Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, May 21, 2011

Bila "pengotor" umum nak buat perhimpunan "Bersih"!


Tu diaaaa..!!! Tukang buat kecoh dalam PAS buat pengumuman! Mat Sabu, memberitahu bahawa PAS akan mengerah seramai 100,000 puak-puak PAS untuk berhimpun pada 9 Julai ni sempena Perhimpunan Bersih, versi 2.0! "Bersih" lagi? Puak-puak pengotor nak buat perhimpunan "bersih"?

Tahu tak siapa pengerusi perhimpunan pengotor-pengotor tu? Ambiga, bro! Ambiga! Presiden Majlis Peguam yang paling dibenci oleh peguam-peguam muslim seluruh negara!!! Alaaa..yang sokong Lina Joy murtad tu laaaa...!!! Memang haram jadah "aci" celaka tu!

So far, Mat Sabu masih lagi merahsiakan lokasi dan warna tema untuk majlis mencetus kekacauan itu. Mungkin diorang nak buat kat depan IPK kot? Kalau berani buatlah kat situ. Warna tema? Mungkin warga jingga kot, sempena mengambil berkat buku jing"gay"!!!

Perhimpunan "pandikutty-pandikutty" tersebut katanya akan berlangsung secara "aman" ala-ala Mat Sabu seperti di Bahrain. Tak kecoh pun, tapi ada la sikit bakar sana sini, gaduh sana sini, pecah sana pecah sini, acara buang sampah merata-rata, upacara memaki hamun polis dan FRU, mengganggu perniagaan orang dan sengaja menyesakkan lalu lintas!

Mat Sabu kata...
"Kita dari PAS memberi jaminan bahawa himpunan tersebut akan berlangsung dengan aman seperti himpunan Bersih lalu jika tanpa provokasi pihak polis!"


Bila masa polis provoke puak-puak yang buat demo ni? Setahu saya, polis tak pernah provoke pun! Polis hanya suruh bersurai sebab selalunya puak-puak yang buat demo ni tak ada permit, buat kecoh, ganggu ketenteraman awam (public nuisance), ganggu kehidupan orang lain, buat jalanraya sesak dan cetus huru-hara! Sebab tu polis suruh bersurai.

Salah ke tindakan polis yang nak jaga keamanan setempat? Itukan kerja polis, salah ke polis buat kerja? Polis langgar undang-undang atau puak-puak yang buat demo tu yang langgar undang-undang? Bila disuruh bersurai cara baik, diorang tak nak layan. Bila kena sembur dengan water cannon, kata polis dan kerajaan zalim! Adil ke? Apsal tak balik mengadu kat mak korang je?

Tak habis-habis puak-puak pembangkang ni nak buat kecoh. Apa yang diorang dapat dengan buat kecoh tu? Dapat penat je. Nak desak apa lagi perkara yang sememangnya sudah bersih. Tak transparent kepala hotak Ambiga!

Habis? Yang pembangkang menang banyak kerusi dan menang kes kat mahkamah tu tak transparent lagi ke? Kepala torak hang! Tu nak glemer la tu...nak jadi calon PRU ke Ambiga?

Bongkarrr..!!! Peguam PAS dapat RM juta-juta, peneroka dapat RM belas ribu je, adil ke?!!


Dah la menang "free", lawyer-lawyer PAS ni kebas pulak duit peneroka Felda! Lawyer dapat RM juta-juta, peneroka dapat ribu-ribu! Berbaloi ke tidak? Bagus betul cara peguam PAS ni cari makan...!!!

Mana Mazlan Aliman? Ni dia punya kerja la nih! Siap la kau kalau masuk Felda. Mesti kena cepuk lepas ni..!!! Dah la jual hidup-hidup anak-anak Felda, ditipunya bulat-bulat pulak peneroka-peneroka...

Tu laa..! Sokong lagi si Mazlan Aliman tu. Kan dah kena tipu! Kan dah kena kencing dengan dia. Ada baki lagi RM sejuta lebih untuk peneroka, tapi diorang tak terima pun. mana pegi duit tu? Kasi kat Mazlan Aliman untuk bertanding Naib Presiden PAS ke? AJK ke???

Saya menuntut lawyer-lawyer PAS ni jawab dan jelaskan. Saya mintak Mazlan Aliman jelaskan pada peneroka-peneroka yang rasa teraniaya tu..!!! Bagi balik duit diorang atau Mazlan Aliman "takkan dapat keluar dari kawasan Felda tu dengan aman"...!

Nak tahu cerita lebih detail? Click kat SINI...

Panasss...!!! Berita baik untuk Pembangkang..!!! Rahsia DAP terbongkar...?!!!

Bakal PM Malaysian Malaysia?

Baru-baru ini dikhabarkan bahawa kepimpinan DAP sekali lagi mengumumkan keyakinan mereka dan pakatan pembangkang untuk menguasai Parlimen, sekaligus menawan Putrajaya dari BN. DAP yakin, dengan taktik halus yang dilakukan parti itu yang menarik sokongan kaum Cina pada PRU ke-13 kelak.

Menurut sumber, DAP "di depan orang ramai", turut mentertawakan MCA yang menurut mereka "terkial-kial" mencari sokongan orang Cina di Malaysia (tak tahulah bagaimana hubungan DAP-MCA di belakang orang ramai!). Dan dipercayai, DAP semakin kuat memperkuatkan kempen mereka dengan strategi politik kebencian terhadap BN, terutamannya UMNO!

Dalam pada itu, menurut sumber, DAP juga dalam diam sedang membuat bancian dan kajian bagi memilih seorang wakil dari parti itu untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya berjaya menguasai Parlimen. Untuk menjayakan agenda tersebut, DAP juga dikhabarkan akan mendesak Pakatan Haram itu agar memberikan kerusi Parlimen yang lebih dari biasa pada PRU 13 nanti. Betul ke?

Pada DAP, Anwar berkemungkinan besar akan gagal membela diri di mahkamah berhubung kes liwat beliau membabitkan Saiful Bukhari Azlan. Mungkin Karpal telah memaklumkan pada pihak dalaman DAP mengenai masa depan Anwar yang "gelap". Mungkin juga Karpal juga sebenarnya yakin bahawa Anwar sememangnya seorang 'peliwat' sebagaimana bukti kukuh yang ada padanya dahulu. Betul ke?

Oleh kerana keyakinan DAP bahawa Anwar tidak ada harapan dan bakal menjadi penghuni tetap di penjara Sungai Buloh kelak, maka mereka cuba untuk menyediakan negara ini ke arah Kerajaan Malaysian Malaysia ala-ala PAP di Singapura. Berkemungkinan PAS hanya akan diberi tugas tentang hal ehwal agama, manakala PKR pula akan handle perkara-perkara mengenai institusi Raja-Raja Melayu sahaja. Betul ke?

Nak tahu betul atau tidak mengenai perkara ini, boleh tanya DAP. Itu pun kalau diorang nak mengakulah. Tapi rasanya jangan haraplah diorang nak mengaku! Kalau betul sekali pun, diorang takkan mengaku punya. Bawak masuk court pun, diorang akan tetap nafikan! Biasalah..diorang mana ada dosa pahala...

Panasss..!!! PAS marah pada Anwarrrrr...!!! Bengang pada pemimpin "anugerah Syaitan"..!!!


Saya difahamkan bahawa beberapa pucuk pimpinan PAS sedang marah pada Anwar sekarang. Menurut sumber, kemarahan mereka terhadap Anwar disebabkan oleh keceluparan pemimpin "anugerah Syaitan" itu pada program "chit chat" ala-ala Azwan Ali baru-baru ini yang dianjurkan oleh Yahoo!Malaysia (editor bias!).

Menurut sumber, beberapa pemimpin tertingga PAS marahkan Anwar disebabkan persoalan di bawah:
"Could Lesbians, Gays, Bi-Sexuals and Transgenders (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment – specific to them and not other minorities – if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo! Newsroom (Malaysia)

Anwar Ibrahim: We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate others. The answer is through education and PAS accept this view."


Gara-gara jawapan Anwar inilah yang membarakan hati beberapa pemimpin pro-ulama PAS dan sebilangan besar Dewan Pemuda PAS. Kata mereka, Anwar memandai-mandai menganggap PAS boleh menerima budaya lesbian, gay, bi-sexual dan transgender. Sedangkan sampai mati pun mereka tidak akan menerima budaya tersebut!

Menurut mereka, budaya songsang tersebut adalah salah dari segi hukum hakam agama Islam. Terang-terangan bersalahan dengan hukum Allah. Kata mereka, ini bukan soal dislriminasi, ini soal arahan Allah dan ajaran RasulNya, dan matlamat tidak menghalalkan cara!

Namun, pendapat mereka ini tidak dipersetujui oleh segelintir pemimpin PAS yang lain, dipercayai golongan Erdogan. Pembaca cari sendirilah siapa pemimpin PAS Erdogan tersebut. Golongan ini tidak bersetuju dengan pendapat pro-ulama tersebut.

Menurut Erdogan PAS, kenyataan Anwar itu tidak ada salahnya. Mereka berhujah, lesbian, gay, bi-sexual dan transgender merupakan salah satu sifat semulajadi yang lahir dari seseorang individu tanpa dipaksa. Justeru itu, jika PAS tidak menerima mereka, maka ia adalah sama dengan penolakan kepada ciptaan Allah!

Selain itu, Erdogan juga berpendapat, adalah tidak bijak untuk tidak menerima golongan tersebut kerana ia boleh menyebabkan pakatan pembangkang hilang undi dari mereka, sedangkan jumlah bilangan golongan seperti itu sudah ramai di negara ini!

Jadi, apa komen rakan-rakan mengenai pertikaian di dalam PAS ini? Siapa yang benar, siapa yang salah? Tapi pada saya, dalam apa jua hal pun, Anwar tetap bersalah!!!

Gemparrr..!!! Rahsia disebalik AMK tak jadi demo depan Utusan semalam..!!!


Semalam, selepas menyelesaikan tugas harian, saya bersantai bersama beberapa orang kuat AMK. Pekena teh tarik sambil bersantai setelah penat seharian bekerja, kadangkala membuatkan saya 'relax' sedikit. Maklumlah, hari ini agak busy...

Dalam santai-santai tersebut, saya sempat mengorek rahsia AMK disebalik 'kebaculan' mereka untuk berhadapan dengan himpunan PERKASA dan Pemuda UMNO di depan pejabat Utusan siangnya...

Mula-mula mereka memberikan alasan "stereo-type" sebagaimana yang diberikan AMK pada media. Kononnya, nak beri tumpuan pada demo Anti-Lynas dan elak kekecohan akibat sabotaj dari PERKASA dan Pemuda UMNO. Korek punya korek...rupanya ada alasan rahsia yang cuba disembunyikannnn...!

Akhirnya mereka mengalah setelah saya berjaya mem'provoke' mereka berkali-kali. Mereka pun menceritakan kisah sebenar...

Sebenarnya, AMK yang dulu cop tarikh semalam untuk buat demo bantahan pada Utusan tu. Namun, setelah PERKASA dan Pemuda UMNO nyatakan pendirian mereka untuk mempertahankan Utusan dari diapa-apakan AMK, Sam Ketot dah jadi serba salah...

Akibat kerana risau berhadapan dengan PERKASA dan Pemuda UMNO, dia cuba mendapatkan nasihat dari beberapa pemimpin PKR. Iyalah, dua lawan satu, macamana nak lawan, bro? Mesti la suara 2 pihak akan mengatasi AMK.

Lagipun, selalunya AMK terpaksa memberikan "upah" pada balaci-balacinya untuk berdemo. Mana nak cekau duit banyak-banyak untuk meramaikan jumlah peserta demo AMK? Pemimpin AMK bukan banyak duit macam boss-boss diorang!

Justeru itu, pemimpin-pemimpin PKR ni telah menasihatkan Sam Ketot untuk membatalkan demo tersebut dan beri join demo Anti-Lynas tu. Mulanya, Sam Ketot tak setuju. Iyalah, mana dia nak letak muka depan budak-budak AMK lain sekiranya demo tersebut dibatalkan? Sependek-pendek dia, dia nak juga jaga air mukanya...

Sam Ketot memang pening pasal demo depan Utusan ni. Nak teruskan, diorang tak cukup duit nak upah budak. Apatah lagi nak upah samseng-samseng, lagilah diorang demand upah yang tinggi. PERKASA dan Pemuda UMNO dah confirm ramai nanti, teruklah AMK dikerjakan! Depan Utusan pulak tu! Lagilah maruahnya jatuh!!!

