homoseksual itu tidak berlaku sama sekali seperti mana didakwa Saiful. Patutnya Karpal utamakan bab itu bukan dok pertikai Seksyen mana satu yang dituduh.

Itu hal teknikal sedangkan Anwar perlu lebih dari bebas secara teknikal, dia perlu bersihkan namanya dari imej LIWAT once and for all!!

Begitu juga halnya dengan menggunakan saksi-saksi yang tidak ada kredebiliti dan bukan pakar dalam bidang. Sebagai contoh Dr Brian Mcdonald yang bukan kepakarannya khusus dalam bidang kajian DNA dan Dr. Thomas Hoogland, pakar sakit tulang belakang yang hanya merawat Anwar terakhir pada 2005 (6 tahun lepas).

Orang bertanya, kalau benar nak buktikan Anwar tidak boleh membongkok atau ‘meng’ apa sekalipun untuk mengadakan hubungan seks, bukankah yang lebih layak beri keterangan ialah Kak Wan, isterinya sendiri. Memang, yang dibicarakan ini kes liwat, sedangkan Kak Wan perempuan. Tapi mengikut keterangan Saiful, posisi itu adalah posisi sama yang biasa digunakan orang laki bini – doggie.

Cuma ‘lubang’ itu sajalah yang berbeza tapi posisinya itu juga. Maaflah kalau penulis nampak melucah skit hari-hari Jumaat ni tapi terpaksa juga diterangkan supaya faham.

Kalau dalam hal melanggan pelacur China pandai pulak cakap “Dia (Kak Wan), isteri aku, tentulah dia tau perut aku buncit ke tidak?”. Kenapa dalam hal ini tak nak panggil Kak Wan? Diikutkan, Kak Wan lebih kredibel walaupun Dr. Thomas pakar tulang belakang sebab Kak Wan berada hampir setiap malam dengan Anwar sejak 2005 hingga sekarang (kecuali mana yang terakam tu sajalah).

Balik pada persoalan tadi, bodoh benarkah Karpal sehingga terlepas pandang semua perkara ini? Takkan dia tak tau Dr. Thomas tak sesuai dipanggil sebagai saksi sebab kali terakhir periksa Anwar pada tahun 2005 sedangkan kejadian berlaku pada 2008. Sehingga tahun 2011, Anwar tidak langsung merujuk kepada Dr. Thomas untuk apa tujuan perubatan tulang belakang melainkan nak mengajar doktor tersebut macam mana nak menjawab di mahkamah untuk membantu kesnya.

Penulis tak rasa Karpal bodoh. Penulis kuat mengatakan bahawa Anwar memang mahu masuk penjara dan seterusnya mengekalkan undi simpati kepada Pakatan Rakyat dan PKR yang dipimpinnya maka itu perjalanan kesnya dari mula sehingga ke penghujung ni sedemikian rupa – banyak kelemahan dan peluru untuk pendakwaraya menembak semula.

Alasan penulis berkata begitu kerana Anwar gagal sama sekali untuk menafikan kewujudan DNA asal air maninya di dalam dubor Saiful. Jika kata ada yang meletakkan, siapa yang meletakkan, macam mana diletakkan, sumber itu macam mana diperolehi dan sebagainya.

Prostate milking atau apa. Itu saja (kegagalan membuktikan keberadaan air mani) menunjukkan nampak sangat Anwar nak masuk penjara.

Lagipun sebagai pemimpin pembangkang dan bekas Timbalan Perdana Menteri, Anwar tidak akan duduk ‘sekandang’ dengan banduan-banduan ganas yang ada kemungkinan ‘merogolnya’ seperti mana banduan biasa yang lain. Pengalaman Anwar 6 tahun dalam penjara dahulu membuktikan bahawa Anwar diberi sebuah bilik penjara khas, yang ada perpustakaan di dalamnya!!!

Malah turut diberi seorang pembantu khas aka tukang urut bernama Rashid yang kemudian menjadi pembantu dirumahnya selepas dibebaskan dari penjara. Apa yang khas, apa yang diurut, itu tak dapatlah penulis nak menguraikannya tapi kalau sampai Kak Wan terpaksa telefon Senator Ezam (ketika itu Ketua Pemuda PKR) dari USA untuk pastikan Rashid tidak ada dirumah sepanjang dia berada disana, sendiri mau fahamlah.

Pendek kata, masuk penjara bukanlah masalah sangat kepada Anwar kerana layanan istimewa yang diterimanya. Perlu diingat, semua kemudahan yang diterima semasa dalam penjara dulu adalah ketika Tun Dr. Mahathir memerintah. Ingat macam mana Anwar gambarkan Tun Mahathir ini zalim, kejam, firaun dan sebagainya? Tapi disebalik semua itu dia sendiri dapat duduk selesa dalam penjara, bilik berasingan dan diberi perpustakaan serta tukang urut sendiri.

