Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Wednesday, November 9, 2011

GEMPARRR..!!! EMAIL PEMBACA: MUSLIHAT ANWAR TERHADAP PELAJAR TAJAAN KERAJAAN DI LUAR NEGARA TERBONGKARRR..!!!


Baru-baru ni aku terima email dari seorang pengunjung blog ini yang hanya dikenali sebagai Mat. Kata Mat, dia belajar di oversea dan dia menceritakan tentang gerakan puak-puak Anwar yang semakin berjaya mempengaruhi pelajar-pelajar tajaan kerajaan di sana.

Justeru itu, aku publish kandungan email tersebut untuk dikongsi bersama, terutamanya kepada pemimpin BN. Harap maklum dengan amaran ini...

Nama gua mat..gua bakal guru, study kat oversea..salah satu care gua sokong umno dgn join n jadi comitee umno luar negare n bace blog2 macam blog lu, papagomo pe sume.. tu je r care gua nak tau pasal politik..sebab gua sayang UMNO, mcm lu gak..gua sayang agame, bangse n negare gua..



ade satu bende gua nak bgtau, especially pasal member gua,yg sesame cikgu yg study kat oversea ni..kitorg under kementerian pelajaran( sah2 government, ye dak)..



ade 6-7 org member gua yang gile babi sokong anwar@ PKR sampai suruh anwar datang sini bagi ceramah sume..siap nak support anwar tempat tinggal lagi..dorang hantar email n si jubor tu pun balas..gue dah x tahan sial..kerjaye gua in future didik anak bangse, bukan berpolitik sokong peliwat..



dah sah2 anwar kaki bontot, dorang sokong..mane gua tak panas..dah tau anwar nak jual negare pe sume.. lu bayangkan r nanti in future kat skola cikgu2 mcm mber gua ni ajar anak lu tanam sifat benci umno/bn..lu mesti taknak kan?



last2, gua dah bntai gaduh dgn mmber sendiri sbb gua rase dorang bodoh percaye anwar..lu kene tau yg anwar ni ade ramai pengikut especially students oversea..mulut manis, msti rmai pengikut..mcm sial kan?



fyi bro, kat oversea gerakan haluan kiri ni dah makin kuat jgk..usrah ape sume under IKRAM sume lancau..tudung labuh langgar tiang bersepah..yang sokong PAS bersepah..PAS pun ade sponsor gak.melalui org perseorangan..ni sume students bro..dorang blaja tarekat indon ape sume..



gua nmpak makin kuat r gerakan ni ajak students2 join pembangkang dalam mase bagi ceramah agame ape sume..kutuk2 kerajaan time bagi ceramah agame, sume..tmbah2 ni nak dekat pilihanraya..lagi r kuat dorg kutuk kerajaan..kalo kat fb tu bersepah r geng2 usrah ni kutuk najib /rosmah ape sume..



UMNO/BN must do something bro..budak2 ni sume under scholarship MARA, JPA, KPM, PETRONAS..sah2 kerajaan yg bagi dorg blaja oversea..lu byangkan r, sorang students disponsor paling kurang 400 ribu ringgit, last2 kat oversea kutuk kerajaan..ni jenis tak tau bersyukur bro,



FYi gak, budak2 cine yang dpt scholarship JPA sume menentang kerajaan..dorg bijak bro, dapat duit kerajaan study oversea, belakang sokong DAP..sumpah sial..



gua harap lu bleh panjangkan hal ni..gua tak kenal mane2 ahli politik kat msia..gua just berkhidmat ntuk agame, bangse n negare..



thank you bro..



regard,
Mat


14 comments:

Anonymous said...

Ini memang berlaku bro... dulu gua study kat overseas jugak, budak budak juak pas ni punyalah ramai.... macam sial je... cakap omputeh hampeh!

Ini semua gua rasalah, kena ada pegawai kerajaan pergi setiap pelusuk tempak samdol2 ni belajar, dan terapkan nilai2 yang murni...

Dan salah UMNO gak... masa dulu, kita orang tengok UMNO punya geng ni, kira orang atas lah yang kat Malaysian Student Office tu... macam palat je... dia tak turun padang, dan hidung tinggi kalahkan mat salleh.. group usrah pas dan ISNA lebih mudah didekati, mudah mesra dan tolong kira habis punyalah... dari budak budak tu baru jejak kat airport lagi dia orang dah jemput, dok rumah depa dan pelan pelan serapkan ajaran songsang dia orang... bukan salah pun, tapi dah masuk senior years, dia orang pulak yang jadi pewaris... maka bertambahlah semangan hamPAS di kalangan pelajar....