Fikir punya fikir, Sam Ketot dapat satu jalan. Mahu tak mahu, dia terpaksa guna alasan demo Anti-Lynas untuk menutup malunya. Biar dia malu sekali depan budak-budaknya asalkan dia tak teruk dimalukan oleh PERKASA dan Pemuda UMNO depan Utusan!

Untuk cover malunya pada budak-budak AMK lain, dia cakap bahawa demo Utusan tersebut hanya "ditunda" dan tidak dibatalkan. Tarikh tak ditentukan lagi dengan alasan "takut bocor pada PERKASA dan Pemuda UMNO". Padahal dia perlukan masa untuk plan nak cari fund untuk upah budak-budak AMK!

Untuk menjayakan taktik pondannya itu, dia hantar Rozan sorang-sorang untuk bagi Press Conference. Rozan jadi kambing hitam dalam hal ni. Kalau kena hentam, biar Rozan sorang-sorang kena hentam! Kalau nak mampus kena provoke pun, biar Rozan handle sorang-sorang. Kesian mamat tu, khabarnya berpeluh-peluh dia jawab soalan press...!

Begitulah cerita sebenar di sebalik kes "kepondanan" AMK semalam. Kawan-kawan yang cerita pada saya sebenarnya kesal dengan apa yang berlaku. Dioang dah "cop" lebih awal tarikh tu, tapi Sam Ketot pandai-pandai pegi ubah buat keputusan sendiri. Diorang kata, tindakan Sam Ketot itu memang bacul dan memalukan semua AMK...

"Kalau Sam Ketot tak ada telur, biarlah dia sorang saja yang hilang telur, kami ada dua biji telur!", kata mereka sambil meng"order" dua biji telur separuh masak pada pelayan kedai mamak. Ketawa kami berderai lagiii...!!!

Friday, May 20, 2011

Terkini..!!! Perlukah Utusan di bela?


Tidak sebagaimana yang dijangka, AMK gagal untuk hadir untuk membuktikan ‘kejantanan’ untuk mengotakan pendirian mereka bagi menyerang Utusan Malaysia hari ini. PERKASA yang menunggu AMK di hadapan ibu pejabat Utusan sejak pukul 9 pagi untuk ‘beradu suara’, akhirnya hampa ekoran ‘kebaculan’ budak-budak di bawah asuhan Anwar itu.

Meskipun menghampakan kerana kelibat AMK tidak kelihatan, Perkasa dan Pemuda UMNO yang kemudiannya hadir selepas solat Jumaat tetap menyatakan sokongan dan menyerahkan memorandum masing-masing sebagai tanda ‘perjanjian’ membela akhbar Melayu itu dari sebarang ancaman, terutamanya dari kumpulan ‘cik’ Shamsul Iskandar dan ‘pom-pom girl’nya.

Pada saya, Utusan yang ditubuhkan sejak 1939, merupakan sebuah akhbar yang wujud untuk mewakili suara agama, bangsa Melayu dan Tanah Melayu. Itulah tujuan asal kewujudan akhbar yang benama Utusan Malaysia yang dulunya lebih dikenali sebagai Utusan Melayu. Apakah budak-budak mentah dari AMK tahu tentang sejarah bangsa mereka ini? Rasanya tidak!

Perjuangan Utusan sejak dulu hingga kini, masih dilihat konsisten dengan perjuangan asalnya. Warga Utusan tetap mendedikasikan hasil kerja mereka terhadap agama, bangsa dan tanahair. Tradisi itu diteruskan dengan komitmen yang tinggi meskipun akhbar itu sering menerima ancaman, boikot, ugutan, serangan dan tindakan khianat dari segelintir pihak yang dungu.

Sekiranya Utusan ditutup atau ditarik balik lesen penyiarannya, siapakah dari kalangan media arus perdana yang mampu diharapkan untuk meneruskan kelansungan perjuangan “alif, ba, ta” ini? Siapa lagi yang boleh diharapkan selain Utusan? Berita Harian? Sinar Harian? Metro? Hakarah? Suara Keadilan? Pada saya, tidak ada satu pun dari akhbar di Malaysia ini yang mampu menandingi kehebatan perjuangan Utusan.

Justeru itu, pada saya, Utusan perlu dipertahankan. Utusan perlu dibela sedaya upaya dari sebarang ancaman segelintir pihak yang cuba menafikan sumbangannya kepada rakyat negara ini, khususnya bangsa Melayu. Kita perlu sedar bahawa sekiranya Utusan ditutup dan kita tidak lagi menatap akhbar itu sebagai sumber informasi bangsa, kita akan kehilangan sebuah media cetak yang ikhlas berjuang demi agama kita, bangsa kita dan tanah air kita ini.http://www.blogger.com/img/blank.gif

Tindakan yang dilakukan oleh AMK yang cuba menyerang Utusan dengan pelbagai persepsi jahat bolehlah disifatkan sebagai perbuatan khianat dari anak bangsa kita sendiri. Pengkhianat ini tentunya diajar oleh “bapa pengkhianat” agama, bangsa dan tanahair. Dia khianati Islam dengan fahaman pluralisme, dia khianati bangsa dengan menyerahkan kuasa kepada bangsa lain dan Yahudi, dan dia khianati pula tanahair dengan mencaci cerca negara ini keliling dunia.

Sewajarnya kita menyedarkan anak bangsa kita di seluruh negara, malah di seluruh dunia supaya lebih menghargai sumbangan akhbar yang bernama Utusan Malaysia ini. Sumbangannya sebagai wadah perjuangan Melayu tidak terbalas dengan gaji bulanan yang diterima warganya. Jasa mereka ini perlu dihargai dan dibela, terutamanya ketika diancam pengkhianat seperti AMK dan MCA!

Sumber: MyKMU.net

Panasss..!!! AMK takdak teloq! Tunda tarikh demo depan Utusan..!!!

"Salam media. Mohon maaf. Dimaklumkan himpunan depan Utusan Malaysia Jalan Chan Sow Lin ditunda ke tarikh lain. AMK akan adakan sidang media khas beri penjelasan pada Jumaat, 20 Mei (hari ini) di Restoran Kari Kepala Ikan, Jalan Yap Kwan Seng, jam 12.30 tengahari ini. Timbalan Ketua Penerangan AMK, Rozan AMK." - sms dari AMK, yang takdak teloq..!!!

Gempar pagi-pagiiii...!!! Najib sindir Mahfuzzzz..!!! Mahfuz mengamuk sakan..!!!


Harakah Daily semalam menyiarkan kenyataan Mahfuz yang sememangnya tak boleh dengar perkataan-perkataan seperti "candu" dan "ketagih". Dia cukup sensitif dan tertarik dengan perkataan-perkataan sedemikian...

Harakah menulis bahawa Datuk Seri Najib berkata...
"Subsidi, pada keseluruhannya, seperti candu. Sekali anda ambil candu, sukar untuk mengikis tabiat buruk," katanya.

Mahfuz menyifatkan kenyataan Najib itu terang-terangan menghina rakyat.


Menghina? Alamakkk..Mahfuz rasa dihina ke? Kenapa? Pasal "candu"? Pasal "Ketagih"? Alamakkk...relax la Mahfuz. Jangan la emosi. Sabar ye, sabar... Nak bertanding Timbalan Presiden atau Naib Presiden ni kena sabar banyak..lari undi nanti!

Tahulah bahawa anak si Mahfuz ni penagih pun. Ketagih "candu" ke apa, Mahfuz? Mungkin sebab tu Mahfuz menyalak sakan mengutuk PM depan rakyat baru ni. Rupanya dia sakit hati disindir PM..!!! Auk! Aukkkk!!! Menyalak la lagi! Tak laku pun menyalak kamu tu Mahfuzzz...

Dia kata Najib susahkan rakyat pasal naikkan tarik balik subsidi pada certain barangan di negara kita. Dia kata Najib suka susahkan rakyat. Dia kutuk Najib macam-macam...rakyat percaya ke?

Rasanya, saya tak perlu ulas segala jasa Najib sejak beliau mengambil alih negara dari Pak Lah yang disayangi Mahfuz ini. Najib has done a lot in 3 years! Tapi apa yang Mahfuz dah buat selain komplen dan bagi idea bodoh tahap budak tak pergi sekolah tu? Habuk pun tarak! Orang Pokok Sena dok kat takuk lama jugak!

Sudah la Mahfuz! Tak payah cakap la lain kali. Bukak mulut ja, hang kena tibai. Bersuara ja, hang kena balun! Baik hang diam dari terus menunjukkan kebodohan hang dikhalayak ramai. Jangan sampai orang Pokok Sena tau betapa bodohnya hang!

Hati-hati, sat gi kalah pulak bertanding Timbalan Presiden, camana nak cabar Presiden next term???

Thursday, May 19, 2011

Ishhh...!!! Dah tengah malam cam ni...teringat kat Nurul Izzah pulakkk...


Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah?

Sebagai orang Melayu kita biasa dengar peribahasa "lembu punya susu, sapi dapat nama" tapi kali ni kita dapat belajar peribahasa baru, "UMNO punya susu, Nurul Izzah dapat nama".

Baru-baru ni, di Flat Sri Pahang, Lembah Pantai berlaku masalah bekalan air kerana sistem paip SYABAS yang dah terlalu uzur dan perlu diganti. Dato Raja Nong Chik, Menteri Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar merangkap Ketua UMNO Bahagian Lembah Pantai telah turun padang dan mengadakan pertemuan dengan DBKL pada 13 Mei 2011 (Jumaat, 5 ptg) dan mengadakan lawatan mengejut bersama pihak DBKL pada 14 Mei 2011 (Sabtu, 8 mlm) serta mengarahkan tindakan serta-merta diambil.

Antaranya -

1. DBKL menerusi Jab Pengurusan Perumahan (JPP) diminta meneruskan bekalan air kepada penduduk yg terlibat sehingga isu ini selesai;

2. JPP diminta menyediakan dan menempatkan bekalan tenaga buruh bagi membantu mengangkat air kepada golongan yang kurang berkemampuan seperti Orang Kurang Upaya (OKU) dan warga emas;

3. DBKL diminta berunding dengan SYABAS dan menyelesaikan isu sistem paip seberapa segera;

4. DBKL diminta memantau keadaan sehingga isu ini selesai.

Tapi Nurul Izzah seperti biasa melalui Twitter, Facebook & artikel di dalam Malaysiakini mendabik dada kononnya dialah orang yang menyelesaikan masalah air di Flat Sri Pahang. Malangnya dia tersilap apabila dia mengaku bahawa dia hanya berjumpa dengan DBKL pada 16 Mei sedangkan Dato Raja Nong Chik telahpun berjumpa dengan DBKL pada 13 & 14 Mei dan mengarahkan langkah-langkah penyelesaian diambil.

Biasalah, memang macam ini taktik Nurul Izzah. Mula-mula goyang kaki biarkan UMNO buat kerja, lepas tu riuh sekampung mengaku tu semua hasil usaha dia.

Penduduk Lembah Pantai dan rakyat Malaysia perlu disedarkan bahawa Ahli Parlimen mereka ini hanya indah khabar dari rupa. Jangan lagi terpedaya dengan wajah manis Nurul Izzah sedangkan hatinya lebih busuk dari bangkai.

Apa kecoh-kecoh ni Nurul Izzah?

Sumber:click tang ni...

Panasss..!!! Wahai Timbalan KPN, tak payah la dedah pelaku video tu...tak hingin kami nak tahuuu..


Saya terpanggil untuk mengulas "keluhan" Timbalan KPN, Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang "tidak faham" mengapa ada pihak yang mendesak PDRM untuk mendedahkan identiti pelaku dalam video seks yang didakwa mirip Anwar.

Betul Datuk Khalid, saya pun tak faham. Mengapa perlu desak PDRM tentang siapa pelaku tu, kan? Buat apa rakyat nak tahu? Sebok aje la. Kan dah bagi tahu hari tu, PDRM tak ada kuasa nak bagitahu. Yang ada kuasa macam hanya Peguam Negara saja, kan Datuk kan?

Sebenarnya, tak ada siapa pun nak tahu siapa pelaku video seks tu. Pelaku video seks tu tak penting pun. Yang penting ialah siapa yang tayang video tu. Tak ada siapa pun yang tahu siapa yang tayang video tu. Siapa? GOMO? GAP? Parpu?

Entah la, saya pun tak tahu. Mungkin Datuk T hanya "kambing hitam" yang "dibayar" untuk buat rakaman video seks tu dan tayangkan. Datuk T ni memang producer filem, kot? Ni mesti UMNO dan BN punya kerja ni?!!! Biasalah..yang jahat tu semuanya UMNO, Anwar tu maksum, mana ada buat benda-benda tak senonoh macam tu...

Macam ni lah Datuk, tak payahlah dedah siapa pelaku video seks tu. Kitorang pun tak nak tahu. Apa yang kitorang tahu, rakaman visual itu adalah tulen dan bukan satu rakaman palsu yang direka-reka.

