Thursday, July 21, 2011

Panasss..!!! Idris Ahmad menyalak tunjuk bodoh lagi...!!!


Semalam, aku terbaca tentang Idris Ahmad yang menyalak-nyalak pada Prof Dr. Atory yang menggesa Kerajaan ambil tindakan pada Malaysian Insider. Bodoh betul Idris Ahmad ni. Patut pun PAS turunkan pangkat dia dari jawatan Ketua Penerangan Pas kepada AJK biasa saja! Kah..! Kah..!! Kahhhh..!!!

Idris Ahmad kata, Dr. Atory tu "pengampu BN". Dia tuduh Dr. Atory tak cukup duit gaji, dan mengharapkan gaji lebih dengan keluar kenyataan begitu kepada Malaysian Insider. Katanya Kerajaan takut pada media baru pakatan haram! Malah dia kata, sepatutnya Najib dan Rosmah yang takut pada media diorang dan bukan Dr. Atory.

Kepala hotak dia! Aziz Bari tempohari ada cabar cendikiawan untuk bersuara. Sekarang bila Dr. Atory bersuara maka dia dikutuk pula oleh Idris Ahmad. Bersuara salah, tak bersuara pun salah jugak?

Siapa Idris Ahmad nak kutuk seorang Prof Dr. begitu rupa? Idris Ahmad ada phd dari universiti mana? Setahu aku, Idris Ahmad ada Perasaan Hasad Dengki (Phd la jugak tu!). Dr. Atory lebih intelek dari Idris. Jadi Idris patut "shut up!" Bodoh tak kena gaya!

Setahu aku lagi, Idris Ahmad ni digelar "Ostat" oleh penganut Pas. Kemudian dia mempersoalkan tentang gaji Dr. Atory dan seolah-olah Dr. Atory dibayar upah oleh BN untuk menyerang Malaysian Insider. Wajarkah seorang "Ostat" menuduh begitu?

Lagi satu, Idris Ahmad kata Kerajaan takut pada media pro-pembangkang? Kepala hangguk dia! Tak pernah sekalipun Malaysiakini, Malaysian Insider, Harakah Daily mahupun Suara Keadilan dihalau dari sidang media pemimpin Kerajaan!

Sebaliknya, Utusan dan TV3 telah diharamkan oleh Pakatan Haram menghadiri sidang media mereka. Kalau pergi jugak, siap kena halau dan kena marah lagi! Tanya wartawan TV3 dan Utusan, diorang cukup menyampah kalau dapat assigment Anwar. Bukan takut nak mengadap Anwar, tapi benci..meluat nak tengok muka dia!

Jadi siapa yang takut pada siapa? Nampaknya hujah Idris Ahmad memang dangkal dan bodoh taraf IQnya. Nasib baiklah Hadi Awang tu ada kesian kat Idris Ahmad. Kalau ikut IQ, AJK Pas pun dia tak layak sandang! Elok di tong sampahkan saja di Idris Ahmad ni..bodoh!!!

2 comments:

Anonymous said...

ini contoh ostat yang berfikiran ketat

Anonymous said...

maka sia sia lah hidup orang yang macam ini...harimau mati tinggalkan belang..manusia cmni tinggalkan.... ???

Bila Kak Su Bersuara... Heh!