KedahNews.com

GEGARRR..!!! PERSOALAN "MAT SABU SYIAH?"

Sunday, February 13, 2011

Melayu dipandang serong?


Kelmarin, mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir menyampaikan ucaptama pada Simposium Dilema Melayu anjuran Persatuan Alumni Aspirasi Semalaysia (Aspirasi) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Menilai isu kandungan ucaptama beliau, penulis rasa terpanggil untuk mengulas mengenai keadaan orang Melayu di Malaysia yang dikatakan di dalam dilema besar untuk bercakap mengenai nasib dan hala tuju yang membabitkan kepentingan sendiri kerana bimbang dituduh sebagai rasis.

Melayu tidak habis-habis dituduh sebagai “rasis”? Mengapa Melayu dituduh sebagai rasis? Apakah benar Melayu rasis? Jika benar Melayu Malaysia mengamalkan amalan rasis, apakah ianya menggugat kepentingan kaum-kaum bukan bumiputera di negara ini?

Atau apakah Melayu tidak wajar mempertahankan atau menjaga kepentingan bangsanya di tanah tumpah darahnya sendiri?

Melayu adalah sebuah bangsa bumiputera terbesar di Malaysia. Pada asalnya, nama negara ini adalah Persekutuan Tanah Melayu dan kemudiannya diubah menjadi Malaysia. Pada nama barunya juga ada tertera perkataan “Malay” yang membawa maksud bangsa Melayu.

Itu adalah fakta, bukan mitos ciptaan penulis. Dari fakta di atas, maka terciptalah ungkapan “Ketuanan Melayu” yang membawa maksud simbolik bahawa Melayu adalah pribumi asal negara ini dan memiliki hak-hak keistimewaan yang tidak boleh di pertikaikan.

Fakta ini termaktub di dalam artikel 153 Perlembagaan Negara. Ini adalah fakta, dan bukan juga rekaan penulis atau mana-mana pihak.

Fakta-fakta di ataslah yang kini menjadi “pertikaian” segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab. Fakta-fakta di atas inilah yang cuba dimanipulasikan oleh segelintir pihak yang cuba mencetuskan ketidakpuasan hati warganegara bukan bumiputera di Malaysia.

Dan kerana fakta-fakta inilah maka Melayu dituduh sebagai “rasis”. Ingin ditegaskan di sini bahawa hakikat Melayu sebagai bumiputera atau penduduk asal bumi bertuah ini mestilah diterima secara terbuka oleh semua rakyat Malaysia.

Fakta ini terbukti di dalam sejarah dan diiktiraf di seluruh dunia. Usahlah pertikaikan kedudukan Melayu sebagai penduduk asal negara ini atau cuba mereka-reka sejarah karut semata-mata untuk menegakkan benang yang basah.

Penulis ingin menerangkan kepada mereka-mereka yang kurang peduli tentang pertikaian hak-hak keistimewaan orang Melayu bahawa sememangnya perkara ini telah termaktub di dalam artikel 153 Perlembagaan Negara sejak awal penubuhan negara ini.

Hak-hak keistimewaan “anak negeri” yang membawa maksud bangsa Melayu dan kaum-kaum pribumi di Sabah dan Sarawak adalah dilindungi sepenuhnya oleh Yang Di-Pertuan Agong.

Perlu diingat bahawa Yang Di-Pertuan Agong juga adalah Ketua Tertinggi Angkatan Tentera Di-Raja Malaysia. Selama ini, bangsa Melayu tidak pernah meminta-minta agar hak-hak keistimewaannya ini ditambah tokok. Bangsa Melayu bukanlah bangsa pemalas yang hanya mahu di”suap” sentiasa.

Namun sudah ditakdirkan bahawa setiap anak-anak Melayu ini memiliki hak-hak keistimewaan untuk dinikmati, apakah salah untuk Melayu menikmati hak yang menjadi milik mereka sendiri?

Orang Melayu hanya mempertahankan dan menjaga kepentingan mereka di tanahair mereka sendiri. Itu saja, tidak ada lebihnya. Di dalam mempertahankan hak Melayu ini, tidak pernah pun bangsa Melayu ini mempertikaikan atau menafikan hak-hak kewarganegaraan kaum bukan bumiputera yang lain.

Malah ada kalanya, bangsa Melayu rela berkorban dan berkongsi kehidupan dengan warganegara bukan bumiputera yang lain. Sebagai “tuan rumah”, Melayu sentiasa berlaku adil terhadap semua rakyat yang berkongsi hidup di “dalam rumah”nya.

Tidak sekelumit pun perasaan prejudis, tekanan atau diskriminasi yang diberikan oleh bangsa Melayu kepada kaum bukan bumiputera. Malah mereka diberikan kebebasan untuk hidup bersama menjalankan aktiviti ekonomi, bersosial, menikmati hak berpendidikan dan sebagainya.

Penulis tidak meminta kaum-kaum bumiputera untuk berterima kasih kepada bangsa Melayu mahupun pihak Kerajaan. Namun sekurang-kurangnya, hargailah nilai hormatilah hak-hak keistimewaan kaum bumiputera dan hargailah nilai keharmonian sesama kita supaya negara ini kekal aman dan maju menuju ke hadapan.

Untungnya pastinya kita akan nikmati bersama. Malangnya, ada segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab cuba mempertikaikan fakta-fakta, Perlembagaan Negara, hak-hak keistimewaan bumiputera dan merosakkan keharmonian kaum di negara kita.

Apakah tujuan mereka berbuat demikian? Sebenarnya, mereka-mereka yang berhati busuk tersebut mempunyai agenda mereka yang tersendiri. Mereka cuba meraih pengaruh. Mereka cuba “membeli jiwa” kaum bukan bumiputera. Mereka sebenarnya inginkan kuasa politik untuk memenuhi impian dan nafsu peribadi mereka.

Mereka inilah pengkhianat kepada rakyat dan negara. Mereka mendakwa mereka lebih telus. Namun setelah memerintah beberapa negeri untuk hanya beberapa tahun, mereka terbukti korup dan menyeleweng meskipun mempunyai SELCAT dan CAT.

Mereka menuduh pemimpin Kerajaan mengamalkan kronisme. Namun terbukti dihadapan rakyat bahawa mereka menjadikan parti mereka bagaikan “dinasti”. Ada keluarga “Lim”, ada keluarga “Singh”, ada keluarga “AAA”, malah ada juga keluarga “Nik”.

Mereke me”momok”kan pada rakyat bahawa Kerajaan yang memerintah adalah buruk-seburuknya walaupun hakikat sebenar, Kerajaan yang “buruk” inilah yang mentadbir sehingga Malaysia membangun, ternama dan disegani di seluruh dunia.

Mereka men”jual diri” mendakwa bahawa mereka “pembela rakyat”, namun belum sampai sepenggal memerintah negeri, sudah heboh se”Malaya” mendedahkan penyelewengan, kepincangan, kurap, sopak dan kudis yang bernanah di badan mereka.

Penulis kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab mereka-mereka ini. Layakkah mereka ini berstatus bumiputera atau warganegara Malaysia?

Dimanakah mereka menghumban nilai-nilai Rukunegara? Namun penulis percaya, rakyat Malaysia pastinya bijak untuk mengenal mereka-mereka yang penulis sifatkan di atas.

Dan pastinya rakyat Malaysia adalah bijak untuk tidak memilih pengkhianat negara untuk disanjung sepanjang hayat!

Sumber: MYNEWSHUB.MY

20 comments:

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

Mahathir SABOTAJ Melayu kerana dia telah melakukan perkara-perkara berikut :

1. Mahathir telah menghapuskan DEB;

2. Mahathir telah menghapuskan akta Pelajaran 1961;


3. Mahathir telah meminggirkan Bahasa Melayu tetapi memperkasakan Inggeris, Mandarin dan Tamil;


4. Mahathir mengecilkan tentera kita, terutama sekali askar Melayu, dpd 150,000 kpd 50,000 sahaja pada hari ini;


5. Mahathir membawa masuk ke Malaysia kaum-kaum Cina, India, Nepal, Vietnam, Thai dan Filipina yang kafir tetapi mengurangkan kemasukan Melayu Islam dpd Indonesia;


6. WI di Johor diwujudkan oleh Melayu (Pak Lah, Khairi, Simon Tan) untuk Cina dan diserahkan pentadbirannya kpd Singapura melalui perlantikan satu konsortium konsultan yang dikuasai oleh Singapura;


7. Mahathir menggalakkan sistem pelajaran berbagai-bagai aliran yang menyebabkan 80% dpd pelajar-pelajar Cina belajar melalui SRJK Cina - sistem pelajaran berbagai aliran ini semakin memperkasakan sifat kecinaan bangsa Cina yang mengancam ketuanan Melayu - semua ini adalah jasa Mahathir.

Mengapakah masih ramai Melayu yang tak nampak bahawa Mahathir, Pak Lah dan Najib serta UMNO sendiri sudah tidak memperjuangkan soal-soal kepentingan Melayu dan tidak lagi memperkasakan Melayu agar tercipta ketuanan Melayu? Mengapakah ramai Melayu yang mengatakan Mahathir adalah Rasis Melayu yang menjadi jaguh untuk mempertahankan Melayu padahal jelas sekali Mahathir sebenarnya bersikap anti-Melayu sepanjang 22 tahun dia jadi PM kita?

Pada hari ini Najib terang-terangan mengisytiharkan bahawa UMNO dan BN adalah untuk semua bangsa dan agama bukan lagi untuk Melayu. Perkara yang sebenarnya ialah Najib dan UMNO kini meminggirkan Melayu kerana itu adalah sifat dan naluri Najib yang semula jadi dan itu adalah kehendak dan perintah “The New World Order” (NWO) milik Yahudi yang berkuasa dan berdaulat ke atas Najib dan ke atas kerajaan kita kini.

Melayu kini hancur di bawah UMNO. Melayu akan lebih hancur bila berada di bawah PR nanti. Apakah kita Melayu ini kesemuanya tidak nampak bahawa setiap Melayu kita kini adalah buta?

Ketahuilah bahawa kerajaan demokrasi kita ini adalah kerajaan yang kafir kerana undang-undangnya adalah kafir (fasal-fasal 43, 44 161 Perlembagaan Negara). Wahai bangsaku! Ketahuilah bahawa sekarang ini kita sedang MENYEMBAH MANUSIA kerana kita MENTAATI segala undang-undang manusia yang dibuat oleh manusia (Quran 9:31). Baik Melayu dalam BN mahupun PR sebenarnya kesemua Melayu Islam kini tidak lagi menyembah Allah, tetapi kita kesemuanya sedang menyembah manusia. Ketahuilah bahawa kita kini sedang menjadi para hamba kpd manusia dan tidak kpd Allah kerana kita berada di bawah kuat kuasa undang-undang manusia. Menyembah manusia dan menjadi hamba kpd manusia kedua-duanya adalah kafir.