Gamaknya kalau Anwar masuk penjara kali ini, mau ada jakuzi menanti sebab Datuk Seri Najib tidaklah sekejam Tun Mahathir kot, lagipun tak dengar lagi Anwar panggil Datuk Seri Najib firaun atau apa seumpamanya. Jangan salah, penulis tidak sama sekali kata Tun Mahathir kejam tapi bercakap dari perspektif Anwar dan penyokongnya ke atas Tun Mahathir pada waktu itu.

Semua ini menjelaskan yang Anwar memang tak kisah masuk penjara, malah dia sendiri beri kenyataan kepada media-media belaannya yang dia tak kisah masuk penjara, akan terus berjuang dari dalam penjara dan apa segala. Itu dan kelonggaran-kelonggaran yang banyak dalam kesnya menjustifikasikan bahawa Anwar memang mahu masuk penjara untuk mengekalkan undi simpati rakyat terhadapnya.

Anwar ambil iktibar dari tahun 1999. Waktu itu, undi simpati orang melayu dan insiden mata lebamnya telah melonjakkan PKR dari segi pertambahan kerusi di Parlimen walaupun PKR tak sampai setahun ditubuhkan. Cuma undi cina yang tidak menyebelahi PKR dan PAS sahaja yang mengelakkan BN hilang lebih banyak kerusi dan negeri.

Sebab itu sampai sekarang Tun Mahathir ingatkan pentingnya menjaga undi cina, mengambil dari tauladan 1999.

Tapi sekarang keadaannya berbeza, DAP dah pastikan cina akan menyokong Anwar, ditambah dengan undi simpati orang melayu, silap-silap boleh bertambah kerusi kalau tak kekal jumlah sekarang. Itu congak Anwar dan Karpal Singh. Sebab itu penulis yakin semua ini (perjalanan kes Anwar) sengaja direka sedemikian rupa kerana dipenghujungnya Anwar memang mau masuk penjara.



Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! KERAJAAN PAS KEDAH MALUKAN DYMM YG DIPERTUAN AGONG..???


Baru-baru ni ramai rakyat dan NGO-NGO di negeri Kedah yang bangkit menentang usaha Kerajaan PAS Kedah merobohkan Madrasah Solihiyyah yang terletak di Jalan Tambang Badak, Alor Setar.

Untuk fakta, madarasah tersebut adalah warisan zaman berzaman dan lebih tua berbanding Masjid Negeri apabila dikatakan berusia lebih seratus tahun.

Menurut sumber yang aku dapat baru-baru ni, pihak pemaju akan menggantikan madrasah yang baru yang akan dibina di dalam Plaza Tunku Yaakob yang akan dibina di tapak madrasah berkenaan sekiranya dirobohkan. Nak buat Aman Central sampai kena roboh madarasah tertua di Kedah?



Pada aku, aku tak setuju! Bukan pasal politik. Tapi pasal dah memang ada dalam syarat setiap bangunan shopping complex perlu ada surau. Dalam ertikata lain, kalau Madrasah Solihiyyah tu tak dirobohkan pun, pemaju wajib bina surau di Plaza Tunku Yaakob tu!

Nampak sangat pemaju dan Kerajaan PAS Kedah nak mempermainkan rakyat dalam hal "bina semula surau" tu! Hal bina bali surau tu dibuat sebagai alasan untuk pujuk hati rakyat Kedah la tu kononnyaaaa...

Ni aku nak bagi tau. Setahu aku yang memang orang Aloq Setaq, projek Plaza Tunku Yaakob tu agak seratus dua ratus meter dari Madrasah Solihiyyah. Dah ada dah bangunan Plaza tu. Tapi projek tu terbengkalai sebab dikatakan takdak funding.


Dalam hal jarak tersebut, pasai apa nak robohkan pulak madrasah tu sedangkan madrasah tu tak ganggu langsung pembinaan Plaza Tunku Yaakob?

Aku nak tanya. Kalau betul pun master plan projek tu merangkumi kawasan Madrasah tu, takkan la Kerajaan PAS Kedah tak boleh nak ubah sikit master plan tu supaya tak kacau madarasah tu? Boleh punya! Kita buat dia, bukan dia buat kita...mau dengan tak mau jaaa..

Contohnya, kat tengah pekan Aloq Setaq, City Point dan City Plaza dibina hanya sebelah menyebelah dengan Pusat Dakwah tanpa perlu dirobohkan. Tapi master plan tu dibuat masa Kerajaan BN perintah Kedah laaa...