Aku harap, pegawai2 sana nuuuunnn tolong buat kerja lah... kesian PM kita berhempas pulas... DAP gak yang menang... PAS jadi kuda tunggangan, dan PKR... entahlah, parti ni jenis kurang ajar, tapi kurang menyengat time aku kat overseas dulu lah... sekarang tak tau lah pulak...

hafizahmad said...

Ko mempersoal kenapa pelajar tajaan kerajaan menyokong pembangkang? Satu soalan je aku nak tanyer, mane datang nya dana kerajaan? adakah dari duit poket pemimpin UMNO? Dari duit pembayar cukai melayu, cina, india.

Budak2 oversea tu nak sokong Anwar ke DAP ke suka hati mak bapak diorang la negara ni negara demokrasi. Di barat dah lama guna istilah duit pembayar cukai atau taxpayers money. Malaysia je yang masih guna istilah kolot duit kerajaan.

Yang menaja mereka belajar bukan kerajaan tapi 27 juta rakyat Malaysia. Hormati la kebebasan memilih. Kalau dapat biasiswa atau bantuan dari kerajaan tak perlu nak berterima kasih kepade kerajaan. nak terima kasih jadah ape duit kite. kalau nak terima kasih jugak terima kasih la pade Allah. bukan pade kerajaan.

Anonymous said...

Oi, memang betullah itu duit tax payer. aku pun bayar tax. aku expect dia orang guna duit tu untuk belajar. kalau tak nak belajar, berhenti aja. ramai lagi yang nak belajar tapi tak dapat biasiswa. bukan tak leh berpolitik, tapi belajar pun tak tentu arah lagi.benda ni dari dulu dah berlaku. aku belajar kat states dulu. tak de pun budak-budak mat saleh tergila-gila kepolitik. tak setuju dengan pemimpin atau policy diorang ajar dengan pangkah aja. tak perlu tergila-gila nak kempen.

Anonymous said...

hafizahmad
betoi duit rakyat tapi sapa yang menguruskan kalu bukan kerajaan yg memerintah hari ini menguruskan sebab tulah yang dikatakan duit kerajaan kalu tak ada orang yang mengurus sudah poasti semue tu tak ada bro.

Anonymous said...

hafizahmad
betoi duit rakyat tapi sapa yang menguruskan kalu bukan kerajaan yg memerintah hari ini menguruskan sebab tulah yang dikatakan duit kerajaan kalu tak ada orang yang mengurus sudah poasti semue tu tak ada bro.

Anonymous said...

yhafizahmad
betoi duit rakyat tapi sapa yang menguruskan kalu bukan kerajaan yg memerintah hari ini menguruskan sebab tulah yang dikatakan duit kerajaan kalu tak ada orang yang mengurus sudah poasti semue tu tak ada bro.

Anonymous said...

yhafizahmad
betoi duit rakyat tapi sapa yang menguruskan kalu bukan kerajaan yg memerintah hari ini menguruskan sebab tulah yang dikatakan duit kerajaan kalu tak ada orang yang mengurus sudah poasti semue tu tak ada bro.

Anonymous said...

tarik balik biasiswa student yg hentam dan menentang kerajaan itu !!

tarik balik biasiswa mereka , kita tengok samada pembangkang akan bagi biasiswa atau tidak ,
itu saja tindakan paling cepat utk mengajar meereka yg kurang ajar !!

Anonymous said...

hafizahmad,
aku ingat ko lagi bodoh bahlol. Duit cukai yang dibayar tu jadi duit kerajaan, bukan duit pembayar cukai lagi dah.

Macam ko dapat gaji, adakah tu duit gaji ko atau duit majikan ko? Atau duit majikan ko tu, kalau dia ada bisnes, adakah tu duit pelanggan atau duit hasil jualan? In the end, kalau sampai mana pun ko trace tak habis cerita pun pasal duit. In the end, duit gaji ko dapat adalah duit ko punya.

Samala jugak dengan pendapatan kerajaan yang berpunca dari cukai + hasil2 lain, yang akhirnya menjadi duit hasil kerajaan.

