Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Monday, August 15, 2011

GEMPARRR...!!! Guan Eng mula jual Penang kepada Singapork..!!!


Panassss..!!! Memang panasss..!!! Guan Eng dalam diam-diam dah mula jual Penang pada Singapork secara perlahan-lahan. Tanpa disedari, DAP menjual ekonomi Penang pada "abang kandung" mereka, PAP. Dan tidak mustahil Guan Eng akan menjadikan Penang sebagai Singapork sekiranya dibiarkan berkuasa terus di sana...
Setelah DAP berjaya menerajui kepimpinan Penang selama lebih 3 tahun yang lalu dan mengikrar bahawa kepimpinan DAP adalah telus dan adil kepada bangsa Cina Pulau, tetapi ketelusan itu membuatkan DAP Pulau Pinang mampu membuat apa sahaja sehingga mereka telah menjual 3 Pasaraya yang terbesar di atas Pulau kepada rakan karib dari Singapura iaitu PAP.

Syarikat besar milik penuh Cina di Penang telah mula menyoal beberapa kali kepada kepimpinan DAP Penang kenapa mereka meluluskan pembelian secara freehold dan kenapa tidak memberi peluang kepada mereka mengambil sebelum menjualnya kepada PAP (Singapura)?

Perasaan ketidak puas hati oleh golongan peniaga besar atau TAIKO Cina di Penang sekarang semakin memuncak tehadap kepimpinan DAP Penang yang amat 'fragile' sekarang.

Apabila tercetus pergaduhan terbuka di antara YB Wong dan YB Jeff Oii lagi memanaskan keadaan bila YB Wong memberitahu portal bahawa dia akan keluarkan semua dokumen berkaitan isu penjualan ini dan jatuhkan beberapa pemimpin yang mengamalkan kronisma dan nepotisma walaupun pernah bercakap banyak kali di ceramah bahawa kepimpinan dia adalah yang paling kurang korupsi.

3 Pasaraya itu di jual oleh kepimpinan DAP Pulau Pinang dengan harga 1 Billion Ringgit kepada pengurusan PAP di Singapura. Tanah itu adalah tanah milik Kerajaan Negeri yang telah di jual kepada syarikat milik individu. Syarikat yang membina pasaraya itu syarikat siapa ? Di harap ada pihak yang akan menyiasat dengan lebih mendalam terhadap perkara ini sebelum terlambat. DAP menjual hartanah di Pulau Pinang kepada PAP agar PAP dapat bertapak di Pulau Pinang. - Sg. Rapat Online

1 comment:

Anonymous said...

BAGUN LAH ORANG2 PENANG....
TENTANGLAH KERAJAAN DAP HARAMJADAH TU....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!