Tapi bila PAS ambik alih Kedah, Madrasah tertua di Kedah pun nak dirobohkan. Kononnya nak buat pembangunan ekonomi setempat. Ntah-ntah nak buka rumah urut dan pusat hiburan kat Plaza Tunku Yaakob tu. Tu yang nak roboh madrasah tu sangat tuuu...

Aku harap, Kerajaan PAS Kedah tak jadi macam Kerajaan Pakatan Haram Selangor. Kat Selangor, depa bina dan bela gereja! Tak caya tanya Khalid Samad. Kat Kedah jangan la jadi lagu tu...buat malu DYMM Yang DiPertuan Agong jaaa...

PANASSS..!!! BAPA ADAM, EN. ABDUL HALIM AKAN BELASAH ANAKNYA, ADAM ADLI, CUKUP-CUKUP..???



Video kat atas ni menunjukkan bagaimana adik Adam Adli hampir kena tumbuk.

Persoalannya, mengapa brader tu nak tumbuk Adam?

Sebab Adam Adli kurang ajar. Bukan tahap biadap lagi dah. Dah kurang ajar dah budak tu, kata brader tu.

Brader tu siap explain bahawa dia memang cari Adam sebab nak ajar budak tu sebab dia ternyata kurang di ajar...

Persoalannya, siapa pula yang kurang mengajar atau tersalah ajar Adam?

Selalunya, yang mengajar ialah ibu bapa, guru, atau individu yang berjaya mempengaruhi Adam...

Dalam konteks Adam buat demo dan bawak turun bendera, jelas ibu bapa Adam tak ajar anak mereka tentang maruah dan adab sopan membuat protes. Protes pun kena ada adab sopan jugak..Islam tu menyeluruh, kan?

Guru Adam buat demo tu ialah Anwar dan Anwar juga dipercayai berjaya mempengaruhi Adam untuk bertindak kurang ajar. Dalam hal ini, ibu bapa Adam juga gagal mengajar anaknya supaya tidak terpengaruh dengan peliwat itu..

Justeru itu, aku meletakkan kesalahan kurang ajar Adam kepada dirinya, ibu bapanya dan Anwar Berahim..!!!

LAWAK PAGI INI..!!! PANGGILAN MANJA ANWAR KEPADA AZMIN TERBONGKARRR..!!!


Perghhh..!!! Siap ada panggilan manja lagi..!!! Aku rasa, Kak Wan pun Anwar tak panggil semanja tu..!!! Errr...ada apa-apa ke? Lain macam je aku tengok.. Ingatkan share bini je, tapi nampak macam share lubang kunyit je nihhhh...heh!

Tuesday, December 20, 2011

PANASSS..!!! APA KATA TUN DR. MAHATHIR KEPADA MAHASISWA ZAMAN SEKARANG..?!!!



Aku nak tanya korang.

Kalau aku pijak gambar mak bapak korang, korang marah tak?

Kalau aku pijak gambar korang satu family, korang marah tak?

Kalau aku pijak gambar Pok Nik Ajis, korang marah tak?

Kalau aku pijak gambar Anwar Berahim, korang marah tak?

So, jangan marah aku kalau aku marah korang pijak dan hina gambar Najib! Amacam? Puas hati?

PANASSS..!!! INI JAWAPAN SEBENAR PUDIN DOLAH..!!! KESIAN LA KAT DIA...


Ramai marah kat Pudin Dolah berhubung insiden biadap pelajar-pelajar yang disuruh Anwar menurunkan bendera Datuk Seri Najib di depan Ibu Pejabat UMNO di PWTC. Pudin Dolah cuba menjawab dan ini jawapan sebenar darinya...

Berikut adalah sms Pudin Dolah yang sebagaimana yang dipublishkan di sini:
1) Sy d tel penganjur BEBAS klu sy sedia trima memo mrk d pwtc. Masa tu mrk sdg berarak k sana. Sy kt ok. Sy fikir klu cepat trima, cepat mrk bersurai. Betul, lps sy trima, tak lama, mrk brsurai.

2) sy tiba d pwtc, mrk riuh minta sy berucap. Sy berucap sikit sekadar tenangkn keadaan, kemudian trima memo.


3) sy tak nampak bendera gambar DSN diturunkn. Masa nak balik, sy nampak smua bendera gambar Pres UMNO ada brkibar.

4) lps tu ada tweet kt gambar itu diturun.


5) sy tweet kt sy tak nampak, tp klu benar, ia salah.


6)lps tu, sy tweet kt sdg hubungi penganjur.

7) sy sms penganjur minta keterangan.

8) penganjur tweet kt ia brlaku. Mrk sms sy kt pengawal naikkn smula.


9) sy tweet kt tindakan turun bendera tu terkutuk, penganjur mesti minta maaf.

