Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Friday, April 22, 2011

Lo'Lo' & CheguBard bersatu memfitnah PM dan keluarga...


Kebodohan dan bengapnya otak Lo'Lo' Ghazali dan CheguBard memang bertimpa-timpa.
"Juhalaa' murakkab murrabun jiddan jiddan"! Tak sangka sampai begitu sekali bodohnya akal pemikiran. Kebodohan Lo'Lo' mungkin disebabkan kanser tahap 4 nya, namun ke"bangang"an CheguBard memang terserlah kali ini. Patut pun kalah lawan dengan Sam Ketot tempohari..!!!

Lo'Lo' dan CheguBard dakwa bahawa keluarga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengusai kepentingan Masjid Kampung Baru. Samdol-samdol ini mempertikaikan kononnya pemilihan jawatankuasa masjid tersebut tidak pernah dibuat.

Paling menariknya, "unta-unta" ini menyatakan bahawa kontrak-kontrak pengubahsuaian masjid berkenaan diberikan kepada NRY Architects, milik Nazim Razak. Lo'Lo' pula "hangin satu badan" bila dia bertanya projek RM20 juta itu pada PM, PM memberitahunya projek itu masih dalam peringkat perbincangan.

Hehe..pandai betul diorang buat cerita. Sekali baca, tentu ramai yang cakap PM dan adiknya dah seleweng RM20 juta yang diperuntukan untuk pengubahsuaian masjid Kampung Baru. Juak-juak PAS dan PKR tentulah percaya cerita-cerita macam ni. Bukankah otak mereka memang otak bengap tak reti fikir...

Cerita sebenarnya begini. PM ada memberitahu bahawa seluruh Kampung Baru akan dibangunkan oleh Kerajaan. Untuk permulaan, Kerajaan "akan" memperuntukkan sejumlah RM20 juta untuk pengubahsuaian masjid Kampung Baru. Iyalah! Time solat Jumaat, memang tak cukup tempat. Jemaah sampai terpaksa bentang sejadah atas jalan! Tak muat & uzur...

Bila dengar saja "RM20 juta", mungkin Lo'Lo' dah jadi juling biji mata! Manalah tahu dia dapat sikit habuan, maklumlah Kampung Baru tu dalam parlimen dia. Takkan tak dapat tempias sikit kot? Maka dia pun bertanya PM berkenaan projek itu di parlimen...

Ishhh..!!! Kan tadi PM dah cakap "akan". "Akan" digunakan untuk "future tense", maksudnya bukan berlaku sekarang, tapi bakal berlaku pada masa terdekat atau akan datang! Itu pun bengap sangat ke nak faham? Bila PM cakap perkara itu "masih dalam perbincangan", dia dah bengang! Dia fikir PM nak seleweng RM20 juta yang dia dok "aim" tu...

Iyalah! Kalau saya jadi PM pun, takkan saya bagi projek tu pada Lo'Lo'. Buat apa nak bagi projek tu pada Lo'Lo' dia bukan kontraktor pun! Kerana itulah mungkin Lo'Lo' sakit hati dan menabur fitnah pada PM dan adiknya...

Dia pun balik ke Kampung Baru dan dia tengok kubah masjid tu berbalut! Terus dia tuduh projek pengubahsuaian tu dah dijalankan. Padahal, kubah tu di"repair" sementara sebab bocor! Itu saja sebenarnya, tapi dia heboh satu kampung kata PM sembunyikan "something".

Pasal Nazim Razak pula, kebetulan adik PM ini adalah Timbalan Pengerusi masjid itu. Kebetulan pula Nazim ada buka firma arkitek. Jadi, Nazim dah offer untuk memberikan khidmat aktitek untuk design masjid tu secara "free of charge" memandangkan dia Timbalan Pengerusi masjid itu. Salah ke buat amal jariah? Bro, Nazim pun nak pahala jugak, bro...

Memandangkan Nazim terlibat, terus dituduhnya keluarga PM kuasai kepentingan di masjid Kampung Baru tu. Kononnya tak pernah ada pemilihan! Padahal, Pengerusi masjid itu ialah Datuk Idris Shaari. Datuk Idris tu keluarga PM ke??? Kepala hotaklah tak pernah ada pemilihan! Kalau tak pernah ada, macamana nak ada jawatankuasa masjid? Otak letak kat kepala lutut ke?

"Banghal-banghal" tu terus tuduh keluarga PM cuba bolot RM20 juta dengan memberikan kontrak pengubahsuaian masjid itu pada Nazim Razak. CheguBard siap soal PM "sama ada perlantikan firma Nazim di atas kapasitinya sebagai timbalan pengerusi masjid ataupun sebagai adik PM yang menurutnya kedua–duanya ada pertembungan kepentingan".

Apa punya bodoh la tuduhan dan soalan tu! Nazim Razak adalah arkitek! Faham ke tidak? Arkitek tak buat kerja ground work, arkitek buat design sahaja. Faham ke tidak? Lagi satu, Nazim buat design tu secara PERCUMA. Faham ke tidak istilah "PERCUMA"?

Dan tentulah Nazim buat design tu atas kapasitinya sebagai Timbalan Pengerusi masjid! Kalau dia nak buat atas kapasiti adik PM, takkanlah dia nak sebat projek RM20 juta saja? PM dah umum projek berbilion. Kalau dia nak sambar satu projek atas kapasiti "adik PM" dah lama dia buat. Cuma dia tak tergamak saja buat begitu sebab dia bukan berperangai macam puak-puak DAP, PKR dan PAS dalam kes Teoh Beng Hock tu...

Bodoh betullah kedua-dua ekor pemfitnah ni! Sebenarnya tidak ada sebarang isu pun dalam hal ini. Tapi kedua-dua ekor beruk pembangkang tu sebok nak buat dosa kering, tiba-tiba saja PM dan keluarganya di fitnah. Menjawablah esok dalam kubur...


Sumber: click di sini...

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!