Anyway, Eskay pun dah bersumpah laknat pasal "pelakon" dalam video tu. Sampai sekarang Allah masih belum melaknat Eskay. Jadi, sampai setakat ini, kami masih percaya bahawa pelaku dalam video seks itu adalah Anwar...

Kalau kami betul, maka betullah. Tapi kalau kami salah, maafkan kami. Bukan kami sengaja nak tuduh Anwar kerana bencikan dia atau pun kerana sokongan politik kami. Kami setuju katakan dia adalah Anwar kerana kami yakin dengan sumpah menggunakan nama Allah bahawa pelaku dalam video tersebut adalah Eskay. Kami yakin Allah tidak akan membiarkan sumpah dengan namaNya itu dipermainkan begitu saja.

Lagi pun, penafian yang dilakukan oleh Anwar tidak cukup bagi kami untuk menafikan sumpah Eskay itu. Lainlah jika Anwar bersumpah balas. Itu menguatkan lagi fakta bahawa Anwar sememangnya pelaku dalam video tersebut.

Sehingga hari ini, kami tidak punya bukti teknikal yang mampu membuktikan bahawa Anwar adalah pelaku tersebut. Kami hanya yakin itu adalah Anwar berasaskan sumpah dengan nama Allah saja. Bukti teknikal ada pada pihak PDRM dan Datuk sendiri.

Oleh kerana Datuk enggan memdedahkannya, maka kami tak boleh buat apa-apa. Cuma, apa yang boleh saya katakan di sini. Sekiranya secara teknikalnya lelaki itu bukan Anwar, maka mungkin kami telah tersalah anggap dan wujud "reasonable doubt" dalam kes ini.

Harap Datuk dan PDRM tanggunglah dosa kami yang satu tu ya! Itu pun kalau lelaki tu bukan Anwar. Kalau lelaki tu Anwar, maka tak payah la tanggung dosa kami tersalah anggap tu...

Harap Datuk Seri Khalid maklum dan urge AG untuk dedahkan cepat. Tak payah la mengeluh macam tak faham kehendak rakyat yang mahu tahu apakah benar Anwar dalah pelaku itu atau tidak.

Rakyat nak tahu kerana tak mahu terus dikelentong Anwar! Rakyat nak tahu kebenaran di sebalik siasatan PDRM. Rakyat nak tahu berasas atau tidak siasatan PDRM tu. Rakyat nak tahu berkreadible atau tidak siasatan PDRM tu. Itu pun Datuk Seri susah nak faham?

Mesti bacaaaa..!!! Ekslusif..!!! Transkrip wawancara Anwar di Yahoo!Malaysia..!!! Bersama ulasan Duke Of UMNO..!!!


Saya dah review semula transkrip "Chit Chat bersama Anwar Auuww" di SINI dan saya berpendapat pemimpin "Anugerah Syaitan" ini sememangnya "check mate", terutamanya bila menjawab persoalan yang membabitkan video seks, OMEGA, atau bersifat menyerangnya. Jawapannya tak cukup meyakinkan..!!!

Berikut adalah antara beberapa soal jawab yang menarik untuk di ulas...

DSAI, ada org mengatakan jika budget buku jingga dilaksanakan negara akan bengkrap. apa komen DSAI

Anwar Ibrahim: sila teliti buku jingga dan kita pastikan negara maju dan rakyat terbela


Ulasan: Ternyata Anwar tidak menjawab soalan dengan baik. Dia tidak memberikan pun alasan yang menyatakan kebenaran buku jing"gay" itu. Dia tidak punya point bila pakar-pakar ekonomi dari dalam dan luar negara menyatakan bahawa planning buku itu tidak realistik serta akan menyebabkan keadaan ekonomi negara menjadi sangat parah ke tahap bankrupt! Anwar lulusan Sarjana Muda Am Bahasa Melayu saja, manakala Najib lulusan Sarjana Muda Ekonomi, siapa lebih reliable tentang fakta ekonomi?

When you come into power, will the issues below be realized?
1. Petrol price cut to RM1.30 per liter & maintained like that.
2. Import duty on foreign cars waived and Malaysians enjoy cheaper cars. Proton cars should be cheaper than now.
3. Toll on all highways cancelled, but the maintenance & service quality must be kept the same.
If yes, how long will it be implemented from the 1st day of your administration? (From: Didi)

Anwar Ibrahim: Petrol price: Look at the gov revenue. We should not burden the people. We can reduce the price.
Anwar Ibrahim: Import duty: We will certainly review and reduce tax. Anwar Ibrahim: Toll: Maintenance will be assured.


Ulasan: Tak realistik! Dia nak Kerajaan tanggung semua subsidi minyak, kurangkan cukai, import duti dan tol. Ini semua bakal mengurangkan pendapatan negara, sekaligus menyebabkan defisit, inflasi dan ekonomi negara tak ada back up yang kuat. Ini merbahaya justeru mampu menyebabkan negara bankrupt! Rakyat memang suka sebab semua harga barang diturunkan, tapi negara muflis! Inikah plan melingkup Anwar?

[Comment From Michael Michael : ]
Mr. Anwar, what’s your next politic’s agenda to reform the Malaysian politic’s system ?

Anwar Ibrahim: Good governance. Independent judiciary, election commision, anti-corruption commission. Distributive justice for the poor and the marginalized.


Ulasan: Kenyataan ini ternyata menghina sistem kehakiman negara. Condemn of Court! Secara mantiknya, Anwar berpendapat bahawa SPR, SPRM dan sistem kehakiman tidak independent. Masa dia jadi TPM dulu, dia tak buat semua ni. Dia kayakan kroni-kroni dia saja. Pink form diedarkan untuk geng-geng dia saja. Malah, dialah yang menyebabkan ramai kontraktor kelas F muflis mendadak! Tak ingat? Dialah yang bertanggungjawab naikkan faedah bank dulu. Mangsanya ialah kontraktor kelas F, manakala kroni-kroni Kelas A dia bolot semua projek! Projek ikan bilis pun diorang sebat!!!

DSAI, I want to ask u about ur shadow goverment that u had promised to rakyat?? Seems like it just like a fairy tale from ur side. Therefore can u explain to me about this matter…

Anwar Ibrahim: We have set up shadow committee which is more effective.


Ulasan: Tak payah cakap pasal shadow committee la! "More effective" konon! Shadow kat Sarawak pun huru-hara! DAP taknak Baru Bian jadi CM pun. Jadi Anwar rasa DAP akan setuju dia jadi PM? Sekarang ni memang la, bila dah menang nanti, jangan harap! Ntah-ntah dia sumbat mamat ni sampai mati dalam jail!

Comment From Brandon Brandon : ]
What would happen to next GE to Pakatan if Datuk Seri go to jail ? Would that be a break up in Pakatan?
Anwar Ibrahim: No reason to for me to be jailed based on facts and law. For now, reformasi!


Ulasan: No reason untuk dipenjara? Gila ke apa? Habis tu Saiful salah dalam hal ni? Air mani Anwar yang bertakung dalam bontot Anwar tu nak letak kat mana? DNA lelaki Y tu macamana pulak? Bukti-bukti lain? Keadilan untuk Saiful pula macamana? Anwar fikir keadilan tu bapak dia punya ke? Ada banyak reason untuk penjarakan Anwar. So, tak payah nak cakap "No reason", itu jawapan bodoh yang tak relevan dalam mahkamah!

Ramai yang telah bersumpah dan menyatakan kesediaan mereka untuk dilaknat demi menuduh DSAI dengan kes2 yg tidak sepatutnya seorang pemimpin harapan bangsa lakukan. Kenapa DSAI tidak bersumpah utk menafikan mereka2 itu? (Dari: Mamat)

Anwar Ibrahim: Sumpah mesti ikut syariat. Ini soal hukum, bukan mainan politik. Rujuk fatwa tentang qazaf http://risalahpr.blogspot.com/2011/01/teks-penuh-fatwa-dr-yusuf.html


Ulasan: Itu kenyataan Syiekh Yusuf Al-Qardhawi setelah Anwar putar belit fakta. Cuba Yusuf Qardhawi jumpa kami dan dengar cerita dari sebelah kami dan Saiful pula. Saya rasa, Yusuf Qardhawi lah orang yang pertama suruh Anwar bersumpah dan bertaubat. Tak pun dia hukum saja Anwar terus sebagai peliwat! Tak boleh sumpah konon. Habis tu yang bersumpah dalam mahkamah dan Parlimen tu, apa ke jadahnya?

Comment From Forest Forest : ]
Politics in Msia seems to be fought on a very personal level.. can you tell us why you are deemed “dangerous” by the ruling party? You were afterall a DPM under Mahathir regime. WHat has gone wrong between you and UMMO?

Anwar Ibrahim: Unfortunate for UMNO leaders to resort to dirty politics and pornography. I’m deemed to be dangerous because of my commitment to reform and combat corruption and cronyism


Ulasan: Oi Anwar! UMNO tidak pernah kotor sehingga kamu yang mengotorkan UMNO. UMNO tak kenal rasuah, politik kotor dan porno-porno ni sebelum kamu masuk UMNO pada tahun 1982. Komitmen untuk berubah? Perangi rasuah dan kronisme? Apa yang Anwar ubah masa dia jadi TPM? Yang dia ubah adalah membawa UMNO dari bersih kepada kekotoran! Dialah "bapak rasuah" dan "bapak kronisme" dalam UMNO. Sampai sekarang "penyakit
kelamin" tu ada dalam UMNO, susah nak dibuang! Jenuh Tun M dan Najib buang perkara tu, sampai sekarang tak selesai-selesai. Semua ni adalah "tahi" Anwar yang dia tinggalkan dalam UMNO!

What do you think your chances are getting out of all these allegations against you? (From: Sponge Bob)

Anwar Ibrahim: Trumped up charges. Conspiracy of UMNO leaders to deflect from central issues of governance, endemic corruption and abuse of power. We shall overcome.


Ulasan: Hahahaaaa..! Jawapan nak bagi sedap hati, nak pujuk jiwa sendiri. Setahu saya, semua pemimpin PKR dan pakatan haram tu tahu kes dia kali ni memang kantoi! Dah tak boleh nak cover lagi dah! Standy by masuk jail saja laaa...Tak payah nak "overcome"...Anwar is "coming over" to Sg. Buloh!

Comment From Amir Amir : ]
Ramai rakan seperjuangan diawal penubuhan PKR telah meninggalkan DS..komen

Anwar Ibrahim: beberapa orang dibeli UMNO. Majoriti yang punyai daya tahan, daya juang dan maruah masih kekal dengan perjuangan. Tenaga baru muncul, lebih wibawa dan dibuktikan dalam PRU yang lalu.


Ulasan: Dibeli UMNO? Diorang "kurang daya tahan"? Deyyy Sivaji...!!! Si Ezam tu merengkok dalam penjara, kena ISA, bapak dia meninggal pun dia dok dalam penjara pasal nak pertahankan kamu! Maca tu masih "kurang daya tahan" lagi ke? Si Azmin tu tahan? Tahan apa macam tu? Tahan bontot dia atau bini dia? "Dibeli" konon! Dah beribu-ribu dah ahli PKR keluar parti! Semua tu UMNO "beli" ke? Banyak duit UMNO nak beli diorang! Dah berapa biji banglo diorang ada hasil "dibeli" masuk keluar PKR??? Nampak sangat terdesak nak menipu...tak ada alasan lain ke?

I am from the philippines, Mr. Anwar, and if fate gives in to your way and your get the chance to lead Msia, one of the many southeast asian countries on the track of steady growth and development, what could the SEA community, and my country, Philippines, expect from your administration?

Anwar Ibrahim: Philippines: important neighbour and friend. Jose Rizal is our hero. Adios. Maraming Salamat Po!


Ulasan: Tu nak cari awek Philiphines lah tuuu?!!! Tak ada benda lain ke nak buat? Beli jiwa orang kat sana...lepas tu melawat..lepas tu..."tuuuuutttt..!"

[Comment From David David : ]
Give me one good reason why should I vote for you in the next election?

Anwar Ibrahim: For freedom and justice. Enough of racism and corruption.


Ulasan: Kalau ini saja reason dia supaya saya undi pembangkang on next election, jangan harap laaa...tak meyakinkan langsung!!! It's not a good reason after all!

Could Lesbians, Gays, Bi-Sexuals and Transgenders (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment – specific to them and not other minorities – if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo! Newsroom (Malaysia)

Anwar Ibrahim: We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate others. The answer is through education and PAS accept this view.