10) penganjur tweet kt akn bincang mlm ni langkah selanjutny.

11) pd masa sama, banyak tweet kutuk sy. ini dah biasa. Tq. (12.50pg)

Pertamanya, Pudin tahu budak-budak tu nak datang berdemo depan PWTC. Kenapa dia tak suruh polis kawal PWTC time tu? Dia takkan tak tahu macamana ganasnya demo puak-puak balaci Anwar ni? Bakar rumah PM pun diorang sanggup. Bakar stadium yang dipenuhi orang pun diorang sanggup. Takkan Pudin boleh control diorang? Heh! Tindakan bodoh dari seorang Timbalan Menteri. Dia lupa apa mahasiswa buat pada tahun 1974?

Kedua,dia kata dia tak nampak, tak tahu dan tak sedar tentang bendera tu? Apa punya statement la mamat ni. Lain kali, tunggu la diorang tu blah dulu dan buat pemantauan kat area tu. Diorang tu macam-macam perangai buruknya. Mana tahu letak bom kat PWTC tu..!!! Bingai betul la...

Ketiga, dia memang kenal rapat dengan penganjur demo tu. Aku nak dia ambik tindakan 24 jam kat diorang atau lepas tu dia kena tanggungjawab sepenuhnya insiden tersebut dengan meletak jawatan. Itu pun kalau dia ada maruah dan harga diri laaa...

Keempat, sampai sekarang, ada tak pengajur mintak maaf? Atau ada tak budak Adam Adli tu mintak maaf? Kalau diorang mintak maaf sekali pun, damage was done! Mampu ke maaf tu padam damage tu? Nasi dah jadi bubur la! Ambik je tindakan kat diorang..!!!

Kelima, Pudin Dolah kata dia "banyak tweet kutuk" dia dan tu perkara biasa padanya. Takkan Twitter je? Takkan dia tak tahu blog, FB dan banyak lagi orang kutuk apa yang dia buat selama ni? Kenapa orang kutuk dia? Heh! Pikir sendiri la.

Kalau yang kutuk tu pembangkang aku tak kisah sangat sebab memang tu kerja pembangkang. Tapi kalau orang UMNO sendiri kutuk dia, maka dia faham-faham laaaaa..!!! Banyak la yang tak kena kat dia tu...

GEMPARRR..!!! CINA PENANG MENGAMUK..!!! DAP HAMPIR HANCUR DI"KUNG FU"KAN..!!!

Keputusan Ketua Cabang KeAdiLan Bukit Gelugor, Lim Boon Chang untuk keluar dari PKR memang sudah dijangka. Awal-awal lagi sudah ada desas desus mengenai niat beliau untuk meninggalkan parti kerana perselisihan fahamnya dengan pemimpin tertinggi DAP negeri.

Didalam pentadbiran Kerajaan Negeri DAP P.Pinang, Lim Boon Chang telah lama disifatkan sebagai duri dalam daging kepada Pakatan rakyat. Apa taknya, setiap keputusan yang dibuat oleh DAP, beliaulah yang menjadi “pembangkang” dikalangan rakan-rakannya.

Yang terbaru, Lim Boon Chang telah mempertikaikan tindakan Kerajaan Negeri DAP didalam Skandal sPICE yang membabitkan ratusan juta ringgit wang rakyat. Beliau membuat bantahan mengenai projek sPICE tersebut kerana tindakan Lim Guan Eng dikatakan memberi projek tersebut secara runding terus (direct nego) kepada syarikat Eco-Meridian Sdn Bhd.

Itu merupakan faktor utama Ketua Cabang KeAdilan Bukit Gelugor kembali untuk menyertai Gerakan di P.Pinang. Beliau nampaknya tak mampu lagi bersekongkol dengan DAP negeri dalam perbuatan menipu wang rakyat. Beliau juga tak sanggup lagi bersama PKR menjadi kuda tunggangan kepada DAP di negeri itu.

DAP di P.Pinang selama ini jelas telah mempergunakan PKR serta PAS bagi menarik sokongan bangsa melayu dan India. DAP juga menjadikan PAS dan PKR sebagai “tukang cuci najis” kepada semua kezaliman yang wakil DAP lakukan terhadap rakyat negeri yang berbilang kaum.

Malah, kepimpinan DAP negeri mengamalkan sistem diktator didalam membuat semua keputusan. Bukan saja Lim Boon Chang tak berpuas hati dengan keadaan tersebut, malah Timbalan Ketua Menteri II P.Pinang juga menerima akibatnya baru-baru ini apabila menyuarakan hak kaum india dalam DAP.