Kalau ko kata tak payah berterima kasih pada kerajaan, hanya pada Allah, jadi ko tak payah berterima kasih pada mak ko yang melahirkan ko, dan mak bapak ko membesarkan ko pasal itu memang tanggungjawab mak bapak ko kan? Kalau camtu, ko memang manusia yang tak tahu bersyukur dan anak durjana.

Duit kerajaan tu duit kerajaanlah, bukan duit ko lagi. Apa jadah ko nak claim tu duit ko lak? Ko ingat, dapat biasiswa tu kena dapat ko punya izin ke? Dan apa jadah ko nak claim duit tu 27 juta rakyat malaysia yang punya? Kalau itulah sifir yang ko belajar, duit gaji yang ko dapat tu bukan duit ko, tapi duit majikan ko, yang sumbernya mungkin dari beberapa ribu orang yang beri duit kat bisnes majikan ko. Apa bengap sangat ko ni?

KZSO said...

dulu menteri knd/dlm negeri tido,

sekarang menteri pengajian tinggi pon sama... mana students affair? mana pegawai penaja? kan ada dalam agreement bahawa mereka tidak boleh berpolitik? masih tido lagi kaa..

berapa banyak menteri dalam kabinet najib tidoo daaa?

Anonymous said...

hafizahmad

aku malas nak ckp panjang lebar hal ni cuma aku nak bgtau kat mamat ni tak kiralah duit sape pon yg menjadi masalah utama korang pegi oversea nak belajar bukan politik.aku comfiden la masa lu mohon biasiswa kerajaan mesti lu mengaku lu sokong kerajaan dan bila dapat tak tahu bersyukur pulak taknak bersyukur kat kerajaan takpe tp bersyukur lah kat ALLAH.lu tahu berapa ramai rakyat mysia mohon biasiswa kerajaan tp tak dapat terpaksa guna duit poket sendiri pegi belajar di oversea.satu pesanan aku kat org mcm lu ni ...JANGAN TANYA APA SUMBANGAN KERAJAAN UNTUK LU,TP APA SUMBANGAN LU UNTUK KERAJAAN DAN TANAH AIR LU...gua belajar tak tggi mcm lu.tp gua lebih pandai dr lu.gua malu ada melayu serupa mcm lu ni

Anonymous said...

Dizaman Nabi SAW, Seorang bangsawan yahudi disabitkan kesalahan mencuri hanya dibayar denda je tapi orang biasa dihukum dengan berat. Nabi SAW ' Bersabda" Umat dahulu binasa kerana hukuman golongan bangsawan lebih ringan dari orang biasa."
Segala jenayah yang berlaku di Malaysia ini dimulakan oleh ahli politik dan kerajaan, Ahli politik dan kerajaan buat jenayah tanpa ditangkap dan bicara menyebabkan hati rakyat terbuka membuat jenayah.
Dlm. Alquran , sesiapa menuduh/fitnah seseorang dan ternyata tidak benar maka fintah tu kena pada dirinya, Tak caya cuba tengok orang yang teribat kospirasi Anwar Main bontot. Konfirm ada, tak dirinya, ahli keluarganya. It le sebabnya rakyat malaysia banyak gay.

Anonymous said...

bangang punye hafizahmad..hmmm..
eloknya..tarik balik..tarik balik..

Anonymous said...

Hafizahmad,

Pelajar-pelajar Melayu dapat belajar overseas dengan biasiswa kerana ia adalah dasar yang kerajaan buat. Kerajaan yang memperuntukkan wang itu untuk memberikan biasiswa kepada anak-anak Melayu.

Kalau parti DAP menang, adakah dasar pendidikan kepada Melayu akan wujud? Diorang nak ke taja pelajar-pelajar Melayu yang ramai.

Memang betul komen-komen kat sini. Bilangan student anti kerajaan adalah majoriti dan penyokong kerajaan sangat kecil!

Mereka seolah tidak sedar bahawa mereka dapat kesana adalah kerana dasar kerajaan.

Diorang ingat diorang pandai, so diorang kata itu hak mereka. Tanpa mereka menyedari jika mereka pandai sekalipun, tanpa peluang biasiswa untuk Bumiputera, mereka tetap tidak akan dapat menjejak kaki di overseas.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!