Wednesday, December 7, 2011

Pok Nik Ajis "Nabi Akhir Zaman" Atau "Syaitan Bertopengkan Ulama Akhir Zaman"...???

mufti kelantan

Sebelum ini, saya ada menulis tentang kenyataan seorang “ostat totok PAS”, Shamsul Zaman Sukri, yang sangat taksub terhadap Nik Aziz Nik Mat, yang “mengada-ngada” mendakwa kononnya Mursyidul Am PAS itu merupakan seorang “Nabi”. Kontroversi yang timbulkan Shamsul yang dikenali di Kelantan sebagai “Ostat Budak” itu menarik perhatian ramai.

Sebuah video yang membuktikan bahawa “ostat” berkenaan berkata begitu turut dimuatkan bagi mengukuhkan insiden tersebut. Di dalam video itu juga kita akan dapati kenyataan “ostat” tersebut mendapat tepukan gemuruh dari penyokong-penyokong PAS yang hadir di majlis ceramah “politik jual agama” itu.

Setelah video itu tersebar dan mendapat kecaman hebat dari pelbagai pihak, para penyokong totok PAS telah memutar belitkan keadaan dengan mendakwa kononnya pihak yang mengecam “ostat” berkenaan tidak faham kenyataan itu. Malah dengan tidak punya rasa malunya, mereka mendakwa ia merupakan “fitnah” dari UMNO.

Kepala hotak merekalah! Fitnah apa lagi jika disertakan dengan paparan audio visual yang jelas menunjukkan Shamsul “totok Pok Nik” menyamakan idolanya itu dengan “Nabi”! Jangan fikir umat Islam di negara ini buta dan tuli. Video itu menjelaskan siapa yang benar dan siapa yang salah. Kalau dah salah tu, mengaku sajalah salah!

Sebelum ini, saya kira mungkin tidak kukuh untuk saya berhujah mengenai isu ini memandangkan saya bukanlah ulama muktabar. Bagaimanapun, baru-baru ini, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dan Mufti Kelantan sendiri iaitu Datuk Muhammad Syukri Mohamad bertindak mengukuhkan lagi hujah saya di dalam entry sebelum ini.

Menurut Mufti Perak, Tan Sri Harussani menggesa kepada individu atau mana-mana pihak yang menyamakan Nik Aziz sebagai “Nabi” supaya segera bertaubat memandangkan tindakan tersebut adalah salah sama sekali dengan iktikad umat Islam.

Kemudian, Mufti Kelantan menguatkan lagi hujah tersebut dengan menyatakan pendiriannya adalah sama dengan dengan Mufti Perak tersebut dan menegaskan bahawa maksud sebenar “ulama pewaris nabi” adalah merujuk kepada tugas dan gerakan dakwah. Malah, adalah salah untuk menyamakan ulama dengan Nabi kerana ia bertentangan dari sudut Aqidah!

Dan saya percaya, dengan kenyataan dua orang Mufti tersebut, jelaslah bahawa kedua mereka telah menyaksikan video itu sebelum memberikan komen. Sekaligus, tidak timbul lagi masalah “fitnah dari UMNO” dan kenyataan dua Mufti itu mematahkan sama sekali hujah yang cuba diputar alamkan oleh puak-puak totok PAS yang cuba “menyelamatkan” fatwa terbaru PAS itu.

Nah! Lihatlah wahai semua umat Islam di Malaysia. Demi menyelamatkan status Nik Aziz Nik Mat sebagai “Nabi”, para penyokong PAS sanggup memfitnah pihak lain dan mengotorkan diri mereka dengan dosa. Saya kesal dengan pegangan puak-puak ini yang “menghalalkan cara demi matlamat”.

Hairan juga saya sekiranya mereka mengaku bahawa merekalah pejuang Islam, sedangkan apa yang mereka lakukan jelas bertentangan dengan ajaran dan aqidah Islam yang sebenar! Ini Islam ajaran siapa? Islam ajara Muhammad SAW atau Islam ajaran Pok Nik Ajisss..???


Sumber: klik sini

3 comments:

Anonymous said...

Nabi Muhammad (saw) menerima wahyu dari Allah melalui malaikat Jibrail..

'Nabi' jelmaan PAS menerima bisikan dari syaitan..! Nauzubillah..!!

Inilah akibatnya apabila ugama dijual dengan harga yang murah..!!

orangkampung said...

Salam bro,

Ni satu lagi isu terkini puak2 pkr cuba timbulkan nak pecahbelahkan orang2 umno. memang dasar taktahu dosa pahala la diorg ni.

diorg tau yang diorg mmg tak bersatu tapi sukahati nak jadi batu api. Link

Anonymous said...

Nabi Muhamad Nabi Awal dan Akhir Zaman.
Kalau ada wujud Nabi atau orang yang mengaku Nabi dizaman ini sahlah 'dia' adalah gulungan DAJJAL!!!!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!