Wednesday, July 27, 2011

Panasss...!!! Anwar senada dengan "menantu tak jadi"nyaaaa..!!!


Nampaknya "Bapa Mertua tak jadi" kepada Ketua Pemuda UMNO sudah bersuara. Senada seperti "menantu tak jadi"nya, KJ, Anwar Ibrahim mahu Kerajaan membebaskan 6 anggota PSM yang ditahan di bawah EO.

Sebenarnya, aku malas nak ulas benda ni sebab ia membabitkan Hisyamuddin CKMM. Sewajarnya, biar dia selesai sendiri dan menjawab desakan Anwar dan bekas Timbalan Ketua Pemudanya dahulu itu.

Namun, memandangkan aku memang anti-Anwar yang sememangnya seorang pengkhianat Islam, Melayu dan Tanah Melayu, maka aku kena tulis jugak pendapat aku pasal isu ini.

Aku nak tanya Anwar dan KJ. Diorang tahu tak siapa itu Chin Peng dan ideologinya? Rasanya diorang tahu. Tapi, diorang tahu tak betapa sensitifnya isu Chin Peng dan ideologinya kepada pesara tentera yang pernah dizalimi oleh penyangak dari China itu?

Tahu tak apa yang keluarga tentera yang dibunuh oleh pengganas seperti Chin Peng dan rakan-rakan sekutunya itu? Tahu tak? Mungkin Pak Ibrahim dan Pak Abu Bakar tidak terlibat dalam tentera. Namun, sekiranya Pak Ibrahim atau Pak Abu Bakar dibunuh oleh komunis Chin Peng tu, tentu diorang akan dapat rasa sensitivitinya!

Tahu tak kenapa puak-puak PSM tu ditahan di bawah EO? Pasal polis percaya ada unsur komunisme dalam perjuangan diorang, kan? Takkan tak baca paper kot? Takkan tak tengok berita, kot? Tu laaa..baca sangat Malaysiakini, MalaysianInsider, Haramkah Daily dan Keadilan Daily..kan dah kena manipulasi otak korang tuuu (sebenarnya, diorang yang manipulate berita tu!).

Udah-udah la. Korang bukan Menteri KDN. Korang tu takde jawatan apa-apa. Diam je la. Si KJ tu dah la kena tangkap kat bawah pokok hari tu. Nak balas dendam ke? Anwar macam biasalah...senada dengan "menantu tak jadi"nya. Satu kepala bengong! Baik korang diam je.

Polis tahu la apa yang diorang buat. Sampai masa nanti polis lepas la...jangan takut...kata heroooo...!!! Hero apa lagu ni...?!!!

1 comment:

dzimba said...

salam bro.. mohon pautan blog http://pantausblog.blogspot.com disini

terima kasih

Bila Kak Su Bersuara... Heh!