Ulasan: Ini antara soalan paling best! Hahahahaaa...kantoi! Anwar kata, kita tak sepatutnya diskriminasi Lesbian, Gay, Bi-Sex dan Transgender! Dalam erti kata lain, Anwar turut menerima golongan ini! Dan dia kata PAS pun terima jugak perkara ni!!! Hahahahaaa...yang ni saya tak payah ulas, pembaca fikirlah sendiri..!!! Hahahaaaa..!!!

[Comment From eizman bc eizman bc : ]
ada dato seri akan terus bsama rakyat yg dizalimi walopn dato seri sndiri terus menerus dizalimi dan adakah dato seri akan kembali ke umno jika ditawarkan mnjadi PM..

Anwar Ibrahim: Saya tetap bersama golongan Mustadh’afeen. UMNO sudah tidak relevan kerana dikaitkan dengan kezaliman, keangkuhan dan rasuah.


Ulasan: A'ahh.."terus bersama golongan Mustadh'afeen". Kepala hotak hang! Kalau betul bersama "mustadh'afeen", pemimpin tu tak duduk di banglo berharga puluhan juta RM di Bukit Segambut tu! "Madu" Anwar, si Azmin tu pakai "ferrari"..!!! Parking kat Pavilion pulak tu sebab nak cover line! Puak-puak mustadh'afeen tak duduk kat Pullman masa PRN Sarawak hari tu, mustadh'afeen duduk kat hotel murah jer...

Comment From lordleandre lordleandre : ]
Dear DSAI. If 98 never happened, would you still remain in UMNO?

Anwar Ibrahim: It happened due to my commitment to the reform agenda. UMNO leaders rejected. I was thrown in jail as a result.


Ulasan: Si Anwar ni faham soalan ke tidak ni? Orang tanya lain, dia jawab lain! Orang tanya sekiranya peristiwa 98 tak berlaku! Yang dia melalut tu apahal? Jawapan yang sepatutnya dia jawab ialah "Kalau peristiwa 98 tak berlaku, maka NEGARA NI ANA YANG PUNYA", ana boleh lingkup kan terus negara ni lahhh..!!!

Yahoo! Malaysia Editor: Is it true that you are the in the ‘sex video’…..? (From: Zuzayati)

Anwar Ibrahim: I have vehemently denied and lodged report to the police. UMNO leaders seem to condone this politics of pornography. And for them to speak of morality is hypocritical.


Ulasan: Aikkkk? Marah nampak! Nafi? Sumpah pun tak nak buat...ada hati nak suruh orang percaya dengan penafian dia tu! Kalau pencuri yang ditangkap mencuri, takkan dia nak ngaku kat mahkamah yang dia mencuri? Tentu dia nafikan depan hakim, "Saya mengaku tidak bersalah, tuan hakim". Samalah dengan jawapan si Anwar niiii...

(Comment From suffian ramli suffian ramli : ]
are you ready to implement HUDUD if u were chosen as PM?

Anwar Ibrahim: We must understand what is the higher objectives of the Syariah (maqasid syariah). Our priority is security, freedom and justice for all Malaysians.


Ulasan: Anwar pun tolak hudud...!!! Heheheheheee...PAS tentu suka punya jawapan ni..!!!

[Comment From Daniel Daniel : ]
Has the relationship between PR and Raja Petra has turned bad?

Anwar Ibrahim: I am in touch with him.


Ulasan: Ye ke? Bila kali terakhir kirim duit kat RPK? Berapa juta? Pakai account proksi mana? Bank apa? Ceciter..ceciterrr...

[Comment From Dr MiM Dr MiM : ]
DSAI, what is the rational of avoiding a simple ‘show your omega watch’ to the press and public? Logically, this simple move will ease your moral issues?

Anwar Ibrahim: What is the issue? First, Eskay claimed that it was given by a Saudi prince. Then, it was bought in taiwan in 2004 (when I was in jail). Why is there the need for me to explain?


Ulasan: Saya rasa, yang pemberi soalan ni is Dr. Novandri! Syabas Doc! Soalan hang keluar jugak! Saya ada hantar lebih dari 20 soalan, satu pun tak keluar! Hampeh! Anyway, Anwar gagal jawab soalan ni. Benda simple macam tu pun dia tak boleh buat. Alasan yang diberikan pun tak konkrit langsung! Lame reason!!!

[Comment From wasif wasif : ]
Buku apa-tulisan siapa yg paling bnyak mmpengaruhi pemikiran DSAI?:)

Anwar Ibrahim: Al-Quran, kitab hadith, karya-karya besar termasuk Shakespeare, Tagore, Iqbal.


Ulasan: Perggghhh...!!! Kenapa tak masukkan sekali buku & magazine GAY terkini? Malu ek? Buku John Hick bapak pluralisme tu tak nak masukkan sekali? Oooo...kena sembunyikan dari rakyat...malu la orang tau...kan? kan? kan?

Yahoo! Malaysia Editor: If you were at a meeting at the time of the alleged Saiful sodomy, why not recall all the witnesses who were with you? You have a strong alibi DSAI, why you don’t use it ? (From: SugarBarbie)

Anwar Ibrahim: The prosecution was malicious. That’s the reason why key witnesses were not called. Eg: Those involved in the meeting and Dr. Osman. This will be issues raised in my defense.


Ulasan: Aikkk? Tengah meeting? Bukan time tu Kak Wan kata Anwar ada dengan dia ke? Bukan hari tu Kak Wan kata Anwar ada kat rumah dengan anak cucu dia ke? Ooo..itu kes video seks! So CCTV tu bohonglah ye? DNA kat dalam bontot Saiful tu di ambil masa Anwar tengah meeting tu lah ye? Errr...maksudnya Saiful di liwat kat atas meja meeting tu bersaksikan pemimpin yang datang meeting tu? Dr. Osman tu check apa? Check sikit-sikit je? Tu pun reliable ke? Cari la alasan lain yang "beyond resoanable doubt"...!!!

[Comment From om om : ]
in your opinion, who is the man in the video. pls answer honestly.

Anwar Ibrahim: I have some suspects; big stomach and saggy breasts. ha ha


Ulasan: Honestnya jawapan! Yang bertanya pun satu, dia expect Anwar akan jawab secara "honest"? Hahahaha...Anwar tu mana ada "Honest" dalam kamus hidup dia..."Horny" ada laaaa...!!!

Yahoo! Malaysia Editor: Do you believe pakatan will reclaim Perak in the next GE? (Pretty Girl) Thursday May 19, 2011 12:27 Yahoo! Malaysia Editor

Anwar Ibrahim: Yes. And Putrajaya too insyaAllah.


Ulasan: Kah! Kahh..! Kahhhh...!!!!

[Comment From Amir Amir : ]
Mr. Anwar, who will become the Prime Minister if PR wins next G.E

12:35 Anwar Ibrahim: Fair question. PR will decide. We need your support.


Ulasan: Buat masa ni, Guan Eng kata Anwar as PM. Tapi bila dah menang esok, dah tentu bukan Anwar lagi daaaaahhhh...Kalau tak Kit Siang, Guan Eng lah jadi PM, kalau tak juga mesti Karpal atau Gobind..!!! Silap-silap Anwar jadi PM untuk para banduan jenayah dalam jail...

[Comment From malaysian malaysian : ]
Will you protect chinese citizen as well?

Anwar Ibrahim: They are all citizens. Wo-men tou shi yi cia ren


Ulasan: Ini kot ayat yang dia guna masa nak pikat China Doll tuuu???

Comment From PK PK : ]
Adakah betul dakwaan yang mengatakan Dato seri bersetuju dengan fahaman pluralisme dan bersetuju dengan tindakan Lina joy untuk keluar Islam ats nama kebebasan beragama??

Anwar Ibrahim: Percubaan juak UMNO untuk memfitnah termasuk menteri agama. Syeikh Yusuf Qardawi sedia jadi saksi seandainya saya didakwa dalam isu ini. Kita tidak menggalakkan atau meremehkan soal aqidah tetapi kita juga tidak boleh memaksa.


Ulasan: Jamil Khir dipersalahkan? Deyyy Anwar...tak ingat ke kamu kena "smash" oleh bekas Presiden ABIM dan Presiden Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam, Dr. Yusri, baru-baru ni bahawa kamu mempelopori perkembangan PLURALISME di Malaysia melalui IKD? Dah lupa? Meh sini saya tempeleng kasi ingat balik! Tak payah kami sorok dan nafikan laaa...seluruh dunia Islam kat Malaysia ni dah tahu kamu bawa fahaman sesat!

[Comment From Stpehen Stpehen : ]
DS, bagaimana keadaan nasib penduduk peribumi Sarawak sejak 48 tahun di bawah regim BN?

Anwar Ibrahim: Miskin, parah, terabai dan tanah dirampas. Kita akan bersama berjuang pertahan hak rakyat. Agi idup, agi ngelaban!


Ulasan: Nampak sangat membohongnya..!!! Saya berada dua minggu di Sarawak dan rakyat Sarawak di sana tak miskin, tak parah, tak terabai, dan tanah tak dirampas pun. Rumah diorang besar-besar, kalau duduk rumah buruk pun, mereka tetap banyak duit sebab diorang simpan dalam bank. Mana ada tanah di rampas! Tanah mereka diambil dengan persetujuan pemilik tanah! Cuba tanya mahkamah! Kerajaan Sarawak tak pernah rampas tanah pun! Cuba tengok Anwar guna ayat...menipu betul!

Kesimpulan: Interview Anwar kat Yahoo!Malaysia ni agak kurang menarik sebab nampak tak berapa tersusun. Banyak soalan tak disiarkan dan Anwar tak menjawab soalan pun sebenarnya. Banyak jawapan dia kona sana, kona sini. Patut pun lulus Sarjana Muda peringkat "am" saja. Memang bodoh pun rupanya...

Undian hanya tinggal 6 hari saja lagiii...!!! Cepat undi...undian anda diambil kiraaa..!!!


Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,

Kepada pengunjung semua, jangan lupa untuk meng"ekspresi" pendapat dan pendirian anda semua pada undi yang terdapat di blog ini. Hanya tinggal 6 hari saja lagi sebelum undian tamat!

Kedudukan terkini: Anda yakin "lelaki bertuala putih" itu Anwar?

A. Yakin itu Anwar, Eskay dah bersumpah dengan nama Allah - 533 undi (88%)
B. Ya, tapi tak berapa pasti - 23 undi (3%)
C. Tidak! Ini semua konspirasi, fitnah jahat..!!! - 34 undi (5%)
D. Tidak, tapi nampak macam dia... - 13 undi (2%)


Benarkah lelaki itu Anwar? Apa pendapat anda? Anda yakin? Pasti? Muktamad? Atau ini semua hanyalah rekaan "trick" silap mata saja? Visual "special effect" dari Hollywood atau Bollywood? Benarkah begitu?

Nyatakan undian anda di tepi sebelah kanan atas blog ini. Mungkin undian anda mampu memberikan impak pada persepsi rakyat Malaysia..! Ayuh undi beramai-ramai...

Apaaa...??? AMK tak buat kacau?? Matang berpolitik??? Khuaakkk ptuihhhh...!!!


Saya terpanggil untuk membuat ulasan tentang kata-kata Timbalan Ketua Penerangan AMK, Rozan Azen, yang dilaporkan di sini, dia berkata...

“Kita tidak katakan yang kita akan membuat kekacauan. Kami matang dalam politik,”


Rozan berkata begitu ketika mana ditanya wartawan, apakah tindakan mereka untuk membuat demo dan menyerahkan memorandum bantahan kepada Utusan pada Jumaat ini tidak akan mencetus "kekacauan"?

Dia jawab macam tu? Mamat "nerd" ni memang gila dan "mudah lupa", ke? Dia lupa apa yang berlaku di Masjid Amru Al-As tempohari? Dia lupa siapa yang diangkut keluar dari dalam masjid oleh polis? Dia lupa ke siapa yang kena panggil baru-baru ni untuk bagi keterangan pada polis mengenai "KEKACAUAN" yang dilakukan di dalam rumah Allah?

Elok ditampar saja mamat ni! Bodoh tak kena gaya! Sia-sia belajar di UIA. Tapi tak guna akal yang diberikan Allah! Harap rambut saja keras ber"gel", tapi memang hampasss, bodoh bukan kepalang lagi budak ni..!!!

Mamat inilah yang tiba-tiba menjerit dalam masjid Amru Al-As masa Eskay nak bersumpah tempohari. Mamat ni lah yang ditarik polis keluar dari rumah Allah selepas memekik macam orang tak cukup akal! Mamat ni la yang buat kacau dalam masjid hari tu!

