Saturday, April 30, 2011

Mat Sabu sanggup terima peliwat sebagai PM..!!!


Adalah amat mengejutkan apabila calon Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu, menyatakan bahawa sekiranya benar "lelaki bertuala putih" itu Anwar sekalipun, maka ia adalah bersifat peribadi dan tidak wajar dikaitkan dengan parti lain di dalam Pakatan Pembangkang. Rujuk di sini.

Sedarkah Mat Sabu apa yang dikatakannya? Apakah dia rasa dengan berkata demikian maka ramai ahli-ahli PAS akan menyokong dan memberikan undi mereka kepadanya untuk menjadi Timbalan Presiden PAS pada pemilihan parti itu yang bakal berlangsung tidak lama lagi?

Pertamanya, Mat Sabu merupakan pencipta kepada gelaran "Al-Juburi" yang ditujukan khas kepada Anwar Ibrahim. Apakah yang dimaksudkan gelaran "Al-Juburi"? Apakah gelaran tersebut merujuk kepada "tukang basuh jubur"? Atau "jubur yang tidak dicebok"? Atau "seorang yang suka main belakang"?

Saya yakin, Mat Sabu tahu tentang peribadi Anwar yang suka "main belakang" apabila dia memberikan gelara itu biarpun Anwar masih belum didakwa atas tuduhan meliwat. Justeru itu, adalah pelik untuk PAS, terutamanya Mat Sabu, untuk menerima perbuatan dan pelaku yang bersifat "Al-Juburi" di dalam perjuangan agama PAS!

Kenyataan Mat Sabu itu secara tidak langsung juga boleh ditafsirkan bahawa dia mengakui Anwar "suka main belakang". Dan amat pelik sekali dia menyifatkan perbuatan Anwar itu bersifat "peribadi". Maksudnya, Mat Sabu boleh menerima seorang peliwat sebagai Perdana Menteri?

Begitulah bakal Timbalan Presiden PAS! Prinsipnya untuk berkuasa lebih penting dari persoalan moral yang rendah. Apakah dia fikir Anwar akan menolong dia untuk menjadi Timbalan Presiden PAS setelah memberikan gelaran "Al-Juburi" kepadanya?

4 comments:

Anonymous said...

AstagfirullahalAzim, PAS sudahlah TERUK kalau dialah jadi APA APA pun dalam PAS, HABIS lah PAS..kesian PAS PUSS PISSS.....tak de ke calon lain???

Saya tak minat pada PAS tapi Kesian jugaklah kalau Mat Sabu jadi pemimpin tertinggi Parti. Buat Malu je, tak de Class lah dia ni. Tak de Personality langsung.

Anonymous said...

MAT SABU DAH JADI MAT SAPU ALJUBURI

vulcan933 said...

org ketawa dgn c lawak.long live mat sabu.boleh memohon pelawak terkenal 1malaysia

Anonymous said...

dia nie da masuk airrr..

Bila Kak Su Bersuara... Heh!