Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Sunday, July 10, 2011

Lepas ni boleh buat huru-hara lagi..!!! Kena tangkap pun dapat layanan istimewa..!!!

Ini yang berlaku semalam...nanti boleh buat lagi..lagi kerap lagi bagusss..!!!

Meriahhh..macam kenduri kahwin...tambah pakcik tambah...takebeerrrr...!!!

Perghhh...!!! Ada khidmat perubatan percuma pulak tu...!

Antara muka yang tak tau malu sedang menjamu selera...

Ni mungkin tok-tok lebai PAS peminat Ambiga ni...pun tak tau malu jugak ni...

Ruang solat yang selesa...boleh jadi tempat lepak...korang rasa tahanan lain dapat ke semua ni?

Perghhh...!!! Wahhhhhh..!!! Memang best betulll..!!! Sudahlah menderhaka pada titah DYMM Yang DiPertuan Agong dan ditahan polis kerana buat salah pasal langgar undang-undang, dilayan pulak macam "dhif-dhif kehormat". Memang best la kalau kena tahan semalam ya?

Cuba tengok gambar-gambar kat atas. Itulah suasana dan layanan yang Polis berikan kepada tahanan-tahanan haram jadah yang menyusahkan rakyat semalam. Sambutan meriah tu..!!! Macam kenduri kahwin..!!!

Tahanan-tahanan tak sedar diri ini bukan saja dihidangkan buffet yang enak-enak, mereka dijamu secukupnya pulak sampai kenyang. Tambah la nasi tu berapa kali pun, free of charge! Udah la begitu, tempat solat dan melepak yang selesa pun diberikan! Memang murah hati betul Polis zaman sekarang ni...

Berbeza betul dengan tahanan-tahanan demonstrasi sebelum-sebelum ini, layanan yang diberikan terbukti istimewa.

Padahal, diorang ni lah yang maki hamun carutkan polis di jalan-jalan tempat mereka ditangkap. Mereka inilah yang baling batu kat polis dan trak-trak FRU yang lain. Diorang ni lah yang duduk di barisan hadapan mencabar polis, merempuh polis dan ada yang sempat lepaskan sebijik dua penumbuk kepada polis!

Layak ke mereka dapat layanan begini? Entah la. Korang mesti ada pendapat masing-masing, kan? Tapi pada aku, perkara ini akan menggalakkan lagi demonstrasi dan huru-hara jalanan. Lepas ni tak ada sesiapa pun yang akan takut untuk buat huru hara di KL. Apa tidaknya jika kemudiannya dilayan dengan begitu istimewa lagi..!!! Heh!

8 comments:

Anonymous said...

haha..tu la.geng lu jugak tu yg bengap..3-0...kahkahkah!

hahaha...lepas ni, kompen tak perlu risau dah nk join demo...yehaaa!!!...

Anonymous said...

nak join jgk,polis mkn nasi bungkui tepi longkang, depa makan buffe dlm kemah,bersih 3 aku naaaaaaaaaaaaaaak joiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin sama

Anonymous said...

aku pun nak join kalau ada Bersih 3.0, nak pecahkan kepala yg bodoh bangang tu supaya tak menghuru-harakan Malaysia, tak ada nilai langsung. kalau kelapa ada gak nilai dan kegunaannya.

Anonymous said...

Kepada mat sabun pengkhianat dan ambiga paria,kalau mahu Malaysia jadi macam Mesir lu buatlah tiap-tiap hari atau seminggu sekali,baru boleh jatuh kerajaan dan ramai boleh makan free.Kami Melayu pun nak BN jatuh supaya kuasa Melayu sebenar boleh ambilalih.Masa tu ambiga mesti kena balik india.

Anonymous said...

Pejuang Melayu di seru supaya buat serang balas.Apa kata kalau diberi nama "CUCI 'Bersih'".Kita buat diatas Jambatan Pulau Pinang selama seminggu demi membela Melayu yang ditindas.Harap PESAKA berminat menjadi penganjurnya.

berasiam said...

polis dari tengahari makan nasi bungkus kat tepi2 jalan, depa sedap makan secara buffet di bawah khemah. dapat elaun rm200.00 seorang pulak tu. tu yang pakat bawak seisi rumah datang, 5 orang boleh dapat rm1,000.00. betul kata mat sabun, lepas polis tahan, boleh pegi shopping dengan elaun tu. bersih 3.0 gerenti ramai yang join, cepat2lah buat.

Anonymous said...

Setuju bro! Apa la polis boleh buat camni! Nanti OKT lain pun nak layanan camni, kan ke haru...

Bak kata Pemangku Ketua Polis KL, OKT makan buffet, pegawai2 dia makan nasi ration je..apa la Hisham Keris ni..

-liteweight-

Anonymous said...

bro..ni le yg dipanggil reverse psychology...wlaupon belum tentu ada hasilnya atau tidak, aku rasa berbaloi polis/kerajaan cuba jugak cara ni..sejahat2 manusia atau sekeras hati mana pon manusia, tetap ada 'soft spot' dlm diri mereka..wlaupon pada akhirnya nanti cuma ada sebahagian kecil saja dari mereka2 yg ditahan ni terasa malu dan sedar kesilapan mereka (selepas dpt layanan istimewa dari polis mcm tu), aku rasa itu pon adalah kejayaan yg besar bg polis/kerajaan..kerana mereka2 yg dah sedar dan termalu besar ini akan pulang ke kpg halaman dan bercerita ttg apa yg sebenarnya terjadi...

- bob shah alam

Bila Kak Su Bersuara... Heh!