Apa? Tak buat "kacau"? Tak buat kacau kepala hotak hang! Kalau hang tak buat kacau, polis tak angkut hang keluar dari masjid hari tu la, bodoh!!! Sebab itulah saya kata mamat ni elok kena penampar saja. Orang macam ni pun AMK boleh angkat jadi pemimpin ke? Dah tak ada orang lain lagi ke, Sam Ketot???

Matang berpolitik? Kepala torak hang "matang"! Hari tu, masa Eskay nak bersumpah, tak ada kena mengena pun dengan AMK. Yang si Rozan "matang terlampau" pergi halang tu, apahal? Eskay sumpah mak bapak hang ka, Rozan? Eskay bersumpah laknat tu antara dia dengan Allah, yang korang pegi sebok-sebok halang tu buat apa? Apa kena mengena? Macam tu ke kata "matang berpolitik"?

Oi budak! Kalau korang rasa Anwar tu tak ada dalam video seks tu, tak payah la korang pergi jerit-jerit dalam rumah Alla hari tu. Biar je. Tahulah Allah balas laknat Eskay tu padanya. Biarlah Eskay mati dengan kehinaan akibat laknat dia. Yang korang pergi buat kecoh tu, apahal? Nampak sangat korang pun percaya Anwar ada dalam video tu, kan???

Pada sesiapa yang nampak mamat ni kat mana-mana, elok lempang je sorang sekali. Biar dia balik pergi mengadu kat mak dia. Tapi, orang jenis ni memang jenis manja, asyik-asyik nak mengadu aje kerjanya. Kena jentik sikit dah nak ngadu pada polis, kononnya ada orang nak "bunuh" dia! Kalau kita lempang dia, agaknya memang meraung la dia pergi mereport kat balai!!!

Pedassss lagiii..!!! Pemuda PAS Selangor cuba RASUAH cikgu-cikgu kita..!!!


Dewan Pemuda PAS Selangor dilaporkan telah "memancing" sokongan dari cikgu-cikgu kita di seluruh negara. Dalam perutusan Pemuda PAS Selangor baru-baru ni, mereka telah menjaja buku jing"gay" kepada cikgu-cikgu kita ini dengan menawarkan kenaikan gaji sebanyak RM500 sebulan!

Alamakkkk..!!! Takkan RM500 saja? Naikkanlah sampai RM2,000 ke, RM5,000 ke, barulah cikgu-cikgu kita ni terliur! Kalau sikit sangat nak "sogok" pada cikgu-cikgu kita ni, diorang tak layan punya...! Boleh "up"kan lagi jumlah kenaikan tu? Alaaa..boleh laaa..!

Kalau setakat RM500 tu, tak cukup untuk "memancing" undi cikgu-cikgu kita ni. Sekarang ni zaman dah moden. Kalau RM500 tu, beli susu anak pun tak cukup tu. Dewan Pemuda PAS ingat cikgu-cikgu kita ni begitu murah ke untuk dibeli?

Deyyy..!!! Pergi bagitahu pada "Sivaji" boss kamu tu, cikgu-cikgu ni takkan boleh di"beli" dengan "RASUAH" dari "BAPAK RASUAH" yang bernama Anwar Ibrahim tu! Kamu ingat cikgu-cikgu kita ni makan rasuah macam kamu tu ke??? Cuba nak rasuah cikgu pulak dahhh..!!!

Seeloknya, buku jing"gay" kamu tu diberikan pada puak-puak Cina DAP untuk dijadikan "tisu tandas" mereka saja. Cikgu-cikgu kita tak termakan dek pujuk rayu kamu yang berharga RM500 tu la! Maruah cikgu-cikgu kita ni tak boleh dibeli oleh wang ringgit politik jijik kamu tu! Betul tak cikgu?

Tak betul ke cikgu? Habis tu? Maruah cikgu boleh dibeli dengan harga RM500 saja? Maksud cikgu, cikgu-cikgu kita ni lebih suka menjual diri mereka dan negara ini pada pengkhianat-pengkhianat agama, bangsa dan negara ini dengan harga RM500 seorang? Lagu tu ke cikgu?

Heheheeee...saya tak rasa cikgu kita akan menjawab "YA" pada "RASUAH PEMBANGKANG" ini. Lainlah jika cikgu-cikgu kita di zaman ini tidak ikhlas, tidak berintergriti, tidak bermaruah dan sanggup menggadaikan diri untuk pengkhianat dan perosak negara seperti parti politik pembangkang. Cikgu-cikgu kita tidak sebodoh itu...

Selama ini, cikgu-cikgu kita menikmati pelbagai insentif dari Kerajaan BN. Elaun itu, elaun ini, insentif itu, insentif ini, kemudahan itu, kemudahan ini. Elaun kemurungan pun ada..!!! Macam-macam yang cikgu-cikgu kita ni perolehi berbanding penjawat awam dan pegawai Kerajaan yang lain. Saya fikir, semua itu sudah cukup untuk cikgu-cikgu kita menilai betapa Kerajaan BN begitu menjaga kebajikan cikgu-cikgu kita semua...

Selamat Hari Guru untuk cikgu-cikgu kita sekali lagi..!!!

P/s: Cikgu...kite bakor aje diorang ni cikgu...!!!

Edisi kari nasi kandarrr..!!! Bela rakyat pun depa tuduh kita "talam" kaaa..? Memang ghoplah jinggaaa..!!!


"Khalifah" Umar bin Abdul Aziz versi PAS, Lim Guan Eng dengan selamba menuduh UMNO sebagai "talam dua muka" kerana membela nasib peniaga-peniaga Melayu yang kehilangan punca pencarian mereka apabila gerai-gerai mereka dirampas dan dizalimi Kerajaan DAP Pulau Pinang.

Guan Eng kata, peniaga-peniaga Melayu itu diberikan pilihan untuk berpindah ke kawasan baru yang lebih "strategik", namun mereka memilih untuk tidak berpindah. Katanya, hanya 20%-30% saja peniaga Melayu yang terlibat, manakala 70%-80% melibatkan peniaga bangsa lain.

Anda boleh terima ke hujah Guan Eng itu? Macamana rakyat Penang? Boleh terima ke kata-kata "khalifah" hangpa tu? Betul ke hangpa tak mau pindah? Pasai pa hangpa tak mau pindah? Betoi ka hangpa hanya mewakili 20%-30% peniaga kecil yang dizalimi? Maknanya, ada lagi 70%-80% peniaga kecil kaum lain yang dizalimi? Lagu tu? Dia "muhong"? Maksud hangpa "Khalifah" Guan Eng "muhong"?

Menurut sumber yang saya terima directly dari "orang Penang", memang betul mereka tak mahu pindah. Sebab? Sebabnya, tempat yang Guan Eng kata "strategik" tu memang sangat "strategik" untuk melingkupkan perniagaan mereka. Kawasan itu tidak dikunjungi dan tidak menjadi tumpuan pembeli. Takkan depa nak pindah ke tempat sebegitu? Rugilah depa...

Depa kata, depa dah meniaga kat tempat tu sejak berpuluh-puluh tahun, sejak zaman BN memerintah Penang. Tak ada sebarang gangguan masa tu, melainkan kalau gerai meniaga depa tu melampau sangat sampai "makan jalan". Itu pun depa tak kacau, cuma bagi teguran dan amaran saja. Tapi mai-mai si "Khalifah Kapiaq" ni, terus dia sita, rampas, lepas tu bertindak kasaq dan kurang ajaq pulak tu! Tu yang depa hangin tu...

Betoi la dalam banyak-banyak peniaga yang dizalimi tu, peniaga Melayu hanya mewakili 30%, manakala selebihnya ialah kaum lain. Majoritinya ialah kaum "mamu" yang Guan Eng tak ikitiraf sebagai "Melayu"! Biasalah, Penang kan terkenal dengan "mamu", "nana" dan "anak mami" yang turun temurun berniaga nasi kandaq "sempoi punya"! Depa ni turut menjadi mangsa kezaliman "Khalifah Kapiaq" ni...

Sebenarnya, peniaga Melayu yang dizalimi ialah 30%, masyarakat "Mamu" pula 50%, India pula 20%, manakala kaum Cina ialah 10% (semua tu Cina MCA yang tak sokong Guan Eng!). Nampaknya, ramai yang dizalimi oleh Guan Eng. Dan ternyata bahawa Guan Eng menzalimi peniaga kecil ini dengan merujuk kepada sentimen "PERKAUMAN" yang tebal!

Sifat "chauvinis", "rasis", "ultra kiasu" dan "little napolean" jelas terpancar pada dahi "Khalifah Kapiaq" junjungan PAS dan PKR ini. Meskipun Guan Eng menganiaya dan menzalimi rakyat Penang, depa tetap nampak Guan Eng dengan seribu kemuliaan. Malah depa tuduh pulak UMNO yang membela nasib peniaga yang dizalimi ini sebagai "talam dua muka".

Macamana orang Penang? Mamu? Nana? Mami? Mau "sarriyap" sama depa? Nak "sebaq bagi kelam buang"? "Kamjad-kamjad mak mandin" ni bukan buleh buat kira, nak kena "tabuh" bagi setengah nyawa? Jangan lagu tu...kita ada undang-undang...next PRU kita bagi bungkuih sama depa...amacam? Oraitttt..!!! Teh tarik satu, mamuuuu...!

Pedassss..!!! Pok Nik nak bina stadium 40,000 orang, jambatan dah 10 tahun tak siap-siap..!!!

"Batu asas" jambatan kedua Kelantan yang bakal jadi "batu nesan" Pok Nik...

Khabarnya di sini, Kerajaan PAS Kelantan akan membina sebuah stadium yang mampu memuatkan 40,000 orang, di samping ruang solat. Baguslah. Saya ucapkan tahniah kepada rakyat Kelantan kerana bakal mendapat stadium baru nanti.

Tapi bila stadium itu akan dibina? Apakah lagi 10 tahun? Lagi berapa tahun akan di bina? Selepas PRU13? Stadium tu bakal dibina sekiranya Kelantan berjaya dipertahankan oleh PAS lah, maksudnya? Kalau PAS Kelantan kalah, maka tak jadilah buat stadium?

Jangan pula pengumuman ini akan menjadi seperti pengumuman nak buat "jambatan kedua Kelantan" yang menghubungkan antara Kampung Cina dan Palekbang, di Tumpat. Projek tu diumumkan 10 tahun yang lalu, tapi sampai sekarang satu haram pun tak buat!

Yang ada kat situ hanyalah "batu asas" yang dirasmikan oleh Pok Nik 10, tahun dulu. Sewajarnya, "baru asas" itu disimpan baik-baik untuk dijadikan "batu nesan" untuk Pok Nik nanti. Masa majlis pecah tanah dulu, gebangnya riuh rendah canang satu Kelate, tapi 10 tahun berlalu, bayang jambatan pun tak nampak.

Atau saya tersilap dengar? Masa tu, betul ke Pok Nik pecah tanah nak bina jambatan? Jambatan ke "jamban"? "Jamban" kot? Kalau projek nak buat "jamban" tu mungkin la. Banyak dah jamban yang kotor dan tak terjaga di Kota Bharu tu, maklumlahhh.."bandaraya paling bersih dalam dunia"...!!!

Seperkara lagi, tak payah la nak pancing umat Islam dengan mengatakan bahawa stadium yang bakal dibina tu ada surau atau musolla untuk solat berjemaah. Stadium-stadium yang dibina oleh Kerajaan BN pun ada musolla dikelilingnya. BN dah lama dah buat, cuma korang je yang tak nak pergi solat kat situ sebelum game bola bermula...!!!

Cuba pergi tengok Stadium Darulaman. Musollanya luas dan boleh berjemaah, tapi puak-puak yang bawa bendera PAS yang kemudiannya ditukar menjadi "bendera hijau kuning" lebih gemar melepak makan kacang sambil berborak kosong kat dalam stadium. Tu la puak-puak Dewan Pemuda PAS yang kononnya "Islamik"! Padahal, tong kosong!

Justeru itu, kita tunggu bila Kerajaan PAS Kelantan nak bina stadium tu. Apakah lagi 10 tahun? 20 tahun? 30 tahun? Apakah Nik Aziz sempat melihat stadium itu dibina? Atau Nik Aziz tak sempat menatap stadium itu sebelum menutup mata? Kita tunggu dan lihat..!!!

Gemparrr...!!! Wardina Safiyyah cabar Syahrizat bertanding kerusi Parlimen..?!!!


Tuuu diaaaaaaa..!!! Tergempar lagi menggemparkan...!!! Apa? Wardina nak lawan Shahrizat Jalil bertanding untuk kerusi Parlimen? Dia nak jadi wakil PKR? Uishhh..!!! Hebatttt...hebatttt...!!! Habis la Mami Ijat lepas ni...!!!