Wahai bangsaku! Kembalilah kpd Islam – buangkanlah demokrasi, buangkanlah UMNO dan BN serta buangkanlah PR. UMNO dan PAS adalah kedua-duanya kafir kerana mereka mengamalkan agama manusia yang kafir, mereka melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan yang kafir dan mereka membuat dan menjalankan undang-undang yang kafir. Bangkitlah kerana Allah, di atas nama Allah dan untuk Allah untuk menegakkan Laailaahaillallah dgn terlebih dahulu menghapuskan sistem politik demokrasi dgn segala institusinya yang kafir. Bangkitlah dgn Jihad, Perang dan Revolusi untuk menghapuskan kuasa manusia untuk digantikan dgn kerajaan Allah yang akan membuat dan menguatkuasakan segala undang-undang Allah ke atas semua bangsa dan semua agama (2:193, 251; 22:40). Jadikanlah agama Islam kita ini agama yang paling berkuasa, terkuat dan teragung yang tiada tandingannya di bumi kita ini (9:33) melalui Jihad, Perang dan Revolusi.

Perjuangan Islam melalui jalan demokrasi adalah jalan yang kafir yang dilarang oleh Allah (Fatir 10). Jalan Allah adalah Jihad, Perang dan Revolusi dan tiada yang selain dpd-Nya.


Sekian, terima kasih.

Yang Tulus Ikhlas


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

Salam,

Dalam membela nasib Melayu di bumi Melayu kita ini, kita semestinya bersikap dan bertindak RASIS terhadap orang-orang kafir Cina dan India, hatta terhadap Melayu/Bumiputra yang kafir. Survival Melayu dalam persaingan dgn Cina di bumi kita ini hanya boleh dicapai melalui segala dasar dan program kerajaan Melayu yang berbentuk RASIS. Kalau kerajaan bersikap “fair and square”, Melayu tetap akan kecundang dalam berbagai-bagai bidang kehidupan, kita akan kecundang dalam bidang pelajaran dan sudah semestinya kita akan kecundang dalam bidang ekonomi.

Arwah Tun Razak adalah seorang pemimpin yang pragmatis, beliau sedar bahawa hanya dasar RASIS sahaja yang boleh menjamin survival Melayu di bumi Melayu kita ini sendiri. Beliau melaksanakan DEB, dasar Pelajaran Nasional dan dasar Bahasa Melayu yang kesemuanya itu adalah berunsur RASIS yang meminggirkan orang-orang Melayu/Bumiputra, Cina dan India yang bukan Islam, dan beliau melindungi, mempertahan dan mempromosi hak-hak orang-orang Melayu/Bumiputra, Cina dan India yang beragama Islam.

Malang sekali beliau dibunuh oleh Yahudi di United Kingdom hanya setelah kira-kira lima tahun sahaja sebagai PM.

UMNO di bawah agen-agen Yahudi seperti Mahathir, Pak Lah dan Najib, sudah menyimpang jauh dpd dasar-dasar RASIS yang diciptakan oleh Tun Razak dahulu – natijahnya tiadalah yang lain melainkan kehancuran kpd Melayu dalam seluruh bidang kehidupan.

Kini Melayu/Bumiputra adalah amat kecewa dgn UMNO. Melayu akan mencuba nasib dgn PR pula. PR bukan parti politik yang bersifat RASIS Melayu, dasar PR adalah “fair and square” dan sudah semestinya PR akan membawa kehancuran kpd nasib bangsa Melayu. Di bawah kekuasaan politik PR nanti, Melayu akan tetap tercorot dalam segala bidang kehidupan. Sekali lagi kita akan kecewa – lebih parah dpd apa yang berlaku sebelum dpd itu!

Kekecewaan ini akan membawa kpd kesedaran dan keinsafan kpd kita yang seterusnya akan menghasilkan tindakan-tindakan yang agresif dan militen di kalangan orang-orang Melayu/Bumiputra Islam terhadap PR. Pilihan kpd orang-orang Melayu pada masa itu nanti hanyalah untuk kembali kpd Islam, bukan lagi melalui pilihanraya, tetapi untuk kembali kpd Islam melalui Jihad Perang dan Revolusi!

Kerajaan demokrasi BN sekarang ini atau PR akan datang nanti adalah kerajaan yang kafir, zalim dan fasik. Perkara-perkara 43, 44 dan 161 dalam Perlembagaan Negara kita menyebabkan kerajaan-kerajaan BN sekarang dan juga kerajaan PR kemudian nanti wujud sebagai kerajaan-kerajaan manusia yang kafir, zalim dan fasik. Allah memerintahkan kita agar kita melancarkan Jihad, Perang dan Revolusi ke atas kerajaan BN mahupun ke atas kerajaan PR nanti (Baqarah 193, 251; Hajj 40). Jalan pilihanraya melalui amalan agama demokrasi yang kafir adalah jalan yang kafir yang dilarang oleh Allah (Fatir 10).

Berperanglah wahai bangsaku, bukan di atas nama Melayu, kerana Melayu dan untuk Melayu, tetapi di atas nama Allah, kerana Allah dan untuk Allah. Wahai bangsaku! Bangkitlah dgn kalimah Laailaahaillallah untuk mewujudkan ketuanan Islam melalui Jihad, Perang dan Revolusi (Taubah 33). Dasar Islam terhadap orang-orang kafir tiadalah yang lain melainkan DISKRIMINASI dan PEMINGGIRAN terhadap mereka agar kita akan dapat mewujudkan ketuanan Islam di bumi Melayu kita ini.

Allah memperingati kita sekiranya orang-orang kafir berkuasa dan mengatasi kita nanti mereka akan membunuh kita (Mumtahanah 2). Mereka bersatu padu sesama mereka untuk menyerang, memerangi dan membunuh kita, justeru Allah memerintahkan kita agar kita bersatu padu sesama kita untuk menyerang dan memerangi mereka sebelum mereka berkesempatan untuk menyerang dan memerangi kita, kalau tidak, Allah memperingati kita bahawa akan berlaku penindasan ke atas kita oleh mereka serta akan berlaku kerosakan yang besar di bumi (Anfal 73).

Apakah ini tidak merupakan perintah-perintah Allah yang jelas dan tegas agar kita bersikap RASIS terhadap orang-orang kafir?

Sekian, terima klasih.

WAN SOLEHAH AL-HALBANI

Wan Solehah al-Halbani said...

Salam,

Saya mengatakan Melayu semestinya bersifat RASIS, tiada yang lain melainkan RASIS semata-mata. Telitilah segala hujjah berikut :

Orang-orang kafir zimmi adalah orang-orang kafir yang menerima hakikat bahawa mereka adalah rakyat ‘KELAS KEDUA’ yang dikehendaki untuk sentiasa mengalah, tunduk dan menghormati umat Islam, agama Islam dan kerajaan Islam. Mereka dikehendaki untuk sentiasa mentaati dan mematuhi segala peraturan dan undang-undang yang dikenakan khas ke atas mereka sahaja seperti berikut :

1. Mereka tidak boleh mendirikan rumah-rumah ibadat yang baru selain daripada yang sedia ada sahaja;

2. Mereka tidak dibenarkan untuk membaik pulih rumah-rumah ibadat mereka yang telah dirosak dan dimusnahkan oleh orang-orang Islam;

3. Mereka tidak boleh menghalang orang-orang Islam daripada menumpang rumah-rumah ibadat mereka;

4. Mereka dikehendaki untuk membenarkan sesiapa sahaja daripada orang-orang Islam yang ingin untuk menduduki rumah-rumah mereka selama tiga hari dengan memberi layanan sebagai tetamu yang istimewa, dan seandainya tetamu Islam mereka itu jatuh sakit, mereka dikehendaki untuk membenarkan tetamu tersebut untuk menduduki rumah mereka lebih lama;

5. Mereka tidak boleh mengamalkan sikap permusuhan terhadap umat Islam atau untuk membantu musuh-musuh Islam;

6. Mereka tidak boleh menghalang kaum mereka daripada memeluk agama Islam;

7. Mereka hendaklah sentiasa mengalah, tunduk dan menghormati orang-orang Islam;

8. Mereka dikehendaki untuk membenarkan orang-orang Islam untuk menyertai apa-apa permesyuaratan walaupun yang berbentuk peribadi di kalangan kaum mereka;

9. Mereka tidak dibenarkan untuk memakai pakaian-pakaian yang sama dan serupa dengan pakaian-pakaian orang-orang Islam;

10. Mereka tidak dibenarkan untuk menamakan anak-anak mereka dan diri mereka dengan nama-anam yang sama dengan nama-nama Islam;

11. Mereka tidak dibenarkan untuk menunggang kuda-kuda mereka dengan pelana-pelana dan tali-tali kekang;

12. Mereka tidak dibenarkan untuk memiliki apa-apa senjata sekalipun;

13. Mereka tidak dibenarkan untuk memakai apa-apa bentuk cincin dijari-jari mereka yang berupa pengenalan diri, pangkat atau cop mohor;

14. Mereka tidak dibenarkan untuk menjual atau meminum minuman keras di khalayak ramai;

15. Mereka dikehendaki untuk memakai pakaian-pakaian yang khas dan berbeza yang bertujuan untuk menunjukkan kerendahan status mereka berbanding dengan orang-orang islam;

16. Mereka tidak dibenarkan untuk mempromosikan kebudayaan, adat istiadat dan cara hidup mereka kepada orang-orang Islam;

17. Mereka tidak dibenarkan untuk mendirikan rumah-rumah mereka berdekatan dengan sesatu komuniti umat Islam;

18. Mereka tidak dibenarkan untuk membawa mayat-mayat kaum mereka sehingga mendekati mana-mana perkuburan Islam;

19. Mereka tidak dibenarkan untuk mempamirkan cara mereka beribadat kepada orang-orang Islam dan mereka juga dilarang daripada meratapi orang-orang mati dengan suara yang kuat yang dapat didengar oleh umat Islam;

20. Mereka tidak boleh mengambil hamba Islam untuk mereka.

Inilah peraturan dan undang-undang yang khusus untuk ditaati dan dipatuhi oleh orang-orang kafir yang berada di bawah sistem pemerintahan Islam yang bermula pada zaman Rasulullah saw di Medinah dan kemudiannya diikuti di bawah Khulafa ar-Rasyidin dan seluruh pemerintahan Islam di bawah beberapa Khilafah Islam di Baghdad, di Mesir, di Sepanyol dan di bawah Khilafah Islam Turkey yang meliputi Eropah Timur. Inilah ertinya umat NOMBOR SATU di bumi kita ini seperti yang diperintah dan dikehendaki Allah!


