Thursday, September 8, 2011

Panasss..!!! Khalid Gereja, Nizar Komunis..sama buruk perangainya..!!!


Tiada bezanya antara Khalid Samad Ahli Parlimen Shah Alam dan Ahli Parlimen Bukit Gantang Nizar Jamaluddin. Mereka mempunyai persamaan ‘Hobi’ yang gemar memberi Takzirah di dalam Masjid walaupun pada dasarnya hanya untuk mengaburi pandangan rakyat kononnya mereka berilmu dan warak.

Akhbar hari ini melaporkan tentang Khalid Samad yang juga Timbalan Presiden PAS 3 telah dipanggil oleh pihak berkuasa JAIS bagi memberi keterangan berhubung dakwaan memberi takzirah tanpa tauliah di sebuah surau , Kapar Klang.

Pendakwaan keatasnya ditetapkan sebutan kes pada 24 November ini di Mahkamah Syariah Klang.

Nasib Nizar Jalamaluddin@Perampas Microphone agak lebih baik sedikit berbanding Khalid Samad kerana tidak didakwa dan dipanggil oleh JAIS kerana ‘Hobi’ mereka memberi Tazkirah di Masjid walaupun tidak pernah diundang pihak Jawatankuasa Masjid dan tidak mendapat pentauliahan oleh JAIS.

Khalid mendakwa kehadirannya di surau berkenaan hanya untuk memberi ceramah mengenai islam sahaja.

Difahamkan juga tauliah mengajar yang diterima oleh Pesuruhjaya Pas Selangor sudah tamat tempoh pada tahun lalu dan tidak disambung oleh JAIS sehingga kini. Khalid hadir di pejabat JAIS semalam (7 september) untuk dinyatakan pendakwaan terhadapnya.

Mengikut kenyataan oleh pihak JAIS itu, Khalid Samad wajar didenda RM3,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun di bawah seksyen 118 Enakmen Pentadbiran Agama Islam (Negeri Selangor) 2003 bagi sesiapa yang mengajar perkara mengenai islam tanpa tauliahSumber: KLIK SINI

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!