Inilah realitinya kisah dalaman pentadbiran DAP di P.Pinang. Seluruh rakyat negeri itu sedar bahawa PKR dan PAS tak “wujud” dalam pentadbiran negeri. PKR dan PAS juga langsung tak diberi peranan dalam terlibat dalam perjalanan politik P.Pinang malah PKR dan PAS hanya berfungsi sebagai “penjaga pintu” sahaja didepan “rumah” DAP.

Disebalik semua itu, Lim Boon Chang mungkin sedar, PKR adalah parti yang semakin hilang sokongan rakyat serta bakal karam di Pilihanraya Umum ke-13 nanti. Disaat Anwar Ibrahim sibuk menangani kes liwatnya di Mahkamah, PKR kini dilihat sebagai parti yang tak mempunyai hala tuju. Siapa yang mahu lagi bersama dengan parti yang terumbang ambing seperti PKR?

Penghijrahan kembali beliau ke Parti Gerakan pastinya menjadi inisiatif dalam usaha menguatkan parti tersebut yang kini dalam usaha melakukan transformasi. Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Tan Sri Koh Tsu Koon juga pastinya mengalu-alukan kemasukan kembali Lim Boon Chang yang sebelum ini sudah 15 tahun berbakti kepada Gerakan.

Kembalinya anak mendiang Lim Chong Eu kepada parti Gerakan harus dilihat sebagai signal kejatuhan DAP di P.Pinang pada PRU akan datang. Jika Gerakan kembali kuat, DAP akan secara automatiknya lemah untuk mempertahankan kedudukannya di negeri itu.


Sumber:klik sini

PANASSS..!!! KENALI SIAPA "ADAM ADLI" SEBENARNYA..!!!


Adam Adli Abd Hamid
017-434 7317

Sape yang jumpa dia ..tak payah kencinkan dia tapi beliakkan mata jee..pasti budak ni menangis punyaa..

Adam Adli bin Abdul Hamid,
3862, Kampung Baru Penanga, Pulau Pinang.

No. telefon: 017-4347317.
DIA DAH TUTUP PHONE DIA, SEMUA CALL AKAN MASUK MAIL BOX

Kereta Myvi hitam no. WKE 3264.
Kelisa Gold WKE 3264
Antara Moderator LMP UPSI dalam FB selain Park Jung Din. Bilik gerakan dipercayai di Taman Bernam
Di Halang dari bertanding PRK (Pilihanraya Kampus ) UPSI tahun ini kerana terlibat dalam demo air di KL.
Search Youtube Adam Adli

Adam Adli bin Abd Halim, mahasiswa yang telah menurunkan bendera yang memamparkan gambar Presiden UMNO, YAB Dato' Sri Najib Tun Razak, dan menggantikannya dengan bendera kebebasan Akademik.

Gambar Adam bersama dengan Anwar Ibrahim.

Bukan sekali berjumpa, berulang kali berjumpa dengan Anwar Ibrahim. Apa agenda perjumpaan-perjumpaan ini?


Sidang Media Khas berkenaan isu Mahasiswa Turunkan Gambar PM Najib Razak dan menaikkan bendera Kebebasan Akademik di Ibu Pejabat UMNO di PWTC ketika Demonstasi Kebebasan Akademik pada 17 Disember 2011 yang lalu.

Tarikh :19 Disember 2011
(Isnin)Masa : 11 Pagi

Tempat : Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH).Anjuran : Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)


Sumber: klik sini

TERKINI..!!! HASAN ALI LETAK JAWATAN, KELUAR PAS..???!!!


Perghhhh..!!! Hasan Ali makin garang..!!! Makin lantanggg..!!! Bravo Datuk! Macam ni baru betul pejuang Islam, Melayu dan Tanah Melayu..!!! Macam ni baru boleh takbir..!!! Allahu Akbar..!!!!!

Tapi tu la Datuk. Orang macam Datuk ni la yang PAS tak nak sekarang ni. Datuk dikutuk macam-macam. Malah propaganda PAS sendiri sengaja dibuat untuk memburuk-burukkan Datuk..

Saya rasa, tentu Khalid Samad akan hangin satu badan dengan Datuk. Mana tidaknya kalau apa yang Datuk cakap tu bertentangan dengan semangat dalam dirinya. Dia nak perjuang Kristian demi undi dan kuasa. Datuk perjuangkan Islam, Melayu dan Tanah Melayu demi akhirat. Mana sama tu Datuk!
Hasan Ali tolak konsep negara kebajikan PAS

PETALING JAYA: Exco Kerajaan Negeri Selangor dari parti PAS. Datuk Dr Hasan Mohamed Ali menolak konsep negara berkebajikan dan mendesak pimpinan PAS kembali kepada perjuangan asal bagi menubuhkan sebuah negara Islam.

