Tuesday, July 12, 2011

Gemparrr..!!! Untuk semua umat Islam di negara ini..!!! Ada orang cabar Islam..kita nak tengok aje ke?!!!


Sebagai seorang Islam dan mendahulukan Islam berbanding politik, ingin aku war-warkan perkara-perkara yang dituntut oleh seorang warganegara Malaysia yang berlatar belakangkan pengajian undang-undang sivil, seorang lawyer, yang bernama Ambiga Sreevenasan.

Ambiga inilah yang disokong sangat oleh puak-puak PAS yang konooooonnnya pejuang agama Islam, padahal mereka pejuang politik dan penganut tegar agama PAS! Inilah perjuangan baru PAS setelah bergabung dengan PKR dan DAP.

Aku senaraikan di sini perkara-perkara yang dituntut oleh kafir harbi Ambiga laknatullahi alaiha untuk pengetahuan seluruh umat Islam di Malaysia. Fikir-fikirkanlah..

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.
Umat Islam di Malaysia setuju dengan semua tuntutan ini?

Sumber: klik sini

4 comments:

Anonymous said...

Nik aziz siap sembah ambiga dan setuju. dia ingat tua kerepot cam ambiga tu nak dia jadi bini no. 2? porrah la nik ajis. tutup dulu sarang pelacur yg anak menantu kau bina kat belakang ofis bapak mentua dia.
bodoh punya org tua.

Anonymous said...

nie la najis terbesar kt MALAYSIA!

Anonymous said...

saya setuju!
saya setuju!

dari orang kuat pas

Anonymous said...

ya Allah lidungilah negara ku dari umat yg mencaci sesama sendiri.. amiin~~

Bila Kak Su Bersuara... Heh!