Sunday, May 1, 2011

Keaiban Pakatan Haram bakal dilondeh lagi?


Semalam, dilaporkan telah diadakan Majlis Solat Hajat dan Bacaan Yaasin bagi menangkis tohmahan jahat skandal video seks terhadap Ketua Pakatan Haram, Anwar Ibrahim di mahligai jutaan ringgitnya di Bukit Segambut. Majlis itu telah dipimpin oleh Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz Nik Mat, dan diikuti dengan ceramah politik pemimpin Pakatan Haram tersebut.

Ramai juga yang hadir. Dikatakan “jutaan” penyokong-penyokong PKR, PAS dan DAP hadir ke majlis tersebut bagi menunjukkan sokongan moral mereka terhadap Anwar yang semakin tertekan dengan pelbagai pembongkaran ‘kisah gelap’nya di sebalik tabir. Baguslah, semoga Allah kabulkan permintaan saudara-saudara kita yang inginkan kebenaran tentang ‘pemimpin anugerah Tuhan”.

Pada saya, saya menyokong penuh usaha-usaha sebegini bagi memohon diperlihatkan kebenaran oleh Allah. Meskipun solat hajat tersebut pada tajuknya adalah ‘untuk menangkis tohmahan jahat’ yang merujuk kepada video seks yang dikaitkan dengan Anwar, secara asasnya, saya yakin bahawa Allah S.W.T lebih Maha Mengetahui mengenai “tohmahan mana yang jahat” atau “perkara yang seharusnya didedahkan demi hambaNya yang tertipu oleh niat hati yang jahat”.

Allah itu Maha Adil. Dia lebih tahu yang mana yang sepatutnya Dia lakukan. Sekiranya dipohon hambaNya, pasti Allah tahu yang mana yang perlu dikabulkan dan yang mana wajar didedahkan. Sebelum ini, PAS, PKR dan DAP pernah melakukan berpuluh-puluh solat hajat untuk menjatuhkan BN dan UMNO, termasuklah solat hajat dan doa khas oleh Mursyidul Am PAS untuk “memecahkan perut” Datuk Seri Najib Tun Razak.

Namun malangnya, satu pun tidak doa dan hajat yang dimaksudkan oleh pembangkang itu tidak dikabulkan oleh Allah. Malah, solat hajat yang diselitkan niat jahat itu melantun kepada pembangkang dan keaiban mereka dibuka satu persatu oleh Allah untuk disaksikan oleh rakyat. Hasilnya, pekung mereka yang jijik menjadi tontonan rakyat.

Bukan satu dua keaiban PAS, PKR dan DAP dilondeh oleh Allah untuk disaksikan rakyat. PAS sebelum ini dicemarkan oleh pendedahan mengenai beberapa pemimpinnya yang dikatakan terlibat dengan aktiviti seks tidak bermoral. Allah melorongkan jalan kepada beberapa blogger yang mahukan kebenaran untuk menemui ‘rahsia gelap” ADUN Selising dan ADUN Perupok. Skandal ini didedahkan Allah melalui blogger PapaGomo dan rakan-rakannya.

Anwar pula tidak habis-habis dilondehkan Allah, terutamanya setelah dia dianugerahkan isterinya dengan gelaran “pemimpin anugerah Tuhan”. Bukan setakat kes liwatnya terhadap Saiful kian terungkai pelbagai rahsia seperti DNA Lelaki Y, KY Jelly dan sebagainya, malah Anwar turut dimalukan dengan pendedahan skandal video seks yang dikaitkan dengannya oleh Datuk T.

Dalam masa yang sama, reaksi Anwar turut menjadi perhatian rakyat dan dia dilihat begitu beremosi, terutamanya ketika berhadapan dengan wartawan. Bila dia diajukan soalan, dia cepat melenting marah tanpa sebab. Sudahlah tidak menjawab soalan, dimarahnya pula wartawan tersebut. Bukan itu saja, dia yang biadap terhadap wartawan, wartawan pula yang dituduhnya biadap padanya! Mungkin Anwar sudah gila akibat tertekan tidak punya alasan untuk di”putar alam”kan.

Justeru solat hajat dan bacaan Yaasin semalam. Saya mengucapkan syukur ke hadrat Allah kerana secara tidak langsung sekiranya niat majlis berkenaan dikabulkan Allah, maka dengan izinNya, rakyat dan dunia akan melihat lebih banyak keaiban PAS, Anwar dan Pakatan Haram bakal didedahkan demi menyerlahkan kebenaran. Kita tunggu dan lihat saja hasilnya. InsyaAllah, segalanya akan terungkai kelak…

Sumber: MyKMU.net

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!