Beliau berkata, PAS boleh bekerjasama dengan mana-mana pihak asalkan tidak berkompromi dengan perjuangan asalnya bagi menubuhkan sebuah negara Islam.

Beliau berkata demikian pada sidang media di kediamannya di sini, sebentar tadi.
-Berita Harian

PANASSS..!!! PAS RAYU BLOGGER JANGAN DEDAHKAN RAHSIA GELAP "KHALIFAH" GUAN ENG..???!!!

Sayang sungguh nampaknya PAS di P.Pinang ini kepada DAP. Ini dibuktikan dengan desakan PAS negeri kepada semua pihak supaya menghentikan tuduhan terhadap Ketua Menteri P.Pinang yang kononnya didakwa sebagai Anti Islam dan juga Anti Melayu.

PAS P.Pinang melalui Ketua Penerangannya juga mendesak pemimpin-pemimpin UMNO khususnya di negeri itu supaya menghormati Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri dan tidak sewenang-wenangnya melemparkan pelbagai tuduhan terhadap beliau.

Malah, Ketua Penerangan PAS tersebut meminta semua pemimpin UMNO meminta maaf secara terbuka kepada Lim selari dengan perintah mahkamah yang membuktikan Utusan bersalah memfitnah Setiausaha DAP tersebut.

Persoalannya, kenapa pula PAS mendesak pemimpin UMNO meminta maaf kepada Lim Guan Eng apabila Utusan kalah saman? Pernahkah selama ini pemimpin PAS mengambil inisiatif memohon maaf jika Harakah kalah dalam tuntutan samannya di Mahkamah?

Pemimpin-pemimpin PAS sendiri pun tak pernah dalam sejarah meminta maaf terhadap fitnah yang dilemparkan terhadap pemimpin kerajaan, sekarang mereka ada hati pula nak bercerita tentang pentingnya untuk meminta maaf? Cakap tak serupa bikin betul!

Kita pun tentu berasa hairan.., kenapa PAS beria-ia sangat mempertahankan Guan Eng di P.Pinang? PAS bukannya parti dominan dalam Pakatan Rakyat di negeri itu. Malah PAS juga langsung tak mempunyai sebarang tempat didalam pentadbiran negeri.

DAP selama ini juga tak pernah memperdulikan PAS P.Pinang. Satu-satunya wakil PAS yang ada di negeri itu pun tidak mereka pandang. Jika benarlah DAP mengiktiraf kemampuan PAS P.Pinang, mengapa Salleh Man dipinggirkan dari sebarang jawatan penting dalam negeri?

Semua ini bukti bahawa PAS P.Pinang hanya bertaraf kelas ketiga di mata DAP negeri. Itupun PAS masih belum sedar dan masih terhegeh-hegeh “melukut ditepian gantang”. PAS P.Pinang patutnya terima hakikat bahawa, tiada tempat untuk mereka dalam semua perancangan DAP negeri.

PAS dan pengikut-pengikutnya di negeri ini juga hanya diperkudakan untuk meracun pemikiran orang-orang melayu dikampung sahaja. Selain dari ditugaskan untuk menjaga parking ceramah, PAS P.Pinang sepanjang masa hanya berfungsi sebagai tukang bodek DAP sahaja.

Jangan ingat rakyat P.Pinang tak tahu tentang realiti tersebut. Imej PAS P.Pinang yang diketuai oleh Salleh Man juga semakin merudum dikalangan umat Islam negeri kerana bertuankan DAP.
Rakyat P.Pinang mahukan parti melayu/Islam yang mampu perjuangkan nasib bangsa dan agama, bukannya parti yang rela dicucuk hidung oleh kafir !



Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! KITAB SUCI NABI PAS DIKENAL PASTI..!!!

8

Manusia dipegang pada janjinya. Manusia yang tidak menunaikan janji dengan sengaja adalah munafik. Manusia yang menjanjikan sesuatu yang dia tahu dia tidak mungkin mampu menunaikannya juga adalah manusia munafik.

Seperti yang kita tahu, Buku Jingga PR menabur berbagai-bagai janji yang hebat-hebat belaka. Namun, kita juga tahu bahawa hampir semua janji tersebut merupakan janji yang tidak masuk akal berdasarkan kajian, pengalaman dan penyelidikan pakar-pakar ekonomi.

Menabur janji adalah antara strategi PR untuk memenangi Pilihanraya, selain dari strategi memfitnah dan memburukkan kerajaan BN.

Sedangkan sebaik-baik strategi untuk memenangi Pilihanraya adalah membuktikan kebolehan sendiri dengan bekerja bersungguh-sungguh dan berkhidmat dengan seikhlas hati. Namun, strategi ini tidak mampu diadaptasi oleh PR memandangkan mereka memang tidak punya kebolehan atau rekod cemerlang untuk dimegahkan.

