Wednesday, April 20, 2011

Untuk tatapan kaum Cina warganegara Malaysia sahaja...!


Baru-baru ini saya ada menulis mengenai sokongan kaum Cina masih lagi enggan memilih BN ketika mengundi pada PRK-PRK dan terutamanya, Pilihanraya DUN Sarawak yang lepas. Sila rujuk di sini, sini dan di sini.

Saya juga menerima banyak respon negatif memaki hamun, marah dan menuduh saya sebagai anti-Cina. Maaflah, kerana saya tidak menyiarkan komen-komen tidak intelek, berbahasa kesat dan mengarut di blog ini kerana polisi serta prinsip awal saya ketika saya mula berblog sememangnya digariskan sebegitu.

Pada saya, saya tidak pernah bersifat anti-Cina atau sebagaimana yang di dakwa oleh pemberi-pemberi komen yang tidak munasabah itu. Saya hanya berpegang pada fakta, bukti, logik dan norma-norma kehidupan yang waras serta wajar sebagai seorang muslim, Melayu, dan cintakan Tanah Melayu. Itu saja.

Pada saya, pengundi Cina sudah jauh terpesong dari mewujudkan keamanan, perpaduan, keharmonian kaum, dan kestabilan politik di negara kita ini. Ini adalah disebabkan oleh diri masyarakat Cina sendiri yang begitu senang dimanipulasi dan dipengaruhi oleh tuduhan fitnah ideologi DAP, PKR dan sekutu-sekutunya tanpa menyedari hakikat bahawa mereka sebenarnya ditipu!

Mungkin sekaran kaum Cina fikir mereka tidak ditipu kerana pembangkang sememangnya "cerdik" dan bijak memanipulasi minda rakyat. Pembangkang, khususnya DAP dan PKR, sering bermain sentimen perkauman, namun mereka menuduh pula UMNO dan BN yang berbuat demikian. Sedarkah pengundi Cina semua?

Sudah banyak yang Kerajaan BN berikan kepada masyarakat Cina di Malaysia. Apa lagi yang kaum Cina mahukan? Apakah Cina di Malaysia ini mampu dapat apa yang mereka nikmati ini jika mereka tinggal di Tanah Besar China? Renungkanlah. Kerana nikmat di Malaysia inilah maka berduyun-duyun pendatang tanpa izin berpusu-pusu masuk ke Malaysia dan enggan pulang meskipun visa lawatan mereka sudah tamat.

Kerajaan BN selama ini sering menghargai sumbangan kaum Cina di Malaysia dengan pelbagai bantuan yang sewajarnya dihulurkan. Namun, DAP khususnya, cuba memalukan kaum Cina di Malaysia dengan menghasut warganegara Malaysia yang bukan tergolong sebagai bumiputera meminta hak yang sama dengan bumiputera.

Saya memohon secara baik supaya jangan sesekali mencabar dan cuba menaiktaraf segala keistimewaan yang telah diberikan oleh perlembagaan kepada kaum Cina. Buruk padahnya kelak! Contohilah kaum India yang masih menghormati hak "tuan rumah". Usah di jolok sarang tebuan, celaka badan pula nanti...

Pada saya, kaum Cina sendiri tidak sedar bahawa mereka telah diracun, dimanipulasi dan dipengaruhi oleh pembangkang yang bencikan perpaduan. Seharusnya, mereka menyokong gagasan 1Malaysia yang diilhamkan oleh Perdana Menteri.

Pak Lah sudah turun takhta, yang buruk sudah pergi. Kini "hero sebenar" bernama Najib meneruskan kesinambungan kehebatan kepimpinan Tun M untuk terus menerajui Malaysia sebagai sebuah negara contoh yang aman, bersatu padu dan stabil untuk menghadapi masa depan negara yang lebih gemilang.

Harap "taiko-taiko" kaum Cina yang hebat melalui persatuan-persatuan, NGO, badan perniagaan dan tokoh-tokoh intelek mereka aka duduk semeja membincangkan perkara ini dan menyedari bahawa mereka telah dihasut serta dipergunakan oleh paksi politik jahat pembangkang, khususnya DAP dan PKR.

Sekian saja nukilan saya untuk tatapan kaum Cina di Malaysia. Ingat pesan saya, "jangan cuba jolok sarang tebuan" dan sedarlah dari pukau jahat pakatan pembangkang yang busuk hati itu!

2 comments:

WARIS TOK PUTIH said...

BENAR!!!! RENUNGKAN SEDALAM2NYA...SARANG TEBUAN JANGAN DIJOLOK!!! TIDAK AKAN SESEKALI DAP DAN PKR AKAN BERKUASA DITANAH MELAYU!!!CINA JANGAN BERMAIN DENGAN API!!!

Anonymous said...

Orang Cina semakin berani kurang ajar kerana adanya pengkhianat petualang bangsat dari kalangan orang Melayu sendiri yang sanggup menjadi lembu yang dicucuk hidung oleh mereka. orang Cina sepatutnya bersyukur dan berterima kasih kepada pemimpin Melayu yang telah banyak memberi kesenangan kepada mereka. Cuba tengok senarai 10 orang terkaya di Malaysia siapa ?? orang Cina sila jawab SIAPA !!!!! ??? tengok sekeliling ada tak sekolah aliran Cina di Brunai ke Indonesia ke Philipin ke ada ke !!!?? kamu semua jangan terlalu biadap lagi wahai orang Cina. jangan dah diberi betis nak peha pulak buruk padah nya nanti.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!