Saturday, November 5, 2011

GEMPARRR..!!! BUKTI PAKATAN HARAM MEMANG JIJIKKKK..!!!

Dengan permohonan maaf dan penafian terkini yang dibuat oleh media dari Australia berkenaan isu anak Perdana Menteri yang didakwa membeli belah di negara tersebut, ia sekaligus menunjukkan kepada kita bahawa pembangkang didalam negara memang suka memfitnah pemimpin kerajaan.

Awal minggu ini, laporan berita di The West Australian, mendakwa anak gadis Perdana Menteri membelanjakan A$60,000 (RM195,000) semasa membeli-belah di David Jones yang merupakan antara gedung terbesar di Australia. Laporan bertajuk “Delegates go shopping and sightseeing” dipetik meluas di blog-blog pembangkang, termasuk dalam akhbar web rasmi PKR Keadilandaily.

Mereka telah secara berterusan memfitnah keluarga Perdana Menteri tanpa terlebih dahulu membuat siasatan lebih lanjut tentang kesahihan berita tersebut. Beberapa pemimpin Pakatan dari PKR juga secara terus mengaitkan isu itu dengan penyelewengan duit rakyat. Kini apabila terbukti semuanya tidak benar, apakah pembangkang dan juga pemimpin-pemimpin mereka sanggup meminta maaf kepada keluarga Perdana Menteri?

Persoalannya sekarang, dimana pula suara Lim Guan Eng, Anwar Ibrahim dan juga Hadi Awang apabila anak Perdana Menteri difitnah sebegini rupa dan diheret ke kancah politik yang amat kotor? Bukankah sebelum ini mereka-mereka itu amat menentang politik jijik yang mengaibkan anak isteri pemimpin?

Sebelum ini, Guan Eng bersama bapanya Kit Siang mengecam barisan kepimpinan kerajaan kerana dikatakan bersubahat dengan blogger untuk memfitnah anaknya yang berusia 16 tahun. Perdana Menteri juga dikecam kerana didakwa membiarkan politik jijik mengaibkan anak isteri berleluasa dikalangan penyokong kerajaan.

Tetapi kini, apakah desakan yang sama disuarakan apabila penyokong Pakatan sendiri melakukan fitnah dan juga mengaibkan anak isteri pemimpin utama negara? Kenapa semua mereka-mereka yang sebelum ini amat lantang bercakap mengenai akhlak dan adap berpolitik, membisu seribu bahasa?

Sebenarnya, budaya mengaibkan serta memfitnah keluarga pemimpin ini dipelopori oleh pihak pembangkang sejak dari dahulu lagi. Hanya kini apabila kena pada batang hidung mereka sendiri, barulah mereka tahu betapa peritnya dan betapa sakitnya hati bila difitnah dan diaibkan.

Jika dilihat semula, pemimpin kerajaan manakah yang terlepas dari permainan politik jijik pembangkang di Malaysia? Politik memburuk-burukkan keluarga pemimpin sudah wujud sejak dari zaman Tun Mahathir, hinggalah zaman DS Najib kini. Boleh dikatakan hampir kesemua anak-anak isteri pemimpin pernah diaibkan dan difitnah oleh pembangkang.

Jadi, tak hairanlah warisan politik jijik itu diteruskan pula oleh generasi baru pemimpin pembangkang seperti SamsulIskandar dan juga Chegu Bard. Mereka-mereka ini sudah tentu telah dilatih serta dididik dengan budaya fitnah oleh pemimpin-pemimpin senior mereka.

Rakyat sebenarnya harus bijak menilai pemimpin yang memainkan politik busuk sebegini. Jika politik mengaibkan keluarga serta anak isteri pemimpin yang diamalkan oleh pihak Pakatan ini dibenarkan, ia akan merosakkan pemikiran generasi anak muda negara. Oleh itu, tolak Pakatan demi membersihkan politik didalam negara!


Sumber: klik sini

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!