Rekod khidmat kerajaan-kerajaan negeri pimpinan PR begitu buruk. Kerana itulah mereka terpaksa berkempen dengan menabur fitnah dan janji semata-mata bagi mengalih pandangan rakyat dari hakikat sebenar kepincangan mereka.
Oleh itu, sebelum mempercayai bulat-bulat janji-janji di dalam Buku Jingga, renungkanlah dulu apa yang terjadi dengan janji-janji PR terdahulu:

Sebelum PRU 2008, Anwar berkata di Pulau Pinang, “Saya cakap, kalau pilihanraya umum bulan 12, kalau PKR menang bagi saya satu bulan sama-sama dengan DAP dan PAS, bagi saya satu bulan saja, saya kasi bersih dan cat seluruh Padang Tembak”.

Hari ini, setelah 3 tahun memerintah Pulau Pinang, “hapa pun tarak” di Padang Tembak.
Kata Anwar lagi kepada penduduk Kg. Buah Pala, Pulau Pinang, “you percaya cakap saya…Kalau kita duduk di sini 60-70 tahun, dia tak boleh tarik (tanah) macam tu….2 minggu sudah menang mesti itu Ketua Menteri datang sini kasi selesai masalah ni..”

Selepas sahaja menang PRU 2008, Kampung Buah Pala benar-benar selesai…dan tinggal dalam lipatan sejarah sebagai bukti kekejaman DAP dan penipuan Anwar.

DAP pula berkata merekalah parti yang mengamalkan ketelusan, tanggungjawab dan cekap (CAT) serta sering mengecam UMNO sebagai rasis. DAP berjanji jika mereka memerintah, mereka akan berlaku adil kepada semua tanpa mengira kaum.
Selepas sahaja menang PRU 2008 dan menerajui Pulau Pinang, kampung-kampung dan gerai Melayu dan India seperti Kampung Jalan Pokok Asam Jelutong, Kampung Permatang Tepi Laut dan Batu Maung di roboh atas berbagai alasan tanpa perbincangan atau pertimbangan. Tetapi, kampung dan gerai Cina tidak pula disentuh walaupun kebanyakan gerai Cina di Pulau Pinang sememangnya menyakitkan mata dan menyesakkan lalulintas seperti di Raja Uda, Chai Leng Park, Georgetown.

Kampung Pulau yang 100% penduduk adalah Cina, boleh pula diajak berbincang, diberi masa dan bantuan termasuk khidmat peguam sewajarnya bagi menangani masalah tanah kampung mereka. Sedangkan kampung India dan Melayu dihalau bagai kucing kurap.

PAS Kedah juga tidak ketinggalan dalam menabur janji. Tetapi, janji PAS Kedah lebih bersifat umum dan tiada tempoh masa tertentu seperti Anwar. PAS Kedah menjanjikan kesejahteraan kepada rakyat dan akan lebih prihatin dan mengambil berat tentang rakyat berbanding BN.

Namun, apa yang berlaku di Kedah setelah 3 tahun PAS memerintah adalah sebaliknya. Sudahlah rakyat dibebankan dengan kenaikan tariff air negeri sehingga 44%, kerajaan negeri juga menyukarkan lagi urusan pembayaran bil air. Ini kerana 1 Mac lalu, Syarikat Air Darul Aman (SADA) memberhentikan khidmat membayar bil air di pejabat-pejabat pos bagi menjimatkan wang negeri dari membayar komisen kepada pejabat pos.

Ini bermakna lebih 500,000 pengguna bekalan air SADA adalah penduduk pedalaman yang sebelum ini membayar bil air di 46 pejabat pos di seluruh negeri kini terpaksa mengambil teksi atau bas ke bandar yang kadangkalanya sejauh 40km dari kampung mereka semata-mata untuk membayar bil air. Lebih menyukarkan lagi apabila cuma terdapat 16 tempat yang boleh menerima pembayaran bil SADA dan SADA pula hanya membuka kaunter dari jam 8 – 3.30 petang dan ditutup pada hujung minggu.

Akibatnya, rakyat Kedah jangankan sejahtera, tetapi jatuh ditimpa tangga di bawah naungan PAS. Sudahlah tariff air meningkat, ditambah pula dengan minyak kereta, tambang bas atau teksi untuk membayar bil di pekan besar.
Selain itu, rakyat Kedah juga terpaksa hidup bersama longgokan sampah sarap yang menimbun di sekeliling mereka kerana kerajaan PAS Kedah gagal mencari penyelesaian terbaik bagi menangani masalah kontrak mengangkut sampah.
Maka sejahteralah rakyat Kedah di celah-celah sampah.