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

Salam,

Masalah orang-orang Melayu kita kini dan selama-lamanya sejak dahulu lagi adalah kerana mereka adalah bangsa yang lembik dan dayus yang sentiasa mengalah dan tunduk kpd orang-orang kafir Cina akibat dpd sikap dan tindakan mereka yang membuangkan segala ajaran dan dasar hidup Islam dpd sistem kehidupan mereka. Itu sahaja!

Oleh kerana terlalu lembik, pengecut dan dayus bangsa Melayu tidak nampak bahawa Mahathir, Pak Lah dan Najib telah lari dpd dasar-dasar RASIS yang dibuat oleh arwah Tun Razak dahulu untuk membantu Melayu. Mahathir menghapuskan DEB, menghapuskan akta pelajaran 1961, meminggirkan bahasa Melayu dan membawa masuk Cina, India, Nepal, Vietnam kafir ke Malaysia. Namun seluruh bangsa Melayu yang lembik, pengecut dan dayus ini sekadar diam membisu sahaja. Maklumlah bangsa lembik! Melayu langsung tidak tahu apa-apapun. Dalam pada itu ramai pula di kalangan Melayu dayus ini akan berpekik dgn penuh semangat keperwiraan dan kebanggan, “Hidup Mahathir! Mahathir selama-lamanya, tiada yang lain melainkan Mahathir!”

Allah berjanji bahawa Dia sekali-kali tidak akan membantu Melayu kerana Melayu tidak membela nasib mereka sendiri, dan lebih-lebih lagi kerana Melayu adalah bangsa yang lembik dan dayus. Allah mengutuk Melayu! Sudah sewajarnyalah Melayu kita ini akan hanyut – hanyut sama seperti Melayu di Filipina dan Singapura, dan juga hanyut sama seperti Melayu di selatan Thai yang kini kira-kira 80% dpd mereka sudah tidak pandai untuk berbahasa Melayu lagi dan kira-kira 30% dpd mereka sudah menjadi murtad dan mereka kini sedang diperhamba abdi, dilanyak dan dihina oleh kaum kafir Thai. Majoriti dpd mereka suka dan selesa dgn keadaan mereka yang hina dina seperti ini. Golongan yang mulia, iaitu yang bangkit dan memberontak hanyalah minoriti yang tersangat kecil sahaja bilangan mereka.

Kita kini sedang berada di bawah penjajahan Yahudi dalam bentuk “neo-colonialism”, dan di dalam buku kepunyaan Yahudi yang bertajuk “Malaysia – Direct and Indirect Rule”, terbitan Harold Macmillan, New york 1937, Yahudi bercadang untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara kafir yang merdeka pada 2065 nanti. Mungkin pada masa itu 20% dpd Melayu sudah murtad dan justeru sempurnalah Malaysia kita ini menjadi sebuah negara yang kafir dan setelah itu Yahudi merancang untuk memerdekakan kita. Trend di dalam negara kita sekarang ini adalah menepati dgn terperinci akan segala perancangan jahat Yahudi untuk mengkafirkan kita seperti mana yang terkandung di dalam buku tersebut.

Tak akan Melayu hilang di dunia! Ini hanyalah kata-kata retorik yang menjadi angan-angan kita untuk menyedapkan hati kita sahaja. Realitinya ialah kita kini sedang berada dalam proses yang akan hilang lenyap di dunia ini – slowly but surely! Tidak kerana yang lain tetapi hanya kerana kita ini adalah bangsa yang lembik dan dayus, banyak bercakap kosong tetapi takut untuk bertindak. Jadilah kita ini umat manusia yang hina dina di bumi kita sendiri.

Pada mulanya Singapura adalah kepunyaan Johor dan pulau Pinang pula kepunyaan Kedah – kepunyaan Melayulah. Pada hari ini Melayu di Singapura dan di Pulau Pinang sudah terima realiti bahawa tanah air mereka dan tempat-tempat tinggal mereka sekarang ini adalah kepunyaan Cina, milik Cina dan hak Cina. Tak lama lagi Melayu di Malaysia kita ini akan jadi macam Melayu Pulau Pinang, Melayu Singapura dan Melayu selatan Thai – pada masa itu kita sebagai Melayu yang lembik dan dayus ini akan terima bahawa Tanah Melayu kita ini adalah hak, milik dan kepunyaan Cina dan kita akan berpuas hati dan mungkin berbangga-bangga pula untuk hanya sekadar wujud sebagai orang-orang yang menumpang tuah di bumi kepunyaan Cina yang kaya raya ini!

Si dayus Melayu yang bodoh sombong dan pengcut ini tidak mungkin akan sedar diri. Mungkin ianya sudah menjadi suratan takdir bahawa Melayu lembik dan dayus ini hanya layak untuk dimakan hidup-hidup oleh kafir Cina yang lapar, gagah dan jahat ini.

Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

Salam,


Apakah masalah umat Islam di Malaysia kita sekarangi ni?

Umat Islam kita tidak menyedari bahawa kita sedang menghadapi tiga masalah yang utama :


1. Kita tidak memahami mengenai pengertian-pengertian kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ, khususnya kita tidak memahami mengenai pengertian-pengertian Uluhiyah dan Rububiyah Allah dan Uluhiyah dan Rububiyah Manusia serta konsep-konsep Nafi dan Isbat;

2. Kita tidak memahami mengenai pengertian METOD ISLAM dalam perjuangan Islam dan perbezaannya dengan Metod kufur yang menyebabkan kita berjuang melalui jalan yang syirik dan kufur;

3. Kita tidak menyedari mengenai kewujudan penjajahan kaum Yahudi di dalam negara kita ini dalam bentuk “Neo-Colonialism” yang menindas dan menzalimi kita yang bertujuan untuk mengembalikan kita kepada kekufuran.


Pada kita Laailaahaillallah bererti Allah itu satu dan tidak lebih daripada satu. Itu sahaja! Seseorang yang mengucap dua kalimah syahadah, kemudian solat, puasa, bayar zakat, naik haji dan nikah kahwin cara Islam, kita sudah menganggapkan dia sebagai seorang Islam yang beriman kpd Allah. Ini adalah MENTALITI JAHILIYAH dan KEROSAKAN AQIDAH yang berlaku dengan lumrah dan berleluasa sekali di kalangan kita kini.


Kita tidak mengetahui mengenai kewujudan konsep-konsep Tauhid Rububiyah dan Tauhid Uluhiyah serta Nafi dan Isbat di dalam kalimah Laailaahaillallah. Kita tidak mengetahui mengenai kewujudan konsep-konsep Uluhiyah dan Rububiyah Manusia yang kafir.

Kita tidak mengetahui bahawa Tauhid Rububiyah itu bererti Allah adalah Tuhan kita yang berkuasa, berdaulat dan berhak untuk memerintah ke atas kita dan yang berkuasa, berdaulat dan berhak untuk membuat undang-undang untuk kita. Kita tidak mengetahui bahawa Tauhid Uluhiyah itu bererti ketaatan kita ini adalah kepada undang-undang Allah. Kita tidak mengetahui bahawa Rububiyah Manusia ini bererti bahawa manusia adalah Tuhan kerana ia mempunyai kuasa dan hak untuk membuat undang-undang. Kita tidak mengetahui bahawa Uluhiyah Manusia bererti seseorang pemerintah itu adalah Tuhan kerana undang-undang yang dia buat itu adalah ditaati dan dipatuhi manusia.


Kita tidak mengetahui bahawa ahli-ahli Parlimen dan DUN kita ini adalah Tuhan-tuhan kita, iaitu Tuhan-tuhan Manusia yang syirik dan kafir kerana mereka membuat undang-undang serta mereka menguat kuasakannya ke atas kita. Kita tidak mengetahui bahawa mereka ini adalah Tuhan-tuhan kita yang kita sembah kerana kita mentaati segala undang-undang demokrasi ciptaan mereka ini yang dikuat kuasakan ke atas kita. Kita tidak mengetahu bahawa kita sebagai rakyat biasa ini adalah orang-orang yang kafir kerana kita menjadi para hamba kepada mereka serta kita menyembah mereka sebagai Tuhan-tuhan kita.


Perjuangan Islam melalui amalan agama demokrasi kita yang syirik dan kufur ini adalah perjuangan yang melibatkan kita dengan gejala MANUSIA MENYEMBAH MANUSIA dan MANUSIA MENJADI HAMBA KEPADA MANUSIA yang mengkufur ingkarkan Allah dan yang mengeluarkan kita daripada agama Allah! Kita menjadi kafir bukan kerana iktiqad, niat dan qasad di dalam hati kita, tetapi kerana amalan dan perbuatan kita yang mengamal dan mentaati agama demokrasi yang kafir serta kita menyetujui dan meredhainya. Seseorang yang mengamalkan agama yang kafir seperti agama demokrasi kita ini, dia adalah seorang yang kafir. Niat yang ikhlas kerana Allah tidak dapat menghalalkan amalan agama demokrasi yang kafir (Fatir 10).


Metod Islam dalam perjuangan Islam adalah Jihad, Perang dan Revolusi, bukan melalui amalan agama demokrasi yang syirik dan kufur.


Yahudi sedang memerintah ke atas kita di dalam negara kita sekarang ini melalui agen-agen mereka yang terdiri daripada Raja-Raja Melayu kita, para pemimpin kita, pegawai-pegawai kerajaan, pegawai-pegawai agama, polis, militeri dan NGO.


