Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Monday, August 15, 2011

Woi Apek..!!! Lu Langsi..Lu siap la nanti...!!!

Ni gambar apek curang...apek ni pun nak kena jugak ni....

Ni gambar apek sebenar...apek ni apahal aaaa??? Gatai teloq ka?

Presiden Gerakan yang semakin layu Tan Sri Dr Koh Tsu Koon tiba-tiba bingkas bangun memarahi dan mengecam tindakan Senator Ezam Mohd Nor yang mengancam mahu menyerang portal berita The Malaysian Insider dan Malaysiakini jika mereka masih memainkan isu hina Islam.

Lu apahal Apek? Angin tak dak, ribut tak dak tiba-tiba pokok bergoyang, Tsu Koon menganggap tindakan Ezam sangat tidak bertanggungjawab dan tidak boleh diterima.

Apa yang Tsu Koon fikir, adakah beliau mempunyai 'share' dalam Malaysiakini dana Malaysia Insider.

Apa yang Ezam katakan memang ada benarnya hampir setiap hari Malaysiakini dan Malaysia Insider portal utama pembangkang memainkan isu Islam kemudian membiarkan komentarnya mengutuk Islam.

Beliau juga berkata tindakan Ezam itu terlalu mengikut perasaan apabila mengulas ekoran pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama oleh Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) pada 3 Ogos lalu.

Koh yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri kini dilihat 'liabiliti' kepada parti Gerakan. Koh gagal menjalankan peranannya memimpin parti Gerakan dengan baik sehinggakan ramai ahli dan pemimpin Gerakan mula berkata-kata.

Sebagai menteri bagi pihak kerajaan sepatutnya Koh tidak perlu masuk campur urusan itu. Sebok je kacau hal murtad ni apahal? Lu nak jadi menteri agama ke? Lu incharge KPI, kan? KPI lu pun hancussss...lagi mau masuk campur hal agama orang!

1 comment:

Anonymous said...

salam

saya rasa ucapan ezam tu agak bijak juga. mula2 saya baca yang dia cakap kita 'bakar' malaysiakini sebenarnya banyak boleh ditafsirkan.

pertamanya malaysiakini bukan bangunan atau individu macamamana nak bakar.

mungkin bakar tu maksudnya kita api-apikan.

mungkin bakar tu maksudnya hack website tu.

cuba tuan tengok balik transkrip ezam dan kupas2kan.

wallahualam

hakimi

Bila Kak Su Bersuara... Heh!