Ini hanyalah sebahagian janji-janji ‘kecil’ yang dilafazkan oleh PR. Janji-janji kecil ini juga nampaknya tidak mampu dikotakan mereka. Itu belum lagi diambil kira janji-janji rasmi yang tercetak dalam hitam putih di dalam Manifesto PR 2008.

Justeru, sesiapa yang masih mempercayai janji Buku Jingga PR, fikirlah sekali lagi!



Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! HASAN ALI & NASHARUDDIN BAKAL BERTANDING BEBAS ATAS TIKET BN PADA PRU 13..???!!!


Yang membuatkan ahli-ahli serta penyokong PAS bencikan bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa hanyalah satu.., iaitu kenyataannya tentang perpaduan sesama Islam antara PAS dan UMNO. Hanya kerana tuntutan perpaduan inilah juga, Nasharuddin kehilangan jawatannya dalam PAS.

Begitu juga dengan bekas Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Dr Hasan Ali. Beliau juga kehilangan jawatannya akibat sikap cemburu pemimpin-pemimpin PAS Selangor tentang hubungan baik Dr Hasan dengan UMNO negeri. Dan sehingga kini, Hasan Ali masih lagi dianggap sebagai pengkhianat parti.

Dari apa yang terjadi kepada Nasharuddin dan juga Hasan Ali, kita dapat melihat bahawa prinsip sebenar PAS dalam berpolitik BUKAN untuk memperjuangkan Islam, tetapi PAS lebih kepada memperjuangkan kuasa dan merampas pemerintahan dari pimpinan Islam yang sedia ada.

PAS sebenarnya tak pernah peduli sama ada UMNO itu juga dianggotai oleh umat Islam yang diangkat oleh Allah sebagai pentadbir negara. PAS juga tak pernah peduli jika UMNO itu telah lama berjasa serta berusaha mengangkat hak martabat bangsa melayu dan mempertahankan agama Islam.

Yang PAS tahu, UMNO harus ditumbangkan dan PAS harus berkuasa. Bukankah itu gila kuasa namanya? PAS juga berkata UMNO tak layak memerintah, tetapi siapakah pemimpin-pemimpin PAS yang paling layak untuk memimpin negara? Hadi Awang? Nik Aziz? Mat Sabu? Husam Musa? Ataupun Mahfuz Omar?

Sudah lama PAS diberi peluang mentadbir negeri Kelantan, tapi apa faedah yang rakyat Kelantan dapat dibawah pimpinan Nik Aziz? Cukupkah jika Menteri Besar PAS tersebut hanya menjanjikan syurga, pahala dan kesenangan akhirat bagi menutup kelemahannya menyediakan kemudahan asas pada rakyat?

Dan selepas PRU12, Kedah pula “diserahkan” oleh Allah kepada PAS.., namun selepas 3 tahun pentadbiran Ustaz Azizan, mengapa masih ada rungutan dari rakyat Kedah mengenai permasalahan dalam pentadbiran negeri? Malah ada yang mengatakan, kerajaan negeri terdahulu lebih baik dari kerajaan PAS Kedah.

Semua ini jelas menunjukkan PAS masih perlu belajar untuk menjadi pentadbir yang baik bagi rakyat. Dan untuk belajar, PAS perlu belajar dari yang berpengalaman. Didalam negara ini, hanya UMNO menjadi parti melayu yang paling layak untuk menjadi guru kepada PAS. Bukannya DAP dan tentu bukan PKR.

Inilah yang mungkin disedari oleh Nasharuddin Mat Isa serta Hasan Ali. PAS perlu menjalinkan kerjasama dengan UMNO demi umat Islam dan juga demi rakyat Malaysia. Bukan sahaja perpaduan itu dituntut oleh Islam, tapi perpaduan antara dua parti melayu itu juga akan mematangkan PAS untuk menjadi pentadbir yang baik.

Apa guna PAS belajar dari DAP yang telah lama menjadi pembangkang? Lagipun DAP secara terang-terangan menolak elemen Islam yang cuba dibawa oleh PAS. Dan bodoh lah sekiranya PAS mahu belajar dari PKR. Bukan kah PKR itu adalah parti yang disertai oleh mereka-mereka yang kecewa?

Jika PAS terus berdegil serta bersikap bodoh sombong didalam percaturan politik mereka, tak mustahil PAS akan kehilangan lebih banyak kerusi di Pilihanraya umum akan datang. Inilah yang cuba disuarakan oleh Bekas Timbalan Presiden PAS dan juga Bekas Pesuruhjaya Negeri Selangor. Tapi apakah pemimpin tertinggi PAS mahu sedar?


Sumber:klik sini

Bila Kak Su Bersuara... Heh!