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

A. ALLAH ADALAH TUHAN BAGI MANUSIA :


1. Kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ bererti Allah berkuasa dan berdaulat untuk memerintah ke atas manusia;


2. Kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ bererti Allah berkuasa dan berdaulat untuk membuat undang-undang untuk manusia;


3. Kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ bererti Allah berkuasa dan berdaulat untuk menguat kuasakan segala undang-undang-Nya ke atas manusia yang mewujudkan system pengabdian manusia kepada Allah;


4. Kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ bererti Allah disembah oleh manusia kerana manusia mentaati dan mematuhi segala undang-undang Allah.
B. KERAJAAN DEMOKRASI MALAYSIA KITA INI ADALAH KERAJAAN YANG SYIRIK DAN KUFUR KERANA :


1. Demokrasi menyerahkan kuasa untuk memerintah kepada manusia dan mereka berkuasa untuk membuat undang-undang untuk manusia;


2. Demokrasi menyerahkan kuasa untuk menjalan dan menguat kuasakan undang-undang manusia kepada manusia yang mewujudkan sistem pengabdian manusia kepada manusia,;


3. Demokrasi mewujudkan sistem manusia menyembah manusia kerana undang-undang demokrasi ini ditaati dan dipatuhi manusia;


4. Demokrasi melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk memerintah ke atas manusia;


5. Demokrasi melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk membuat undang manusia;


6. Demokrasi melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk mengabdikan manusia kepada kekuasaan manusia;


7. Demokrasi melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan yang disembah oleh manusia apabila segala undang-undang demokrasi ditaati dan dipatuhi oleh manusia;


8. Demokrasi menjadikan manusia sebagai para hamba yang menghamba abdikan diri mereka kepada Tuhan-tuhan Manusia kerana manusia berada di bawah kuat kuasaan undang-undang manusia;


9. Demokrasi menjadikan manusia sebagai para penyembah yang menyembah Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka mentaati dan mematuhi segala undang-undang demokrasi ciptaan manusia.
C. UMNO DAN PAS YANG MENGAMALKAN AGAMA DEMOKRASI ADALAH KAFIR, ZALIM DAN FASIK KERANA :


1. Para pemimpin UMNO dan PAS yang terdiri daripada ahli-ahli PARLIMEN dan DUN adalah TUHAN-TUHAN MANUSIA atau TAGHUT yang kafir, zalim dan fasik kerana :


a) Mereka adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk memerintah ke atas manusia;


b) Mereka adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk membuat undang-undang;


c) Mereka adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk menguat kuasakan undang-undang demokrasi ciptaan manusia ke atas manusia, yang bererti mereka telah menghamba abdikan manusia kepada kekuasaan mereka;


d) Mereka adalah orang-orang yang disembah sebagai Tuhan-tuhan yang layak disembah oleh manusia kerana segala undang-undang yang dibuat oleh mereka itu adalah ditaati dan dipatuhi oleh manusia.
2. Para pengikut UMNO dan PAS yang MENGAMALKAN AGAMA DEMOKRASI, yang mentaati segala undang-undang demokrasi dan yang menyetujui dan meredhainya, adalah orang-orang kafir, zalim dan fasik kerana :


a) Mereka melantik ahli-ahli Parlimen dan Dun sebagai Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka menyerahkan kuasa dan hak kepada ahli-ahli Parlimen dan Dun ini untuk berkuasa, berdaulat dan memerintah ke atas manusia;


b) Mereka melantik ahli-ahli Parlimen dan Dun sebagai Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka menyerahkan kuasa dan hak kepada ahli-ahli Parlimen dan Dun ini untuk membuat segala undang-undang untuk manusia;


c) Mereka menjadi para hamba kepada Tuhan-tuhan Manusia yang mewujudkan sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia kerana mereka berada di bawah kuat kuasaan undang-undang demokrasi ciptaan manusia;


d) Mereka menyembah manusia sebagai Tuhan-tuhan yang layak disembah kerana mereka mentaati dan mematuhi segala undang-undang demokrasi yang dibuat oleh Tuhan-tuhan Manusia;


e) Mereka beriman dengan agama demokrasi dan Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka menyetujui dan meredhai sistem politik demokrasi.


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah Al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

AMALAN DEMOKRASI MEMBATALKAN SYAHADAH

Seluruh umat Islam yang mengamalkan agama demokrasi adalah orang-orang yang membatalkan syahadah mereka kerana :

1. Umat Islam mengamalkan agama manusia yang syirik dan kufur;

2. Umat Islam tidak mempercayai bahawa demokrasi adalah agama manusia yang syirik dan kufur;

3. Umat Islam tidak mempercayai bahawa mengamalkan agama manusia yang syirik dan kufur membatalkan syahadah;

4. Umat Islam tidak mempercayai bahawa menyetujui, meredhai dan mengingini kerajaan demokrasi dan undang-undang demokrasi adalah kafir;

5. Umat Islam tidak mempercayai bahawa menafi, menolak, meningkari dan menentang terhadap agama demokrasi dan kerajaan demokrasi adalah kesempurnaan kepada Aqidah Islam mereka;

6. Umat Islam melantik para pemimpin kita sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk memerintah ke atas manusia;

7. Umat Islam melantik para pemimpin kita sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk membuat undang manusia;

8. Umat Islam melantik para pemimpin kita sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk mengabdikan manusia kepada kekuasaan manusia;

9. Umat Islam melantik para pemimpin kita sebagai Tuhan-tuhan yang disembah oleh manusia apabila segala undang-undang demokrasi ditaati dan dipatuhi oleh manusia;

10. Umat Islam adalah para hamba yang menghamba abdikan diri mereka kepada Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka berada di bawah kuat kuasaan undang-undang manusia;

11. Umat Islam adalah para penyembah yang menyembah Tuhan-tuhan Manusia kerana mereka mentaati dan mematuhi segala undang-undang demokrasi ciptaan manusia;

12. Para pemimpin yang terdiri daripada ahli-ahli Parlimen dan DUN adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk memerintah ke atas manusia;

13. Para pemimpin yang terdiri daripada ahli-ahli Parlimen dan DUN adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk membuat undang-undang;

14. Para pemimpin yang terdiri daripada ahli-ahli Parlimen dan DUN adalah orang-orang yang berkuasa dan berdaulat yang berhak untuk menguat kuasakan undang-undang demokrasi ciptaan manusia ke atas manusia, yang bererti mereka telah menghamba abdikan manusia kepada kekuasaan mereka;

15. Para pemimpin yang terdiri daripada ahli-ahli Parlimen dan DUN adalah orang-orang yang disembah sebagai Tuhan-tuhan yang layak disembah oleh manusia kerana segala undang-undang yang dibuat oleh mereka itu adalah ditaati dan dipatuhi oleh manusia.


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

SIKAP ISLAM TERHADAP DEMOKRASI :

1. Mempercayai dan mengisytiharkan bahawa demokrasi adalah agama manusia yang syirik dan kufur;

2. Tidak mengamalkan agama demokrasi;

3. Memisah dan menjauhkan diri daripada agama demokrasi;

4. Menafi, menolak, mengingkari dan menentang terhadapa agama demokrasi;

5. Memusuhi dan membenci terhadap agama demokrasi;

6. Tidak berkompromi sedikitpun dengan agama demokrasi;

7. Berkonfrantasi secara terbuka dengan agama demokrasi;

8. Setelah mempunyai kekuatan nanti Islam memerintahkan agar kita melancarkan Jihad, Perang dan Revolusi terhdapa agama demokrasi dan kerajaan demokrasi kita ini.


Sekian, terima kasih.

Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM ,

MENGHINDARI DARIPADA MENJADI KAFIR


Umat Islam yang berada di bawah sistem pemerintahan demokrasi atau mana-mana sistem pemerintahan manusia yang tidak menjalankan undang-undang Allah, akan dapat menghindari diri mereka daripada kesyirikan dan kekufuran dengan cara mereka mengamalkan sikap dan mengambil tindakan-tindakan seperti berikut :

1. Beriman dengan kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ dan konsep-konsep Nafi dan Isbat serta berpegang teguh kepadanya adalah dengan menyedari, mengakui dan meyakini mengenai :

i. Kesyirikan dan kekufuran agama demokrasi dan sistem politik demokrasi;

ii. Kesyirikan dan kekufuran yang berlaku ke atas diri kita kerana kita mengamalkan agama Islam yang sesat dan rosak Aqidahnya, dan kerana kita mengamalkan agama demokrasi yang syirik dan kufur;

iii. Kesyirikan dan kekufuran yang berlaku ke atas kita kerana kita bersetuju dan meredhai sistem politik demokrasi berserta segala undang-undang demokrasi ciptaan manusia;

iv. Kesyirikan dan kekufuran kerana kita tidak mengamalkan konsep Nafi dan Isbat dalam kehidupan kita, khususnya kerana kita tidak menafi, menolak, mengingkari dan menentang terhadap agama demokrasi dan sistem politik demokrasi ;

2. Beriman dengan kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ dan konsep-konsep Nafi dan Isbat serta berpegang teguh kepadanya adalah dengan mengamal dan mengambil tindakan-tindakan seperti berikut :

i. Mengisytiharkan kesyirikan dan kekufuran agama demokrasi serta mengisytiharkan kesyirikan dan kekufuran yang berlaku ke atas diri kita kerana kita mengamalkannya;

ii. Tidak mengamalkan sistem politik demokrasi serta kita memisah dan mengeluarkan diri kita daripada sistem politik demokrasi yang mengeluarkan kita daripada kesyirikan dan kekufuran dan untuk kembali beriman kepada kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ;

iii. Menolak dan menentang kerajaan demokrasi serta untuk memusuhi dan membencinya;

iv. Tidak mentaati dan mematuhi peraturan dan undang-undang demokrasi agar kita tidak terlibat dengan gejala manusia menyembah manusia dan hanya menyembah Allah sahaja;

v. Mengamalkan sikap yang sama sekali tidak berkompromi terhadap kerajaan demokrasi serta untuk sentiasa berkonfrantasi dengannya;

vi. Membentukkan satu Pergerakan Islam yang akan menyebarkan segala pengertian kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ yang sebenar, mengenai kesyirikan dan kekufuran agama demokrasi, mengenai perintah Allah untuk menghapuskan kerajaan demokrasi untuk digantikan dengan sebuah kerajaan Allah melalui Jihad, Perang dan Revolusi;

vii. Untuk mengancam, mengganggu dan menakut-nakutkan kerajaan demokrasi Malaysia kita ini agar mereka itu menjadi gerun gementar terhadap kita;

viii. Untuk memberontak dan meruntuhkan kerajaan demokrasi Malaysia kita ini dengan Jihad dan Perang bagi menghapuskan sistem pengabdian manusia kepada kekuasaan manusia dan untuk mengembalikan manusia kepada pengabdian yang total kepada Allah sahaja;

ix. Untuk memberontak dan meruntuhkan kerajaan demokrasi Malaysia kita ini dengan Jihad, Perang dan Revolusi bagi menghapuskan sistem penindasan dan kezaliman ke atas seluruh umat manusia.

Orang-orang yang berada di bawah sesuatu kerajaan demokrasi yang mengamalkan sikap dan tindakan-tindakan seperti yang tersebut di atas ini, mereka itu telah sempurna beriman kepada kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ dan kekal di dalam agama Allah, manakala mereka yang tidak mengamalkannya, mereka itu telah mengalami KEROSAKAN AQIDAH mereka yang mengeluarkan mereka daripada agama Allah. Mereka ini adalah lebih tepat dan sesuai untuk disifatkan sebagai para pengaku Muslim sahaja yang keimanan mereka sudah tidak diterima oleh Allah swt.


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,


METOD PERJUANGAN ISLAM ADALAH DARIPADA ALLAH DAN RASUL-NYA

Firman Allah : Yusuf 108
“Katakanlah : Inilah jalan perjuanganku, di mana aku dan orang-orang yang mengikutku mengajak kamu kepada agama Allah dengan bukti yang jelas . Maha Suci Allah dan aku bukannya daripada golongan musyrikin .

Firman Allah: al-Ankabut 69
Dan mereka yang berjihad kepada Kami, sesungguhnya Kami akan pimpin mereka kepada jalan-jalan Kami.

