Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Monday, December 5, 2011

PANASSS..!!! GUAN ENG GELAPKAN DUIT RAKYAT RM5 JUTA..???!!!


Oiii Guan Eng! Lu kalau tak reti nak mentadbir, lu letak jawatan je la! Apa punya CM la lu ni? Nak buat tempat parking kereta pun tak reti ke? Lepas tu bazir duit rakyat sampai RM5 juta???

Lepas tu, lu letakkan kesalahan tu kat pegawai lu? Lu buang kerja diorang, then lu cakap itu dan ini? Khuaaaakkkh ptuiiiihhhh...!!!
Guan Eng Perlu Bertanggungjawab – Ng

JOHOR BAHRU – Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, perlu bertanggungjawab atas kegagalan projek bangunan letak kereta bertingkat berharga RM5 juta di kaki Bukit Bendera, kata Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen.

Ng berkata, Lim selaku Pengerusi Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC), agensi yang bertanggungjawab menguruskan projek yang dibiayai kerajaan Persekutuan menerusi Kementerian Pelancongan, perlu memberi penjelasan.

Katanya, kegagalan projek itu adalah pembaziran dana awam dan peletakan jawatan seorang atau dua orang berhubung perkara itu tidak memadai.

“Jika mereka tidak boleh membina tempat letak kereta, apa lagi yang mereka boleh lakukan?” katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan Fabulous Food 1Malaysia – Street Food Festival 2011 di Johor Jaya malam tadi.

Semalam, Lim dilaporkan berkata tempat letak kereta bertingkat itu akan dirobohkan, direka semula dan dibina semula seperti yang dicadangkan Lembaga Siasatan Negeri.

Projek itu yang disiapkan pada Mac lalu, gagal memperoleh Sijil Layak Menduduki daripada Majlis Perbandaran Pulau Pinang kerana rekaannya yang lemah.

Laporan menyebut bahawa pada 17 November, jawatankuasa siasatan yang dianggotai tiga orang mendapati arkitek dan juruperunding projek itu bertanggungjawab atas kelemahan reka bentuk tempat letak kereta itu.

Lim berkata pembinaan bangunan baru akan mengambil masa kira-kira 15 bulan untuk disiapkan membabitkan kos antara RM5.5 juta dan RM6.75 juta, dan selepas pembinaan semula itu, 112 petak meletak kereta sedia ada akan ditambah sehingga berjumlah lebih 300 petak. -Mynewshub.my

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!