KedahNews.com

GEGARRR..!!! PERSOALAN "MAT SABU SYIAH?"

Tuesday, February 22, 2011

Blogger RM5k? Hata Wahari nak kena "belasah" dengan Parpu, RBF dan Keris Putera???!!!


Syabas saya ucapkan kepada RBF Online di sini kerana berjaya membuktikan agenda sebenar Hata Wahari yang merupakan Presiden NUJ yang di"puppet"kan oleh pihak-pihak yang berkepentingan di sekelilingnya. Yang nyata, Hata Wahari yang sebelum ini kecewa pada pihak "management" Utusan Malaysia tapi melepaskan geram kepada Utusan Malaysia secara keseluruhan hanyalah merupakan satu lagi episod "wayang PKR".

Saya tertarik dengan ungkapan "Blogger RM5k" yang dikatakan oleh Hata Wahari. Setahu saya, yang mengenali secara terus dengan beberapa blogger pro-Kerajaan yang mencatat ranking tertinggi di Alexa.com dan memiliki nama besar seperti Parpu, RBF, GAP, Gomo, MPP, MIM, MIK, Husin Lempoyang, Keris Putera dan sebagainya, mereka-mereka ini tidak pun dibiayai oleh sesiapa, apatah lagi pejabat PM!

Mereka hanyalah individu biasa yang berjuang secara persendirian dengan menggunakan medium blog bagi mencetus pendapat masing-masing. Mereka ada kerja tetap masing-masing. Ada yang berniaga dan ada juga yang makan gaji! Tapi yang pastinya, gaji dan perniagaan mereka tidaklah membabitkan Pejabat PM!

Sayugia RBF telah mencabar Hata Wahari untuk mendedahkan blogger pro-BN mana yang dimaksudkan menerima RM5k sebulan dari Pejabat PM, saya turut menyokong cabaran itu dan menggesa Hata untuk mendedahkannya secepat mungkin. Dan sekiranya Hata gagal membuktikan dalam tempoh yang diberikan RBF, maka ternyatalah Hata hanyalah seorang pembohong dan hanya mereka-reka fitnah terhadap kelompok blogger pro-Kerajaan.

Niat Hata Wahari yang busuk ini mungkin tidak akan dapat dipadamkan dengan "air kencing" yang bakal dibaling oleh RBF dan rakan-rakan kepadanya. Namun, saya lebih berminat untuk melihat RBF, Parpu dan Keris Putera yang berbadan besar bagai "bouncer" itu bertemu dengan Hata secara berdepan. Harap Hata cukup "jantan" ketika itu!

1 comment:

Penditakainsingkat said...

kalau bouncer nak bertemu Hatta nanti...Pendita nak jadi referee. Dapat 3k pun jadilah..