Dikhabarkan di SINI bahawa Wardina Safiyyah, pelakon dan model, berniat untuk bertanding kerusi Parlimen bagi pihak pembangkang pada PRU13 nanti. Dia kata, suatu hari nanti dia akan "duduk ditempat Syahrizat dan melakukan apa yang beliau lakukan!"...

Tinggi sungguh cita-cita Wardina. Saya hormati kehendak Wardina. Ini negara demokrasi. Tak salah sekiranya Wardina nak bersama peliwat dan pengkhianat-pengkhianat negara. Memang tak salah. Tak salah untuk Wardina menyokong Lelaki Y itu...

Entah mengapa Wardina terpengaruh dengan Anwar. Mungkin kerana Nik Nazmi. Menurut khabar di SINI, Wardina rapat dengan Nik Nazmi, ADUN Seri Setia tu. Selalu jugak Wardina hadiri majlis-majlis ceramah PKR di sekitar Lembah Klang. Mungkin Wardina juga sudah termakan "racun bergula" puak-puak pengkhianat itu seperti yang berlaku pada Bob Lokman.

Kalau macam tu, nampaknya Nurul Izzah kena bagi laluan pada Wardina di Parlimen Lembah Pantai. Boleh "anak papa jahat"? Alaaahh..bagi la peluang pada Wardina pulak bertanding di situ. Dia pun nak glemer jugak dalam bidang politik ni...

Nampaknya, Mami Ijat kena kerja kuat. Bukan senang nak lawan dengan Wardina. Ketokohan dan sifat kepimpinan Wardina bukan kepalang hebatnya. Khabarnya, jika Wardina bertanding lawan Hilary Clinton pun, sudah tentu bini Bill Clinton itu gigit jari. Kehebatan Wardina memang terserlah di seluruh dunia!

Wardina ni memang cun. Memang hebat. Lakonannya juga mantap. Jadi model pun dia cemerlang. Mungkin dia menjadikan Anwar sebagai idolanya. Maklumlah, Anwar ni memang genius dalam bab-bab lakonan ni. Habis semua orang di"kencing"nya, dengan Wardina sekali pun kena...Sabar aje lah...

Apa pun, saya ucapkan tahniah kepada Wardina sekiranya dia kini berpihak kepada pembangkang untuk menentang Kerajaan. Maklumlah, Kerajaan Malaysia ni sudah lama berlaku zalim pada Wardina. Dulu, masa Wardina baru nak naik jadi pelakon, Kerajaan bertindak meng"gam" Wardina sampai dia tak boleh cari makan.

Lepas tu, TV3 pulak "gam" Wardina. Yang jadi pengacara Wanita Hari Ini tu bukan "Wardina", budak tu namanya "AnWardina"! Dah lama dah Wardina ni kena zalim oleh Kerajaan, sebab tu dia nak lawan BN. Lantak dialah kalau Wardina nak pilih Yahudi, kita nak buat macamana? Yahudi pilihan dia...

P/s: Saya malas nak dedahkan gambar Wardina yang "terdedah"...buat kotor blog jer...

Wednesday, May 18, 2011

Panasss ditengah malammm..!!! Anwar tak sedar Guan Eng "goreng" dia kaw-kaw punyaaa..!!!


Gelihati saya mendengar "akuan sumpah" "Khalifah" puak-puak PAS yang dilaporkan berkata "Jika Anwar bersalah sekali pun dalam pertuduhan kes beliau, DAP akan tetap iktiraf Anwar sebagai Ketua Pembangkang, malah sebagai PM sekali pun, jika Pakatan menang PRU13"! Rasa nak termuntah pun ada...

Tak habis-habis Guan Eng cuba nak meyakinkan Anwar bahawa dia akan dinobatkan sebagai PM jika pakatan haram itu menang PRU13 nanti. Betul ke DAP nak Anwar jadi PM ni? Hahahahaaa...rasanya macam cerita tamil saja! Bunyinya sedap, tapi menipunya lebih!

Sekiranya pakatan haram itu menang PRU13 ini, apakah kita yakin bahawa Anwar akan dipilih DAP sebagai PM? Belum menang, semua boleh janji. Lepas menang nanti, baru tahu langit tinggi atau rendah. Silap-silap, masa tu jugak Karpal Singh bertukar dari jadi peguam bela Anwar kepada pasukan pendakwa Anwar meliwat!

Perlu diingat. Anwar sudah lebih 20 tahun membelasah, menghina, mencerca, menyerang dan membalun DAP dan PAS. Dan kini, Anwar yang mengetuai PKR hanya menumpang kekuatan DAP dan PAS pada setiap kali pilihanraya. PKR bukanlah suara majoriti di dalam pakatan haram itu.

Cuba lihat di Selangor sebagai contoh. Meskipun MBnya, Khalid "Gagap" dari PKR, namun dia lebih kepada "pak turut" kepada puak-puak DAP. Ladang Mega Khinzir, rumah-rumah urut, pub, kelab malam, pusat hiburan dan arak menjadi keutamaan dan dibela oleh DAP melalui bonekanya, Khalid Ibrahim.

Seperkara yang perlu diingat, sekiranya Anwar disumbat ke penjara Sungai Buloh, dan PRU13 berlangsung, serta pakatan memenangi pilihanraya tersebut, apakah kita fikir DAP akan membebaskan "PM"nya dari penjara? Heheheee..jangan haraplah. Kepada sesiapa yang "kenal" DAP, tentu setuju dengan pendapat saya...

Gila ke apa? Sudah lebih 50 tahun DAP menceburkan diri dalam arena politik tanahair, dan tiba-tiba menang pilihanraya, serta berpeluang menjadi PM. Apakah kita fikir DAP akan melepaskan peluang itu kepada PKR yang baru berusia setahun jagung? Kit Siang, Karpal, Guan Eng dan konco-konconya sudah lama nak tengok wakil DAP jadi PM, tiba-tiba nak diserahkan pada Anwar peliwat? Gila ke apa? Nak tengok penyokong DAP swing vote pada MCA, try lah buat! Hahahahaaaaa...

Korang ingat puak-puak Cina DAP tu suka ke dengar Guan Eng cakap macam tu? Sikit-sikit cakap Anwar akan jadi PM, sikit-sikit cakap Anwar akan jadi PM. Ingat diaorang suka Anwar? Anwar lebih melukakan mereka berbanding BN yang sudah lama memanjakan mereka.

Puak-puak Cina DAP ni pandai. Diorang mintak pada Kerajaan melalui persatuan-persatuan Cina, tapi diorang ahli DAP dan undi DAP. Dah la Kerajaan beri apa saja permintaan mereka, mereka belot pula pada Kerajaan. Diorang belot tu bukan pasal Anwar, diorang belot pasal DAP!

Sebab tu lah saya nak termuntah dengar Guan Eng bodek Anwar. Anwar pun percaya dan seronok sakan dibodek begitu. Dia tak tahu yang dia dah kena "goreng" kaw-kaw punya! Silap haribulan, sampai mati DAP taruk dia dalam penjara! Baru padan muka pengkhianat bangsa tu! Dia fikir dia bijak, padahal bahlolnya mengalah Nizar!

Gemparrr..!!! Nik Aziz letak jawatan, Husam jadi MB Kelantan lepas muktamar..???!!!


Memang panassss..!!! Memang gahhhh..!!! Nik Aziz akan letak jawatan sebagai MB selepas muktamar PAS awal Jun ini? Perggghhh..!!! Habis tu siapa ganti dia? Alamakkk..siapa pulak kitorang nak belasah lepas ni? Tok Guru Fatwa Songsang nak letak jawatan pulak dahhhh...

Saya agak terkejut dengan pendedahan rakan blogger DET di SINI, mengenai perletakan jawatan Nik Aziz Nik Mat sebagai MB Kelantan. Lebih dari 20 tahun memundurkan Kelantan, Pok Nik akhirnya mengalah jua? Eloklah tu dari terus menongkat langit...Nik Aziz sudah lama tidak relevan untuk PAS!

Dari terus menyesatkan umat Islam seluruh negara, lebih baik berhenti. Dari terus membuat fatwa songsang, lebih baik berhenti. Dari terus membuat dosa dan memecah belahkan umat Islam, lebih baik berhenti. Sewajarnya, Pok Nik duduk saja dirumah ajar cucu makan budu dan baca A-Quran..itu pun kalau layak dan kena tajwid makhrajnya...

Jadi siapa pengganti Pok Nik? Nik Abduh? Tak mungkin! Anak Nik Aziz yang sorang tu pro-UG, awal-awal lagi Husam Musa dah "tanam" dia hidup-hidup. Hinggakan Nik Aziz sendiri pernah "pukul" anaknya itu setelah di"hasut" Husam. Husam dilayan bagai anak kandung Nik Aziz, manakala Nik Abdul bagai "anak pungut"!

Menurut DET, Pok Nik bakal diganti oleh Husam, "anak emas"nya. "Banyak perkara yang sudah Husam cover Pok Nik", dedah DET di blognya. Entah apa yang di"cover", DET tak sempat nak korek! Yang pastinya, DET positif bahawa Husam bakal ganti Pok Nik!

Kepada warga Kelantan, saya ucapkan tahniah kerana bakal mendapat MB baru. Kali ini, bukan ulama lagi. MB kali ini mewakili Erdogan tulen, yang sejak lama menjadi boneka Anwar Ibrahim. Selepas muktamar ini, meskipun zahirnya PAS yang memerintah Kelantan, namun batinnya, PKR sudah berkuasa sepenuhnya pada awe-awe dan mek-mek Kelate semuo..!!!

Hati-hati, Erdogan ni suka "main belakang", "tikam belakang", "yes man", "seleweng duit sana sini", "kronisme", "nepostisme", "tipu sana sini", "kuat fitnah sana sini", "fatwanya pun bersandarkan pluralisme", dan yang paling parah diorang ni pernah gelar Nik Aziz sebagai "wali selipar"..!!!

Perhatian..! Perhatiannn..!!! Anwar bakal di"kenduri"kan beramai-ramai esok pukul 11.15 pagi..!!!


Minta perhatian..! Minta perhatian semua..!!! Sebagaimana yang dinyatakan di SINI, sila bersiap sedia dihadapan PC, laptop, notebook, Ipad atau Galaxy Tab untuk sama-sama meng"kenduri"kan Anwar beramai-ramai..!!!

Menurut laman blog "lelaki Y" di SINI, dia akan menjadi panelis secara interaktif online, anjuran Yahoo! Malaysia. Pemimpin "Anugerah Syaitan" ini akan melayan warga cyber menerusi paltform "Cover it online" dan difasilitatorkan oleh editor Yahoo! Malaysia. Sila layari http://my.news.yahoo.com/questiontime, untuk kendurikan Anwar, esok!

Dijangka, ramai blogger-blogger pro BN akan sama-sama meng"kenduri"kan Anwar secara "live" esok. Diantara yang dijangka memeriahkan "kenduri" esok ialah Ummi Hafilda, Eskay dan seorang "wanita misteri" yang sangat mengenali Anwar, luar dan dalam! Siapakah "wanita misteri" itu? Sama-samalah kita online ber"kenduri" esok...

Siapkan soalan-soalan cepumas untuk Anwar. Jika editor Yahoo! Malaysia taknak bagi kerja sama siarkan soalan kita dan suruh Anwar jawab, kita boikot Yahoo!Malaysia ramai-ramai lepas ni. Saya nak tengok dia marahkan kita atau tidak pada esok pagi bila kita tanya soalan. Kita bukan dari TV3, kan?

Saya yakin, tempoh 1 jam memang tak cukup untuk sesi soal jawab dengan Anwar. Banyak yang perlu diperjelaskan Anwar esok. Banyak yang perlu Anwar jawab. Sewajarnya Yahoo!Malaysia menambah tempoh tersebut kepada 3 atau 4 jam. 6 jam yang paling "afdhal" menurut kata MSO, blogger pakatan haram!

So, jangan lupa! Esok, pukul 11.15 kita bersedia, pukul 11.30 dia online, kita belasah di cukup-cukup! Jangan bagi chance sikit pun! Bak kata Ummi Hafilda pada Anwar dalam flight, "Haramjadah punya manusia!!!"...

Ramai betul rakyat yang sayangkan Tun M..!!! Ya Allah, sembuhkanlah segera Tun M...

Waaah..!!! Mamat ni suka dengar bacaan Al-Quran...berkupiah lebai bagai...tapi cuba lihat "bahasa"nya di bawah...indah macam "bahasa Al-Quran" tak?



Waaahhh..!!! Ramai betul blogger-blogger pro BN yang sayangkan Tun M. Sejak berita Tun M mendapat rawatan di IJN pagi tadi, dan kemudiannya "didoakan puak-puak pakatan haram" supaya beliau segera mati, tidak putus-putus blogger pro BN menghentam sikap mazmumah yang ditunjukkan oleh mereka-mereka yang tidak tahu erti adab dan akhlak itu.