Saiyyid Qutb (Milestones) :
“Para pendakwah dan pejuang Islam hendaklah memahami dengan sejelas-jelasnya bahawa agama ini adalah agama yang diwahyukan dan bahawa METODnya, yang sesuai dan harmoni dengan sifat-sifat agamanya, adalah juga didasarkan kepada panduan wahyu. Adalah sesuatu yang mustahil untuk mendiri dan menegakkan satu tatanan hidup agama ini tanpa mengikuti Metodnya yang tersendiri.

Seseorang itu hendaklah memahami bahawa agama ini telah datang bukan sahaja untuk mengubah aqidah-aqidah dan amalan-amalan manusia tetapi juga METOD untuk melaksanakan perubahan-perubahan dalam aqidah-aqidah dan amalan-amalan itu. Agama ini membentukkan Aqidah bersama-sama dengan pembentukan sesuatu komuniti itu, ia juga membentuk sistem pemikirannya di samping ia menumpukan tenaganya dalam melaksanakan aspek-aspek praktikalnya. Oleh yang demikian, pembentukan sistem pemikirannya, Aqidahnya, dan cara hidupnya yang tersendiri itu, tidak memerlukan kepada metod yang lain, tetapi ianya terlaksana secara serentak.

Daripada huraian di atas, kita sedar bahawa agama ini mempunyai METOD bertindaknya yang tersendiri. Justeru, kita perlu sedar bahawa METOD ini adalah sesuatu yang kekal abadi. Ia tidak terikat kepada sesuatu peringkat, atau sesuatu keadaan dan persekitaran yang tertentu, seumpamanya kepada zaman generasi Islam yang pertama. Sesungguhnya tatanan hidup agama ini tidak akan dapat didiri dan dibangunkan - pada bila-bila masa - melainkan melalui METOD ini sahaja.

Peranan Islam ialah untuk mengubah Aqidah-aqidah dan amalan-amalan manusia, bersama-sama dengan sikap, pandangan dan cara berfikir mereka. METODnya adalah diturunkan melalui wahyu dan ianya adalah sama sekali berbeza dengan kesemua metod yang tidak bernilai daripada manusia yang berfikiran cetek.”

Metod perjuangan Islam adalah daripada Allah dan Rasul-Nya yang KEKAL ABADI, yang bersifat TIDAK BOLEH DIUBAH, ianya adalah SESUAI UNTUK KESEMUA ZAMAN DAN KESEMUA SITUASI DAN KEADAAN. Metod perjuangan daripada Allah adalah sesuai untuk umat Islam pada zaman kita di Malaysia kita ini, sebaliknya metod perjuangan melalui amalan sistem politik demokrasi adalah metod yang syirik dan kufur. Dalam ayat (al-Fatir :10) di bawah ini Allah melarang kita dengan jelas dan terang, serta muktamad agar kita tidak mengamalkan sistem politik demokrasi yang syirik dan kufur untuk dijadikan sebagai metod perjuangan kita.

Firman Allah : Fatir 10
Sesiapa yang mahukan kemuliaan (maka hendaklah ia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah), kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan. Kepada Allahlah naiknya segala madah yang baik (yang menegaskan iman dan tauhid untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan), dan amal yang soleh pula diangkat-Nya naik ( sebagai amal yang makbul – yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya). dan sebaliknya; orang-orang yang merancangkan kejahatan (untuk mendapat kemuliaan), adalah bagi mereka azab seksa yang berat; dan rancangan jahat mereka (kalau berkesanpun) akan rosak binasa.

Allah menyifatkan orang-orang yang mengamalkan sistem politik demokrasi walaupun untuk tujuan dan matlamat yang suci dan murni kerana Allah, sebagai orang-orang yang merancang untuk melakukan KEJAHATAN yang akan diseksa di Akhirat nanti. Allah memerintahkan kita agar kita hanya berjuang melalui jalan dan metod daripada Allah dan Rasul-Nya sahaja yang diredhai Allah dan tidak melalui sebarang jalan dan metod yang syirik dan kufur seperti amalan sistem politik demokrasi kita yang tidak diredhai Allah.


Sekian, Terima Kasih.


WAN SOLEHAH AL- HALBANI

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,
BERBEZA DAN BERKONTRADIKSI DENGAN PERJUANGAN RASULULLAH SAW ADALAH KAFIR


Firman Allah : al-Imran 32
Katakanlah : Taatlah kepada Allah dan Rasul, jika kamu berpaling, maka sesungguhnya Allah tidak kasihkan orang-orang kafir.


Perjuangan UMNO dan PAS adalah berbeza dan berkontradiksi dengan total dengan perjuangan Rasulullah saw yang menjadikan seluruh mereka ini sebagai orang-orang kafir.


JALAN RASULULLAH SAW ADALAH JALAN AL- QURAN, SUNNAH DAN SIRAH YANG SEMPURNA :


1. Mengisytiharkan kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ untuk menegakkan kekuasaan Islam dan sistem kehidupan Islam, serta matlamat untuk menghapuskan kekuasaan Jahiliyah.


2. Mengisytiharkan agama jahiliyah Mekah sebagai agama yang syirik dan kufur.


3. Tidak mengamal, mengimani dan menganuti agama Jahiliyah.


4. Tidak membolehkan amalan agama Jahiliyah bagi tujuan perjuangan Islam.


5. Tidak mengiktiraf dan bersetuju terhadap agama Jahiliyah.


6. Tidak bersetuju untuk menyerahkan hak dan kuasa untuk membuat peraturan dan undang-undang kepada manusia.


7. Tidak mentaati peraturan dan undang-undang manusia.


8. Menafi, menolak, mengingkari dan menentang dengan terbuka, aktif dan total terhadap agama Jahiliyah.


9. Memisahkan diri daripada kepimpinan kufur dan kekuasaan kufur serta untuk memusuhi dan membencinya.


10. Mengamalkan sikap tidak berkompromi dan non-konformis terhadap agama Jahiliyah.


11. Mencabar dan mengancam agama Jahiliyah yang sedang berkuasa dan berdaulat.


12. Bersedia dan sanggup untuk dizalimi dan ditindas oleh kekuasaan Jahiliyah dengan ketara dan berpajangan.


13. Setelah memperolehi kekuatan, Islam akan melancarkan Jihad dan Perang terhadap Jahiliyah untuk menghapuskan sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia dan untuk mengembalikan pengabdian seluruh umat manusia kepada Allah sahaja.
PERJUANGAN UMNO DAN PAS YANG MENGAMALKAN AGAMA DEMOKRASI ADALAH BERKONTRADIKSI DENGAN PERJUANGAN RASULULLAH SAW - INI ADALAH KERANA MEREKA MELAKUKAN PERKARA-PERKARA BERIKUT :


1. Tidak mengisytiharkan matlamatnya untuk menghapuskan agama demokrasi sebagai agama yang syirik dan kufur;


2. Tidak mengisytiharkan bahawa demokrasi ini adalah agama yang syirik dan kufur ;


3. Mengamal dan menganuti agama demokrasi yang bererti mereka menganuti dan mengamalkan agama manusia yang syirik dan kufur ;


4. Memboleh dan menghalalkan amalan agama demokrasi sebagai jalan untuk memperjuangkan Islam;


5. Mengiktiraf, bersetuju dan meredhai agama demokrasi;


6. Bersetuju dan redha untuk menyerahkan hak dan kuasa untuk membuat peraturan dan undang-undang kepada manusia ;


7. Mentaati dan mematuhi peraturan dan undang-undang demokrasi ciptaan manusia;


8. Tidak menafi, menolak, mengingkari dan menentang dengan aktif dan total terhadap agama demokrasi yang syirik dan kufur ;


9. Tidak memisahkan diri daripada kepimpinan kufur dan kekuasaan kufur serta tidak memusuhi dan membencinya;


10. Tidak mengamalkan sikap tidak berkompromi dan non-konformis terhadap agama Jahiliyah;


11. Tidak mencabar dan mengancam agama Jahiliyah yang sedang berkuasa dan berdaulat;


12. Tidak akan dizalimi dan ditindas oleh kekuasaan Jahiliyah kerana cara berdakwah yang tidak mencabar dan mengancam kekuatan dan kekuasaan Jahiliyah;


13. Tidak bersedia untuk melancarkan Jihad dan Perang terhadap Jahiliyah dan kekuasaan jahiliah serta tidak bercadang untuk menghapuskan sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia.UMNO dan PAS membuat undang-undang manusia, mereka menguat kuasakannya ke atas umat manusia, undang-undang itu pula ditaati dan dipatuhi manusia – kesemuanya bererti berbeza dan berkontradiksi dgn Metod Rasulullah saw yang mengeluarkan mereka dpd agama Allah .Sekian, Terima Kasih.
Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

TIDAK ADA IJTIHAD DAN MASALAHAH YANG MEMBOLEHKAN KITA UNTUK MENGAMALKAN SYSTEM POLITIK DEMOKRASI

Persoalan dalam amalan agama demokrasi yang syirik dan kufur ini ialah persoalan AQIDAH, iaitu amalan agama demokrasi bererti kita membuat pilihan di antara TAUHID dengan SYIRIK, di antara ISLAM dengan KAFIR, bukan membuat pilihan di antara yang kurang mudharat dengan yang lebih mudharat, dan di antara yang kurang buruk dengan yang lebih buruk.

Tidak ada ijtihad dan maslahah dalam memilih untuk mengamalkan agama demokrasi kerana itu bererti memilih KAFIR dengan meninggalkan ISLAM, memilih SYIRIK dengan meninggalkan TAUHID. Allah melarang kita daripada memperjuangkan Islam melalui amalan sistem politik demokrasi yang syirik dan kufur ini, di antaranya adalah diasaskan kepada hujjah-hujjah berikut :

1. Tidak ada IJTIHAD dan MASLAHAH dalam masalah AQIDAH, maslahah hanya terhad kepada memilih di antara yang buruk dengan yang lebih buruk atau di antara yang mudharat dengan yang lebih mudharat, tetapi tidak untuk membuat pilihan di antara, Kufur dengan Iman, Tauhid dengan Syirik ;

2. Tidak ada DHARURAH dalam amalan demokrasi, dharurah hanya dibenarkan dalam situasi yang amat terdesak yang tidak wujud lagi jalan keluar yang lain, iaitu mengikut Imam Ahmad, setelah seseorang itu diikat, atau dikurung atau dipukul dan diseksa, barulah wujudnya prinsip dharurah;

3. Falsafah “MATLAMAT MENGHALALKAN CARA” tidak dapat diterima oleh Islam kerana ianya adalah falsafah Barat dan cara pemikiran Barat yang syirik dan kufur yang dikembangkan oleh Machiavelli;

4. Tidak wujud “RUANG-RUANG YANG LUAS” dalam Aqidah dan Pemikiran Islam yang memboleh dan membenarkan kita untuk mengamalkan sistem politik demokrasi, di samping itu “ruang-ruang” dalam sistem politik demokrasi kita ini adalah ruang-ruang yang sedang berada di bawah kuat kuasaan Uluhiyah dan Rububiyah Manusia yang apabila ianya diamalkan akan tetap dan pasti memasukkan para pengamalnya itu ke dalam kesyirikan dan kekufuran;

5. Rasulullah saw menolak tawaran orang-orang kafir untuk melantik Baginda sebagai Raja – peristiwa ini berperanan sebagai hujjah yang konkerit dalam menolak segala hujjah yang memboleh dan menghalalkan amalan sistem politik demokrasi seperti ‘dharurah’, ‘matlamat menghalalkan cara’, dan ‘ruang-ruang luas dalam Aqidah dan Pemikiran Islam’;

6. Rasulullah saw menolak tawaran kaum Yahudi untuk memeluk agama Islam dengan syarat Baginda sanggup untuk menghukum dengan hukuman yang ringan berbanding dengan hukum kitab Taurat;

7. Membuat sesuatu kesalahan atau melibatkan diri dengan perbuatan yang merosakkan Aqidah Islam secara SENGAJA dan TERANCANG adalah dilarang oleh Allah swt;

Segala hujjah seperti yang dipaparkan di atas ini menolak konsep IJTIHAD dan MASLAHAH, dan juga menolak konsep MATLAMAT MENGHALAKAN CARA’ daripada pemikiran kufur Barat yang dikemukakan oleh Machiavelli yang sama sekali berkontradiksi dengan hukum al-Quran.


