Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Saturday, December 24, 2011

GEMPARRR..!!! KERAJAAN PAS KEDAH RELA RAKYAT MATI DARI DEPA KALAH PILIHANRAYA UMUM 13..!!!



Welkem tu Kedah..!!! Hehehehe..!!! Kerajaan BN Pusat ada beri RM150 juta setiap tahun kat Kerajaan Negeri Kedah khusus untuk membina dan membaik pulih jalanraya di negeri jelapang padi itu...

Mungkin terlalu "jimat", Kerajaan PAS Kedah dikatakan hanya berbelanja RM50 juta saja untuk tujuan berkenaan. Lebihannya dikatakan telah dimasukkan ke dalam "tabung amanah".

Bila ditanya mana duit tu, Kerajaan PAS Kedah kata "ada la..". Padahal, duit tu makin susut dalam simpanan dan tak buat jalan pun. Nak tahu depa buat apa dengan duit tu?

Duit tu depa buat bayar gaji staff Kerajaan Negeri Kedah tiap-tiap bulan. Kalau jalan berlubang, rosak teruk atau perlu diperbaiki, depa hanya tutup lubang tu dengan menempel sedikit tar dan tak turap sepenuhnya seperti sepatutnya...

Bila hujan atau lori lalu, tar tu tercabut balik dan ada lubang balik. Lepas tu tampal tar balik sampai la dapat peruntukan baru tahun depan ni...

Habis kereta, motor dan kenderaan rosak. Allignment kenderaan kena buat tiap-tiap bulan. Lebih teruk, ada yang jatuh motor dan accident dek kerana Kerajaan PAS "terlalu jimat"...

Takpaaa...rakyat mati pun takpa..asalkan Kerajaan PAS jimat, kaya dan ada duit untuk PRU 13 nanti... Bagus la macam tu nooooo...!!!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!