Untuk mengikuti apa kes yang dihentam oleh blogger-blogger pro BN, "prima facie"nya ada di SINI.

Saya juga sayangkan Tun M sebagaimana rakan-rakan yang lain. Dan di atas rasa sedih dengan musibah yang menimpa Tun M ekoran masalah kesihatannya itu, saya berdoa agar beliau segera sembuh dan kembali sihat ceria sebagaimana selalu. Melalui sumber di IJN, saya difahamkan bahawa keadaan Tun M stabil dan tidak membimbangkan.

Namun, apa yang kesalkan ialah sifat mazmumah atau sifat keji yang ditunjukkan oleh puak-puak pakatan haram ini. Berdasarkan apa yang didedahkan oleh blogger 153, saya percaya, mereka ini merupakan penyokong PAS dan PKR...

Pada saya, meskipun kita tidak suka pada seorang muslim itu, tidak sewajarnya kita mendoakan yang buruk-buruk buatnya. Saya sendiri, ketika mana Nik Aziz sakit dan muntah darah, saya mendoakan agar dia sihat kembali. Malah saya tegur rakan-rakan saya yang mendoakan Nik Aziz terus "padam".

Bukanlah saya mahu puak-puak PAS dan PKR yang mendoakan agar Tun M mati ini agar mencontohi akhlak saya. Saya cuma ingin menyeru agar mereka bersifat mahmudah dan memiliki "akhlak mengikut lunas Islam" sebagaimana yang diajar oleh Rasulullah SAW.

Saya melihat, salah seorang dari mereka belajar di MRSM dan lulusan Al-Azhar, malah ada yang berkupiah lebai bagai. Seolah-olah imej mereka itu benar-benar Islam. Namun, kalam yang mereka ucapkan di FB mereka itu, tidak menunjukkan imej Islam yang sebenar.

Siapa yang bersalah dalam hal ini? Apakah mak bapak budak-budak ini "kurang ajar" anak-anak mereka ini? Atau sememangnya mereka ini "kurang ajar" sejak dilahirkan lagi? Atau mereka ini dipengaruhi sentimen politik pembangkang yang "kurang ajar"?

Entahlah. Saya kurang pasti. Namun, saya ingin tegaskan di sini bahawa ajaran Rasulullah SAW tidak begini. Moral budaya keMelayuan juga tidak mengajar begini. Ini semua budaya songsang ajaran pelampau PAS dan PKR. Harap mereka berubah dan berhijrah kepada yang lebih baik. Semoga insaf dan sedar kesilapan mereka ini...

Wallahu'alam.

Pendedahan panasss...!!! Anwar diHARAMJADAHkan Ummi dalam flight..!!!


Sudah lebih 12 tahun Ummi memburu Anwar dan dalam jangka masa itulah kedua-dua seteru itu tidak pernah bersua muka. Dan pertemuan bersejarah itu diceritakan Ummi pada sesi ceramahnya di Bagan Datoh, Perak, baru-baru ini..!!!

Dalam ceritanya, Ummi berkata, dia baru saja masuk flight. Tiba-tiba saja dia ternampak Anwar dan Kak Wan yang berada di business class flight yang dinaikinya. Mata Ummi bertentang dengan mata Anwar. Kak Wan tunduk setunduk-tunduknya...makaaa...

Bertemulah buku dengan ruas. Dengan emosi membara, Ummi menghamburkan kata-katanya..."Haramjadah punya manusia..!!!" Betul-betul bertepek di muka Anwar! Tapi, menurut Ummi Hafilda, pemimpin "anugerah syaitan" itu hanya buat mukan selamba. Memang muka tak malu betul!!!

Entah apa jenis manusiakah Anwar ini. Sudahlah menipu sana sini, disuruh bersumpah berdolak dalik itu dan ini.

Nak tengok video ceramah Ummi di Bagan Datoh? Sila click di SINI..!!!

Gemparrr..!!! Solat Hajat Syiekh Al-Wahbah Az-Zuhaili menyebabkan Anwar diminta bela diri..!!!


Baru-baru ini, saya melawat laman web bro minaq_jinggo yang memaparkan gambar-gambar eksklusif pelbagai event yang membabitkan pemimpin politik negara. Thanks to him for the pics! Sedang saya membelek-belek gambar, saya terlihat gambar-gambar INI...

Ya, inilah ulama terkemuka yang menjadi mangsa permainan politik Anwar di Malaysia, selepas mempermainkan kewibawaan Al-Fadhil Syiekh Yusuf Al-Qardhawi. Mentang-mentanglah kedua ulama ini tidak tahu cakap Melayu, mereka diputar alamkan oleh Anwar hingga menyebabkan mereka dipolitikkan Anwar...

Malangnya, kali ini Syiekh Wahbah Al-Zuhaili pula menjadi mangsa Anwar. Mujurlah beliau tidak mengeluarkan fatwa seperti yang diharapkan Anwar. Jika tidak, tentu Anwar akan lebih gembira apabila jeratnya mengena pada ulama dari Syiria ini. Sebelum ini, saya difahamkan oleh seorang balaci Anwar bahawa ulama ini diharap memberikan fatwa bahawa "sumpah adalah haram dalam Islam"!

Ya, sebagaimana yang dikatakan oleh bro minaq_jinggo, tiada seorang pun pemimpin PAS di dalam majlis tersebut. Difahamkan sekitar 3,000 orang telah hadir di majlis itu, namun dalam ramai-ramai yang hadir, seorang pemimpin PAS pun tidak hadir? Pelik!

Kenapa Nik Aziz tak datang? Hadi mungkin busy? Selalunya, untuk majlis-majlis keagamaan, pemimpin-pemimpin PAS inilah yang menjadi jemputan dan keutamaan Anwar. Mana Hasan Ali? Mana perginya Khalid Samad? Mereka berdua ini paling dekat dengan lokasi majlis. Dekat pun tak dijemput? Atau memang mereka dijemput, tapi tak datang?

Menurut RBF di SINI, pemimpin PAS tak datang kerana solat hajat yang diketuai oleh mereka sangat dimaqbulkan Allah, sehingga segala keaiban Anwar terbongkar oleh Allah. Mungkin juga...

Atau mungkin juga mereka terasa hati pada Anwar? Mungkin PAS terasa dengan Anwar yang memanggil Syiekh Wahbah Al-Zuhaili untuk mengimamkan solat hajat itu. Mungkin mereka fikir, bahawa Anwar beranggapan solat hajat oleh pemimpin PAS untuknya hanya lebih mengundang bala dari Allah kepada pemimpin "anugerah Tuhan" itu!

Apa pun, sejurus selepas solat hajat tersebut, beberapa hari kemudiannya, Anwar diminta membela diri di mahkamah! Mungkin itu kesan solat hajat yang diketuai oleh Syiekh dari Syiria tersebut. Maqbul betul! Rasanya itulah Syiekh itu akan dijemput oleh Anwar, selepas ini mungkin tidak akan dijemput lagi!

Bukan apa, kalau sebelum ini, solat hajat yang diketuainya itu telah menyebabkan Anwar dipanggil membela diri atas tuduhan liwatnya di mahkamah, jika dijemput lagi selepas ini, mungkin Syiekh Al-Wahbah Az-Zuhaili akan menyebabkan Anwar terus ke Sungai Buloh pulak! Mana tahu...!!!

Wallahua'alam.

Panassss..!!! Najib jumpa Ketua Hakim Negara selama 6 jam...?!!!


Penulisan saya ini merujuk kepada posting sahabat saya di SINI dan posting MSO di SINI. Benarkah MSO berbohong? Setahu saya, MSO tidak pernah berbohong dan tersilap lapor sehinggakan semua rakyat Malaysia menggelarnya "Al-Amin" sebagaimana gelaran yang diberikan kepada Rasulullah SAW!

Menurut MSO, Datuk Seri Najib berjumpa dengan Ketua Hakim Negara sebelum beliau bertolak ke luar negara baru-baru ini. Menurutnya, tempoh pertemuan tersebut adalah selama 6 jam! Tempoh yang sangat panjang dan luar biasa, bukan???

Oooo..begitu ya? Baru saya tahu bahawa Najib ada berjumpa dengan Ketua Hakim Negara. Begitu lama pulak tu! Betul ke ni? Apa yang diperbualkan sebegitu lama? Macam-macam boleh buat selama 6 jam tu! Banyak pulak masa PM berjumpa dengan Ketua Hakim Negara sampai 6 jam? PM dah tak ada kerja lain ke selain berbual dengan Ketua Hakim Negara?

Ooo..patut pun Hakim Mahkamah Tinggi suruh Anwar bela diri, Najib yang suruh Ketua Hakim Negara buat macam tu, kan? Itu yang MSO cuba nak sampaikan, kan? Oooo..

Kalau macam tu, tak payahlah Saiful Bukhari sebok-sebok cari air mani Anwar masukkan dalam bontot dia! So, tak payahlah sebok-sebok cari DNA Anwar bagai nak gila. So, tak payahlah buang masa AG buat pendakwaan kat Mahkamah! Banyak lagi kes tertangguh tu...

Rupanya, senang je nak suruh orang bela diri kat Mahkamah. Jumpa je dengan Ketua Hakim Negara selama 6 jam, cerita-cerita sikit, musuh kita sure kena bela diri lepas tu! Err..korang ada no. telefon Ketua Hakim Negara tak? Saya nak jumpa beliau la, ada laaa...cerita pasal Azmin...ceciter-ceciter...

Kalaulah saya bertemu dengan seseorang selama 6 jam, tentu "kematu" dibuatnya. Lama sangat! Tempoh itu membolehkan saya menonton 3 movies yang mempunyai durasi 2 jam bagi satu filem. Teruk betul...lama sangat tu!

Betul ke cerita MSO ni? Macam tak logik je...betul ke ni? Saya tak kiralah MSO ni blogger otai pro pembangkang ke apa ke, benci Kerajaan atau benci Najib ke apa ke benda ke. Tapi bila nak tulis tu, pakai la otak dan akal sikit...

Sudahlah begitu, dia boleh tulis pulak kat awal posting dia tu, "BOHONG dia bohonglah saya". Ewah! Dia tulis "hear say" rupanya. Kalau macam tu, MSO ni taklah berkaliber sangat. Taklah terer sangat seperti yang orang dok kata tuuu...

Saya tahu, blog saya ni pun taklah tersohor macam blog lain, macam blog MSO tu. Blog MSO dikenali ramai. Blog saya ni pun taklah sehebat blog rakan-rakan saya seperti Gomo, GAP, House PK, Pisau, RBF, Flying Kick, MIM, MPP dan sebagainya...

Tapi, MSO kena jaga la kreadibiliti sebagai blog yang hebat! Tak syok lah baca kalau dok tulis benda-benda tak logik, tak masuk akal dan hear say macam tu...dikantoikan oleh RBF pulak tu! Ishhhhh...malu aihhhh...!!! Kite bakor ajeeeee...

Panassss dan terbaruuu..!!! Tahniah kepada Shamsul Yunos atas kelahiran "Still Angry"..!!!


Syabas dan sekalung tahniah saya ucapkan kepada Shamsul Yunos, bekas pemilik blog MyAnger (marahku.blogspot.com), yang telah di"hacked" dan dirampas darinya secara tidak bermaruah. Dia kembali bersama kita dengan penulisannya bermula semalam! Saya sudah linkkan blognya, sila ke sisipan blog di tepi...

Dengan semangat mencari kebenaran dan mencetuskan pendapatnya, Shamsul telah kembali ke dunia blog, dengan blog barunya yang bernama Still Angry di URL http://masihmarah.blogspot.com!!!

Ternyata dia "masih marah"! Dan posting pertamanya juga menampakkan kemarahannya. Teruk juga Manoharan di"belasah" dan diasak oleh blogger Still Angry di . Belasah bro...jangan tak belasah!!!

Saya sangat bersetuju dengan posting awal Still Angry, kerana pembangkang sememangnya jenis putar alam. Apa yang dibuat Kerajaan, semuanya tidak betul dimata mereka.

Sebagai contoh, sekiranya Kerajaan mengambil masa untuk menyelesaikan sesuatu kes, maka Kerajaan dikatakan lembab, tidak efisien, dan difitnah cuba melindungi sesuatu. Namun jika dipercepatkan pula kes tersebut, Kerajaan dikatakan terburu-buru! Kepala hotak diorang lah!

Memang benar, pihak pembangkang sememangnya hanya sebok berpolitik. Mereka suka campur tangan dan mempolitik apa jua perkara yang berlaku di dalam negara yang membabitkan Kerajaan. Hinggakan cerita "burung terbang" dan "ikan belaga" pun diorang nak politikkan!

