Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Wednesday, June 22, 2011

Kurang Ajar..!!! 2,508 kali Singapork ceroboh ruang udara Malaysia..!!!


Ini sudah melampau! Tak boleh diberi muka lagi. Elok tembak saja sampai jatuh! Sejak tahun 2008, sudah 2,508 kali ruang udara negara kita diceroboh oleh pesawat tentera udara Singapork! Sila click sini untuk bukti!

Pada saya, perkara ini tidak boleh dibiarkan..!!! Perlu ada tindakan untuk mengajar republik kesayangan komunis DAP itu! Kita tahu la ruang diorang tu kecik. Jadi, buat la cara kecik. Jangan la terbang sampai masuk ruang udara negara jiran. Itu kurang ajar namannya!!!

Nampaknya Singapork yang dipimpin oleh "abang DAP" ini seolah-olah sengaja bermain api nampaknya. Masuk ruang udara Malaysia, lepas tu nafikan melalui Yahoo News? Kepala hotak la! Korang ingat kitorang percaya ke dengan penafian tu? Korang ingat radar kitorang ni beli kat chow kit? Kepala hangguk hang!

Saya fikir, sewajarnya Kementerian Pertahanan meletakkan 50 senjata anti pesawat di sekitar lokasi strategik untuk mengawal ruang udara negara di negeri Johor. Nampak diorang masuk je, terus fire! Jangan kasi chance...!!! Itu saja cara untuk ajar Singapork untuk menghormati kedaulatan negara ni!

Singapork ni memang jahat dari dulu. Sejak zaman sebelum merdeka lagi. Tu..tanya dengan Lim Kit Siang tu. Dia tu dulu SetPol (S/U politik) Lee Kua Yew! Kalau tidak kerana PAP tu jahat, dah lama dah Kerajaan bagi DAP tu daftar dengan nama PAP macam di Singapork tu. Memang jahat diorang ni. Tu yang PAS dan PKR sayang sangat kat DAP tu...!

So korang rasa, apa yang perlu kita buat dengan pesawat tentera udara Singapork tu? Ada cadangan?

5 comments:

Anonymous said...

cukuplah kita dah ada menteri yg sompan teloq kt rumah..

takkan menteri pertahanan pun nak simpan teloq kt rumah jugak kot...

setakat bgtau kena ceroboh..
abih tu buat apa ?

dok bawah pokok tepi pantai, pegang pen, dok bilang brp kali kena ceroboh !!!..


piiirraaaaaaahhhhhhhh !!.

jgn buat perangai bangang mcm PAS...
inilah sebabnya, bila kita ada pembangkang yg x guna.. x pndi nak bg teguran yg membina...
lg satu pembangkang, dok kawan dgn geng jet..
lg satu pembangkang. huh !.. kaki pungkoq..

so.. mcmn kerajaan nak cekap ~~~

Melayu Perak said...

இந்தியர்கள் நடக்க வரும் தேர்தல்களில் சீன வெல்ல உதவுகின்றன

Anonymous said...

cara murah malaysia patut buat sendiri MANPADS banyak2. operator bleh sembunyi balik pokok bakau je..dan tembak...patut tubuh unit MANPADS banyak2. bkn luas mana pun siangapork tu...

Anonymous said...

ikut saja macam indonesia,ruang udara negeri mereka ,mereka yang jaga.kita tak adakah singapore yang boleh control,aku harap ada sesiapa yang boleh komen betul atau tidak apa yang ditulis ni.Kapal terbang tentera kita nak terbang kena minta kebenaran menara kawal singapore dulu,baru boleh terbang.

Anonymous said...

Lain kali bila ada masa datang JB, pergi duduk sambil makan kacang, bawak DSLR sekali, kat Stulang Laut berdepan dgn Sembawang Air Base, Masjid Abu Bakar mengadap selat Tebrau berdepan dgn Tengah Air Base, begitu juga dengan Danga Bay, Pusat pentadbiran Kerajaan Johor Kota Iskandar Nusajaya berdepan dengan SAF Live Firing Area. Nanti boleh dapat jawapan secara tepat.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!