Firman Allah : Fatir 10
Sesiapa yang mahukan kemuliaan (maka hendaklah ia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah), kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan. Kepada Allahlah naiknya segala madah yang baik (yang menegaskan iman dan tauhid untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan), dan amal yang soleh pula diangkat-Nya naik ( sebagai amal yang makbul – yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya). dan sebaliknya; orang-orang yang merancangkan kejahatan (untuk mendapat kemuliaan), adalah bagi mereka azab seksa yang berat; dan rancangan jahat mereka (kalau berkesanpun) akan rosak binasa.

Ini adalah ayat al-Quran yang jelas, terang dan muktamad yang melarang kita daripada mengamalkan system politik demokrasi yang syirik dan kufur ini untuk dijadikan sebagai metod perjuangan kita.


Sekian, terima kasih.Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

METOD PERJUANGAN ISLAM ADALAH JIHAD, PERANG DAN REVOLUSI

Firman Allah: al-Baqarah 193
Dan berperanglah sehingga tiada lagi fitnah (penindasan) dan jadilah agama untuk Allah.

Firman Allah : al-Hajj 40
Sekiranya Allah tidak menjatuhkan segolongan manusia dengan segolongan yang lain, nescaya runtuhlah tempat-tempat pertapaan serta gereja-gereja, dan sinagog-sinagog dan juga masjid-masjid yang sentiasa disebut nama Allah dengan banyak padanya.

Jihad dan Perang dalam Islam adalah diperintahkan Allah ke atas kita yang bertujuan untuk :

1. Menghapuskan sistem PENGABDIAN MANUSIA KEPADA KUASA MANUSIA yang wujud dan beroperasi di bawah kekuasaan sesebuah kerajaan manusia seperti kerajaan demokrasi kita ini yang sekali gus ianya (peperangan itu) bererti menghapuskan segala penindasan, kezaliman, pencerobohan, kejahatan, ancaman, dan kerosakan yang sedang wujud dan berleluasa di bawah kekuasaannya;

2. Mewujudkan sistem PENGABDIAN MANUSIA KEPADA KUASA ALLAH di bawah kekuasaan sesebuah kerajaan Allah yang akan mewujudkan keadilan, kebebasan dan keamanan di kalangan manusia mengikut neraca-neraca Allah;

3. Menghapuskan sistem MANUSIA MENYEMBAH MANUSIA dan mewujudkan system manusia menyembah Allah sahaja.

4. Menghapuskan PENINDASAN dan KEZALIMAN sekali gus untuk menegakkan keadilan dan kebebasan;

5. Menghapuskan KEBATILAN untuk menengakkan kebenaran;

6. Menegakkan KETUANAN ISLAM supaya agama Islam wujud sebagai agama yang paling berkuasa dan agung di atas muka bumi ini;

Dalam mencapai seluruh Misi Islam Yang Maha Agung seperti di atas ini, Islam BERHAK untuk melancarkan Jihad dan Perang dalam bentuk yang OFENSIF ke atas sesuatu Negara Bangsa atau Kerajaan Demokrasi, atau ke atas mana-mana Kerajaan Manusia sekalipun tanpa terlebih dahulu ianya diserang, diperangi, dizalimi dan diancam oleh mana-mana negara atau kerajaan-kerajaan tersebut. Ini adalah doktrin FUNDAMENTALISME dalam kalimah Laailaahaillallah.

Sekian, Terima Kasih.WAN SOLEHAH AL- HALBANI

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

Erti MENTALITI ISLAM :

1. Islam bererti berpegang teguh kepada dua kalimah syahadah yang diikuti dengan amalan solat, puasa, zakat, haji dan seluruh syiar ibadat kepada Allah dan pelaksanaan peraturan dan undang-undang Allah dalam seluruh bidang kehidupan yang meliputi politik, ekonomi, sosial, akhlak dan perhubungan antarabangsa;

2. Peraturan dan undang-undang adalah agama – peraturan dan undang-undang Allah adalah agama Allah manakala peraturan dan undang-undang manusia adalah agama manusia;

3. Allah itu adalah Tuhan kerana Dia adalah Pencipta, Pemelihara dan Pentadbir langit dan bumi dan segala apa yang berada di antara keduanya, dan Dia mencampuri dengan aktif dalam hal ehwal politik, kerajaan, pemerintahan dan undang-undang di dalam sesuatu negara di bumi;

4. Demokrasi itu adalah agama, iaitu agama yang syirik dan kufur kerana ianya adalah didasarkan kepada Uluhiyah dan Rububiyah Manusia dan kerana ia menafi, menolak, mengingkari dan menentang dengan aktif dan total terhadap Uluhiyah dan Rububiyah Allah dan Laailaahillallah;

5. Politik, kerajaan, pemerintahan dan undang-undang adalah isu-isu yang berhubung kait secara langsung dengan TUHAN dan AGAMA – Allah adalah Tuhan dalam politik Allah, manakala manusia adalah Tuhan-tuhan dalam politik demokrasi;

6. Para pemimpin yang berkuasa dan memerintah di dalam sesebuah kerajaan demokrasi adalah Tuhan-tuhan manusia yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia;

7. Ketaatan dan kepatuhan kepada peraturan dan undang-undang negara demokrasi bererti para pemerintah itu adalah Tuhan-tuhan yang disembah oleh manusia;

8. Rakyat yang bersetuju dan menyokong sesebuah kerajaan demokrasi bererti mereka itu melantik para pemerintah itu sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia;

9. Rakyat yang bersetuju dan menyokong sesebuah kerajaan demokrasi bererti mereka itu bersetuju dan menyokong Tuhan-tuhan manusia;

10. Rakyat yang mentaati dan mematuhi segala peraturan dan undang-undang demokrasi yang dibuat oleh para pemerintah bererti mereka itu menyembah para pemerintah itu sebagai Tuhan-tuhan yang layak disembah;

11. Sikap dan tindakan-tindakan penafian dan pengingkaran yang terbuka dan aktif terhadap kerajaan demokrasi dan segala peraturan dan undang-undang demokrasi adalah syarat keimanan kepada Laailaahillallah, tanpanya bererti kerosakan kepada Laailaahillallah yang mengeluarkan seseorang itu daripada agama Allah;

12. Perjuangan umat Islam di bumi ini adalah untuk menghapuskan kerajaan demokrasi ini untuk digantikan dengan sebuah kerajaan Islam kerana kerajaan demokrasi ini sememangnya adalah sebuah kerajaan yang syirik dan kufur;

13. Perjuangan Islam melalui proses politik demokrasi ini adalah metod perjuangan yang berkontradiksi dengan metod al-Quran, Sunnah dan Sirah;

14. Perang dan Revolusi terhadap kerajaan demokrasi Malaysia kita ini adalah Jihad Islam yang diperintahkan oleh Allah ke atas kita;

15. Perang dalam Islam sememangnya dibenarkan tanpa terlebih dahulu kita ini diancam, dicabuli, dizalimi dan diperangi dengan syarat ianya adalah dilancarkan di atas dasar untuk menghapuskan sistem pengabdian manusia kepada kekuasaan manusia;

16. Jihad yang paling utama sekali ialah Perang dan Revolusi untuk meruntuhkan sistem pengabdian manusia kepada kekuasaan manusia untuk kemudiannya digantikan dengan sistem pengabdian manusia kepada Allah sahaja;

17. Perpaduan dan harmoni di antara berbagai-bagai kaum dan agama tidak dibenarkan dalam Islam melainkan kepada orang-orang kafir yang taat dan patuh kepada kerajaan Islam serta kepada peraturan dan undang-undang Islam;

18. Allah memerintahkan kita untuk berjihad dan berperang untuk mewujud ‘Ketuanan Islam’ ke atas orang-orang kafir;

19. Melantik pemimpin-pemimpin daripada golongan bukan Islam sama sekali tidak dibenarkan dalam Islam walaupun mereka itu taat dan patuh kepada peraturan dan undang-undang negara serta mereka mengiktiraf agama Islam sebagai agama resmi Negara.


