KedahNews.com

GEGARRR..!!! PERSOALAN "MAT SABU SYIAH?"

Saturday, July 9, 2011

LATEST UPDATE Pukul 12.30 pagi di KL..!!! Boleh tidur atas jalan..?!!!


KL bertambah panasss...!!! Berdasarkan pemerhatian rakan-rakan yang bertebaran di lokasi-lokasi strategik di sekitar KL, pihak berkuasa sudah standby di kawasan-kawasan berisiko tinggi. Dikhabarkan mereka akan berada di situ 24 jam, selama dua hari...sampai Ahad ini.

Polis sama ada beruniform atau berpakaian preman berkeliaran di setiap pelosok bandaraya...sampai aku nak pi makan pun payah...ada je polis dok ushar semacam..!!! Macam-macam dia tanya aku..Aku nak makan je la baiii...lapar nihhh..Aku pakai baju kaler coklat la malam ni..takde satu pun yang kuning ke..merah ke...

Menurut rakan-rakan Pas yang sempat aku hubungi, mereka sekarang sedang diarahkan berkumpul di sekitar Shah Alam. Ada seorang rakan tu pada mulanya nak masuk KL..tapi tak dapat masuk sebab polis dah buat lecongan. Last-last dia kata dia dapat sms mengarahkan konvoi dia ke Shah Alam..katanya esok diorang berkumpul di Stadium Shah Alam jer..

Aku tanya dia lagi, korang dapat permit ke berkumpul kat situ? Dia kata, kalau tak boleh masuk stadium, diorang akan berkumpul kat parking area stadium tu..besar kawasan tu..dia cakap polis bodoh betul sebab jaga area KL sedangkan diorang dah ubah lokasi perhimpunan..!!!

Dalam hati, aku cakap kat dia...korang yang bodoh sebenarnya sebab jadi balaci Ambiga dan DAP..!!! Diorang sedap-sedap relax kat rumah, korang jadi lembu kena sembelih esok..itu la kebodohan puak-puak PAS yang diorang tak sedar. Perjuangan konon...perjuangan bodoh namanya tu!

Ada member aku dari AMK pulak bagi tau diorang akan turun ke Batu Caves! Batu Caves? Korang pergi sembahyang ke kat situ? Taaakkkk..katanya. Dia kata boss-boss dia dah ubah nak berdemo kat situ pulak last minit...

Aku cakap kat dia..jaga-jaga...nanti penganut Hindu kat situ marah pulak nanti..jangan buat kecoh tempat orang..hormat sikit..tu kawasan rumah ibadat Hindu..dia selamba je kata..dah General Perang arah begitu...maka berkumpullah di situ...lepak buat kecoh kat Batu Caves la pulak...

Lantak korang la labuuuu...!!! Jalan nak masuk KL semuanya dah tutup. Dah takde chance diorang nak lepas masuk sini. Aku? Aku stranded kat dalam KL..aku takkan keluar dari KL..!!!

Nantikan update aku dari masa ke semasa...aku dan rakan-rakan lain akan beri liputan live dari lokasi-lokasi panassss esok. Tapi kami rasa tak la panas sangat kot esok...sebab diorang dah tersekat kat luar KL dan menghala ke lokasi-lokasi baru...lantak diorang la nak buat apa kat sana..jangan kacau KL sudahhhhh...

P/s: Rasanya kejap lagi sesapa nak tidur golek-golek atas jalan kat KL ni dah boleh dah...hampir takde langsung kereta..semua dah stay at home..doing what they wanna do...!!! Muahahahahaaaaaa....

10 comments:

Anonymous said...

BarangSiapa tolak BERSIH...samalh dgn tolak Islam

Hmpunan BERSIH adlah utk tgakan KEBENARAN. Islm adlah BENAR. Islam prjuangkan yg benar.

Prjuangn BERSIH mmbwa kebenaran. Setiap yg benar adalh prjuangn Islam...
Brangsiapa yg menolak BERSIH adlah menolak ajran Rasululah. Menolak Rasulullah adalah menolak Islam.

Brangsiapa yg menenentang Himpunan bersih adalah sama dgn menentang Allah.

YAB Tuan Guru selalu ingatkn kita semua jangan menolak Allah. Biar Umeno saja yg tolak Rasul..menentang Allah..tetpi Tuan Guru akan pertahankn Rasul...akn pertahn Allah.

dari al Baihaqi daripada Ibnu Abbas rahuma (hadith marfu') di mana Rasulullah saw bersabda mafhumnya " Barangsiapa yg berpegang kepada sunnahku di waktu ummatku sedang rosak maka untuknya ganjaran seratus mati syahid" Juga dari riwayat at Tabrani daripada Abu Hurairah ra meriwayatkan Rasulullah saw bersabda "Maka untuknya ganjaran seratus mati syahid"

YAB Tuan Guru tlh pesan banyok kali...jgn mati sia2 kerana sokong Umeno UPCO..lbih baik mati syahid kerana ganjran pahala yg banyak.

