Wednesday, February 23, 2011

Terkini & Panasss..!!! Misteri hak milik DNA "Y" sudah terjawab..!!!


Perbicaraan kes liwat II Anwar Ibrahim vs Saiful Bukhari Azlan sedang hangat berlangsung di mahkamah. Sebentar tadi, penulis mendapat maklumat dari sumber yang dipercayai, bahawa Pn. Noraida yang merupakan Ketua Jabatan Unit Paternity, dari Bahagian Forensik di Jabatan Kimia, telah memberitahu mahkamah tentang siapakah pemilik DNA “lelaki Y” yang menjadi misteri selama ini.

Menurut Noraida, DNA terhadap calitan putik kapas yang diambil daripada berus gigi, tuala kecil dan botol air mineral didapati berpadanan dengan profil ‘Lelaki Y’ yang ditemui pada salur dubur Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Persoalan yang bakal timbul seterusnya ialah, siapakah “PEMILIK” kepada “BERUS GIGI”, “TUALA KECIL” dan “BOTOL AIR MINERAL” yang menjadi bahan bukti di mahkamah di dalam kes ini?

Apakah bahan bukti tersebut milik Karpal Singh? Atau milik Nik Aziz? Atau barangan tersebut milik Nallakaruppan, bekas sahabat baik Anwar? Mungkinkah ianya milik Ummi Hafilda yang sedang melancarkan serangan demi serangan membongkar kisah hidup “gelap” Anwar, Azmin dan Shamsidar disebalik tabir?

Jawapannya, tentulah bahan bukti di mahkamah tersebut adalah MILIK TERTUDUH KES ini. Siapa pula yang tertuduh di dalam kes jenayah liwat ini? Tidak lain tidak bukan, tentulah…Anwar bin Ibrahim!!! Iyalah, takkanlah barangan tersebut milik orang lain pulak? Jika barangan tersebut milik Gobalakrishnan, sudah tentu Gobala yang akan didakwa di mahkamah, dan bukan Anwar!

Kini, pihak pakar sendiri telah mengesahkan pendakwaan itu sememangnya tepat kepada lelaki “misteri” tersebut. Misteri itu sudah terjawab. Lelaki pemilik DNA “Y” itu adalah Anwar Ibrahim sendiri. Kes ini masih lagi “berjalan” di mahkamah. Meskipun mahkamah masih belum memutuskan sama ada Anwar bersalah, pihak pakar kimia telah membuktikan bahawa DNA Anwar ditemui di dalam lubang dubur Saiful!!!

Pastinya selepas ini Karpal dan peguambela-peguambela Anwar berpeluh mencari keraguan teknikal untuk mengelirukan mahkamah. Mungkin selepas ini juga Malaysiakini dan MalaysianInsider akan pening kepala memikirkan cara untuk memutar cerita (spin) untuk mengelirukan rakyat. Tunggu sajalah “auta” dari Haramkah dan Suara Keadilan. Mungkinkah mereka akan kata sikap dan berus gigi tersebut milik Tun Dr. Mahathir barangkali?

Penulis enggan mengulas lanjut mengenai kes liwat Anwar ini untuk mengelak dari sebarang perkara subjudis. Namun secara logik akal budak sekolah pun, kita sudah dapat meneka siapakah lelaki misteri pemilik “ekslusif” DNA “Y” itu. Walaupun, kita tunggulah sehingga ke akhir kes ini dibicarakan. Tentunya pelbagai cerita menarik yang bakal dibongkar tentang “kisah gelap” Anwar!

Sumber: myKMU.net

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!