Sekian, terima kasih.Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

ERTI MENTALITI JAHILIYAH IALAH :

1. Islam bererti berpegang teguh kepada dua kalimah syahadah yang diikuti dengan amalan solat, puasa, zakat, haji dan seluruh syiar ibadat kepada Allah sedangkan peraturan dan undang-undang dalam bidang-bidang politik, ekonomi, sosial, akhlak dan perhubungan antarabngsa bukanlah agama;

2. Kalimah Laailaahillallah bererti Allah itu satu dan tidak lebih daripada satu, dan ianya tidak mempunyai sebarang hubung kait dengan politik, kerajaan, pemerintahan dan undang-undang;

3. Allah itu adalah Tuhan kerana Dia adalah Pencipta, Pemelihara dan Pentadbir langit dan bumi dan segala apa yang berada di antara keduanya, tetapi Dia tidak mencampuri dalam hal ehwal politik, kerajaan, pemerintahan dan undang-undang di dalam sesuatu negara di bumi;

4. Demokrasi itu bukanlah agama, ianya adalah satu sistem politik yang bertujuan untuk memilih para pemimpin, membuat peraturan dan undang-undang negara, dan untuk memerintah dan mentadbir Negara;

5. Politik, kerajaan, pemerintahan dan undang-undang adalah isu-isu yang tidak ada kena mengena dengan Tuhan dan Agama;

6. Para pemimpin yang berkuasa dan memerintah di dalam sesebuah kerajaan demokrasi bukanlah Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia;

7. Ketaatan dan kepatuhan kepada peraturan dan undang-undang negara demokrasi tidak bererti para pemerintah itu adalah Tuhan-tuhan yang disembah oleh manusia;

8. Rakyat yang bersetuju dan menyokong sesebuah kerajaan demokrasi tidak bererti mereka itu melantik para pemerintah itu sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia;

9. Rakyat yang bersetuju dan menyokong sesebuah kerajaan demokrasi tidak bererti mereka itu bersetuju dan menyokong kesyirikan dan kekufuran;

10. Rakyat yang mentaati dan mematuhi segala peraturan dan undang-undang demokrasi yang dibuat oleh para pemerintah tidak bererti mereka itu menyembah para pemerintah itu sebagai Tuhan-tuhan yang layak disembah;

11. Sikap dan tindakan-tindakan penafian, penolakan, pengingkaran dan penentangan yang terbuka, aktif dan total terhadap demokrasi, kerajaan demokrasi dan segala peraturan dan undang-undang demokrasi bukanlah syarat keimanan kepada kalimah Laailaahillallah dan ianya bukanlah sesuatu yang diperintahkan Allah ke atas kita;

12. Perjuangan umat Islam di bumi ini bukanlah untuk menghapuskan kerajaan demokrasi ini untuk digantikan dengan sebuah kerajaan Islam kerana kerajaan demokrasi ini sememangnya adalah sebuah kerajaan Islam atau yang serasi dengan Islam;

13. Perjuangan Islam melalui proses politik demokrasi ini adalah metod perjuangan yang selaras dan bersesuaian dengan metod al-Quran, Sunnah dan Sirah;

14. Perang dan Revolusi terhadap kerajaan demokrasi Malaysia kita ini adalah satu bentuk “extremism” yang dilarang dalam Islam;

15. Perang dalam Islam hanya dibenarkan setelah kita ini terlebih dahulu diancam, dicerobohi, dicabuli, dizalimi dan diperangi;

16. Jihad tidak hanya terhad kepada Perang dan Revolusi, ianya mempunyai pengertian yang lebih luas yang mencakupi berbagai-bagai bidang kehidupan termasuklah perjuangan untuk memajukan negara, meningkatkan teknologi, menimba ilmu dan mencari kekayaan di bumi;

17. Perpaduan dan harmoni di antara berbagai-bagai kaum dan agama adalah digalakkan dalam Islam;

18. Konsep ‘Ketuanan Islam’ adalah sesuatu yang tidak wujud dalam pemikiran umat Islam dan justeru mereka tidak pernah dan tidak akan berjuang ke arah merealisasikan matlamat itu;

19. Melantik pemimpin-pemimpin daripada golongan bukan Islam adalah dibenarkan dalam Islam asalkan mereka itu taat dan patuh kepada Perlembagaan Negara, peraturan dan undang-undang negara serta mereka mengiktiraf agama Islam sebagai agama resmi Negara.


Sekian, terima kasih.


Wan Solehah al-Halbani

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

JIHAD, PERANG DAN REVOLUSI KE ATAS NEGARA MALAYSIA UNTUK MENGHAPUSKAN SISTEM PENGABDIAN MANUSIA KEPADA KUASA MANUSIA

Firman Allah :al-Baqarah 251
Sekiranya Allah tidak menahan segolongan manusia dengan segolongan yang lain nescaya rosak binasalah bumi ini.

Firman Allah : al-Hajj 40
Sekiranya Allah tidak menjatuhkan segolongan manusia dengan segolongan yang lain, nescaya runtuhlah tempat-tempat pertapaan serta gereja-gereja, dan sinagog-sinagog dan juga masjid-masjid yang sentiasa disebut nama Allah dengan banyak padanya.


Allah memerintahkan kita supaya melancarkan Jihad, Perang dan Revolusi terhadap mana-mana kerajaan manusia yang MENGABDIKAN MANUSIA KEPADA KEKUASAAN MANUSIA seperti kerajaan demokrasi MALAYSIA kita ini atau mana-mana kerajaan manusia sekalipun yang memerintah manusia dengan undang-undang manusia dan yang tidak memerintah manusia dengan undang-undang Allah.


Apabila sesuatu peraturan dan undang-undang manusia itu dikuat kuasakan ke atas manusia di bawah sesuatu kerajaan manusia seperti kerajaan demokrasi Malaysia kita ini, itulah ertinya kewujudan sistem PENGABDIAN MANUSIA KEPADA KEKUASAAN MANUSIA yang syirik dan kufur. Manusia yang diperintah menjadi para hamba kepada para pemerintah, manakala para pemerintah itu pula adalah para Tuhan yang mengabdian manusia kepada kuasa mereka di bawah sesuatu kerajaan manusia. Pengabdian manusia kepada kuasa manusia adalah satu penafian dan penolakan terhadap pengabdian manusia kepada Allah sahaja yang merosakkan Aqidah Islam.


Allah memerintahkan kita agar kita melancarkan Jihad, Perang dan Revolusi ke atas kerajaan manusia yang mengamalkan sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia. Inilah Jihad, Perang dan Revolusi dalam bentuknya yang OFENSIF yang terkandung dalam kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ.


Khalifah Saiyyidina Umar ra telah menyerang, memerangi dan membunuh bangsa Farsi tanpa sebarang kezaliman dan provokasi daripada Raja dan kerajaan Farsi semata-mata kerana Islam menjalankan tanggungjawab untuk membebaskan rakyat Farsi daripada pengabdian manusia kepada kuasa manusia dan supaya akhirnya mereka itu mengabdikan diri mereka kepada kuasa Allah di bawah kerajaan Allah di bumi Farsi itu sendiri. Rakyat Farsi tidak merayu atau memohon untuk dibebaskan, malah mereka itu kesemuanya bersetuju dan menyokong Raja dan kerajaan mereka, namun peranan dan tanggungjawab kekuasaan Islam itu adalah untuk membebaskan mereka itu daripada belenggu pengabdian manusia kepada kerajaan manusia dengan pelancaran Jihad, Perang dan Revolusi.


Sekirannya Khalifah Umar al-Khattab ra tidak melancarkan Jihad, Perang dan Revolusi dalam bentuknya yang OFENSIF ke atas Farsi dalam peperangan al-Qadisyiyyah itu yang bertujuan untuk menghapuskan sistem kerajaan manusia yang mengabdikan manusia kepada kuasa manusia, akan berlakulah di kalangan umat manusia di bumi Farsi itu KEHANCURAN dan KEROSAKAN yang amat besar. Peperangan al-Qadisyiyyah itu adalah satu manifestasi dalam alam realiti kita ini akan doktrin FUNDAMENTALISME Yang Maha Agung yang terkandung dalam kalimah ﻵﺍﻟﻪﺍﻷﺍﷲ.


Ayat-ayat di atas ini adalah perintah Allah kepada kita yang terdiri daripada seluruh orang-orang yang beriman ini supaya kita menyerang dan berperang tanpa terlebih dahulu kita ini diserang, dicerobohi dan diperangi oleh musuh-musuh kita di atas prinsip untuk MEMPERTAHANKAN kebebasan manusia daripada dizalimi dan dibelenggu oleh sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia. Allah memerintahkan segolongan orang-orang yang beriman supaya menyerang, memerangi dan memberontak terhadap kerajaan demokrasi Malaysia kita ini kerana ianya adalah kerajaan manausia yang kafir, zalim dan fasik yang mengabdikan manusia kepada kuasa manusia agar kita dapat menghapuskan kehancuran dan kerosakan yang besar yang sedang wujud dan berlaku di kalangan umat manusia di bumi Malaysia kita ini.

Sekian, Terima Kasih.

WAN SOLEHAH AL-HALBANI

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,


JIHAD, PERANG DAN REVOLUSI TERHADAP KERAJAAN DEMOKRASI MALAYSIA UNTUK MENGHAPUSKAN PENINDASAN


Firman Allah: al-Baqarah 193
Dan berperanglah sehingga tiada lagi fitnah (penindasan) dan jadilah agama untuk Allah.


Firman Allah: al-Anfal 39
Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.


Ayat-ayat ini (2:193; 8:39) adalah ayat yang berbentuk UMUM dan MUKTAMAD. Jihad, Perang dan Revolusi adalah diperintahkan ke atas kita, iaitu ke atas seluruh umat Islam, dan bukanlah yang hanya terhad kepada kerajaan dan pemerintahan Islam sahaja, malah ke atas sesiapa sahaja yang beriman kepada Allah, Rasul-Nya dan Kitab-Nya untuk memerangi, meruntuh dan menghancurkan kekuatan dan kekuasaan kerajaan demokrasi Malaysia kita ini kerana, mengikut kriteria Islam, ianya adalah kerajaan yang melakukan penindasan, kezaliman, pencerobohan, ancaman, kejahatan dan kerosakan ke atas manusia dan kemanusiaan di bumi. Setelah orang-orang ramai memberontak dan berperang yang meruntuh dan menghancurkan kerajaan demokrasi yang syirik dan kufur itu, barulah wujudnya gejala “jadilah agama untuk Allah", iaitu jadilah agama Allah ini sebagai agama yang BERKUASA dan MEMERINTAH ke atas manusia yang menghapuskan segala penindasan, kezaliman, pencerobohan, ancaman, kejahatan dan kerosakan itu.


Jihad dan Revolusi adalah diperintahkan ke atas kita agar agama Allah itu menjadi agama yang berkuasa dan memerintah seperti mana yang disebut dalam ayat ini “jadilah agama untuk Allah“. Perang dalam ayat ini adalah perang yang berbentuk OFENSIF, iaitu menyerang sebelum diperangi. Perang dan Revolusi ini adalah Jihad ke jalan Allah dan ianya adalah Metod Perjuangan daripada Allah yang membolehkan kita untuk meruntuh dan menghancurkan kerajaan manusia yang syirik dan kufur serta yang zalim dan menindas ini untuk digantikan dengan kerajaan Allah yang adil dan bebas.


"Fitnah" dalam ayat ini adalah dimaksudkan kepada penindasan, iaitu penindasan yang wujud dalam bentuk peraturan dan undang-undang ciptaan manusia yang selain daripada Allah yang berkuasa dan berdaulat ke atas manusia. Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, pencerbohan, kejahatan dan kerosakan kepada manusia di bumi. Kerajaan, pemerintahan dan otoriti Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia adalah satu “fitnah” yang diperintahkan oleh Allah s.w.t. untuk diperangi. Selagi “fitnah” itu wujud, selama itulah perang dikehendaki untuk dilancarkan sehingga “fitnah” itu, iaitu kerajaan, pemerintahan dan otoriti demokrasi itu, mengalami kehancuran; dan "jadilah agama untuk Allah", iaitu sehingga Islam sahaja yang memerintah ke atas seluruh ideologi dan pemikiran yang lain dan ke atas seluruh umat manusia di bumi, Islam dan bukan Islam. Bagi umat Islam yang sedang berada di bawah naungan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis, Jihad dikehendaki untuk dijadikan sistem kehidupan hari-hari dan terus berkesinambungan sehingga hancurnya kufur (demokrasi) dan tertegaknya Islam. Ini adalah ayat REVOLUSI, iaitu ayat yang memerintahkan kita supaya MEMBERONTAK dan BERPERANG untuk meruntuh dan menghancurkan kekuataan dan kekuasaan sesuatu kerajaan kufur seperti kerajaan demokrasi Malaysia kita ini untuk kemudiannya digantikan dengan agama Islam, iaitu agama yang berkuasa dan memerintah.


