Tuesday, April 19, 2011

GEMPAR DITENGAHARI..!!! Baru Bian merayu nak jadi Ketua Menteri jugakkk..???!!!


Baru Bian dilaporkan di sini telah mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sarawak, menggantikan Pehin Seri Abdul Taib Mahmud!

Namun, sumber tersebut menyatakan bahawa sumpah Baru Bian tersebut dibatalkan kerana ianya dilakukan di depan gambar Anwar sahaja memandangkan Anwar sudah cabut lari ke luar negara. Itu yang dilaporkan oleh sumber berkenaan.

Menurut satu lagi sumber, memandangkan angkat sumpah Baru Bian itu dibatalkan, maka dia telah memfailkan rayuan di mahkamah bagi mencabar pembatalan angkat sumpah tersebut dengan memberi alasan bahawa dia terlebih dahulu mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sarawak berbanding Taib Mahmud yang mengangkat sumpah pada malamnya.

Sehubungan itu, hakim-hakim yang beratur di tebing Batang Rajang dan Batang Lupar sebulat suara menolak rayuan Baru Bian tersebut memandangkan PKR hanya mendapat 3 kerusi DUN sahaja.

Menurut sumber lagi, Baru Bian telah menghubungi Anwar untuk meminta nasihat dan bantuan agar membolehkannya dilantik sebagai Ketua Menteri sebagaimana yang telah dijanjikan sebelum ini.

Bagaimanapun, DAP yang menang 12 kerusi DUN Sarawak membantah permohonan Baru Bian kepada Anwar dan mendakwa calon dari DAP lebih layak menjadi Ketua Menteri Sarawak berdasarkan jumlah kerusi mereka lebih banyak dari PKR.

Sehingga kini, tiada update mengenai berita ini memandangkan sumber tersebut dilaporkan hilang setelah bermandi manda di Batang Lupar, disyaki dibaham bujang senang! - sumber malaysiayesterday!

1 comment:

Anonymous said...

hahaha...kesian bermati-matian jadi barua DAP, bila dah diperlukan lagi ditendang mcm bola...itupu nasib baik mcm bola..kot dihina, diterajang, diludah oleh DAP seperti anjing kurap pun masih menjilat punggung DAP juga...

Nasib..nasib PKR dan PAS yang memperjudikan nasib, rela ditunggangi DAP demi sesuap undi..hahahaha....kesian..kesian....

Buat juak2 PAS dan PKR teruskan la menjilat DAP demi Ketuanan Cina...hahahaha

Bila Kak Su Bersuara... Heh!