Sedang mereka sebok menafikan kebenaran, mereka bersungguh-sungguh pula mencipta fitnah dan cerita karut terhadap Kerajaan. Pada pembangkang, adalah penting untuk rakyat mempercayai fitnah mereka, kerana itulah caranya mereka mencari makan dan mendapatkan kuasa politik!

Menarik...!!! Diskusi di malam sambutan hari Wesak di Bukit Bintang...


Semalam cuti umum seluruh Malaysia bersempena Hari Wesak. Saya kebetulan bersama beberapa orang sahabat duduk bersantai di Secret Recipe di Bukit Bintang selepas solat maghrib. Ada sahabat yang nak makan kek coklat...

Rupanya, semalam diadakan sambutan Hari Wesak di Bukit Bintang dan disertai oleh pelbagai persatuan Buddha dari seluruh negara. Memang meriah! Memang ramai sangat penganut agama Buddha yang turut serta. Cantik sungguh kereta-kereta berhias yang menyertai perarakan keagamaan itu...

Saya menganggarkan bahawa sambutan Hari Wesak disertai oleh tidak kurang 8,000 hingga 10,000 orang. Kebanyakkannya kaum Cina dan sedikit kaum India. Memang menarik untuk berada di situ sambil menyaksikan temasya Hari Wesak. Tok-Tok Sami memercikkan air dari atas kereta berhias, replika patung Buddha dan sebagainya memang menarik pelancong untuk turut sama menyaksikan KEBEBASAN BERAGAMA di Malaysia.

Salah seorang rakan saya bertanya, apa lagi yang masyarakat Cina tak puas hati dengan Kerajaan Malaysia? Di sini mereka begitu bebas mengamalkan agama mereka, siap beberapa jalan telah ditutup semata-mata untuk kepentingan mereka. Meskipun jalan sesak teruk akibat beberapa jalan ditutup, Kerajaan tetap memberi keutamaan kepada mereka untuk meraikan ucara keagamaan kaum Cina.

Saya berpendapat, kaum Cina telah di"cucuk" dan dihasut oleh pemimpin-pemimpin pembangkang bahawa kononnya mereka mampu memberikan lebih dari apa yang BN boleh berikan. Malah, mereka dihasut untuk membenci Kerajaan dengan pelbagai "slender", fintah dan tohmahan palsu, tanpa bukti yang kukuh.

Selain itu, masyarakat Cina juga ditawarkan "kesamarataan hak" dan bakal menikmati hak-hak dan keistimewaan sebagaimana yang dinikmati oleh kaum bumiputera. Kerana itulah mereka lebih memilih pembangkang, terutamanya DAP.

Pendapat itu telah menyebabkan rakan saya "naik angin". Dia kata, mana boleh! Hak dan keistimewaan itu adalah milik eksklusif bumiputera sebagaimana yang termaktub dalam perlembagaan. Sekiranya "kesamarataan hak" itu terjadi, maka secara automatik terhapus dan bercanggah dengan perlembagaan.

Saya kata, mereka peduli apa dengan semua itu? Yang mereka fikirkan ialah dasar itu memberikan keuntungan pada mereka. Mereka peduli apa dengan perlembagaan? Selama ini pun, mereka bukannya hormat pun pada hak dan keistimewaan bumiputera. Mereka pertikaikan bersungguh-sungguh. Cina sekarang bukan macam Cina dulu. Cina dulu hormat perlembagaan dan hak bumiputera, Cina sekarang tidak...

Sahabat saya terdiam. Sahabat saya ini merupakan seorang penyokong Anwar dari dulu, sejak kami di kuliah lagi. Cuma sekarang ni, dia sudah agak perlahan menyokong pembangkang ekoran hilang kepercayaan terhadap Anwar dan kepimpinannya. Dia dulu salah seorang "balaci" Ezam masa zaman reformasi jalanan dulu. Pernah kena tembak..!!! Oleh "water cannon" laaaa...

Saya kata pada sahabat saya, relax la bro. Tak semua Cina sokong pembangkang. Ada juga yang sokong BN. Tapi yang sokong BN tu sebab nakkan jawatan dalam Kabinet la. Tapi baru-baru ni, diorang cakap, diorang akan tolak sebarang tawaran jawatan sekiranya gagal tarik pengundi untuk mengundi BN...

Rakan saya gelengkan kepala. Itu semua "auta" politik saja, katanya. Dia kata, dia ingat nak masuk PAS lepas pemilihan parti itu Jun ini. Saya kata, PAS pun sama saja dengan PKR, malah lebih tidak ada suara dalam pakatan pembangkang. Dia diam lagi. Habis tu dia tanya saya, parti mana patut dia masuk?

Saya kata padanya, terserahlah. Tak payah parti pun tak apa, selagi kita tahu apa yang patut dan apa yang tidak. Saya kata padanya, kita dulu sama-sama belajar, saya rasa, dia adalah seorang yang mempunyai otak dan akal untuk berfikir, gunakanlah sebaiknya. Dia perlu cari maklumat tambahan supaya tidak diperbodohkan orang...

Dia kata pada saya, esok dia nak daftar PERKASA lah. Katanya, PERKASA lebih "selamat" dari terjebak dengan pembohongan PKR dan PAS. Saya tanya, mengapa tak nak masuk UMNO? Dia kata, dia ada hantar borang, tapi sampai sekarang tak diterima. Saya kata padanya, UMNO memang payah nak terima graduan universiti, apatah lagi Ketua Bahagiannya SPM level saja. Dia ketawa berdekah-dekah!!!

Pepagi lagi dah PANASSS..!!! Peguam bela Anwar pening...!!! Kasihannn....


Ketika mana peguam-peguam Anwar dikerah untuk mencari jalan untuk menipu dan memutar belit fakta kebenaran di mahkamah, dikhabarkan Anwar sudah hilang dari pandangan, terbang ke Indonesia bersama "jambu-jambu"nya yang muda-muda belaka...

Tak tahulah jika Sam Ketot dan CheguBard boleh dikategorikan sebagai "jambu". Pada saya, CheguBard tu adalah "rupa" sikit. Tapi kalau Sam Ketot tu, tengok gambar pun orang dah ketawa, apatah lagi berjumpa secara "live", teruk nak menahan diri dari ketawa terus menerus!

Saya kasihan pada peguam-peguam Anwar. Ya, memang mereka dibayar dengan bayaran yang lumayan. Bukan senang nak nafikan kebenaran. Itu kerja mustahil. Namun terpaksa juga digalas tugas itu. Tentu mereka pening kepala.

Mujurlah saya tidak jadi peguam meskipun pernah mengikuti course LLB dulu. Payah jadi peguam ni. Kadang-kadang, peguam terpaksa menafikan kebenaran dan menidakkan keadilan. Bukan senang nak membela "orang yang salah"!

Tentunya sukar para peguam Anwar untuk menyanggah DNA Y yang didapati dari dalam saluran dubur Saiful. Apatah lagi analisis pakar telah mendapati ia sepadan dengan DNA Anwar dan diterima oleh mahkamah sebagai bahan bukti yang sahih.

Khabarnya, Anwar desak peguamnya untuk memanggil Datuk Seri Najib dan isteri untuk menjadi saksi pembelaan. Saya fikir, Anwar berniat untuk melemahkan kreadibiliti Saiful dengan mengaitkannya dengan PM dan isterinya. Mungkin dia akan menggunakan teori "konspirasi" lagi kali ini.

Meskipun kita melihat bahawa kes ini tidak logik dan tidak relevan untuk dikaitkan dengan PM serta isteri, saya percaya bahawa Anwar cuba mendapatkan "mileage" politik dengan membabitkan Najib dan Rosmah. Saya fikir, ramai yang bersetuju dengan pendapat saya ini.

Perlukah memanggil Najib dan Rosmah? Saya fikir, ia tidak relevan dengan kes. Jadi, tak perlu pun. Saya berpendapat, lebih relevan untuk memanggil Karpal Singh sebagai saksi, kerana Karpal pernah memberitahu di dalam parlimen bahawa dia mempunyai bukti kukuh bahawa Anwar terlibat dengan aktiviti meliwat. Tak pun, panggil Mat Sabu! Tentu dia boleh explain tentang "Al-Juburi"...

Entahlah. Menurut rakan-rakan saya yang menjadi "tulang belakang" gerakan reformasi Anwar pada tahun 1998 dahulu, seperti GAP, RBF, Medan Info Kita dan lain-lain, penyokong Anwar takkan percaya bahawa pemimpin "Anugerah Syaitan" itu seorang peliwat, walaupun Anwar mereka melihat dengan mata kepala mereka sendiri Anwar meliwat mangsanya.

Mereka sangat taksub pada Anwar sehingga sanggup menafikan kebenaran di depan mata. Pada mereka, Anwar tetap "innocent" walaupun Anwar meliwat jubur mereka. Saya tidak tahu kenapa mereka begitu taksub. Mungkin kerana "ganjaran" berbilion dolar dari Yahudi kot?

Tak mengapalah. Pada peguam Anwar, saya fikir, kalian perlu tahu apa yang kalian lakukan. Menafikan kebenaran dan membela "orang yang bersalah" adalah satu hinaan kepada profesyen guaman. Meskipun, kalian cuba mem"frame"kan bahawa Anwar tidak bersalah di dalam kepala otak kalian, rasanya hati kecil kalian lebih tahu yang mana satu kebenaran dan yang mana satu kebatilan.

Justeru itu, janganlah kotorkan profesyen guaman hanya kerana ganjaran lumayan yang ditawarkan Anwar. Jangan fikir keuntungan saja. Kesan spiritual, rohani dan maruah diri perlu dijaga juga. Jangan nanti kalian dikenali rakyat sebagai "pembela pesalah" pula. Itu sudah melencong dari semangat keadilan! Justice for all!

-Duke of UMNO-
Ex-Hammer of Justice.

Tuesday, May 17, 2011

Terkini...!!! Pemilihan pucuk pimpinan PAS: Siapa pilihan anda?


Tempoh untuk menghantar pencalonan bagi pemilihan pucuk pimpinan PAS sudah berakhir pada 15 Mei yang lalu. Dan nama-nama calon yang terpilih dan layak bertanding sudah diumumkan!

Nama Nik Aziz sudah tentu tidak tersenarai. Rekodnya sebagai Mursyidul Am sangat buruk. Saya dengan ini menyatakan sokong padu kepada Ustaz Harun Din Al-Hafiz untuk mengambil jawatan dari Nik Aziz. Nik Aziz tak layak sebarang jawatan pun pada saya.

Siapa yang layak bertanding pada pemilihan 3 hingga 5 Jun ini? Mari kita lihat...

Presiden PAS.
Hj Hadi kekal sebagai Presiden - menang tanpa bertanding.

Timbalan Presiden PAS.
1. Azizan Razak
2. Husam Musa
3. Mat Sabu
4. Nasharudin Mat Isa
5. Salahuddin Ayub
6. Tuan Ibrahim Tuan Man

Naib Presiden.
1. Mahfuz Omar
2. Salahuddin Ayub
3. Tuan Man Tuan Ibrahim
4. Idris Ahmad
5. Mazlan Aliman
6. Mohamad Amar Abdullah
7. Hatta Ramli
8. Mujahid Yusof Rawa
9. Husam Musa
10. Mat Sabu
11. Nasharuddin Mat Isa
12. Azizan Razak
13. Nizar Jamaludin
14. Nik Zawawi Nik Salleh

Siapa pilihan saudara-saudara PAS kita kali ini? Apakah mereka memilik kepimpinan ulama? Atau lebih suka jika golongan Erdogan menguasai PAS? Siapakah yang paling layak?

Saya enggan mengulas panjang. Namun saya sudah ada pilihan saya sendiri. Sebagai seorang yang sejak dari kecil didedahkan dengan majlis-majlis dirumah arwah Ustaz Fadhil Noor dulu, majlis ceramah, bercampur gaul dari kecil hingga dewasa bersama golongan hardcore dan kepimpinan PAS, ini pilihan saya...

Presiden.
Hj Hadi Awang.

Timbalan Presiden.
Azizan Razak

Naib Presiden.
Nasharuddin Mat Isa
Salehuddin Ayub
Mujahid Yusuf Rawa.

Saya memilih berdasarkan keperibadian calon. Calon yang dipilih mestilah berteraskan kepada kefahaman Islam yang tinggi, akhlak yang cenderung kepada sifat mahmudah dan kemahiran berpolitik secara berakhlak. Tak perlu saya ulas lanjut. Saya fikir, ramai yang tahu keperibadian calon yang tidak saya pilih...

Walllahu'alam.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!