Sekian, Terima Kasih.

WAN SOLEHAH AL- HALBANI

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

METOD PERJUANGAN ISLAM :

1. Metod Islam adalah terdiri daripada tiga peringkat perjuangan :


a. PROSES REVOLUSI (kebangkitan yang militen, radikal dan revolusyeneri);
b. PERANG dan REVOLUSI;
c. PASCA REVOLUSI;


2. Proses Revolusi adalah terdiri daripada 4 konsep yang utama :


a. DEKLARASI
b. PENENTANGAN TOTAL
c. TANPA KOMPROMI
d. KONFRANTASI TERBUKA


3. PROSES REVOLUSI DAN PERANG :


a. Jihad Awal (Proses Revolusi) yang terdiri daripada sikap dan tindakan-tindakan yang berikut:-


• Pembentukan Pergerakan Islam
• Deklarasi
• Penolakan total
• Tanpa kompromi
• Konfrantasi terbuka


b. Jihad Qital (Revolusi) - melancarkan perang sama ada perang gerila atau peperangan terbuka.


4. PERANAN PERGERAKAN ISLAM


Fasa Pertama :

a. Mengembang dan membentukkan Pergerakan Islam ke seluruh tanah air;
b. Menyebarkan Aqidah dan Pemikiran Islam serta Metod Islam di kalangan massa umat Islam;
c. Mencabar, mengganggu dan mengancam kerajaan demokrasi yang sedang berkuasa dan berdaulat ;
d. Menggerak dan mengaktifkan massa umat Islam ke arah Kebangkitan, Jihad, Perang dan Revolusi.


Fasa Kedua :


a. Mengoperasikan pelancaran Jihad, Perang dan Revolusi;
b. Mempastikan semangat perjuangan terus berkobar dan membara;
c. Menghancurkan kufur dan kekuasaan kufur;
d. Menegakkan kerajaan Islam.


Fasa Ketiga :


a. Memerangi dan membenteras saki-baki musuh-musuh Islam dan segala penentangan terhadap revolusi dan oleh itu mengukuh dan menstabilkan kerajaan Islam yang baru lahir itu;
b. Sekiranya Negara Islam itu mengalami kehancuran dan keruntuhan, Pergerakan Islam akan berjuang untuk membangunkannya kembali.


Sekian, terima kasih.


WAN SOLEHAH AL- HALBANI


SALAM,

Wan Solehah al-Halbani said...

SALAM,

METOD PERJUANGAN ISLAM - PROSES REVOLUSI :

1. Proses Revolusi adalah satu fasa perjuangan yang wujud dalam bentuk konflik secara total dan terbuka di antara Pergerakan Islam dengan kerajaan demokrasi yang syirik dan kufur yang akhirnya akan membawa kepada Jihad, Perang dan Revolusi;

2. Proses Revolusi ini akan memakan masa yang agak lama, mungkin generasi demi generasi, yang kemudianya akan membawa kepada kebangkitan massa ummah yang akan membesar dan mengembang kepada Jihad, Perang dan Revolusi;

3. Proses Revolusi ini adalah satu fasa perjuangan yang membolehkan sesuatu Pergerakan Islam itu untuk mengumpul, membina dan menjana KEKUATANNYA daripada segala sumber daripada dalam Pergerakan Islam itu sendiri dan juga segala sumber daripada persekitarannya;

4. Ia bermula daripada satu Pergerakan Islam yang kecil sehingga ia membesar dengan mendapat sokongan dan penglibatan daripada seluruh massa umat Islam di persekitarannya;

5. Pergerakan Islam amat memerlukan kepada segala KEKUATAN untuk mengatasi musuh-musuhnya, iaitu kekuatan iman dan ketaqwaan, kekuatan jiwa dan rohani, kekuatan tekad dan keazaman, kekuatan semangat dan komitmen yang amat mendalam kepada perjuangan, kekuatan perpaduan sesama para pejuang Islam, kekuatan dalam bentuk kefahaman yang mendalam mengenai Aqidah Islam dan juga Metod Islam, serta kekuatan fizikal dalam bentuk material, persenjataan dan latihan – segala kekuatan ini adalah amat diperlukan kerana ianya adalah untuk tujuan merampas kuasa politik negara yang kufur itu dengan Jihad, Perang dan Revolusi;

6. Kebangkitan Islam dimulakan dengan pembentukan sebuah Pergerakan Islam yang MENDEKLARASIKAN matlamat perjuangannya secara terbuka untuk menghapuskan kerajaan demokrasi yang syirik dan kufur ini untuk kemudianya digantikan dengan sebuah kerajaan Allah melalui Jihad, Perang dan Revolusi.

7. Pergerakan Islam mengamalkan sikap dan tindakan-tindakan PENENTANGAN TOTAL dan TANPA KOMPROMI terhadap kerajaan demokrasi yang syirik dan kufur ini;

8. Pergerakan Islam mengelakkan diri mereka daripada mengamalkan sistem politik demokrasi, mereka memisah dan mengasingkan diri mereka daripadanya, mereka menolak kepimpinan yang sedia ada dan mereka berhimpun di bawah satu kepimpinan yang baru;

9. Pergerakan Islam mengoperasikan proses penyebaran Aqidah dan Pemikiran Islam dalam bentuk TARBIYAH, TINDAKAN dan PERGERAKAN, dan bukan hanya tarbiyah demi tarbiyah sahaja tanpa tindakan;

10. Pergerakan Islam sentiasa bertindak pro-aktif, agresif dan militen dalam MENCABAR, MENGGANGGU dan MENGANCAM kerajaan demokrasi yang syirik dan kufur ini;


Sekian, Terima Kasih.


WAN SOLEHAH AL-HALBANI


(BERSAMBUNG)

Wan Solehah al-Halbani said...

(Sambungan)

SALAM,


METOD PERJUANGAN ISLAM - PROSES REVOLUSI :

11. Sesebuah kerajaan demokrasi itu tidak diberi pilihan yang lain melainkan hanya untuk bertindak balas dalam bentuk MENINDAS dan MENZALIMI sesebuah Pergerakan Islam yang berbentuk agresif, militen, radikal dan revolusyeneri ini;

12. Tindak balas yang zalim dan menindas sesebuah kerajaan demokrasi terhadap Pergerakan Islam ini hanyalah sekadar untuk menyelamatkan kerajaan mereka daripada mengalami kehancuran, mengelakkan pengusiran mereka daripada takhta pemerintahan mereka dan mengelakkan kehilangan segala harta dan kepentingan mereka - ia bertindak untuk mempertahan dan mengekalkan status quo;

13. “ACTIONS” dalam bentuk segala agitasi dan desakan yang aktif, agresif dan militen daripada Pergerakan Islam akan menimbulkan “REACTIONS” daripada kerajaan demokrasi, iaitu “reactions” daripada pihak kerajaan dalam bentuk tindakan-tindakan yang tegas dan keras dalam membenteraskan kebangkitan Islam ini, kemudian “REACTIONS’ ini pula akan menimbulkan “COUNTER-REACTIONS” daripada Pergerakan Islam yang bertindak semakin agresif dan militen terhadap kerajaan;

14. Segala “ACTIONS’, “REACTIONS” dan “COUNTER-REACTIONS” dalam bentuk segala tindakan dan serangan yang aktif, agresif dan militen yang saling berbalas-balas di antara kedua-dua pihak yang berkonflik ini akan merebak, menyemarak dan memuncak kepada satu situasi KONFRANTASI TERBUKA yang bersifat semakin hangat, getir dan sengit dari masa ke masa – situasi inilah yang menghidup, merangsang, menyegar dan mengkesinambungkan segala aktiviti Jihad, Perang dan Revolusi di kalangan para pejuang Islam;

15. Suasana kehangatan konflik dalam bentuk segala tindakan saling berbalas-balas di antara kedua-dua pihak yang berkonflik itu akan menyumbangkan kepada kekesanan gerakan TARBIYAH yang dijalankan oleh Pergerakan Islam di kalangan massa umat Islam dan sekali gus ianya juga membantu untuk mencapai peningkatan tahap KETAQWAAN di kalangan mereka (massa umat Islam) yang diharapkan agar mereka itu akan akhirnya terserap ke dalam perjuangan dan Pergerakan Islam;

16. Konflik ini adalah konflik hanya kerana AQIDAH semata-mata yang berbentuk ‘AGAMA menentang AGAMA’, dan ianya bukanlah konflik kerana bangsa, negara dan tanah air, atau kerana ekonomi, teknologi dan sebarang faktor yang lain daripada AQIDAH;

17. Konflik ini adalah sesuatu yang DIPAKSAKAN ke atas kekuasaan demokrasi yang syirik dan kufur ini, iaitu sesuatu yang dicipta dan diwujudkan dengan sengaja, sedar dan terancang oleh Pergerakan Islam yang bersifat dan berbentuk agresif, militen, radikal dan revolusyeneri;

18. Tanpa konflik seperti ini, umat Islam tidak akan mengalami kebangkitan, dan hal ini akan hanya mengakibatkan kelembapan dan akhirnya kelenyapan yang total kepada perjuangan Islam;

19. Pergerakan Islam sedar bahawa mereka sebenarnya menanggung risiko yang amat besar, iaitu setelah melalui jalan-jalan yang berliku-liku dan mengalami segala pahit getir, yang memakan masa generasi demi generasi, mereka menghadapi dua kemungkinan – samada perjuangan mereka akan berakhir dengan menempa kejayaan atau mereka akan tumpas di bumi, namun mereka tetap dijamin untuk mencatat kejayaan dan kemenangan yang amat gemilang di sisi Allah swt di akhirat nanti!

20. Pergerakan Islam tidak mengharapkan orang lain atau pihak yang lain untuk membantu mereka dalam mengatasi musuh-musuh mereka – mereka mengalah, mengatasi dan merampas kekuasaan politik itu dengan kekuatan yang ada pada mereka sendiri yang terkumpul, terjana dan terbina semasa dalam perjalanannya melalui proses TARBIYAH, TINDAKAN dan PERGERAKAN.Sekian, Terima Kasih.WAN Solehah al - Halbani