Kalw kita pergi himpuan bersih kerana Allah..dpt pahala...klaw kita kena tangkap..dpt lagi pahala di niaya oleh polis...klaw kita mati akn ditmpatkn di syorga yg khos utk org yg mati syahid.

YAB Tuan Guru sudah sebuk bnyak kali...UMeno-UPCO tdak boleh bawa kita ke syorga...hanyak bawak setakat lubang kubur saja..

Sumber: http://terunapondoktimur.blogspot.com/2011/07/barangsiapa-tolak-bersihsamalh-dgn.html?showComment=1310138830868#c572591642186

Anonymous said...

Apa tunggu lagi bolehlah geng yang beguling dekat kuala kangsar tempoh hari beguling pulak dekat sini.

TENGGARA is SOUTHEAST said...

Ok Duke...selamat mencari maklumat, kalau ko tak dapat tido, nanti Isnin ambil MC, ko tido le dari pagi Senin tu sampai Subuh Selasa. Semoga selamat.

Anonymous said...

kenapa tak gunakan otak? siapa ketua yang ajak perhimpunan bersih? tak kan yang bertitik di dahi tu nak dijadikan ketua? Nak ikut? nanti nak jawab apa bila mati nanti? renung renungkan lah

doncin cai said...

anon 12.37am
senang beno bunyinye nak mati shahid

Anonymous said...

Anonymous: Nik aziz sendiri pun belum tentu masuk syurga..ingat dia tu malaikat ke? kafirkan org ikut kepala lutut dia..UMNO semua tak btol...mereka yg perjuangkan kemerdekaan yg memberikan nik aziz berlagak nak mampus jd MB kelantan tu semua kafir dan masuk neraka la ek..byk cantik muke ko..ade ke org KL semua terhegeh2 nk demonstrasi..yg berduyun dtg tu belum tentu anak bini kat umah da beri cukup makan...datang melalak kat KL pahtu masuk lokat...anak bini kat umah entah gi minta makan kat saope pun tak tau..ni semua org tak ade akal mcm ko la buat keje gila ni..yg berl;ambak lulus lesen balak kat kelantan tu apahal...kelentong org asli nk bg geran apahal...gi la bersih diri nik aziz...dia yg kuasa sampai da sakit nak mampus pun masih nak jd MB..dulu kata arwah fadzil noor kata Tun M akan perdana mati sampai ramas taik Tun Hasmah tp realiti dia yg masuk lubang kubur dulu dan anak didik dia nik aziz lah akan terus jd MB smbil ramas taik bini dia..tu la kata kat org tak pikir,putar belit ayat al quran...ni la nasib nye...anwar yg keparat sampai ke la ni tak leh nak jd PM..tunggu lah nati dlm kubur dia jd PM fadzil Noor jd TPM..kah kah kah tuiiiiii

krakatau said...

Hadi Awang sendiri dah kata negara islam tak ada disebut dalam islam tetapi yang ada ialah negeri berkebajikan.Islam benar tapi BERSIH tak benar kerana AMBIGA tu peguam yang tolak islam dan menjadi peguam dan kepala IFC yang tolak islam. Jadi janganlah jadi bodoh. Tak ada status tuan guru islam terpakai kepada Tuan guru yang membenarkan kalimah "Allah" dipakai oleh orang kafir kerana orang kafir itu mensyirikkan Allah dalam sembahan mereka. Jadi nasihat saya jangan jadi bodoh berlapis lapis

cainmy said...

masyaAllah...murtadlah saudara apabila memprtahankan org yang mempelopori agenda murtad di malaysia...mengucaplah semula sebelum nyawa saudara di sentap Allah...Allah tidak pernah bersetuju anda mengikut makhluknya yang bernama ambiga...yang mengesyorkan dan merpertahankan murtadnya lina joy...apakah Allah itu penyokong orang yang menyokong murtad padaNya...cainmy

Anonymous said...

Usah dilayan Tok Guru Babuk yang gila disanjungi itu. Dia sendiri tdk pernah menegur puak-puak babuk PASik yang menaikkan gambarnya yang sedang berdoa.Kononya utk menagih sokongan dan simpati. Rasulullah SAW pernah bersabda “Kelak akan terdapat kaum yang berlebih-lebih (menunjuk-nunjuk) dalam berdoa”(Riwayat Ahmad).

Anonymous said...

Usah dilayan Tok Guru Babuk yang gila disanjungi itu. Dia sendiri tdk pernah menegur puak-puak babuk PASik yang menaikkan gambarnya yang sedang berdoa.Kononya utk menagih sokongan dan simpati. Rasulullah SAW pernah bersabda “Kelak akan terdapat kaum yang berlebih-lebih (menunjuk-nunjuk) dalam berdoa”(Riwayat Ahmad).