Monday, October 31, 2011

GEMPARRR..!!! GANJARAN RM3 JUTA UNTUK TANGKAP ANWAR..!!!?


Lumayan! Kalau ada mana-mana pihak nak buat ekspidisi ke Gaza/Palestin, tolong bagi tau ye! RM3 juta untuk sorang askar yahudi? Perggghh!!! Kalau sehari tangkap sorang, sebulan?

Aku rasa, kalau share dengan askar yahudi tu pun dia nak nih..! Hahahahaaaaa...

Errrr..kalau tangkap Anwar tak dapat ganjaran ke? Dia tu pun boleh dikategorikan sebagai askar yahudi jugak tu..!!!

Tawaran RM3 Juta Untuk Seorang Askar Yahudi

RIYADH – RM3 juta imbuhan kepada mereka yang berjaya menangkap seorang tentera Yahudi.

Itu tawaran yang dikemukakan oleh seorang kerabat Diraja Arab Saudi, Putera Khaled bin Talal yang juga adik kepada jutawan Putera Alwaleed Talal.

Menurut Putera Khaled, beliau membuat tawaran itu sebagai menyokong ulama Arab Saudi, Sheik Awadh al-Qarni yang sebelum ini menawarkan ganjaran RM300,000 untuk seorang askar Yahudi yang berjaya ditangkap.

Sheikh Awadh menawarkan hadiah berkenaan sebagai tindak balas ke atas ganjaran yang ditawarkan oleh satu kelurga Yahudi ke atas mana-mana pihak yang berjaya membunuh seorang penduduk Palestin yang dibebaskan daripada penjara Israel dalam perjanjian pertukaran tahanan yang ditandatangani dengan Hamas, awal bulan ini.

Bekas tahanan Palestin itu dipenjarakan atas tuduhan melakukan pengeboman pada 1998 sehingga menyebabkan kematian.

Salah seorang yang terkorban merupakan anggota keluarga yahudi berkenaan.

Putera Khaled memberitahu, beliau membuat tawaran berkenaan susulan ancaman Israel ke atas Sheik Awadh yang terkenal dengan kelantangannya itu.

Dalam pada itu, seorang penganalisis Asia Barat, Joseph Kechichnan berkata, tindakan Putera Khaled itu tidak ada kena mengenai dengan kerajaan Arab Saudi.
“Khaled berbuat demikian atas kapasitinya sendiri dan tidak mewakili Arab Saudi. Beliau merupakan seorang individu yang sering mengambil tindakan seperti itu,” katanya. - Mynewshub.my

1 comment:

Anonymous said...

tak payah lah tangkap la aljuburi ni, tembak atau belasah je sampai mati...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!