Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Tuesday, June 28, 2011

Ambiga..!!! Hang ganti balik RM6 billion ni..!!! Aku mau cashhh..tak mau hutang-hutang!

Oi Ambiga! Hang mampu ka ganti RM6 billion kepada negara??? Buat rugi negara ja hang ni...!!! Dah la menyusahkan rakyat, negara hilang pulak RM6 billion! Sapa nak ganti nih? Cuba hang habaq mai kat aku! Hissshhh...dasar pelampau tamil elam betoi!

Sebok dengan agenda Kotor dan kepentingan politik, depa tak sedaq yang depa sudah bertindak keterlaluan hingga negara rugi berbillion ringgit. Tu nak sabotaj ekonomi negara la tu! Memang jijik permainan politik pembangkang! Politik paling jijik dalam dunia!
KUALA LUMPUR – Negara akan kehilangan pendapatan lebih RM6 billion jika perhimpunan Bersih 2.0 yang dijadualkan pada 9 Julai ini, diteruskan seperti mana yang diperkatakan.

Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr. Ng Yen Yen berkata, ia merupakan penyusutan sebanyak 10 peratus berbanding perolehan negara pada tahun lalu.

“ Pada Julai 2010, jumlah keseluruhan pelancong antarabangsa yang melawat negara ini sekitar 2.2 juta orang dan berjaya memberi pulangan kepada industri pelancongan sebanyak RM6 billion.

“ Maknanya kalau perhimpunan Bersih 2.0 ini dibuat, saya menjangkakan kita akan mengalami kerugian dalam jumlah yang hampir sama,” katanya pada sidang akhbar di Pusat Pelancongan Negara (MaTIC), di sini hari ini.

Mengulas lanjut, katanya, perhimpunan Bersih 2.0 merupakan satu ancaman besar terhadap industri pelancongan negara kerana ia melibatkan pelbagai sektor perniagaan seperti perhotelan, kelab golf, taman tema, restoran dan pusat membeli belah hinggalah ke peringkat peniaga kecil serta penjaja.

Menurut beliau lagi, perhimpunan ini adalah cubaan pihak pembangkang untuk melumpuhkan ekonomi negara, khususnya industri pelancongan, yang merupakan antara penyumbang terbesar pendapatan negara.

Beliau berkata, semua agensi dan pemain industri pelancongan turut menyatakan bantahan mereka terhadap perhimpunan itu dan akan membuat laporan polis terhadap penganjurnya hari ini.

Sebanyak 16 agensi dan persatuan pelancongan mengadakan perjumpaan dengan Yen Yen hari ini bagi menyuarakan bantahan dan kebimbangan mereka terhadap perhimpunan Bersih 2.0 -
mynewshub.my

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!